90
  • DWz
    Mem. kartyara azert fizetunk jogdijat, mert az okosok azt hiszik, hogy mindenki arra masolja fel a photoshoppot. Most mondanam, hogy ez vicc, de sajnos nem.

Azert arra is kivancsi lennek, hogy anyam, aki azt se tudja, hogy mi az az mp3, meg divx, es van egy gepe, amin rajta legalis word, xp, es kb. arra hasznalja, hogy levelet irjon rajta, az most minek fizessen 150 eurot? Ja, es multifunkcios keszuleke sincs. Bar ha lenne, biztos halalra kalozkodna magat.
  • Gabest
    Nem az eszkoz a hibás, az ember. Javaslom, hogy mindenki aki meg akar születni, fizessen jogdíjat.
  • Dömsödi
    Most kell, gyökerében elfojtani, ezt a rohadt kezdeményezést. Lásd artijust. Törvényhozok rábolintottak a CD-s matricára ami 40-50 forint. Ez nem túl sok utána jött a DVD lemez. Most a memoriakártya, Mp3-as lejátszó.
    Ha veszek egy rohadt 1 Gigabytos mem kártyát a gépembe hogy fotozhassak, akkor ennek a sok t.... minek fizessek?
    Ha a DVD-re családi DV-kamerás videot másolok, akkor hol igényelhetem vissza a matrica árát?
    Felháborító.
    Romániában tokos TDK DVD-t kapok 120-150 forintért, és röhögve mondják, hogy Magyarországról hozzák...
    Legyen jogdíj, de akkor azt másolhassunk amit akarunk, és annak adjuk oda akinek akarjuk.(persze nem pénzért) és ne fenyegessenek.
    Sajnos az egyre több bevétel miatt egyre nagyobb hatalmuk lesz, és ezért egyre könnyebben keresztül tudják vinni a törvényhozáson ezeket a gyakorlatilag ADO-kat.
    Nekem van zenész ismerősöm, CD-t is adtak már ki, de még 1 forint jgdíjat se kaptak az Artijustól.
    Ki ellenörzi ezeket a pénzösszegeket?
  • k0zi
    Holnaptól minden nemiszervre kivetjük a jogdíj adót, mert azok segítségével olyan személy hozható létre aki később olyan eszközöket vesz melyeknek segítségével estleg talán jogsértő tevékenységeket tud folytatni. Ez kb olyan mintha vennék egy pisztolyt és 1 évet le kéne ülnöm a börtönben, hogy a felderítetlen gyilkosságokért is üljön valaki.
    Nevetséges
    Indítok egy boltot, ahol a számítógép arra kell, hogy raktárkészletnyílvántartás, számlázás. Emiatt fizethetek jogdíjat a nyomtató és a PC miatt, közben lehet hangkártya sincs benne...
    Ez lesz a nyugati világ veszte, hogy eltartjuk ezt a sok semmittevő élősködő jogvédő piócát.
  • smv
    Ja mostantól senki ne vegyen semmit belföldről, halljanak csak éhen ;> Bár szerintem ha pénzhiányuk lenne elkezdenének razziázni. :(
  • Tbone
    En mar bojkottalom az irott CDket. Egy eve nem vettem egy darabot sem. Igaz elotte vagy 200db-ot, azt is kulfoldrol.
  • wbtist
    "Hazánkban korábban hasonlóan nagy felháborodást váltott ki, amikor az Artisjus szerzői és szomszédos jogokat védő szervezet bejelentette, hogy emelik az írható CD-kre és DVD-kre kiszabott hologramos matricás szerzői jogdíjat."

