463
Az új optikai szabványok, mi lesz a befutó?
-
pkardos70 #263 Szegénykém.. Akkor nem kaptad meg a napi betevőt :(.. De legalább jól kialudtad magad :).. Az éremnek két oldala van..
És mit vett a párod? Külső Blu-Ray olvasót-írót? Van hozzá már tévétek is? :) -
pkardos70 #262 A DVD írási sebessége nem egyezik meg a Blu-Ray írási sebességgel.. Ugyanúgy van szakadék, mint a CD - DVD írási sebessége között.. Többnyire ezért is nyert a formátumháborúban, mert gyors, és biztonságosabb, nem olyan sérülékeny, mint a HD-DVD.. Ami köztudottan a DVD-ből nőtte ki magát.. A legmegbízhatóbb gyártók a Sony, Pana, és LG.. Én az utóbbi mellett raktam le a voksom mind író, mind lemez terén :).. -
jaszmin76 #261 a párom tegnap vett ilyet. elképesztő volt, bár nem tudom, hogy milyen gyorsan tud adatot rögzíteni, de hogy az éjszakát nem a hálószobában töltötte, az biztos jó volt látni, hogy ilyen boldog... én meg kialudtam magam -
zsomborgi #260 nemsemmi, hogy ennyire gyorsan tele lehet írni egy lemezt! pontosan tudja valaki, hogy milyen sebességgel lehet ilyen sok adatot rögzíteni rajta?
-
matumbo #259 egész pontosan 2 egész valamennyi :D.. de vedd meg, és megtudod...
-
penbutter #258 5 perc?? Ez komoly? Azt hittem sokkal több? -
#257 Elküldtem privátba ;) -
matumbo #256 Írj privátba és megmondom.. Szerintem egész baráti.. Ide nem dobom ki, mert mindenki tőle venné akkor :p.. Teleírni? Hm.. Durván 5 perc.. Vagy még annyi sem.. De még estefelé csinálok neked egy tesztet róla.. -
matumbo #255 Van jópár gyártó, ami kidobott már ilyesmi meghajtót.. Nézz utána google-on.. Írd be, hogy "Blu-Ray kombó eladó".. Vagy valami hasonló keresőszavakat.. -
#254 Csak LG és pioneer van belőle, vagy van valami sunyi harmadik, negyedik.. ? -
taminea #253 Matumbo! Légyszi kérdezd már meg, hogy mennyibe fáj az LG kombó a haverodnál.. Lenne pár ismerős, akinek kellene.. Néztük pár helyen, és szeretnénk tisztában lenni a piaci árával.. Mennyi idő alatt tudod teleírni a lemezt?
Válaszod előre is köszi szépen! -
matumbo #252 Szivattok :D? Inkább kérdezzetek, ha elkezdeném leírni a Blu-Ray magánéletét, itt ülhetnék holnap estig.. Inkább kérdezzetek, ami érdekel a meghajtóval kapcsolatosan.. -
#251 Az is elég ha a működési elvét ismerteted velünk csak egy rövidített 100 oldalban. -
jaszmin76 #250 Engem érdekelne a specifikációja :D Meg minden, amit csak tudsz. Mármint a blu-rayről:D -
matumbo #249 Mi érdekel lelkem? Írjam le a specifikációját? (neee) Inkább kérdezz :)..
Gyorsaság? Formátum? Program? Mondjuk most nem tudok beugrani a haveromhoz, de emlékeim vannak róla :).. -
#248 Mondjuk az igaz, hogy pl lakástűzre semmi sem elég biztonságos csak ha külön szerveren tárolod a fontos dolgokat (ott is lehet tűz -
jaszmin76 #247 Matumbo! engem érdekelne pár dolog róla! -
penbutter #246 Ha valaki túl paranoiás akkor fogja és mindent duplán ír ki és a második kört elrakja a széfbe. Pont ez a lényeg, hogy amíg a HDD-n folyamatosan cseréldőnek az adatok és közvetlen az érintkezés a többi hardverrel így nagyobb az esély az adat károsodásra. Egy BD-esetében ezek a tényezők nem szerepelnek így relative nagyobb a biztonság. -
#245 Mondjuk szerintem az elég meredek gondolatnak tűnik nekem, hogy 'fogod az összes adatodat és kíírod 2 400gigásra', mert azért sztem biztonságosabb valami a vincseszter ott bent a gépben. Viszont "biztonsági mentésnek" hogyha a gépet íri baj tökéletes -
matumbo #244 Nyilván vannak rontott lemezek, ezt nem lehet megúszni.. Van egy bizonyos fix hibaszázalék, azokról a lemezekről, amik kikerülnek a polcra.. Ez nem az LG hibája.. Már olyan kicsik a hegyek völgyek, hogy nem mindig lehet belőni tökéletesre még futószalagon sem a cuccost :).. Senkinek nincs kérdése a meghajtót illetően? Ha valaki vásárlás előtt áll, tudok tapasztalatot írni nem csak LG-vel kapcsolatban..
