23171
11866197451219315601.jpg
A nagy Prison Break kvíz!
VÉGEREDMÉNY: 1. NoName 2. Quantumleap 3. kommersz
A további eredmények a #22929 számú hozzászólásban találhatóak!
Köszönjük minden részvevőnek és ha most nem nyertetek, ne bánkódjatok, hamarosan jön a második évados kvíz!
  • hunbasser
    köszönöm szépen, erre gondoltam :)
  • mephi666
    egyébként valahol említették, hogy már évek óta menekülnek... nagyon rémlik... 5hónap szerintem irreálisan kevés... sára is mintha hónapokra eltűnt volna... mellesleg kocsikból is ott volt egy csomó toyota meg cadillac escalade és azok szerintem nem 2005-ös modellek voltak, hanem későbbiek... meg mellette műszaki cikkek, telefonok, stb... szerintem az írók sem gondoltak oda rendesen az időrendre... mert azért sűrű volt a cselekmény... durván számolva minden évad=1hónap... elég kevés...
  • 5c0rp330n
    azért ilyen baromságot se mondjuk már. olyan időpontot kellet ráírni, ami reális a sorozatban eltelt időben. 2009 sokkal irreálisabb a szűk pár hónapnál is, ami valójában eltelt.
  • URH
    Azért ez nem így van. És mégis melyik rész közt telt el volna 4év? Nem igaz, hogy nem volt teljesen nyílvánvaló, hogy az események egymás után zajlanak. Sokszor mondják, hogy mennyi idő telt el xy esemény óta.

Persze 4 éven keresztül menekültek. :-D
    Az meg, hogy lincoln azt mondta, hogy 5 év alatt 2 gyilkosságot is rákentek, az csak rendezői baki.

Jobban kéne figyelni emberek.
  • hunbasser
    SPOILER! Kattints ide a szöveg elolvasásához!
    ááá,már tudtam hogy meg fog halni,amikor megint elkezdett vérezni az orra. egyébként nem lehetett a film szerint sem 2005,mert ha végignéznénk,tuti,hogy találnánk a sorozatban olyan tárgyakat,amik csak 2005 után készülhettek. a telefonokat lenne érdemes megnézni meg a tv-ket. szerintem úgy lett volna jó,ha a sírra 2009-et írnak
  • Rockynhooo
    kibaszott jó volt. Végén annyira beszakadtam T-bagen ,hogy ugyanott tart mint az elején :D hiányozni fog a sorozat :S
  • passatgt
    ja, de azért szeretjük ezt is:)
  • toretto r34
    NA végignlztem a filmet, szerintem fasza letta vége, és ezuton szeretném megköszönni a forditoknak a munkáját.
  • precision
    hát ja, Tbag -et meg Mahone -t alakító színész fényévekkel jobb mint a Szkófildet alakító színész

ezért is van az, hogy ezt a két színészt már láthattuk egy-két amerikai filmben is, míg W. Millert nemnagyon :P
  • buldozer99
    Végén én is megkönnyeztem...:(
  • mephi666
    "eddigi munkái"... ahogy látom ilyen buffy a vámpírok réme meg vészhelyzetes utolsó mellékszerep jutott eddig neki az underworld mellett... ott is valami irtó gagyin alakította magát... nála sokkal tehetségesebb színészt lehetne találni tucatszámra kb akármelyik vidéki színházban is... a nagy benézéseivel meg szerintem normál esetben ilyen délamerikai szappanoperákba vették volna fel :) a pb-s szereplők közül szerintem színészileg az egyik legtehetségtelenebb... az biztos, hogy ez volt eddig a legnagyobb szerepe, de szerintem nem fogják úgy megrohamozni, mint a többieket a sorozatból... jah, ahogy látom, készül bioshock film, abban ő kapta jack szerepét... (pletyka) kicsit félek, hogy olyan hígfos lesz, mint a max payne film mark wahlberg-gel... (ő meg a szememben egy matt damon klón, tizedannyi tehetséggel...) :S
  • precision
    hát mint sorozat, az 1. évad tényleg remek

