Prison Break (FOX)

Jelentkezz be a hozzászóláshoz.

Foloslegesen dolgoztal, a te munkadra, vagyis rad nincs szukseg ebben a helyzetben.

A politikai aspektust emeltem ki, de látom az már nem jutott el az agyadig...

és te ki a fasznak képzeled magad, hogy "gondolkozz el azon amit írtál" szövegeket címzel másoknak? dolgoztam a felirat fordításával, fingom sem volt az iratlan szabályokról, amirõl most felvilágosítottak, és ha már dolgoztam vele, azt írok mellé amit akarok.

rád és a tefajtádra nincsen szükség, és jobb ha meg is jegyzed, mert egyszer csak váratlanul fog érni a jelenlétedre való szükségtelenség.
Ahelyett, hogy itt pattognál, inkább gondolkozz el a tegnapi beírásodon, mely szerint 'mszp/szdsz szavazók nem tölthetik le'. Szerintem húzz a retkes halálba ebbõl az országból, semmi szükségünk nincs ilyen 'magyarokra'.

az õsz még nem full, de olyan nagymenõk már biztosak, mint a studio 60 aaron sorkintól, vagy a 24-re hajazó vanished, a smallville-rajongók biztosra vehetik az aquaman-spinoffot (meg még sok-sok ígéretes cucc, mint a posztapokaliptikus jericho, az akció kidnapped, jj abrams six degrees-e vagy a seeing red jeff goldblummal - ha megkapják a zöld lámpát májusban)

de elég a nyári kínálatra nézni, ahol indul a scifi channel két új scifije a dresden files és az eureka, valamint a blade sorozat júniusban. a monk társakáént elindul a psyh címû nyomozós is.
Milyen sorozatok lesznek õsszel?
szerintem félreérted a dolgot.

egyrészt nem érdemes a másikban hibát keresni, mert nyilván senki nem tudja tökéletesen lefordítani - a tied nem lett összenézve, helyesírásellenõrizve (gondolom az elgépeléseket és az angol mondatot kiszúrtad volna bennük másképp), másrészt egy kocsi évszáma nem hiszem, hogy szarvashiba.

viszont, az egész filozófiája az, hogy nincs semmi szerzõi jog, csak a fordítói kapacitás brutális pocsékolása az, ha valamit ketten fordítanak - nyilván ahelyett, hogy egy filmet ketten csinálnak meg, lehet kettõjüknek két filmet is csinálni - máris elõrébb vagyunk😊

(a sorozatoknál ezért van állandó fordító, aki _általában_ idõre hozza a feliratot minden héten (ld. prison break csütörtökre), ilyen úgy érzem felesleges a kapacitást dupe-ra pazarolni - illetve elõzgetni egymást.

ettõl még kikerülhet a tied is, de valóban a tulaj azt tesz, amit akar vele. (nem. még véletlenül sem én vagyok) szó sincs kisajátításról, mindössze annyiról, hogy ha valaki szól, hogy fordít valamit, akkor annak érdemes azzal megtisztelni a munkáját, hogy kikerülhessen elsõként. nem?😞

(tény, hogy egyre több a sorozat, de a fordítók száma nem nõ olyan mértékben, és ha nézzük az õsszel induló állat sorozatokat, félõ, hogy a hasonló keresztbefordítások miatt az angolul nem tudók lemaradnak pár jó sorozatról - az egy fordítás mindenféleképpen hatékonyabb az én nézetem szerint.)
Igazad van, de a feliratok.hu magántuladjon, amivel a tulajdonos azt csinál amit akar, azt tesz fel amit akar... <#wilting> Ezt el kell fogadni, vagy csinálni egy másik oldalt. <#eljen>
Nem tudom ki és milyen alapon meri kisajátítani a felirat frdításának a lehetõségét. a feliratok.hu mióta valami hivatalos oldal, ahol szerzõi jogok dominálnak??

Nem mindegy, ha két embertõl van fent egy felmhez kétfajta felirat???(ahogy az sok száz más filmnél is így van)

Mindenesetre belelapoztam ebbe a hú de híres Victor Pictoros fordításba, ami annyira fasza elvileg, hogy minden más lehetõséget kiszorít maga mellõl, nos két szarvashibát egybõl megpillantottam benne, ezért kár feszengeni, és hozzászólásokat törölgetni...

pl az egyik:

a fickó egy 1960-as Mustanggal volt...

nos, a Mustangot a Ford Company 1964-tõl gyártja. Amúgy tisztán látható a filmben, hogy ez egy új, 2006-os Mustang.

Hunnenkoenig
En mar lassan kezdem elvesziteni a fonalat, hogy ki kivel van...

Spoiler (katt a megjelenítéshez)
Úgy látszik Abruzzi Veronica elrablásával vagy kinyírásával akarja Michaelbõl kicsikarni Fibonacci hollétét...
Amse
meglestem a 19. részt hááát....
Elõszöris nagyon jó rész volt, sok szálon futott és sok esemény volt benne.
Egyedül az ügyvédnõs vonal nem tetszik, de kell valami háttérsztori az egészhez, csak nekem ez már sok...
Ambruzzi visszatért 😄 <örül>
jajj nagyon sok dolog van és nincs kedvem most leírni 😊

Bandee1987
HDTV-XOR-hoz kinnt van a felirat. Köszönet Victorpictornak érte!!!<#worship><#worship><#worship>

SG HETI KVÍZ 1. SZEZON: BRONZÉREM :P SCHUMI A LEGNAGYOBB!!!! FORZA FERRARI!!!

akkor ok, az belefér 😊

Nem.. de 26 perc akárhány másodpercnél elmegy a hang kb 4 másodpercre..

