Németország - 150 eurós jogdíj számítógépenként?

← ElőzőOldal 2 / 2

Jelentkezz be a hozzászóláshoz.

norbre
Nemtudom, de sztem egy ötlet jogdíjai benne kéne hogy legyenek rég a termékekben, ha nem így van akkor meg béna a jogi rendszer hogy csak úgy lenyúlját valaki találmányát. (vagy nem értem mirõl szól a cikk ? <#idiota>)
Az ArtistJust meg arra van hogy õk megéljenek másokból.

** ha elfordítod a fejed, könnyebb elhitetni magaddal, hogy nem is tudsz a dologról, és pláne nem vagy felel?s ** "Manapság mindenki vissza akar menni a természetbe. Kár hogy autóval"

Tisztel Artisjus büdös jogászai!
Vettem tegnap egy frankó töltõtollat, amivel esetleg le fogom írni József Attila: Hetedik c. versét és az unokahúgom emlékkönyvébe is írnék néhány idézetet.
Érdeklõdni szeretnék, hogy a töltõtoll árában mennyi volt a jogdíj, mert ezt a tudatlan papírboltos nem tudta nekem megmondani.
Tisztelettel, és kapják be a falábamat!

sepsiszentgyörgy

DVD jogdíj 17 cent 42 forint. Náluk a háromszorosa, már most.
De a legszebb, hogy a fõbûnös minden bizonnyal a multifunkciós készülék. Hogy miért azt nem tudom, biztos, mert aki kitalálta a törvényt még életében nem dolgozott ilyennel. (De hát a nevében benne van hogy multi tehát valószínûleg többszörösen bünözõ egy szerkezet lehet, ami a legsúlyosabb büntetést érdemli.]<#pardon1>
Többnyire tintasugaras vackok, scannerrel, faxxal, egybeépítve, horror tintapatron árakkal. Aki ettõl félti a könyvkiadásokat egyszerûen idióta.
Ez tipikusan az a hír, amire mindenki kiélheti az anyázós énjét 😊 Amúgy nem valami ilyesmi volt berakva kacsahírnek április 1-én?! ...

Szerintem se lesz belõle semmi, ... bár kubában is betiltották a netet.

Na most nézzetek ide!
Ezt mind mi maguk tesszuk lehetõvé egyszerûen úgy, hogy képviselõk helyett pártokra szavazunk. Miért nincs ilyesmi az USA-ban, a válasz mert ha elfogadnák akkor azt a kongresszment soha többé nem választanák meg, meg lenne a felelõs, szavaztál, nem szavazok rád és kész, még itt az EU-ban a párt diktál és aztán az ilyen apróságok nem érezhetõk a politikai életben. (Pedig nem apróság, pl. ha Németországban 10 millió PC-t adnak el egy évben (nem tudom pontossan de ennyit kb. biztos) akkor ez nem kevesebb min 1.5 milliárd EUR, legombolva a vásárlókról, azoktól is akik semmi ilegálissat nem másolnak (pedig 70% ide tartozik)), na most hol van itt az igazság, mint mindenben a feneketlen tó alján.

Intel.DZ77RE-75K.Core.i7-3770K.32GB.RAM.360GB.RAID.SDD.8TB.RAID.HDD.GTX660Ti.Dual.NEC.Windows.10.Enterprise Apple.Mac.mini.Core.i7-3615QM.16GB.RAM.1TB.HDD.OS.X.El.Capitan

[Jakuza]
Mi az hogy esetleges ?
Milyen jogon feltetelezik egyaltalan azt, hogy valaki lop ?
Akkor mi is feltetelezhetjuk az ugyvedekrol, politikusokrol, hogy azert mert esetleg hazudhat, ezert nekik potjarulekot kell fizetniuk az allamkasszaba?
Egyszeruen arcpirito, hogy mar mindenen lakarjak huzni a sapot.
Jo hogy nem a kovetkezo lepes az lesz, ha valaki szenet vesz, hogy azzal futson, majd elitelik, mert a szenbol lehet puskaport csinalni es ezert aki szenet vesz az terrorista is lehet es azert vette a szenet, hogy felrobbantson valamit, a belole keszult puskaporral.
Ennyit tudok mutatni az ilyen ingyenelo, genygocoknak akik nem termelnek semmit egyik allamnak sem, csak gyartjak az effele "kirantom a zsebedbol a penzed a jogszabalyt". <#mf3><#gunyos1><#mf3>
Es tele van az orszag ilyen ingyenelokkel, mint az ugyvedek,politikusok, focistak, pszihologusok, politikai eloadok es sorolhatnam.
De kerdem en ezek az emberek mit szolnanak akkor, ha a pek, vagy a meszaros kezdene el csak beszelni a munka helyett ???

Dez: Inkompatibilitas definicioja jatekoknal: amikor fut,de csak pl. 1 fps-sel,vagy össze-vissza akadozva,irányíthatatlanul 2. K8-nál alapból mindig 200MHz az FSB. Csak tuning által lesz magasabb.