mint színész, Miller sosem alkotott maradandót... sőt, számtalanszor került már vicc tárgyává ebben a topikban is az "oscar díjas nézései" miatt... hát ha itt nyújtotta a legjobbját ebből a szempontból, akkor inkább nem vagyok kíváncsi a többi szerepére :)
  • Suffering
    Remélem a Final Break-ben visszatér Wyat a néger bérgyilkos. És levadászik mindenkit.
  • Dj Siegfried
    szerintem ez a sorozat W.Miller életének főműve, legalább is eddigi munkái közül ez a legjobb, nem tom miért utálod?
  • precision
    Burn Notice sztem jobb mint a PB :)
  • mephi666
    na, igen... ott volt a vége előtt 5perccel egy olyan pont, hogy úgy nézett ki: minden klappol, mindenki együtt, van pénz, stb... aztán beütött a szar... most attól féltem, hogy nem zárják le a 4. évadot, hanem megint eljátszák ugyanazt és a +2részben lesz igazi lezárás...
    hogy ne csak fikázzak: mellékszereplőkből sokkal jobbakat szedtek össze, mint a főszereplő(k)... t-bag-et/mahonet játszó színészek voltak kb a legtehetségesebbek... nem hiába szerepeltek már több tucat filmben... sucré/bellick/lincoln/grecsen is feltűnt azért több helyen... ők sem voltak rosszak... misi+sára szerintem a leggyengébb választás volt... a befejezésben valakinek meg kellett halnia... lincoln már jobban volt... misit meg a volt betegségével ki tudták nyírni... csak azt nem értem, hogy ha elkezdett vérezni az orra, miért nem futottak kellermanhoz, meg a profi orvosokhoz, h műtsék meg? egyébként ha tumora volt és eltávolították, akkor ha a műtét sikerül és nem hal bele, akkor elvileg nem újulhat ki... na, mindegy... majd a +2részben az átugrott 4évről lesz szó úgyis... mahone+pam nem tudnak együtt élni, mert látják egymásban a fiukat, blabla... ezért jön össze a néger nővel... sucré elvan marcsival meg a gyerekkel és felelőségteljes apuka lesz... linc megkeresi köcsögwhistler volt nőjét és azzal jön össze... t-bag zacsipacsizik a sitten... krantz megírja a saját "mein kampf"-ját... misi+sára járják a kórházakat, stb... kb ilyenre tippelek a folytatásban...

egyébként időrendre visszatérve: sántít eléggé... 5hónap alatt játszódott volna le az egész? mind a kb 80 rész? 1rész=2nap átlagolva... szerintem kicsit fail... :) fox riverben meg miért volt hó? tök tudja, hogy pontosan hol van az a börtön amerikában, de ha fenn északon, akkor miért ne? szüleim mondták, hogy 30-40 éve volt olyan, hogy április közepén esett hó... nem túl gyakori, de előfordulhat... ennél sokkal "furcsább" dolgok voltak a 4. évadban...

aki meg a "fél liter vért veszít 10perc alatt" dolgomat kritizálta: misi mutterja azt is megmondta, hogy a "tüdőnlövés" után még 5órája van kb... ha ilyen pro, akkor nem kellene ilyen hülyeségeket mondani... jah és lincoln-nak oda tudott lőni a röntgenszemével, ahova mondta, misit meg éppcsak vállbalőtte... :S volt egy rész az utolsó részben, amikor azt mondtam: "na, mindjárt jönnek a niggerek és picsánrúgnak mindenkit..." aztán úgy is lett...
  • Kalozoner
    abszolút egyetértek, most hogy elolvastam a hozzászólásod tudatosult bennem mért történt a #21934...én is az első évadtól nézem hétről hétre, már simán mondom függő voltam...