Nos ezért veszem Szlovákiában a DVD-t. Pussz, kedves artidzsúúz!!
  • mrzed001
    Sztem sem, mert az általánnyal még mindíg mi járnánk jó, és nem lennének ilyan könnyen megfenyegethetők pl a bírók, ügyészek .... :))
  • benczurzs
    Ez a bojkott ötlet nekem is eszemne jutott!
    Itt, vagy kissebb térségben pl.: Eu (!)
    Egy-két hónapig senki nem vesz írható médiumot, CD-t, DVD-t, ....
    mindenki kibírja, viszont a "nagyhatalmak" megérzik.
  • TheZsenyka
    Ez sohasem fog bekövetkezni. A szerzői jogi törvények attól még nem fogják érvényüket veszíteni veled szemben. Miért, most talán jogi mentességet élvezel a 150 Ft-os 4.7GB-os DVD lemezeken levő jogdíj miatt? Egy nagy frászt (sajnos) ez nem így van. Fizess, akkor is, ha soha az életben nem használod a DVD-t védett tartalom tárolására. Tudod miről szól a történet? Közületi díjat csinálnak a jogdíjból, tipikusan kommunista hozzáállás, pont annyira, mint maga a fájlmegosztás. Globális, átalánydíjas rendszerré emelik. Fizetsz, mert a cucc amit veszel, potenciálisan alkalmas illegálisan birtokolt információk tárolására. Innen már csak egy lépés a gondolatrendőrség. Te, bárki is legyél, ha írható DVD-t veszel (vagy más rögzítésre alkalmas médiumot) automatikusan bűnösnek találtattál, per nélkül, előre borítékolva.

Furcsa problémát vet fel, ha ezek a törekvések eredményeket érnek el. Én, mondjuk, író vagyok, és azt mondom, hogy márpedig az emberek anélkül elmesélik másoknak a történeteimet, és gondolkodnak rajtuk, hogy megvették volna tőlem a könyvemet, ezért jogdíjat követelek minden egyes eladott falat kenyérből, amely hozzásegíti ezeket az embereket ahhoz, hogy holnap is gondolkohassanak a munkáimról, anélkül, hogy fizettek volna nekem. Erre valaki mondhatja, hogy van a "gondolat szabadsága", hát kérem éppen ennyire van "ártatlanság vélelme" is. Ha az ártatlanság vélelme többé nem védi az állampolgárt (hiszen fizeted a jogdíjat a megvett DVD lemezekkel és egyéb médiumokkal, akkor is, ha soha nem használod elítélhető célokra. Arról nem is beszélve, hogy ami igazából büntetendő, az a terjesztés illetve üzletszerű terjesztés. Hány ember foglalkozik ilyesmivel az országban? 200? 1000? De bizonyosan nem milliók.) akkor ki tarthatja vissza őket, hogy ennél sokkal vadabb, akár a fentihez hasonló őrültséget eszeljenek ki? Senki. Ebben az esetben a jogvédelem egy szűk érdekcsoport számára kedvez az elsöprő többséggel szemben.
  • norbre
    Nemtudom, de sztem egy ötlet jogdíjai benne kéne hogy legyenek rég a termékekben, ha nem így van akkor meg béna a jogi rendszer hogy csak úgy lenyúlját valaki találmányát. (vagy nem értem miről szól a cikk ? )
    Az ArtistJust meg arra van hogy ők megéljenek másokból.
  • LaPalma
    Tisztel Artisjus büdös jogászai!
    Vettem tegnap egy frankó töltőtollat, amivel esetleg le fogom írni József Attila: Hetedik c. versét és az unokahúgom emlékkönyvébe is írnék néhány idézetet.
    Érdeklődni szeretnék, hogy a töltőtoll árában mennyi volt a jogdíj, mert ezt a tudatlan papírboltos nem tudta nekem megmondani.
    Tisztelettel, és kapják be a falábamat!
  • aaaaa
    DVD jogdíj 17 cent 42 forint. Náluk a háromszorosa, már most.
    De a legszebb, hogy a főbűnös minden bizonnyal a multifunkciós készülék. Hogy miért azt nem tudom, biztos, mert aki kitalálta a törvényt még életében nem dolgozott ilyennel. (De hát a nevében benne van hogy multi tehát valószínűleg többszörösen bünöző egy szerkezet lehet, ami a legsúlyosabb büntetést érdemli.]
    Többnyire tintasugaras vackok, scannerrel, faxxal, egybeépítve, horror tintapatron árakkal. Aki ettől félti a könyvkiadásokat egyszerűen idióta.
  • Yamee
    Ez tipikusan az a hír, amire mindenki kiélheti az anyázós énjét :) Amúgy nem valami ilyesmi volt berakva kacsahírnek április 1-én?! ...

