2363
-
#626 És aki túl van rajta, annak itt van a prequel a fináléhoz, ha már a BBC oldalán csak a britek láthatják. -
#625 Az évad eddigi legjobb része szerintem, minden hülyeségével együtt :) -
#624 szerintem (bár én sem olvasok előre spoilert)
SPOILER! Kattints ide a szöveg elolvasásához!nem térnek vissza, és valóban én is megcseréltem volna őket, bár így is logikus... -
#623 Na sikerült megnéznem az uj részt és nem tudom SPOILER! Kattints ide a szöveg elolvasásához!mert nem olvasok semmilyen Spoilert előre.De haAmy-ék viszatérnek e még,remélem igenSPOILER! Kattints ide a szöveg elolvasásához!De ez csak az én meglátásomnem is térnek vissza akkor én az utolsó 2 részt megcseréltem volna.Ugye akkor múlthéten elkezdödhetet volna a vívódás a Doctor részéről a mostani részbe látottak véget és a végsó döntés a múltkori vége miatt történt volna meg.Sokkal jobban ütőt volna.Ez a mostani olyan hirtelen jött és nem is volt akkora hatása részemről. -
#622 Valaki nem tudja, terveznek filmet készíteni a nagy időháborúról, vagy van már ilyen film? -
#621 A Sarah Jane Adventures utolsó 6 részét (3x2 szokás szerint) október 3-4-el kezdődően adják le, tehát a Doctor Who finálé után kezdenek.
Plusz valamikor várható az "írj egy forgatókönyvet" nyertes rövidfilm, aminek a forgatásáról a Confidential részekben számolnak be.
Utána pihenő karácsonyig. -
#620 én is sajnáltam, de nehéz volt a döntés ki éljen, ki érdemli meg hogy éljen.... -
#619 Az új részt még nem láttam de a 6x10 végén mikor Amy és Rorry beszélnek a Tardisnál és utána Amy meghal én megsirattam. Más is volt így? Pedig én nem vagyok egy érzelgős fajta utoljára a Utolsó Tánc című Sharon Stone filmen sikerült sírnom de ez a jelenet megint ugyanolyan érzelmeket váltott ki.De szinte az egész rész elég érzelmes volt de még így is nagyon jó rész volt. -
#618 :DDD -
#617 Átok, nagyon szar, de ha valaki olyan mint én, aki 4-5 évente cseréli a barátait, élettársait, annak tökéletes lenne. -
#616 A kilences rövidéletű volt, a sorozat is elég gyengécske még (technikai szempontból főleg), igazán a második sorozattal indult be, akkor kapott világszintű hírverést, mert látták, hogy sikerült feltámasztani a dolgot.
Egyéb híreinkben (remélem ez még nem akkora spoiler):
Forgatják a karácsonyi részt, a Doktor látogatóba megy:
-
#615 Én is! Nem tudom mit filóznak ezen annyit, örök élet az tök jó. Torchwoodban is ezt vesézték ki. -
#614 Én pontosan erre mondtam azt, hogy "Az örök élet átok."
Megjegyzem, én még ezek tudta mellett is hajlandó lennék vállalni ezt az átkot. -
#613 Nem kilencessel? Vele kezdődött újra. Igaz, ő csak 1 évadot volt. -
#612 főleg a szörny halálakor a szöveg:
"An ancient creature, drenched in the blood of the innocent, drifting in space through an endless, shifting maze. For such a creature, death would be a gift."
- Then accept it. And sleep well.
"I wasn't talking about myself."