LOL <#vigyor3>

ONLINE NBA LIGA -> http://nba.net63.net

fegyvert szerintem úgy kellene csak árulni, ha megvásárlása után bevonulsz a börtönbe mondjuk 5 évre. ezzel lehetne ellensúlyozni a fegyverrel esetleg elkövethetõ gyilkosságokat....

vahhh... nonszensz.
Vagy a törvényhozók nem így gondolták ?

Itt Mo.-n momentán úgy van, hogy fizetsz 150+áfát lemezenként (ha mindenképpen magyar számla kell vagy elég hülye vagy) közben meg az asva és tsai börtönnel fenyegetnek. Gondolom ez akkor se változna, ha még magukra a hardverekre is +30-50k "jogdíjat" nyomnának....
Asszem ha ezt a németek bevezetik, akkor a francia csomagküldõk (nomatica pl. ) igencsak nagy booooom elõtt állnak.
Valamint a hírek között ezután nem az lesz a hír, hogy "500 karton hamisított ukrán cigarettát találtak a bugyijában" hanem hogy 50 darab winchestert meg 3 darab "multifunkciós készüléket". 😊 😊
uniu
Utana meg fizethetnel altalanos terrorista-elharitasi adot...

\"Holló, Hologram, Honolulu, Holokauszt, Hazugság\"

Bojkott!
Szerintem mindenki kibírná, ha fél évig nem venne új CD-t, hanem inkább rádiót hallgatna (legálisan), esetleg mozi helyett inkább több buliba járna (netán színházba)…
Akkor elgondolkozhatnának a kiadók.
"Micsodaaa?! A memóriakártyákban is benne van az ára a jogdíjnak???"
Jóóóreggelt!
Már vagy 3-4 hónapja benne van szépen. Azt hiszem 512MB-ra osztva 3200Ft! Nem tünt fel, mikor felment minden memóriakártya a 1,5x-es árára?

Ha tényleg úgy van ahogy gondoljuk.....
akkor ez nem rossz ötlet.
150 Euro és mehet a Warez 100%-kal.
Vagy a törvényhozók nem így gondolták ? <#conf>
Takarodjanak a picsába már ezek...

OSZAMA ! SÍRVA KÖNYÖRGÖK ROBBANTSD FEL ÕKET IS...

ONLINE NBA LIGA -> http://nba.net63.net

Sliders
Hitler valszeg most forog a sirjában. Kiszipojozzák a németeket is azok a jó emberek

Micsodaaa?! <#guluszem1> A memóriakártyákban is benne van az ára a jogdíjnak??? Azt meg hogy gondolták?! A CD meg DVD még úgy ahogy oké mert a megvett lemezek 99%-a illegális cuccot fog tartalmazni 😊 ...de egy memóriakártyára senki nem archivál semmit. Arra tényleg a saját fényképeim, dokumentumaim kerülnek!

Ennyi erõvel a winyón is lehetne jogdíj... sõt azon inkább lehetne, ha már logikusan próbálom végig gondolni.

TURMIX - Szinkronparódia letölthetõ: http://turmix2005.uw.hu

pedig Németországot én még az EU államának tartottam... de tévedtem, ott is sok a pénzéhes naplopó... rendben szedjenek mindenért pénzt, de akkor lehesen másolni is... ugy mint Kis hazánkban ahol a Féreg Asva börtönel fenyeget mi közbe az Artisjus szerint meg lehet másolni ezért elõre fizess... ez Alkotmány ellenes de midenki szarik bele...
Csak mi van abban az Esetben, ha valakinek Jogtiszta a Gépe eredeti progikal van tele, akkor az Kétszer fizessen... asem Eu ban van ilyen hogy valamiért nem lehet kétszer adot,pénzt be szedni... ez Magyar Sajátoság Lásd Regisztrácio.dij, benzin áfarendszere...etc😊)
Amugy mivel mindenki beszél valamilyen nyelvet (max anyanyelv) legyen Szó adó is hisz azt is "másoljuk" gyerek korunk ota... Sõt itt az Ideje a Gondolat adónak is... Orwell ha ezt megérhette volna...😊

Elnézést a Sorokért:)

Azért lassan megnyugszik a kicsi lelkem. Szinten vagyunk emberek, szinten vagyunk! Eddig azt hittem csak 'odaát' az USA-ban vannak ilyen kretén ötletek. Vagy valaki visszatelepült?
mrzed001
Vagy azt mondani, hogy OK, ezt fizeti mindenki, és innentõl kezdve szabadon azt tesz a gépére, amit akar (merthogy ugyebár kifizette az általánydíjat), semmi ASVA üldöztetés

Star Trek fan vagyok, tehát egy IDEALISTA. Viszont magyar is vagyok, tehát egy HARDCORE REALISTA.

Es ha a sajat muvemet szeretnem terjeszteni dvd-n akkor az artisjus minden dvd utan karterit az altala okozott vesztesegert?
Csírájában kell elfolytani az ilyen és ehhez hasonló törekvéseket.