Szerintem se lesz belőle semmi, ... bár kubában is betiltották a netet.
  • BlackRose
    Na most nézzetek ide!
    Ezt mind mi maguk tesszuk lehetővé egyszerűen úgy, hogy képviselők helyett pártokra szavazunk. Miért nincs ilyesmi az USA-ban, a válasz mert ha elfogadnák akkor azt a kongresszment soha többé nem választanák meg, meg lenne a felelős, szavaztál, nem szavazok rád és kész, még itt az EU-ban a párt diktál és aztán az ilyen apróságok nem érezhetők a politikai életben. (Pedig nem apróság, pl. ha Németországban 10 millió PC-t adnak el egy évben (nem tudom pontossan de ennyit kb. biztos) akkor ez nem kevesebb min 1.5 milliárd EUR, legombolva a vásárlókról, azoktól is akik semmi ilegálissat nem másolnak (pedig 70% ide tartozik)), na most hol van itt az igazság, mint mindenben a feneketlen tó alján.
  • [Jakuza]
    Mi az hogy esetleges ?
    Milyen jogon feltetelezik egyaltalan azt, hogy valaki lop ?
    Akkor mi is feltetelezhetjuk az ugyvedekrol, politikusokrol, hogy azert mert esetleg hazudhat, ezert nekik potjarulekot kell fizetniuk az allamkasszaba?
    Egyszeruen arcpirito, hogy mar mindenen lakarjak huzni a sapot.
    Jo hogy nem a kovetkezo lepes az lesz, ha valaki szenet vesz, hogy azzal futson, majd elitelik, mert a szenbol lehet puskaport csinalni es ezert aki szenet vesz az terrorista is lehet es azert vette a szenet, hogy felrobbantson valamit, a belole keszult puskaporral.
    Ennyit tudok mutatni az ilyen ingyenelo, genygocoknak akik nem termelnek semmit egyik allamnak sem, csak gyartjak az effele "kirantom a zsebedbol a penzed a jogszabalyt".
    Es tele van az orszag ilyen ingyenelokkel, mint az ugyvedek,politikusok, focistak, pszihologusok, politikai eloadok es sorolhatnam.
    De kerdem en ezek az emberek mit szolnanak akkor, ha a pek, vagy a meszaros kezdene el csak beszelni a munka helyett ???
  • TommyGun
    LOL
  • hopp
    fegyvert szerintem úgy kellene csak árulni, ha megvásárlása után bevonulsz a börtönbe mondjuk 5 évre. ezzel lehetne ellensúlyozni a fegyverrel esetleg elkövethető gyilkosságokat....

vahhh... nonszensz.
  • hufnagel
    Vagy a törvényhozók nem így gondolták ?

Itt Mo.-n momentán úgy van, hogy fizetsz 150+áfát lemezenként (ha mindenképpen magyar számla kell vagy elég hülye vagy) közben meg az asva és tsai börtönnel fenyegetnek. Gondolom ez akkor se változna, ha még magukra a hardverekre is +30-50k "jogdíjat" nyomnának....
    Asszem ha ezt a németek bevezetik, akkor a francia csomagküldők (nomatica pl. ) igencsak nagy booooom előtt állnak.
    Valamint a hírek között ezután nem az lesz a hír, hogy "500 karton hamisított ukrán cigarettát találtak a bugyijában" hanem hogy 50 darab winchestert meg 3 darab "multifunkciós készüléket". :) :)
  • uniu
    Utana meg fizethetnel altalanos terrorista-elharitasi adot...
  • Robi000001
    Bojkott!
    Szerintem mindenki kibírná, ha fél évig nem venne új CD-t, hanem inkább rádiót hallgatna (legálisan), esetleg mozi helyett inkább több buliba járna (netán színházba)…
    Akkor elgondolkozhatnának a kiadók.
  • Inquisitor
    "Micsodaaa?! A memóriakártyákban is benne van az ára a jogdíjnak???"
    Jóóóreggelt!
    Már vagy 3-4 hónapja benne van szépen. Azt hiszem 512MB-ra osztva 3200Ft! Nem tünt fel, mikor felment minden memóriakártya a 1,5x-es árára?
  • benczurzs
    Ha tényleg úgy van ahogy gondoljuk.....
    akkor ez nem rossz ötlet.
    150 Euro és mehet a Warez 100%-kal.
    Vagy a törvényhozók nem így gondolták ?
  • TommyGun
    Takarodjanak a picsába már ezek...