Tízeskét szerintem azért is szeretik annyian, mert sokak számára ő volt az, akivel megismerték a sorozatot - ugyanez volt például Tom Bakerrel - 7 év, 7 szezon, gyakorlatilag egy generáció rajta nőtt fel. -
#611 Hát igen, tizeske még mondja is a regeneráció előtt, hogy "i dont want to go". Eléggé emberszerű volt. :p Talán ezért szerették annyian, hozzá képest 11 eléggé idegen. Egyre manipulatívabb, abszolút illett hozzá ez a God complex epizód. -
#610 Halál igen, egy ember számára - aki egyszer él, akkor is rövid ideig. A Doktor nem ember, nem kellene, hogy emberi érzései legyenek emberek irányában, még ha a kedvenc kis fajtája is vagyunk, és emberek között töltötte az aktív utazós élete egy részét. Legalább 900 éves (egyes történeteket belevéve sokkal több is), előzőleg rengeteg regenerációt élt már át, látta más időurakét is többször, számukra pedig (még ha ő az egyik utolsó akkor is) ez egy szükséges és megszokott része a létezésnek, a regények alapján még ő is használta arra, hogy megfelelően felfegyverezze magát bizonyos dolgok ellen (néhány regény alapján a komolyabb hetedik ezért "ölte meg" bohókás hatodikat, mert tudta, hogy ő kevés lenne arra, ami közeledik feléjük).
Emellett soha nem habozott feláldozni magát (elég csak a 9. végére gondolni), és megújulni, ha úgy hozta a szükség (Wilfnél meg ott polemizál, hogy engedje-e megsülni az öreget) - azzal, hogy ennyire visszatartotta a dolgot, és majdnem a hajója pusztulásáig húzta a regenerációt, csak a saját gyengeségét bizonyította (még arról is beszél, hogy minden, ami ő volt, az meghal, és egy új valaki jön el onnan) - egyébként talán ezért is ilyen vad, és ennyire újra nem-emberszerű a Tizenegyes (ezt Moffat mondta), mert a közvetlen előző élete csak rengeteg problémát hozott neki, főleg a tévés történetek során. -
Most megleptél ezzel a véleménnyel. Amúgy a regenerálódásnál az új test mellett új személyiséget is kap a Doki, ugye? Nem ismétlődhet ugyanaz az arc és személyiség? Mert akkor azért ez kicsit olyan mintha meghalna és érthető a drámai hatás. -
#608 Amekkora feneket kerítettek neki, már inkább kínos volt szerintem. -
#607 Legszomorúbb jelenet a modern kori DW-ben:
-
#606 "Time can be rewritten!" :D De igaz, kellenek ezek a fixed point-ok, különben utólag mindent megoldhatna. -
#605 Erre találták ki a "fixed point in time" dolgokat, különben nehéz lenne bármilyen probléma elé állítani a Doktort :)
Ráadásul ha Adric nem irányítja a végéig, akkor esetleg az űrhajó sem pottyan a Földre, és nem halnak ki a dinoszauruszok (nem meteor volt), és nem jön ez az emlősök világa, és az emberek felemelkedése.
(bár egy hangjáték szerint történtek még ott furcsaságok, és Adric még ötszáz évet élt a Földön, felépítve egy skorpió-civilizációt) -
#604 Szegény Adric. Azért egy logikai hibája van ezeknek, simán visszamehetne az időben mondjuk 5 perccel a halála előtt és megmenthetné és nem is találkozna önmagával. -
#603 Én láttam a régi összes részt is, egy komoly halottja (és 1-2 egytörténetes szereplő) van a Doktoros sztoriknak, egyébként régen a leggyakoribb távozás saját döntés volt (családalapítás, egy közösség felvirágoztatása, kalandozás másokkal, ilyesmik), vagy az események sodorták őket szét.
Az új sorozat ilyen szempontból nagyon más lett, sokkal inkább átment modern családi drámába, így nagyobb hangsúlya van a lelki szálaknak mind a Doktor részéről, mind a companionok oldaláról (pl. Martha belebolondulása a Doktorba, Rose családja, stb.). Plusz a dráma kedvéért az írók aktívan kínozzák a Doktort ilyen eseményekkel (nem egyszer volt már, hogy meghívott útitárs gyorsan meghalt még a részben), ma már nem nagyon "engednek meg" egy olyan befejezést, hogy "köszi, akkor ennyi volt, további jó szórakozást".
