23171
A nagy Prison Break kvíz!
VÉGEREDMÉNY: 1. NoName 2. Quantumleap 3. kommersz
A további eredmények a #22929 számú hozzászólásban találhatóak!
Köszönjük minden részvevőnek és ha most nem nyertetek, ne bánkódjatok, hamarosan jön a második évados kvíz!
-
#6494 2nap és meglátjuk hogy...
ui.:bocs -
#6493 2nap és megpróbálják lelőni vagy lekényszeriteni. Az biztos hogy egyik se fog sikerülni mert a promoba van hogy kiugranak. -
#6492 Ok, elsö körben felhivtam a kanadai (ex)baratnömet.
Ö azt allitja, hogy ö nem gondol arra, ha azt hallja, hogy "they've got to take the plane down"-nal, hogy le fogjak löni a gepet, csak arra, hogy le fogjak kenyszeriteni.
(bocsi, nem akarom folytatni, csak ha mar, mint a forum legnagyobb idiotaja vagyok beallitva, kenytelen vagyok magam megvedeni. Esküszöm, miutan ez rendezödött, többet nem fogtok rolam hallani)
Flatline, összehasonlitaskent kerlek, hivd fel te is az RL barataidat!
De kizarolag native amerikaiakat, akiket SZEMELYESEN ismersz!
Egy angol nyelvü ventrin vagy klan lapon meg a francia pistike is velemenyt tud nyilvanitani, az nem er! -
Flatline #6491 A vita végével egyetértek, és nem, nem a hw-s Flat vagyok.
Nekem loknim van és az offline sajtóba írok, ellenben ismerem, lévén névrokonom.
Remélem megnyugtattalak :) There can be only one flaltine.hu... -
#6490 Hm örülök, hogy ilyen hires vagyok.
Bar nem tudom, mivel erdemeltem ki ezt a megkülönböztetett figyelmet...
Ha annyi sok itt az idiota, akkor nem hiszem, hogy nagyon kitünnek közülük.
Amugy te az a Hardwiredes Flatline vagy? Mert akkor nem igazan erdekel a velemenyed. Bocs.
Amugy epp azon vagyok, hogy megkerdezgessem az amerikai barataimat. Ha tudok valamit, leirom.
Es ha valoban nektek van igazatok, beismerem majd. -
#6489 Elég legyen már!
A VITA LEZÁRVA! -
#6488 modik ilyenkor hol vannak? -
Flatline #6487 Ha megkérsz, megteszem. De sokkal kényelmesebb lenne Neked is akár csak bemenni egy nemzetközi chatre, vagy a klánod, ha játszol bármit online és külföldiek is vannak benne teamspeak szerverére és megkérdezni, hogy is van ez.
Az a hihetetlen az egészben, hogy itt az egész net és nem voltál képes megoldani a problémád... szerintem ez a szőrnyű, nem is az, hogy kötöd az ebet a karóhoz. -
Flatline #6486 A sors iróniája, hogy hosszú évek ignorálása után kicsikartál belőlem 3 hozzászólást (ez a harmadik) itt az sg-n és pont azért nem járok ide, amiért most TE el akarod hagyni a helyet. (Szerintem helyesen teszed, nagyon sok itt az idióta... mint most gondolod Te is.)
Azt hiszem 3 hozzászólásnál nem nagyon lesz több, de akár rosszul esik akár nem, úgy hívták fel a figyelmem erre a topicra, hogy nézzek már be, mert ez valami hihetetlen, amit művelsz. És tényleg, így regeltem és.. the rest is history.
-
#6485 Jo, es azt a beszelgetest leirom es utana te majd azt mondod, hogy csak kitalaltam.
Te mar felhivtad a native amerikai ismeröseidet? -
#6484 Altalaban kedvelem a fiatalabbak tarsasagat es altalaban jol megertem magam velük, mert emberszamba es egyenrangunak veszem öket.
Mostanaban kezdem realizalni, hogy talan megsem kellene többet idejarnom, mert kezd egyre nagyobb lenni a szakadek. Ami meg mindig nem lenne nagy baj.
A baj az, hogy en hiaba feltetelezem, hogy kepesek önnalloan gondolkodni es belatni, ha masnak igaza van, ha ez nem igy van. A valosagban könyebb ignoralni az ilyesmit, mert max mosolygok egyet, ha latom, ki mondja. Itt nem tudom megtenni, mert nem latom, ki mondja.