OSZAMA ! SÍRVA KÖNYÖRGÖK ROBBANTSD FEL ŐKET IS...
  • Sliders
    Hitler valszeg most forog a sirjában. Kiszipojozzák a németeket is azok a jó emberek
  • Andris
    Micsodaaa?! A memóriakártyákban is benne van az ára a jogdíjnak??? Azt meg hogy gondolták?! A CD meg DVD még úgy ahogy oké mert a megvett lemezek 99%-a illegális cuccot fog tartalmazni :) ...de egy memóriakártyára senki nem archivál semmit. Arra tényleg a saját fényképeim, dokumentumaim kerülnek!

Ennyi erővel a winyón is lehetne jogdíj... sőt azon inkább lehetne, ha már logikusan próbálom végig gondolni.
  • Fenjoy
    pedig Németországot én még az EU államának tartottam... de tévedtem, ott is sok a pénzéhes naplopó... rendben szedjenek mindenért pénzt, de akkor lehesen másolni is... ugy mint Kis hazánkban ahol a Féreg Asva börtönel fenyeget mi közbe az Artisjus szerint meg lehet másolni ezért előre fizess... ez Alkotmány ellenes de midenki szarik bele...
    Csak mi van abban az Esetben, ha valakinek Jogtiszta a Gépe eredeti progikal van tele, akkor az Kétszer fizessen... asem Eu ban van ilyen hogy valamiért nem lehet kétszer adot,pénzt be szedni... ez Magyar Sajátoság Lásd Regisztrácio.dij, benzin áfarendszere...etc:))
    Amugy mivel mindenki beszél valamilyen nyelvet (max anyanyelv) legyen Szó adó is hisz azt is "másoljuk" gyerek korunk ota... Sőt itt az Ideje a Gondolat adónak is... Orwell ha ezt megérhette volna...:)
  • asdefge
    Azért lassan megnyugszik a kicsi lelkem. Szinten vagyunk emberek, szinten vagyunk! Eddig azt hittem csak 'odaát' az USA-ban vannak ilyen kretén ötletek. Vagy valaki visszatelepült?
  • mrzed001
    Vagy azt mondani, hogy OK, ezt fizeti mindenki, és innentől kezdve szabadon azt tesz a gépére, amit akar (merthogy ugyebár kifizette az általánydíjat), semmi ASVA üldöztetés
  • fako
    Es ha a sajat muvemet szeretnem terjeszteni dvd-n akkor az artisjus minden dvd utan karterit az altala okozott vesztesegert?
  • TheZsenyka
    Csírájában kell elfolytani az ilyen és ehhez hasonló törekvéseket.
  • ram
    Ezek szerint előbb-utóbb mindenkinek börtönbe kell majd vonulnia 1-2 napra évente, hogy így "adózzunk" a felderítetlen bűncselekményeket miatt!
  • Yossarian
    úgyse lesz ebből semmi. Azért a németek se annyira hülyék, hogy minden szart le lehessen gyűrni a torkukon...
  • Falconer
    A monitoron miért nincs felár? Elvégre ha monitor nincs, akkor nem is tud semmilyen szerzői jogot megsérteni a felhasználó, tehát csak akkor tud zenét vagy bármi mást lopni, ha van egy monitorja.
  • Asperot
    150 e még bedobok, de kérdés hogy mi jár azoknak akik fizetik?
  • GulaSoft
    És ha nem lopok, akkor visszaadják?
  • M2 #14
    Üsse kavics, kifizetem azt a 150 jurót, de aztán hagyjanak békén a hülye jogvédő szervezetek és kérem vissza a bezárt oldalakat.
  • ReTeK
    semmi gond legyen jogdíj mindenen de akkor másolás is mehet 1000L, így fair lenne
  • csuhi
    "A tervezet szerint erre azért volna szükség, mert így ellensúlyozhatók lennének a felsorolt eszközökkel elkövetett esetleges szerzői és szomszédos jog elleni törvénysértések."
    Kíváncsi lennék, ez kinek a zsebébe folyna be...
  • artschiatwork
    sőt, aki levegőt vesz, az is lop, mert egy nagyobb sóhajtással több jut a tüdejébe, mint a többi embernek... sok idióta, pénzéhes #@^%^...