• Kalozoner
    úramatyám.... , még ilyen kaliberű sorozatokat...egyszerüen hihetetlen volt ez 4 évad, minden egyes része....ez az utolsó 2 meg best of... a végét én se telejesen értem, hogy ezt mért #21934....
  • kuzco007
    megtudnám folytani a forgatókönyvírót egy kanál vízbe, MIÉRT KELLETT MICHAELNEK MEGHALNIA????
  • passatgt
    Aki szeretne nézni hasonló sorozatot az szedje le Burn Notice-t:)

Nem pont ilyen, de hasonló:)
  • Ragnar360
    Jöhet a Final Break - az a végső törés -szökés - lehet akkor mégrosszabb lesz

mert lehet abba a 2 részbe v mennyi olyan izgalmat etc mindent kapunk mint anno 1.2. évad és stb - aztán Micheal tragikus halálánál mert biztos lesz vmi (hacsak nem az orrvérzés miatt) és besir mindenki lol :D

FINAL BREAK GECCCCCCCCCCCCCCCCCC
  • Munch
    Szerintem ezt a 2. évad végénél kellett volna abbahagyni, a csónakos jelenetnél. Na az happyend volt. Ez nem. Ez egy szar. Négy évad küzdelmet így lezárni, folyamatosan a gyönyörű sarah-nak szurkoltam, hogy legalább annak legyen má jó, erre ez... Haragszom. Nagyon.
  • kommersz
    aztakurva
    na ezt szepen lezartak,respect a sorozatnak, hogy a "langyi" sorozatkozephez egy gecijo sorozatzarot odavertek.
    Szepen bucsuzott el:)
  • Liszi
    Mondhatjuk, hogy szar, mondhatjuk, hogy jó, esetleg "isten" volt a sorozat, mindenki máshogy látja. A 4. évad nem volt a legjobb, a legrealisztikusabb, voltak hihetetlen dolgok. De aki itt van, ezen a fórumon, az minden részt megnézett, nem hagyta abba 4x05 -nél vagy 4x10 -nél.., Őt is "izgatta" hogy mi fog történni, odaszögezte egy órára a gép elé, várta a feliratot (vagy megnézte angolul). Kitöltött egy kis időt ez a sorozat az életéből.

Számomra is voltak túlzások, már-már bohózatba illő jelenetek így a vége felé, de próbáltam nem törődni vele, és tudat alatt bíztam benne, hogy a végén ütni fog. Mindenbe bele lehetne kötni, szerintem egy 10 perces jelenet megírása után már lehet,hogy az írók se tudták, hogy mi van. Oké, lehet mondani, hogy akkor minek csinálták, erre jöhet hogy tudsz jobbat?, de akkor pedig jön a "pék-effektus".

Ez az utolsó rész nálam mindent vitt, kijött rajtam, hogy hétről-hétre mennyire vártam az új részt, még akkor is, ha lazán kitaláltam, hogy nagyjából mi történhet, de akkor pedig rácáfoltak, mert tutira nem úgy lett. Számomra nem volt happy end, egyrészt azért mert vége lett, másrészt mert bele éltem magam, lehet, hogy túlságosan is... Ez lehet, hogy gáz, meg is kérdezheti valaki, hogy "függő lettél?". Erre lehet, hogy nem tudnék konkrét választ adni, de valami volt ebben a sorozatban, amit le sem tudok írni, lehet hogy nem az egészben, lehet hogy az utolsó 20-25 perc, de ez valami kibaszott nagy lélektani dolog volt. Aki tényleg szerette a sorozatot, nem csak azért nézte, hogy jajj legyen már vége, annak biztos nem happy end, mert semmi más nem nyomatékosítothatta volna ennyire, hogy vége a sorozatnak, mint Michael halála...

(Kiváncsian várom a DVD -t, valamint a DuplaRészt, és hiányozni fog a sorozat.)