Mondom mindezt úgy, hogy a 10. Doktor könyv- és képregénybeli társait nem ismerem, nem olvastam még (20 fölötti ilyen személy van, akik csak papíron utaztak együtt Tízeskével). -
#602 a tegnapi rész, nos, sok igazságot hordott magában:
SPOILER! Kattints ide a szöveg elolvasásához!A Doctor helyében én is ezt tenném, mármint, aki egyedül van és kvázi örökké él az maga mellé vesz embereket... De eddig egyik Doctor sem tudta elengedni őket (én csak a 2005-ös seriest láttam) viszont most Amy és Rory úgymond tényleg megmenekült. Az örök élet átok. -
#601 Jaja, végre velük is találkozhatunk újra! :D Már hiányoztak, de dalekokat akarok!!!! Ja meg a könnyező szobrokat vagy miket, azokat is most eszembe juttatták, hogy milyen jó kis parázós részek voltak azok. :)
De jó volt ez a rész is, elég fura volt, de jó, egy csipetnyi humor elkeverve egy nagy adag drámában. -
#600 Jövő héten végre egy igazi klasszikus sztori várható :)
... érdekes hapsi ez a Moffat - egyrészt játszik a gyerekek félelmeivel, mesékkel, apróságokkal, másrészt viszont olyan témákba megy bele, amilyenekbe pár regényen kívül még nem nagyon mertek írók. -
#599 Szegény nézők teljesen összezavarodnak így, persze így legalább kötetlenül szárnyalhat Moffat képzelete. -
#598 Nincs olyan, hogy DW szabály - pont Moffat volt az (még a feltámasztás előtt a DW fan levlistán), aki amellett érvelt, hogy voltaképpen NINCS kánon, nem lehet és nem kell minden előzőleg kitalált eseményt megtörténtként venni - nagyjából csak az a fix, hogy a mostani doktor a tizenegyedik, és hogy a Dalekok negatív figurák :)
Egyszerűen lehetetlen akár csak a tévésorozatot egyenesben tartani (már sokszorosan ellentmondott önmagának), de ha hozzájönnek:
- a nem elkészült, de forgatókönyvvel rendelkező, ismert részek
- a BBC könyvsorozatai
- a Target könyvsorozatok
- a többi külsős sorozat - novellák, regények, stb.
- a képregények
- a hangjátékok
- a rajongók által forgatott filmek
Akkor már teljes a káosz. Egyszerűen hátra kell dőlni, és élvezni az aktuális történeteket. A DW világban nincs lehetőség elválasztani a kánont és a fanfictiont, és nincs olyan vezérlés mögötte, mint mondjuk a Star Wars vagy a Star Trek univerzumban. Ráadásként a köztes időben pont a mostani fejesek (Moffat, RTD, Briggs és sokan mások) voltak azok, akik tömegével gyártották-adták ki a nem- vagy félig hivatalos történeteket, ahonnan több át is került a tévésorozatba, olykor másik Doktor főszereplésével:
..akkor ez a sztori hol kánon? :) -
#597 Amúgy a nyakamat rá hogy Moffaték megint valami sunyiságon törik a fejüket, és felrúgnak pár öred DW szabályt..
Gondoljunk csak bele, többször is el lett mondva, hogy a Doktor halála a tónál fix pont az idővonalon, nem lehet rajta változtatni.
Ennek, és annak ellenére hogy egyre inkább efelé haladunk az évadban:
1, A Doktor szemlátomást próbál tenni valamit, különben nem gondolkozna rajta ennyit
2, Nem jelentettek volna be hetedik évadot.
Kiváncsi vagyok, mi lesz a turpisság... Ja és. MÉG TÖBB RIVER SONGOT! :D -
#596 Valahol azt olvastam, hogy majd (szokás szerint) a teljes sorozat után. -
#595 Valaki tudja amúgy, a hatodik évadhoz jelent már meg OST? Főleg a tegnapi rész akciózenéje érdekelne... -
#594 Jaja, ez nehéz döntés volt, ettől még nem lesz gonosz. -
#593 Azért a Doktornak nehéz dolga van... ilyen döntéseket szerencsére nekünk még alkalmunk sem lesz meghozni, de én is ezt tettetem volna a helyében.
