23171
11866197451219315601.jpg
A nagy Prison Break kvíz!
VÉGEREDMÉNY: 1. NoName 2. Quantumleap 3. kommersz
A további eredmények a #22929 számú hozzászólásban találhatóak!
Köszönjük minden részvevőnek és ha most nem nyertetek, ne bánkódjatok, hamarosan jön a második évados kvíz!
  • nesster
    11be volt T-bag 13-ba meg lesz
  • Csibe001
    T-Bag miért jutott volna erre sorsra??Még csak 1 részben nem volt s a preview-ban már benne volt.LJ-t meg nem is gond, hiszen most mit csinálna?
    C-note is pár részig nem szerepelt, sztem teljesen jó így. :)
  • robotnyk
    Hi Group,

What does it mean "Take down" and "Take him down", is the same thing, as "shut him down" that means "to stop someone or stop him". And another thing, "You're not the one to bring me down" means to destroy me in this particular context, right?

This sounds like it is from a cop show, right?

Take down: to catch a criminal and arrest him.
    take him down: Catch him.
    You're not the one to bring me down: If it is from the same show in the same context, this means: You're not the one who is going to arrest me and haul me off to jail.
  • ProGabe #6451
    és erre a sorsa jutott most LJ is,nomeg persze T-Bag is,pedig ő aztán valamit igen durvul a pénzel az biztos,talán túl sok a karakter?
  • LasDen #6450
    én is örülnék ha mutatnák, de a "hajó" építés nem nagyo izgalom....esetleg 2-3 rész múlva mutathatnák ahogy elindul Hollandiába... :DDD
  • Blasta
    Engem továbbra is zavar, hogy Patoshik-ot egyszerűen ELFELEJTETTÉK.
    Öljék meg, vagy tegyék vissza az ideggyógyba, de akkor is, foglalkozzanak már vele, mert ez így égés
  • Hunnenkoenig
    Ha egy kezigranattal hadonaszo csavonak mondom, hogy "szedd le a gepet" feltetelezhetöen arra gondolok, hogy löje le, de ebben az esetben semmi sem utal arra, hogy valoban le akarja lövetni.

Es igen, okos vagyok. Mert egyszerüen nem birom elviselni, ha valaki nyilvanvaloan baromsagot beszel es utana meg engem probal hülyenek beallitani. Nem szeretek ezzel jönni, de nem tudom, ti hany eve tanultok angolt heti ket alkalommal 1 orat, de en több mint 18 eve napi szinten irok, olvasok es beszelek. Azt nem mondom, hogy eletem nehany honapjat meg amerikaban es kanadaban is töltöttem, mert tulajdonkeppen nem szamit. Igaz a nemetem meg mindig 100x jobb, mint az angolom, de azert nem mondhatom, hogy csak nyökögök.

Tudom, hogy 18 evesen mindig mindent jobban tud az ember, de higgyetek el, ez nem igy van. Lenyegeben nekem mindegy, gondoljatok amit akartok. Talan meg igazatok is van es le fogjak löni azt a szar gepet, de a take down akkor sem jelenti azt szo szerint, hogy lelöni.

En vagyok a hülye, mi a fasznak jarok ide ven fejjel... Itt mindenki ugy tud mindent. Ha en javitok ki valakit, en hülyenek nezek mindenkit. Mindig nektek van igazatok. Ha ti hajtogatjatok a baromsagaitokat, akkor az normalis, mert ugye a többi ugyse szol bele mert meg annyira se tudja tehat logikus, hogy nektek van igazatok.

A vilag összes ertelmezö szotarat pedig szinten hülyek irtak. Ok. Majd egyszer talan felebredtek...
  • CoD23
    kb milyik hasonlít rá a legjobban?
  • robotnyk
    válogass
  • gameplusz
    Valszeg fizetos font.
  • CoD23
    hali
    van valakinek szökéses betütipusa?
    ha igen akkor linkelje már be lécci valaki hogy le tudjam tölteni
    előre is kössz!!
  • mukika
    ne, hagyjátok megint neki van igaza. mindenki más hülye megint szokásosan...
  • amdrula
    Take down jelen esetben valóban "lőjék le"-t jelent.
    "By contrast, a single shoulder-fired missile could take down a Boeing 747..."
    Vagy ez azt jelenti, mint írod az A változat a szótáradból, hogy a rakéta megfogja a Boeinget és alacsonyabb szintre rakja?