[Sry a regényért ... :)]
  • Ragnar360
    hát az faszság, mert mindenkiröl szól az egész és már promó képet is láttam, akpásból ugy kezdődik, h (nem nagy dolog de azért abbarakom)
    sarah és mike összeházasodnak a beachen
  • Csaba007
    Az imdb szerint a Final Breakben nemis fog szerepelni a testvérpár. Akkor az most egy esetleges "folytatás" a mellékszereplőkkel vagy mi?
  • N o N a m e
    ezt én is észrevettem :D
  • N o N a m e
  • t3rror
    A 22. részben nézzétek Sucrét kb 20:10-nél és 20:40-nél. beugrott a borbéjhoz ? :D
  • Ragnar360
    Vannak olyan dolgok amik csak akkor hagynak nyomot benned amikor már nincsennek/nem lesznek - a pb is ilyen, mivel nem annyira dráma etc. VISZONT évekig elszórakoztatott, soha nem érdekelt h fikázták sokan a 4. évadot, nekem azok is teccettek, utólag mondjuk éreztem, h nem voltak alaptalanak a vádak és talán már nem lehet tovább bonyolitani a történetet

DE - a szereplők, a karaketerek színészek etc. nagyon hozzátud nőni az ember, NEM KELL feltétlenül az a nagy rajongás mint pl a sok kis buz* tini az ilyen pop eszem-faszom nyálas zenekaráért/együtteséért

Már most megemliteném ezzel kapcsolatban, pl Mahone teljesitményét, nagyon, NAGYON jól jáccota a karakterét - volt mikor csak lestem, pl mikor a gyermekét megölték stb. maga az ember megvolt törve, ha ránéztél láttad (jó persze smink etc) és ahogy kivolt akadva, ÁÁÁ v a Szonában ott is miket alakitott ááá - nameg T-Bag is pl áhhh

És igy nagyon rossz belegondolni hogy vége, nemlátjuk őket többé együtt - mert biztosra veszem nemcsak maguk a karakterek már kötödtek egymáshoz, hanem a színészek közt is kialakul már vmiféle barátság - persze oké az fennmarad meg ilyesmi de attól mimár nem látjuk többé igy őket együtt és nem fogunk tudni arról ha ők egymást közt még tartják a kapcsolatot

Az ember nagyon megtud szokni dolgokat és ha azok jók - akkor nehezen tud elvállni azoktól egy jó sorozat is például ilyen ez is a célja (lehet) de mondják a "nagyok" h továbbkell lépni igyhát isten veled PB! Soha nem feledünk

• limperatore
    majd a scylla feléleszti

• KAMIONOS KOGYO
  • N o N a m e
    jah.. nekem is átfutott az agyamon mikor néztem az utolsó képkockákat, hogy akkor most ennyi? több nem lesz?! Mi lesz velem ezután?! Nagyon hiányozni fog a sorozat az biztos :(
  • kabel15
    Én is így vagyok vele
    Régi szép/rossz idők.
  • Ragnar360
    Top10-ben a topik, másképp eszembe se jut, h benézzek, na mind1 a lényeg, hogy:

Kicsit rosszul lettem (lassan múlik) merthogy elkezdett járni a fejemben minden, visszaemlékeztem az évadokra, részekre ááá minden csak jött és aztán csak azon járt az eszem, hogy milesz most PB NÉLKÜL

Nekem speciel nagyon rossz belegondolni hisz éveken keresztül néztem és hiába voltak kisebb mélypontok az uccsó évadban akkoris - nemtudom megmagyarázni pontosan miért, de nagyon rossz érzés fogott el v mi a fene :(((

Háát ez van :/
  • kabel15
    Sara ,hogy kiosztotta T-Bag et a merevedési problémájáról :D
  • zmeor
    olyan jelenetre kíváncsi lettem volna, amiben T-bag kap egy táviratot MS haláláról. Mit reagált volna
  • Bandee1987
    És akkor a Final Break erről fog szólni? Mármint
    Michael haláláról?
  • BaliBoy
    Tudtam, hogy ez lesz. Azt nem tudtam, hogy hogy de biztos voltam benne, hogy vagy Lincoln vagy Michael meghal. Úgyhogy egyúttal kifejteném, hogy mekkora szar is volt ez így. Csalódtam. Ennél többet vártam volna.
    Egyébként mikor a parton vérzett Michael orra akkor már mindenki biztos lehetett benne.
  • kabel15
    Kéne csinálni egy alternatív változatot mint a LEGENDA VAGYOK ban