A tegnapi rész amúgy nagyon jó volt! :D -
#592 Mit tesz, ha egy kicsit nagyot markolnak a történetírók (néhány spoiler lesz benne innen-onnan, az olvassa csak el, aki nagyjából naprakész a történetekkel):
2011 március 19-20-al kezdődött a Miracle - valamikor a tavasz folyamán történik a Doktor látogatása a félős kisfiúnál.
2011 áprilisára már elég kemény volt a helyzet, a kategóriákat kialakították, több ország lezárta a határait - mindez fel sem tűnt Amy-éknek, mikor elutaztak az Egyesült Államokba találkozni a Doktorral az Impossible Astronautban, ahol április 22-én meghal a Doktor (és fel sem merül bennük, hogy esetleg a Miracle őt is megtartja) - majd találkoznak újra a Doktorral. Az öreg Canton Delaware meg van győződve róla, hogy nem fog találkozni velük újra, pedig jó egészségben van, nem valószínű, hogy egyes kategóriát kapna hamarosan.
(talán képernyőn kívül mesélnek a Doktornak a Miracle-ről, ő pedig megnyugtatja őket(?), hogy minden rendben lesz - jó kezekben van az ügy :D )
2011 nyarának vége felé rajzolgatnak pár szép gabonakört a Doktort meghívni egy találkozóra, teljes nyugalomban és békében, miközben a háttérben teljes tempóval működnek a sütők, sem Amy, sem Rory vagy Mels nem aggódik, bár a világgazdaság eléggé az összeomlás szélén van.
2011 végén / 2012 elején ér véget a TW sorozat, bár ez az ottani időjáráson nem látszik (egyszer 6, egyszer 2 hónap ugrás van a történetben)
...és a legmókásabb: a 10. Doktorral volt egy történet, ahol a rajzolós kislány volt, és a 2012-es londoni Olimpia megnyitója (hozzá kell tenni teljes békében és gazdasági rendben - hamar helyrerázódtak a dolgok) - ott említik, hogy a lány apukája előző évben halt meg.
(plusz a régi Doktoros sztorikat ismerőknek - Alistair Lethbridge-Stewart második felesége is 2011 júliusában halt meg, egy hajóbalesetben)
összefoglalva: soha ne próbálj meg egy (több) időutazásra építő sorozat különálló eseményei között kapcsolatot felépíteni, mert csak baj lesz belőle :) -
#591 A 11. Doktor viszont kezdi nagyon hozni a 7. Doktor regényekben olvasható ... "gonoszságát" - aljas, kihasználó, rendkívül öncélú.
És hát tudjuk, hogy ennek nem lesz jó vége. -
#590 ...csak miért nem sikerült az első 4-5 részt mondjuk kettőben elintézni. Olyan nehezen indult be, a vége legalább igazi Torchwoodos volt :)
A sorozat meg igazi amerikai sorozatosan fejeződik be - ha megrendelik a folytatást, akkor van mire (kikre) építkezni. -
#589 SPOILER! Kattints ide a szöveg elolvasásához!Ez tényleg durva volt, főleg a vége, de utáltam azt a kurvát. Rex pedig OMG!!!
Egyszerűen muszáj folytatniuk a Torchwood-ot! Remélem atomjó nézettsége volt. -
#588 Torchwood évadzáró:
SPOILER! Kattints ide a szöveg elolvasásához!Nagyon jó lett így az egész évad egyben. szerintem simán továbbvihetnék a szálat a "Plan B"-vel ott már a családokkal ütköznének meg... Easther halálát sajnálom nagyon jó karakter volt, de meg kellett halnia. Az a Rex féle feltámadós rész :O na arra nem számítottam.... Remélem lesz majd a közeljövőben következő évad. -
#587 LOOOOL :D:D:D:D::D:D:d