Ezek szerint elõbb-utóbb mindenkinek börtönbe kell majd vonulnia 1-2 napra évente, hogy így "adózzunk" a felderítetlen bûncselekményeket miatt!
Yossarian
úgyse lesz ebbõl semmi. Azért a németek se annyira hülyék, hogy minden szart le lehessen gyûrni a torkukon...

Nieleen

Falconer
A monitoron miért nincs felár? Elvégre ha monitor nincs, akkor nem is tud semmilyen szerzõi jogot megsérteni a felhasználó, tehát csak akkor tud zenét vagy bármi mást lopni, ha van egy monitorja.

\"Lehetetlen, hogy igazságtalanság, szószegés és hazugság tartósan hatalomra jussanak. Ilyen hazugságépületek csak egy ideig ámíthatnak. De idõvel összeomolnak\" Démosztenész megmondta! :)

Asperot
150 e még bedobok, de kérdés hogy mi jár azoknak akik fizetik?

Ahány ház, annyi baj legyen.

GulaSoft
És ha nem lopok, akkor visszaadják?
Üsse kavics, kifizetem azt a 150 jurót, de aztán hagyjanak békén a hülye jogvédõ szervezetek és kérem vissza a bezárt oldalakat.
ReTeK
semmi gond legyen jogdíj mindenen de akkor másolás is mehet 1000L, így fair lenne <#vigyor0>

csuhi
"A tervezet szerint erre azért volna szükség, mert így ellensúlyozhatók lennének a felsorolt eszközökkel elkövetett esetleges szerzõi és szomszédos jog elleni törvénysértések."
Kíváncsi lennék, ez kinek a zsebébe folyna be...

artschiatwork
sõt, aki levegõt vesz, az is lop, mert egy nagyobb sóhajtással több jut a tüdejébe, mint a többi embernek... sok idióta, pénzéhes #@^%^...

Xantia, azt hiszem megtaláltad a megoldást a Föld túlnépesedési problémájára 😊.
Xantia: nagyon igazad van! 😊)) hisz mi követjük el a jogsértést az eszköz segítségével!
[NST]Cifu
Figyeljétek meg, hogy elöbb utóbb ki fogják találni, hogy a netezésért is kelljen fizetni jogdíjat. Mert hát aki netezik, az lop felkiáltással...

A csapatmunka roppant fontos: rajtad kívül másra is l?hetnek!

Undorító amiket, csinálnak! CD + DVD lemezre amit raktak Artisjus cimkét azzal azt érték el, hogy a feketén behozott lemezeket többen veszik(sokkal többen), sajna 1 PC-nél ez nem mûködne, mert mi lenne a garival. Gondolom itt is az árba lesz beépítve.....majd többen vesznek számla nélkül meg "féláfásan". Aki ezt kitalálta, annak szivesen megnézném a kivégzését....nem sajnálnám jobban mint 1 terroristát(ezzel azt akarom kifejezni csak, hogy innentõl nekem nem számít az ilyen embernek)....ez ugyan nem pár tucat ember életét teszi tönkre, vagy veszi el, de azért millióknak okoz egész szép(magyar színvonalban) +anyagi kiadást, legtöbbször szerintem jogtalanul. Remélem itt nem lesz belõle semmi, így is elég vacak ez az ország.
Sõt minden csecsemõre is ki lehetne vetni az adót: szemeire, kezeire és füleire. Itt egyszer és mindenkorra letudná...
A konyhakéssel meg fába lehet faragni egy jogvédett képet.
A fazékkal csörömpölve meg elõ lehet adni egy jogvédett zenét.
Sõt! énekelni is lehet! Jogdíjat az emberre is!
Egyszerûen nevetséges. Már tényleg nem tudják mivel b*szassák a jónépet. Komolyan mondom a következõ forradalom az információszabadságért lesz.
Hol vannak az alkotmányos jogok? Ártatlanság védelme, meg ilyesmi?

\"We choose to go to the moon in this decade and do the other things, not because they are easy, but because they are hard\" - John F. Kennedy

Érdekes, hogy a billentyûzeten, és a monitoron nincs. Sõt, még a hölgy asztalán, vagy székén sincs. Pedig milyen sok másolatot lehet készíteni azon a széken ülve, vagy az asztalnál gépelve. Sõt, a billentyûzet alkalmas akár az új Herr Riporter könyvek begépelésére is, de akár plágiumot is el lehet vele követni. HÚúúú...
mousee
Sok hülye...

The EULA sounds like it was written by a team of lawyers who want to tell me what I can\'t do. The GPL sounds like it was written by a human being, who wants me to know what I can do.

<#boxer>
Dzson
Állatok. Ettõl az artisjusos ingyenélõ rohadék farokszopók is vérszemet fognak kapni.

Amiga 1200 030/882/40, 32MB Playstation 2, Playstation 3 AMD Athlon 64 X2 [email protected], 2GB DRR2/800, Sapphire HD4830@780Mhz 512MB, BENQ G2400W TFT

← ElőzőOldal 2 / 2