Nemtudom miért okoskodsz, amikor nagyon nincs igazad.
    Feliratos kifogás elég szánalmas volt, inkább neked kéne egy.
  • Lynx_TWL
    szia, én felirat nélkül nézem ...angol tudás rulz (feliratért sírók irritálok nagyon btw)
    nem érdekel a google, naponta beszélgetek angolul (tudod ez olyan "pilóta ismerős" téma)
  • Hunnenkoenig
    take down
    a. to move from a higher to a lower level or place.
    b. to pull apart or take apart; dismantle; disassemble.
    c. to write down; record.
    d. to diminish the pride or arrogance of; humble: to take someone down a notch or two.

Mindjart az elsö a helyes a mi esetünkben.

De rakerestem több szotarban. Sehol nincs szo lelövesröl a "take down" kifejezes eseteben.

A google-ba ha beirod a "(to) take down" szavakat egyetlen olyan talalat sem jön ki, amiben lövöldözesröl lenne szo.

Ami megközelitheti az az, amikor szerverek, torrent oldalak, hacker oldalak "lelöveseröl" van szo, de hat ugye gondolm mindenki tudja, hogy azokat a szervereket csak magyarban "lövik le".

Szoval mielött okoskodtok, talan nezzetek utana.
  • Hunnenkoenig
    Ok, es ezt hol olvastad, hogy az azt jelenti?
    "Mondd meg nekik, hogy szedjek le a gepet"

Ha neked ez lelövest jelent...
    Ha meg odamondta volna, hogy "mittomen, löjetek le", akkor ok, de igy...

Ha a force down jelentheti csak a lekenyszeritest, akkor a lelövest meg a shoot down jelentheti csak.

Tudod szep nyelveinknek az a gyönyörü sajatossaga, hogy egy dolgot kb 100 modon fejezhetsz ki. Azert mert te ugy ertelmezted, meg nem jelenti azt, hogy valoban azt is mondta.

Amugy birom, mennyire perfekt mindenki angolbol, aztan meg megis minden resz utan jön a sirankozas, hogy "honnan szedhetem le a feliratot?", "Mikor lesz mar felirat?", "Van mar felirat?".

pfff...
  • FLeK0
    1am-2
  • Lynx_TWL
    take down az pont azt jelenit, hogy lőjék le.
    a force down az már a lekényszerítés

egyébként meg ritka nagy seggek vagytok ekkora baromságon vitázni:D
    másfél secig bevillant egy gép (vadászrepülő volt és ez a lényeg) és akkor ez van:D
  • Tombi
    Valaki meg tudná mondani mikor megy élőben a foxon GMT idö szerint? nézni szeretném :)
  • mike0013
    hehe, ezt se láttam még 100× ebbe a topicba -.-
  • tnm #6434
    nahát, ez még mem is volt
  • Kurti
    nézzétek meg ha kellenek dvd borítók ha nincs fenn valami akkor írjatok az oldal forumjába
    dvdlap
  • tnm #6432
    hát pl. egy üres kádnak az aljára süllyedsz, és az megtámaszt annyira, hogy megfordulj, meg ilyenek, de lehet, hogy 10 perc alatt vízben is át tudta volna bújtatni a kezét a lába alatt, de valamiért a levegő fontosabb volt neki... sajnos nem a "vízbű' veszi ki a zoxigént" :)

