2363
I am the Doctor whether you like it, or not!
  • Slee
    Nekem ez kellene! De nagyon!!!
    http://shop.scificollectorshop.co.uk/epages/es105345.sf/en_GB/?ObjectPath=/Shops/es105345_shop/Products/doctor-dr-who-metal-replica-fob-watch-with-badge-pack
  • Dzsini
    vannak olcsóbb pólók is :) (és felül a Doctor Who gomb mögött még ezernyi kütyü meg bábu meg... van itt is bőven rajongókat kiszolgáló piac :) )
  • Narxis
    Nem is, inkább EZ KELL!!!
  • Narxis
    Basszus, de kellene egy ilyen! :D
  • Dzsini
    Ugye nem.
  • Renegade
    SPOILER! Kattints ide a szöveg elolvasásához!
    én még nem láttam, csak egy kérdés: ugye nem csak annyiból áll a csavar, hogy az elején egy "hús" doki akit lelőnek, és ő valójában végig tud az egész csend bandáról, így az egész évadnyi kaland megtévesztés?
  • Dzsini
    Online van jónéhány ilyen, a mostani Confidentialban pedig River idővonalából is összerakták az eddigi történéseket.
  • Andr0
    igaz már annyira meg van kavarva az egész hogy nem igazán lehet lekövetni xD Szerintem ők a stúdióba beraktak egy hatalmas nagy Flip Chartot és azon vezetik most akkor hol is állunk? xD

BTW a Doctor mindig hazudik... xD

elég beteg ha időutazásra épül egy sorozat...

Szerk.: Szerintem nekünk is vezetni kéne egy táblán összevetve minden forrást, akkor talán lenne értelme...:D
  • Dzsini
    és akkor a végére önmagamat idézném egy hónappal ezelőttről:
    "összefoglalva: soha ne próbálj meg egy (több) időutazásra építő sorozat különálló eseményei között kapcsolatot felépíteni, mert csak baj lesz belőle :)"

azt hiszem a különállót is ki lehet felejteni belőle, semmiféle esemény nem függ össze semmilyen szinten :)
  • Dzsini
    A 200 évvel semmi gond, azt már megmagyarázták, láttuk is a hatását, nyomozással és Amyék részére üzengetéssel (történelemkönyvek, filmek, stb.) töltötte. A második viszont érdekesebb kérdés,
    egy ilyen alakváltó robot elméletileg tudhat úgy csinálni, mintha regenerálódna - az adattárukban benne lehet az információ, a Doktor elmondta nekik, stb. Viszont ha már az első alkalommal is a Teselecta volt ott, akkor miért parázta végig az egész sorozatot onnantól, hogy beszél velük a szívességről? (ezt nem tudjuk mikor történt, valószínűleg a 200 év során, de vannak a későbbi Doktorral részek) Persze be lehet bújni az 1. szabály mögé - végig hazudott, még Rivert is átverte (és viszont, hiszen ő is eljátszotta, hogy nem akarja megölni), de így ő okozta az egész időtörést azért, mert nem volt hajlandó egyszer kivételesen elárulni a terveit. Másrészt River - már mint profi, nagytudású archeológus felismerhette volna, hogy csak egy üres robotot nézegetnek/temetnek el. Persze ő is tudhatta, és csak eljátszotta, hazudott a szüleinek, hogy pár résszel később mégis elárulja, hogy mégsem úgy volt, és az egész sorozat megtörténhessen. Plusz a Teselecta adatai szerint a Doktor ott meghalt, tehát ők is hazudnak a saját jegyzeteiknek és a világnak azért, mert a Doktor át akar menni kicsit rejtőzködőbe. Valamint ha az időtörést a Doktor és River okozzák (de miért nem akarja megölni River a Doktort, ha már akkor tudja, hogy ő egy robot?), akkor egy robothoz érve miért kezd ez a törés megszűnni, valamint számít-e egy távirányítású robottal kötött házasság? És ha egy titkot ennyien tudnak (Teselecta, River, Dorium, Amy, Rory), akkor az már nem titok, tehát a Silence jól át lett verve, hurrá.
    Ráadásul a tévésorozatban a Hetedik Doktor említette, hogy tud arról, Alistair ágyban párnák között hal meg (2050 környékén, ha a regényeket is belevesszük, valamikor, ha nem), mégis most meglpődik azon, hogy egy véletlenszerű hívással pont a színész 2011-es halálának emlékére most őt felhívva értesül arról, hogy elhunyt.
    Végül - és ez talán a legszebb - ha a Doktor mostani halála fix pont az időben, akkor mi a fenéről beszél az ismert jóslat arról, hogy a Doktor leendő halálakor száll le a csend? És ha azt akarják megakadályozni a Silence-ék, akkor hogy lehet, hogy ez a mostani halál fix pont? És ha valóban meghalt volna a Doktor, akkor miért létezne a jóslat egy olyan eseményről, ami a Doktorról szól, és a Doktor halála után történik, tehát egy fix pont miatt soha meg sem történhetett? Miért akarnak megakadályozni egy soha meg nem történt eseményt? Miért félnek a kérdésre feltett választól, ha egy fix pont van a történelemben, ami megakadályozza azt, hogy azt valaha kimondják? Minek jön létre egy közösség egy soha meg nem történő esemény ekerülésére?