A te apukad valoban ismer teged szemelyesen, es ezert kezel ugy mint egy gyereket. En regota jarok erre a forumra es mindenkit ugy kezeltem, mint egyenrangut, mert nem latom azt, hogy ki van az iromanyok mögött.
Mostanaban azon kapom magam, hogy egyre többször nezem az infoban, ki hany eves, es utana megertöen bolintok.
A problema tovabba az, hogy a neten sajnos nem tudok olyan helyre menni, ahol egy 14 eves iskolas ne tudna leugatni egy 50 eves fizikaprofesszort.
Tehat ket valasztasom van. Vagy nem jarok erre a forumra többet, vagy megprobalom magamban tartani a hozzaszolasaimat.
Sajnos a prison breakröl nem sok helyen lehet dumalni komolyan. Bar en itt mar ugysem szolhatok semmit, mert egyböl le leszek ugatva, szoval asszem megprobalom az sg-t ezutan kihagyni az eletemböl. -
Flatline #6483 Azért szólok hozzá, amiért Te azt állítod magadról, hogy idegesít, ha valami hibás marad.
Vedd úgy, hogy ugyanolyan vagyok, mint Te. Így szeretném, hogy többet tudj :)
Manapság nem hiszem mellesleg, hogy (állításod szerint napi szinten beszélve) annyira nehéz lenne elővenned a telefonod, felhívnod egyet a számos natív angol ismerősödből és megkérdezni:
Yo pal, sup! Hey, can you give me a hand here? SOme folks are endangering my knowlegde level of english saying that taking down an airplane means that it will be destroyed. Please support me and say that it's not true.
Sorry champ, it's true, they're right.
Oh ffs...Thx anyway! -
FLeK0 #6482 Valahol érzed te a problémádat, 80%-ban csak vitatkozni tudsz a hozzászólásaid között. És ez ami nem normális ilyen korban, gyerekekkel vitatkozni az interneten.
az én apukám legalábbis nem hinném, hogy megtette volna :D -
#6481 Akko te mer nem lepsz tul rajta?
Ha nem szolna mindig hozza valaki valami faszsagot, akkor nem lenne kenyszerem valaszolni ra.
Amugy meg mi a tökömröl beszeljünk, ha uj resz nincs, ha lenne, akkor meg nem szabadna, mert meg a vegen spoileres lesz? Akkor mar akar arrol is vitazhatunk, hogy en mekkora hülye vagyok, mert bazeg van pofam azt allitani, hogy a "leszedni" az nem egyenlö a "lelöni"-vel.
A furcsa csak az, hogy mar megtalaltuk a legpontosabb magyar megfelelöjet is es meg mindig vannak akik ugralnak es azt allitjak, hogy a leszedni az azt jelenti hogy lelöni.
Akkor talan elöbb magyarul kene megtanulni, mielött elkezdünk angolrol vitazni, nem? -
#6480 :DDD -
FLeK0 #6479 lépj már túl rajta baszki
nem hiszem el hogy egy ember ennyire rá tud pörögni ilyen faszságokra egy fórumon -
#6478 Bazeg, nem igaz, hogy nem tudod megerteni.
Take down=leszedni.
ha azt irom: "leszedni" az nem egyenlö a "lelöni"-vel.
Ha azt egy granatvetöröl szolo szakdolgozatban azt irom: a masodik vilaghaboruban a bmx biciklis postast volt a legnehezebb leszedni, akkor egyertelmü, hogy arrol van szo, hogy azzal a granatvetövel lelöni.
Es igen: 37 eves tapasztalat az elet minden teren. Es ha azt hiszed, hogy nem szamit, mert te mar most mindent tudsz, akkor majd beszelgessünk 20 ev mulva.
En nem vitatkozom. Föleg nem olyanon, amihez nem ertek. A repülögepekröl nem vitatkoztam, mert nem ertek hozza. Megmondtam, majd megkerdezem (es igen, en valoban ismerek pilotat, aki igaz mar nem repül, hanem egy repülöter igazgatoja, de egesz eleteben vadasz es utasszallito repülögepekkel foglalkozott).
Es akkor is, ha nem vagy hajlando beismerni, hogy nekem 20 evvel több tapasztalatom van, es ezert meg en vagyok a hülye, akkor sajnallak.
Majd mikor olyan leszel, mint amilyennek most engem tartasz, akkor fogsz csodalkozni. -
Flatline #6477 Én lefordítottam több filmet, nem felirat.hu szintű lolságként, mint gondolod.