mellesleg ma futólag láttam Bellicket a Bűbájos Boszorkákban, mint valami vámpír-démon.... hát, khm. a börtönőrös alakítása messze-messze jobb
  • Reyes
    Hangsebesség felett sztem nem forgolódnak olyan hű de nagyon a vadászgépekkel, mert szana-széjjel szakadna a repülő is, meg az ember is...
    Hangsebességen max nagy ívben tud megfordulni, és akkor lehet, hogy véletlenül átlépett más ország légterébe, egyébként meg próbálj ki egy vadászgépes játékot, amiben van egy kis minimális fizika, és meglátod, hogy nem olyan nehéz vele megfordulni;)
  • ProGabe #6430
    na megnéztem,jó kis "csináljunk feszültséget azzal hogy mindenkitől elveszünk minden esélyt" rész volt
    DE
    a készítőknek nálam nagyon nincs szerencséjük a vizes dolgokkal :) most éppen a sara szitu:érdekes hogy csak akkor tudott kikecmeregni a kádból miután kihúzta a dugót,vagy leírom másképpen,mitől változott meg a helyzete attól hogy leengedte a vizet?a dugóhoz volt kötözve vagy mi?mert azt amint kihúzta kijött a kádból,na mind1,tényleg minden logikát nélülöző dolgot beletsznek már ebbe a szerencsétlen sorozatba :S
  • Hunnenkoenig
    Jo, majd beszelek egy pilota ismerösömmel, aki valoban repült ilyen gepekkel es megkerdezem töle...

Addig esetleg te is gondold at annak a lehetöseget, hogy megis az a katonatiszt tudja esetleg jobban, es nem te, aki mar latott egy miget megfordulni a hungaroring felett, ok? :-)))
  • tnm #6428
    de azt már Scofield-ék elvágták jó előre XD, szal, sztem privibe folytassátok....;)
  • joebacsi
    én nem tudom, te beszéltél vele :D
    magasabb sebességnél persze nagyobb a fordulókör, de van fék ezeken a gépeken :)
  • Hunnenkoenig
    Jo, lehet, hogy igazad van, feltetelezem az a mig nem is hangsebesseggel fordult meg, de meg csak nem is onnan lepett ki megfordulas elött.

En is meg tudok fordulni egy biciklivel 90°-ban. Ha a himalajaraol döngetek epp le, akkor nem valoszinü, hogy az aljaban sikerül meg a nyujtott kanyar sem...

A katonatiszt talan arrol beszelt... nem?
  • joebacsi
    "Akkor sem mennek hangsebesseg felett repülö vadaszgepekkel kisrepülöt üldözni, ez hülyeseg, mindamellett draga."
    hát pedig nálunk nemegyszer volt rá példa, hogy a 29esek kisértek végig egy azonosítatlan légcsavaros repülőt...nemértem miért tűnik neked hülyeségnek :)
    drágának meg drága minden sugárhajtóműves gépet utánna küldeni...

"A megfordulast pedig nekem egy katonatiszt mondta a hadseregnel es ugy gondoltam ö azert jobban tudja..."
    az, hogy katonatiszt nem jelent semmit, ugyanúgy mondhat sületlenséget, ha a légierőtől különböző területen dolgozik...nekem a pofám előtt fordult meg most nyáron a hungaroring felett 180fokkal az egyik mig, engem az meggyőzött :)
    kérdezd csak körbe a gimnáziumi testnevelőtanárokat a testépítésről...érdekes eredményre lehet jutni és kb ugyanaz a szituáció :D
  • Hunnenkoenig
    Nem ertek a repülökhöz. Akkor sem mennek hangsebesseg felett repülö vadaszgepekkel kisrepülöt üldözni, ez hülyeseg, mindamellett draga.

A megfordulast pedig nekem egy katonatiszt mondta a hadseregnel es ugy gondoltam ö azert jobban tudja...
  • Hunnenkoenig
    Megneztem megegyszer. Mahone egy szoval nem mondja, hogy le kell löni öket.

Anniyt mond, hogy hivjak fel a Navy-t es kerjenek gepeket es beszeljenek a mexikoi hatosagokkal, hogy nemzetközi üldözes van, segitsenek. Meg annyit mond, hogy "tell them, they'v got to take the plane down, just do it"

Ebben szerinted mikor mondja azt, hogy le kell löni?
  • joebacsi
    f16os átesési sebessége 200km/h körül van...az A36 Beechcraftnek (ami mellesleg nem cesna) pedig 190km/h-t kell elérnie a felszálláshoz...nincs olyan egetverően nagy különbség :)
    mikor egy kisrepülő belezuhant valamelyik felhőkarcolóba nem is olyan régen, szted milyen gépek mentek fel körözni?