Túl nagy katyvasz lett ez a rész csak azért, hogy Moffat élvezkedhessen egy kicsit ezzel a fix pont létrehozással és átírással, ráadásul ezer dolog megválaszolatlan maradt - a Silence will fall, a repedés a falon, a Tardis robbanása, a mindig meghaló Rory... De legalább azt tudjuk, hogy River a Doktor halálakor fogja megtudni a nevét, és hogy ez soha nem történik meg, hiszen a Doktor meghalt, viszont River mégis tudja a nevét, hiszen a könyvtárban elárulta Tízeskének.

Az meg már az én bajom, hogy nem tartom túl pozitív üzenetnek egy fiatalságnak szóló műsorban, hogy folyamatos hazugsággal és barátaink félrevezetésével jól meg lehet úszni mindent.
  • Narxis
    OMG ez hatalmas rész volt egy óriási csavarral.

A végén amúgy arról beszéltek, hogy

Meg fog halni, de nem úgy mint most halt volna meg? Szóval regenerálódni fog azon a Tenezenca mezőn vagy min? Vagy ezt most nem értettem, hogy miről beszélt a kék fejű fickó a legvégén. :D
  • Andr0
    Hát az arcom leszakad xD kurvajó rész volt nagyon hatalmas:D Ezt a Doctor nagyon megoldotta ismét:D

BTW mi volt a legnagyobb hiba? én nekem van egy tippem de nem tudom mennyire számít hibának.
    az első részben azt mondta magáról, hogy 200 évvel idősebb, aki meghal, és ha egy robot halt meg akkor hogy kezdett el regenerálódni?
  • Dzsini
    Nézd meg újra, gondolkodj el rajta, reggel jövök.
  • Cyberdevil
    Mi a legnagyobb hiba a részben?
  • Dzsini
    Na ki csap le a legnagyobb hibára a részben?
  • Dzsini
    Ha esetleg nem néznétek a Confidentialt is, akkor itt a miniepizód, amit ott adnak le - iskolások írták egy versenyre, és a legjobbnak közülük az lett a díja, hogy le is forgatják. Íme:
  • Cyberdevil
    Zseniális, briliáns, fantasztikus rész volt, még keresem az állam, és elszomorodtam h a kövi karácsonykor lesz...
  • Fabio Capello
    Fúúúúú anyám :D:D:Dd

The question in plain sight

Amikor leesett a dolog, lehidaltam :D
  • Dzsini
    Volt bennem egy hátsó sejtés valami ilyesmiről, de jó megoldás.
  • Gordis2k
    Mindegyik lehet:), de én is az időbeli dolgokra tettem volna, de egy részen belül több szín fura.
  • Andr0
    nyakkendő
  • Dzsini
    Ja, nem tudom :) - máshol azon próbáltak számolgatni, hogy ugyanúgy, ahogy a Tardis utazása közben a piros-kék vortex az időben előre-hátra utazást jelenti (vagy ahogy a 10. Doktornál a barnás-kékes zakó változása hasonló volt), itt is valami fiatalabb-öregebb vagy időben előre-hátra utazott Doktort jelenthet...