Üdv: Matumbo -
penbutter #243 Megértem azokat akik nem esnek hasra minden csilli villi cucctól. De sajnos a szkeptikusok tábora is legalább ennyire idegesítő. A blu-ray lehet annyira nem kiforrott stb stb, de egyértelműen látszik, hogy beindult. Jönnek a 400GB lemezek és gondoljatok bele. Ott vannak a mostanság egy tera körüli vinyók ami 2.5 szerese a 400GB-nak (nem egy nagy szorzó). Na már most, lehet fikázni a témát, hogy így meg úgy nem éri meg, de megveszel két ilyen lemezt kezdésnek plusz egy írót ami jó befektetés hosszú távra. 800GB adatot tudsz lementeni ami
1. zéró helyet foglal a polcon
2. elég tetemes mennyiség ahhoz, hogy minden ráférjen
3. és nagyon hosszú élettartamú lesz (ezt nem vágja haza egy túlfesz ami azért valljuk be elég kínos ha odavész több év gyűjtögetés eredménye)
Ezek után mondja azt valaki, hogy hülyeség az egész.
Az Lg-részhez meg annyit, hogy sok optikai meghajtó volt már a kezem alatt. De egy ideje Lg-t használok és a fő ok az, hogy elég nagy kedvezményem van a márkánál. Negatív tapasztalom eddig a NEC-el volt nagy mértékben. Összegzésként annyit, hogy kb az elmúlt pár évben az LG cuccokkal majdnem teljesen elégedett vagyok. Néha rontott pár lemezt de istenem ez megesik néha.
-
matumbo #242 Ez állat ! Nagy dobra verték a cuccost :).. Megértem..
Majdnem vettem egy olyan laptopot, amiben van Blu-Ray, de megállj-t parancsoltam magamnak az utolsó pillanatban, mert rájöttem, hogy csak netre, meg filmnézésre használtam volna.. Netre ott a PDA-m, filmnézésre meg veszem ezt.. És rögtön kijövök olcsóbban.. Az a baj a műszaki cuccokkal, hogy hamar rájuk bukok ! -
valotar #241 Transformers mániásoknak, és akiknek van ilyen meghajtójuk :)..
-
matumbo #240 Valójában a hangtartományt már egy közép árkategóriájú fülhallgató beteríti.. Csak egyik doboz hangú, míg a másik szabadhangzású.. Ezt direktbe a gyártók szabályozzák, és így határozzák meg az árkategóriákat.. De valójában kevés pénzből is, tökéletes hangzást kapsz.. Nem csak ezen a téren merült ki a határ, azaz amit az emberi fül befogadni képes.. Ilyen a színérzékelés monitoron.. Amit most csinálnak, hogy ilyen fekete, olyan fekete színhűség LCD-n, meg kristálytiszta és éles kijelző, az csak trükkösen habbal bélelt turpisság.. Valójában játszanak a színekkel, semmi több..
És még sorolhatnám, mekkora üzlet van a "felesleges" fejlesztésekkel..
Na most ami az adattárolást illeti, az még közel sincs kifejlődve, a winchester például a floppy továbbfejlesztett változata, de ugyanaz a technológia :D..
Amíg nem jön ki a hologramos technológia a fejlesztők szárnyai alól, addig érdemes nyomon követni a fejlődést.. A Blu-Ray már egy használható, és értelmes fejlesztés.. Ezen már valóban tudsz mindent hurcolászni.. A DVD-nél sem a kis tárhelyet említeném, hanem a sérülékenységét.. Olyan érzékeny körülbelül, mint a csajom :D..