"Magyarorszagon folyton baj volt emiatt, mert a vadaszgepek nem tudtak megfordulni az orszag felett"
    :DD
    te is elég tájékozott lehetsz, ha ezt a (bár igen népszerű) sületlenséget elhiszed...a 29eseink egy kis falu felett is kényelmesen megfordulnak
  • mukika
    Mahone mondta.

figyelj oda legközelebb... :]
  • Hunnenkoenig
    Ki mondta, hogy le akarjak löni?
    Kicsit el vagytok tevedve... Azert az feltünö lenne, es lehet nehanyan megkerdeznek, ugyan miert kellett?

Altalaban kenyszerleszallast szoktak velük vegrehajtatni. Szep is lenne, mindenkit lelönenek felszolitas nelkül...
  • Col Andrew
    Egy f-16 eltalál bármilyen álló célpontot is, csak nagyobb távolságról rakétával. Pláne egy repülöt.
  • Hunnenkoenig
    Hat az f16-ossal mit ertek volna?

Basszus, alapjaraton is haromszor lehagyna...

Eleg szar elkapni egy betöröt ugy, hogy hatszor elfutsz mellette, mert nem tudod magad lelassitani az ö sebessegere...

Mikor mar 3x atcsusztal new mexicobol kanadaba, eleg frusztralo lenne a dolog...

Nem beszelve arrol, hogy mexikoval meg allami szinten is bajba keverednel.

Magyarorszagon folyton baj volt emiatt, mert a vadaszgepek nem tudtak megfordulni az orszag felett es folyton atcsusztak romania es szlovakia legterebe...
  • egypszichonauta
    jó,persze hogy vannak bakik,de nem értem mit kell ezekkel ennyit foglalkozni?!miért kell mindenbe belekötni?nekem ez a sorozat benne van a top3-ban amiket idáig láttam,ezekkel a jelentéktelen bakikkal együtt!!!
  • PiszkosFred
    Ne felejtsd el, hogy ez egy fikcio, egy mese, egy kitalalt tortenet ;] Olyasmi, amiben a felkezu pedofil, aki 40 kilo vasaggyal egyutt agyonver egy 100-120 kilos fegyort, csak mert olyan kedve van. Egy olyan tortenet, ahol az emberek pillanatok alatt kerulnek egyik varosbol a masikba, ha eppen arra tamad kedvuk menekulni. Egy olyan mese, ahol Pathosikot a kutya sem keresi, sot talan meg visznek is neki par deszkat vagy holland utikonyvet az fbi-sok...

Szoval oke, hogy vannak benne bakik, de azert nem kell komolyan venni ezeket ;] Ha a torok janicsarok hordtak magyar honvedsegi surranot, akkor az amcsi hatarorsegnek is lehet par kolcson gepe, az eubol, lehet eppen mi adtuk oda nekik (ugyse tudjuk az uzemanyagot fizetni bele, vigyek ha kell...) ;]
  • joebacsi
    hát először nem hittem, hogy a varsói szerződés alap kiképzőgépe lenne pont rendszeresítve az amcsiknál, de aztán rábukkantam arra, hogy annó valami amcsi tenderen szerepelt a nálunk megtalálható l-39 albatross továbbfejlesztett, l-139-es gépe, amire végül nem érkezett megrendelés, és így sorozatgyártásra sem került...de nagyon úgy fest, hogy ez lesz az a gép:

erre már lehet fegyvereket is aggatni légi-földi célok leküzdésére, viszont a gépágyú is külön függesztményként szerepel csak:

vagyis látszódnia kellett volna, de a póttartályokon kívül nincs semmi más azon a gépen, így maximum megkocogtatják a gép szárnyával sucre gépét :)

amúgy pedig nem harrier-eket (ugye azok csak a tengerészetnél vannak rendszeresítve), hanem f16osokat küldtek volna inkább valszeg, csak gondolom az már nem fért bele a költségvetésbe :)