8
  • smv
    Ja v6-ot azt tom meg használom is, csak a net2-t nem vágtam. De ako értem mostmár. :D
  • pemga
    Az internet egy megbízhatatlan hálózatra lett tervezve, ennek megfelelő algoritmusokkal és teljesítménnyel. Úgy gondolják, hogy most már tudnak jobbat csinálni egy nagy sávszélű és megbízhatóságú rendszert. Nem véletlen, hogy internet2-t eszük ágában nincs mobillá tenni. Jelenleg az internet nagy része egyel mélyebb szinten, a gerinceknél van nagy megbízhatóságúra alakítva. (pl. ATM felett)

Az IPv6 pedig a meglevőnek egy összegzett "továbbtuningolása". Az IPv4 most már több mint 30 éves, rengeteg patkolás van rajta, ami ki támogat, ki nem. Ehelyett fogták a legjobb ötleteket, egybegyúrták és csináltak belőle egy közös szabványt, nomeg kikalapálták a legnagyobb hiányosságokat :).
  • atlagember
    Ehhez a hírhez kapcsolódóan volt egy rövid tévéműsor szerüség, melyben beszámoltak a hír részleteiről. Azt hittem lehidalok. A tévé a cikket úgy fordította, hogy laboratóriumi körülmények közt fejlesztik az új internetet. Mindehhez mutattak fehérköpenyes maszkos laboránsokat, processzorgyártó gépeket steril körülmények közt, meg stb. Baromi röhelyes volt. Látszik, hogy a sajtó mennyire ért bizonyos dolgokhoz, és hogy a híreknek mennyi közük van a valósághoz.
  • smv
    Én ezt az egész új internet dolgot nem értem. Valaki elmagyarázza, hogy miért kell, miben lesz jobb, satöbbi? (Nem az ipv6 érdekel)
  • pemga
    IPv6-ból is teljes hálózat üzemel (6Bone), a BME is rá van kötve, legalább 5 éve, de szerintem még több. Eszerint az ip6-os regisztrációja már 1997-ben megvolt:

Teljes átállás biztos nem lesz, csak fokozatos; tunneling feltehetően, így a köztes IPv4-es routereket nem kötelező lecserélni, csakhát ugye emiatt a feat-ek nem fognak 100%-osan kijönni.
  • shabba
    Az internet2 csak egy project, kvázi egy teszthálózat kialakítva az amcsi egyetemi hálózatból. Mivel a nagy hálózati cégek is erre kapcsolódnak arra használják hogy élesben kiteszteljék az új hálózati eszközöket és technológiákat valamint a hálózati alkalmazásokat. Ez kvázi egy jó nagy "hálózati labor".

Az internet2 nem fog "elterjedni" csak az ott kitesztelt eszközöket és technológiákat átmelik a kereskedelmi internet termékek piacára. Ez a folyamat pedig folyamatosan zajlik épp ezért sarok számot sem lehet mondani, mert nincs mire.
  • Fenjoy
    Mondjuk erre az Internet2 re már rég óta kíváncsi vagyok, lehetne már megadni valami "sarok"számot, hogy mikor várható ennek "terjedése"...:)
  • Chriss745
    Na, az jó lesz, ha már ez sem lesz egységes. Lesz egy előfizetésem az Internet2-re (T-Offline, havi 109.900 Bruttó), meg lesz egy a GENI-re (havi 119.900).

Azért itt lehetne valami globális megoldás, nem?