Fejezd be öreg, én sem vagyok 18, mégis tudom, hogy a take down az leszedni a gépet...
Nyugodj bele, kérj elnézést, és szundi.
Cheerz! -
#6476 Miota internet van, sajnos mindenki vaktaban forditgat.
Ha tudnad milyen feliratokat kellett nekem mar javitanom... pff... -
#6475 igazából nem vesztünk össze, csak Hunnen bassza fel az agyát a (35 éves tapasztalatával az élet minden terén) én élvezem:D
na de mostmár nem offolok:) -
#6474 elég lesz htx -
#6473 SZEDJÉK LE AZT A KURVA GÉPET!!!!!!!!!!!!
namost ez úgy is történhet hogy leszállásra kényszerítik vagy lelövik a csába, mit kell ezen filózni?? -
#6472 "Aviation Discuss Hardest plane to take down in WW2? in the World War II - Aviation forums; Simply what is the hardest plane to take down (that can absorb the most damage) in each category: Fighter ? Ground ..."
kthxbye -
Határőr #6471 ezért nem fordítgat mindenki csak ugy vaktában..
ez egy hivatás ami tul. művészet..
a nagy magyar fordítók tudták a dolgukat: ugy fordítottak hogy az eredetileg unalmas művet izgalmassá, viccessé tették...( ma is tapasztalom filmekben de műár nem olyan gyakran) -
#6470 Ez tényleg nem semmi, hogy ilyenen hogy össze tudtok veszni. A take rengeteg dolgot jelenthet az angolban, a take down is több dolgot jelenthet ebből adódóan. Egy online szótárban is kapásból kidobta ezeket:
eggyel hátrább ültet
felvesz (hangszalagra)
lejegyez
leszerel vmit
levesz
leír
Sztem az angolok maguk sem tudnák megmondani, hogy a magyar szavak közül melyik passzol rá a legjobban. Az adott környezetben még inkább megmondanák. De akkor is... A lényegen nem változtat. -
Határőr #6469 lehet de korántsem biztos... -
#6468 Elöször is forditottam mar nehany dolgot, nem csak filmeket es nem csak 20 mondatosokat. Angolrol is, nemetröl is. Tudom milyen a forditas.
Ja es en forditottam mar hallas utan is, masoktol elteröen...
Nem victorpictorrol beszeltem konkretan. Igazabol nem is lattam a forditasait, szoval akar jok is lehetnek. -
#6467 sztem ő nem Victorpictorról beszélt, hanem másokról... -
#6466 ráadásul a take downos mondat nem is az amcsi repülőnek szól hanem a mexikóiaknak -
#6465 azé beszarás hogy ilyenen összetudtok veszni..... -
#6464 Te meg azt hiszed hogy egy felirat lefordítása olyan csipri-csupri munka, amivel 2 perc alatt kész van az ember, és egyátalán nem fárad el a végére, ahol netán már ejt hibákat is...
Emberek vagyunk nem? Victorpictor jól végzi a munkáját, ha neked nem tetszik akkor hajrá, lehet a helyére állni. -
#6463 na tisztába rakom a dolgokat:D
a take down mondat elött azt mondja hogy we need an intercept(vagy valami ilyesmi).
intercept=ELFOGÁS
az elfogás meg nem fér össze a lelővéssel. főleg nem egymást követő 2 mondatban:P -
#6462 Nem verseny, csak mikor olyanok, akik nem ertenek hozza, kezdik lökni a dumat es meg felhaborodnak, ha kijavitjak öket, akkor elpattan az er a fejemben.
Es azert mert mindenki, aki mar 2 hete tanul angolt a suliban, azt hiszi, hogy mennyire tud, nekiall forditgatni, azert születnek olyan gany forditasok, mint amilyenek es azert kerül bele egy feliratba az, hogy Mahone azt mondja, hogy löjek le a gepet, es azert kezdenek el pattogni azok, akik azt hiszik, hogy az aki forditotta, az ertett is hozza. -
#6461 -
FLeK0 #6460 nem nagyon fogod látni, másik sorozatban játszik -
#6459 engem az zavar hogy a második évadban nem szerepel az elnök. ok ez a kínai gyerek is jó de nekem hiányzik a hileri klinton:D -
Balázs 17 #6458 mi a fa.sz van? mintha egyfajta verseny lenne itt, hogy ki tud jobban angolul -
#6457 *who's -
#6456 Whose your daddy now? -
#6455 Köszönöm szepen!