....vagy Moffat poénkodik velünk, és pénzfeldobással döntenek minden alkalommal, hogy melyiket vegye fel :)
  • Gordis2k
    Úgy értem szerinted mit jelent ez?
  • Gordis2k
    Mit?:)
  • Narxis
    Én nem. :D
  • Dzsini
    spoileres is lehet (igazából nem tudom): egy kis érdekesség az eddigi epizódokból - ki vette észre?
  • Zero 7th
    Nem, ezért kezdtem el EZT nézni. Stargate 7. vagy 8. évadot adtam fel anno, meg a 24-et a második évadnál, a Lost-ot el sem kezdtem nézni, és milyen jól tettem! Hallottam, hogy ilyen betegsége volt a Heroes-nak is...

De itt nincs ilyen parám.
  • Dzsini
    1963-ban kezdték, 200 fölötti TV-s epizód, hasonló mennyiségű hangjáték és 300 fölötti könyv - szerinted elfogynak az ötletek?

Szerencsére a (szintén változó) főszereplőn kívül, és azon kívül, hogy fiatalok is megnézhessék semmi kötöttség nincs, lehet vadulni.
  • Zero 7th
    Nem vagyok nagy sorozatnéző, nem szeretem, ahogy szép lassan elfogynak az ötletek, és egy kalap szarrá válik az, amire az elején totálisan rákattantam... Azért kösz a tippeket, de egyelőre elleszek ezzel. :)

Viszont azt tényleg élvezem, ahogy felbukkannak ismertebb angol színészek egy-egy epizódszerep erejéig, meg bejön ez a könnyedebb stílus, ahogy nem veszik magukat 100% komolyan. Kicsit a Korongvilág-filmek hangulatát hozza a dolog, csak másképp elvont.

Tegnap zsinórban megnéztem a 2005ös sorozatból 10 részt, most kicsit zombimódban üzemelek. Nem tudtam abbahagyni, csak amikor már lefordultam a fotelből... :P
  • Renegade
    így kezdődik :-)

a Torchwood keményebb dió, javaslom még a Sherlock (mindjárt itt a 2. évad) és a Luther című angol sorozatokat :-)
  • Zero 7th
    Sokat hallottam már erről a Doctor Who-ról, most szántam rá magam, hogy csekkoljam, és totálteljesen rákattantam, nem tudom abbahagyni. :)
  • Fabio Capello
    EPIC. FUCKING EPIC.
  • Dzsini
    Mondjuk kellett hozzá egy James Corden (Craig) szintű komédiás zseni is, hogy igazán nagyot szóljon ez a rész :)

A Confidentialban mondták, hogy amikor az első sorozatban a Lodger rész ekkora, általuk nem várt sikert aratott, akkor kezdték el tervezni a szereplő visszatérését, tisztán a nézők kedvéért.
  • Narxis
    Jaja. :D
  • Andr0
    ez a rész jó volt Amyék nélkül. Néha kell 1-2 rész nélkülük is...:D
  • Dzsini
    Azért nem áll össze még a kép, mert nem te írod a sztorit, hanem Moffat :) Az előző évad végén rebootolta az egész univerzumot, és egy versike hozta vissza a Doktort, szerinted most lejjebb adja?
  • Narxis
    Aztak.rva ez de jó rész volt.

Cybermanek annyira menők, még ha általában bénák is. :D Komálom őket, persze a dalekok az igazi királyok.

Ez a Lake Silencio név is tök király, Silencio, jó kimondani, menő. :D

Am. szerintem a Doktorunknak ki kellene szabadítani a többi időurat, össze kellene fogniuk és újra felvirágoztatni a fajtájuk. Ez lehetne a köv. évad. :P
  • Cyberdevil
    Ez oké, de most akkor Spoiler: Meghal a Doki a hetedik évadban meg nézhetjük River Songot ahogy a múltbéli Doktorral randizgat, vagy mi? Nyílván megkapjuk a hatalmas csavart, de ha már lesz hetedik évad is, egyelőre nem áll össze a kép, kissé aggódom...
  • Dzsini
    River is megmondta, mikor az angyalos bolygóra mentek, hogy azért van börtönben, mert megölt egy jó embert.

Mivel most forgatják a karácsonyi részt vele és Amy-ékkel, és már leszerződtek mind a hetedik sorozatra, így csak lesz megoldás :)
  • Cyberdevil
    Egyetértek, nagyon jó rész volt, nem bírom kivárni azt az 1 hetet.... Csak úgy spoileresen:
    Ezt is kicselezi a Doki valahogy? Volt szó róla h fix pont így meg úgy, illetve, van róla vmi infó h akkor ezzel lezárják a sorozatot vagy új Doki lenne?