Az LG meghajtója nagyon jó! Voltam tesztelni haverom üzletében, ha kell valakinek használható infó róla szóljon.. Nekem még nem volt lehetőségem venni egy ilyen meghajtót, de ha összegyűlik rá a pénz, LG-t veszek.. A Pioneer is nagyon jó, csak lassabb gyakorlatban.. Ekkora méretnél már számít a gyorsaság!
Üdv Matumbo -
#239 Hát azért szerintem azért csak több, mert ha annyira érezhetetlen lenne mint ahogy te írod akkor minek fejlesztették volna ki? -
jaggell #238 Egy nagyon 'optimista' válasz: 0,001 százalékuk :O Rég elmúltak az az idők h a fejlesztés szintje megegyezik az emberi befogadás határával, szóval másképp fogalmazva néhány dolgot már feleslegbe fejlesztenek -
zsomborgi #237 Jó dolog hogy ennyire minőségi hangot pakolnak a lemezre, de vajon az átlag felhasználók hány százaléka tudja maximális mértékben kihasználni ezt a csúcsteljesítményű hangot? -
Useless ID #236 Az árgépen találsz ajánlatokat csak nekem most be van sz*rva és nem tudom megnézni neked.
Amúgy 2 nagy cég gyártmányát találod meg ami szóba jöhet: pioneer és az LG és személy szerint az utóbbira voksolnék.
Jagell szerintem is ez a hangminőség ami most van már eléggé jó már csak azzal tudnak innoválni és jobban imitálni a valóságot,hogy több hangfalat raknka be a szettbe.Szóval lassan lesz ilyen 15.3-as hangrendszer is :D -
jaggell #235 Tényleg "HD térhangzásos" mp3player nem lesz valamikor, valami music 2.0? :) Bár gondolom ez csak sok hangfalból álló szetteknél lesz érezhető, és nem is a minőség lesz jobb hanem inkább a hangfalak közti összhang lesz összetettebb -
konzervpap #234 hello!
na ez masszív volt! :D
te találtad fel a hd t? ? :D
A lényeg hogy megtudtam sokmindent, kössz
faszán hangzik
árat nem tud valaki, milyen árban mozognak?
-
schloziwanda #233 A képminőség mellett a Blu-ray lemezek tárolókapacitásának egy részét a nagyfelbontású HD térhangzás információja foglalja. A két nagy vetélytárs, a Dolby és a DTS is elkészült HD hangzásával. A DTS-HD szabvány kialakítása lehetővé teszi, hogy a hagyományos DTS hangzás mellett (DTS core) azok a lejátszók, amelyek a HD kiterjesztés bitjeit is dekódolni tudják Master Audio minőséget vagy akár 7+1 csatornás, nagyfelbontású (96 kHz / 24 bit) hangzást is reprodukáljanak. A Master Audio minőség, amely megfelel a stúdió minőségnek a maximális 24,5 Mb/s-os sávszélesség kihasználását feltételezi a Blu-ray lemezektől. A Dolby TrueHD szintén képes a Master Audio minőségre illetve a 7+1 csatornás nagyfelbontású térhangzásra 18 Mb/s-os sávszélességig. A 7+1 csatorna kapacitásának korlátja.
-
#232 google.hu -
koppi85 #231 Kicsit bővebben kifejtené valaki ezt a HD térhangzást?! -
Paz #230 A blu-ray filmekhez hozzá tartozik a nagyfelbontású HD térhangzás is;) -
koppi85 #229 Azt még én sem tudom,hogy hangban ad vmi extrát a bluray? vagy olyan mint egy mostani házimozi? -
ribot #228 csak kell egy HDTV-s videokártya és már megy is... -
#227 Az nem plussz 10rongy, hanem plussz kb 15-20, de szerintem akkor is megéri, mert minek olvasó a gépbe, ha filmet tv-n nézek -
ribot #226 hol láttál 10000+ ért írót? -
koppi85 #225 Hát olvass vissza pár hozzászólást,mindenki dicséri,ezenkívül a pc-s DVD írom,és az asztali lejátszóm is LG, eddig mindkettő tökéletesen teljesít. Jól fog mutatni ez a trió... -
jaggell #224 Miért pont az LG-t várod a fa alá?Az a legjobb vagy mijaszösz??