Prison Break fórum --> http://pbhu.proboards76.com/index.cgi

sok helyen irják hogy a xor verzióban elcsúszik a hang. tényleg ?

mukika
Hali!
Na végre megjelent a 19. rész király verzsönbe!!
OLÉ+

Hunnenkoenig
Mi az Alias-os? En azt sose nezem...nem fogott meg a cucc...

Nekem is eszembe jutott az ALIAS..de fõleg Burrows apuka, meg a "The Company" miatt.. tisztára SD6..lol

Hunnenkoenig
Ja, ok...en nem neztem meg, csak lattam, hogy van.

Van, csak annak nem sok köze van a sorozatbelihez, azon kívûl, hogy mindkettõ madár...

www.prisonbreak.hu

Hunnenkoenig
A hivatalos oldalon van origami hajtogatas leirasa.

Sinkyfrog
Nah megnézem énis a 19. részt:
Háát majdnem beszartam 😄 Kicsit a vége ALiasos, hogy megint egy ütközés, de kiváncsi vagyok mi lesz belõle 😄 A pókeres rész az nagy volt 😊 Hetes drillre ráblöffölni, hát az kész. 😊 Alig várom a 20. részt 😊

Tud valaki olyan origami tutorialt, ahol meg lehet tanulni olyan madarat hajtogatni? Tökre tetszik 😊

A vélemény olyan, mint a segglyuk. Mindenkinek van, és senkit nem érdekel a másé!

naná!méghozzá több mint 1 éve! azóta õrûlten gyûjtök Róla mindent!
Hunnenkoenig
Meg a ferfiak 68,7%-a... :-)))

Hunnenkoenig
Te is nedvesedsz ra, mint a nök 99,9%-a? :-)))

ha filmnek nevezhetõ
Ritka beteges, undorító film az...
imádom Michael-t,azaz Wentworth Miller-t! ezt a képet hol találtad Róla?!
hahahahaha 😊) igen.. emlékszem hogy élvezte, mikor Michael-t át kellett vizsgálni miután a neje látogatóban volt nála. Mondjuk Michael is élvezte.. *röhög*

hmm.. Ken Parkot már marha régóta meg akarom nézni..

Bellick-et alakító színészt (Wade Williams) a Ken Park óta nagyon nem szeretem... <#szomoru1>
Hunnenkoenig
Amugy ott mar azt hiszem sok ember megtalalta sok ember különbözö lukát...

A Bellick is... még a neveben is benne van, hogy "lik"... istenem, kicsit parasztos...

Hunnenkoenig
<#nevetes2>

Maradj is ilyen!

Meg most sem tudod, melyik lukrol volt szo

😊)))))) *röhög* Bellick megtalálta Michael lukát..

ok..lélekben egy 5 éves kisfiú vagyok..na és? 😄 LOL

Hunnenkoenig
Nem kezdem elölröl, bocs.
Meg most sem tudod, melyik lukrol volt szo <#vigyor1>

Amse
jó hülye voltam, hogy nem néztem mire válaszol, mert akkor kiderült volna...
hát így jártam...

Amse
jó ott már mind 1 volt...

azert irtam oda hogy a the keynel, gondoltam ugy vagod :c

BUDA > miskolc.

Hunnenkoenig
Mivel elveimmel tiltakozik a spoilerezes, csakis azert hasznaltam, mert a 19 meg nincs kint hivatalosan, ezert tisztaban vagyok azzal, hogy ezt a belsö verziot nem akarja mindenki megnezni.

Hat most sajnos megszíttad. Sajnalom.

Nem fogom meg külön mindegyikhez odairni azt is, hogy melyik reszröl szol. Mint azt mar többször kifejtettem, ezzel az erövel az elsö reszt is spoilerezhetnenk fejezetmegadassal, mert valaki meg azt sem latta.

Amse
ó bazz a key az a 19. mi?
qrva élet.
kiírhatná az aki spoilert ír, hogy melyik rész spoilere, mert én nem szedtem le azt ami nem jött még ki rendesbe.
na akkor jó elbasztam...

lehet te valami alternatív befejezést láttál! 😄

Hunnenkoenig
Akkor te rossz reszt neztel, mert bizony igen.

Amse
Hát abban a részben amit én néztem ott nem találta meg... 😮

Bellick a the key vegen

BUDA > miskolc.

Amse
hát ez nagy spoiler.
semmi konkrétum nincs benne és ráadásul kérdés....
de legközelebb spoiler-be rakom

Hé, azért egy spoilert rakjál már ki!!!

Amse
ki találta meg a lukat?

Hunnenkoenig
Hat a lukat megtalalta, szoval szerintem ezutan barmit elhisz neki.

Zs0lt1
Sztem Michael direkt mondta meg a kiscsávónak, h szökni akarnak, de semmi részletet nem árult el, mert tudta h egybõl elmondja Bellick-nek. Azt akarja, h olyanokat mondjon el amit Bellick tuti nem fog neki elhinni.

Steam: zs0lt1 - Discord: deadecho_