2363
-
#706 :O az nekem kimaradt -
Zero 7th #705 Planet of the Dead -
#704 Ez marha jó!!!! :D De az elején az a sivatagos az melyik epizód? :S -
#703 -
#702 A Sky tényleg gyengécske rész volt (a szereplő talán belerázódhatott volna még a társaságba, sose tudjuk meg), de szerintem a totemes jól sikerült, bőven belefért az SJA-féle tanítós sztorikba. A harmadik pedig egy jó kis kikacsintás az "igazi" világra. -
#701 Én fordítom most ezt a csonka ötödik évadot (bár még a "zárást" nem láttam), de szerintem a sorozathoz mérten is gyenge volt a kezdés, sőt néhol eléggé gagyi. Ez a Sky behozás az elsőben elég gyenge volt (de nem rossz karakterré vált), aztán az a totemes baromi jól kezdődött, de aztán a végére totál gagyiba fordult át...
Hát sajnálom, pedig biztos jó részek lehettek volna még :( RIP -
#700 Tegnap befejeződött a Sarah Jane Adventures - pedig jól indult, jól sikerült ez a csonka évad :(
-
Zero 7th #699 Aha, köszi. A Planet of the Dead volt a legelső rész, amit láttam, mielőtt elkezdtem nézni a sorozatot. :) De ezek szerint a specials maradt ki, legalábbis a többi. -
#698 Nem spinoffot, hanem valamelyik specialt hagyhattad ki - ahogy máskor is voltak karácsonyi hosszú részek a sorozatok között - itt is volt több, hosszú rész a 4. és az 5. között.
Lehet, hogy többet is kihagytál ezek közül?
1. sorozat (9. Doktor)
The Christmas Invasion (karácsony)
2. sorozat (10. Doktor + Rose)
The Runaway Bride (karácsony)
3. sorozat (10 + Martha)
Voyage of the Damned (karácsony)
4. sorozat (10 + Donna)
----és akkor itt jött egy normál évad helyett hosszú részek sorozata (The Specials néven jelent meg DVD-n):
The Next Doctor
Planet of the Dead
The Waters of Mars
The End of Time Part 1 és 2
--- ennek a végén regenerálódott, és jött:
5. sorozat (11 + Amy)
A Christmas Carol
6. sorozat (11 + Amy + Rory)
-és majd most is lesz karácsonyi rész, nemrég fejeződött be a forgatása
A spinoffok (Torchwood és Sarah Jane Adventures) követése nem kapcsolódik a normál történethez, bár néha egy-egy összekacsintás, vendégszereplés előfordul. Aki még nem látta, jövő év elején pl. végignézheti az összeset, leghamarabb őszre várható a 7. sorozat.
(a listába nem írtam bele a 2 hosszú rajzfilmet: The Infinite Quest és Dreamland, valamint a pár perces rövid részeket: Attack of the Graske, Time Crash, Music of the Spheres, Space / Time, Death is the Only Answer) -
Zero 7th #697 Kicsit felvilágosítanátok a spinoff sorozatokról? A jelek szerint kihagytam valahogy a 10.-11. közti regenerációt. Évad végén még David Tennant, új évadban meg Matt Smith (azt hittem, nem lesz szimpatikus a csóka, de aztán meglepően hamar hozzászoktam).
Szal mit kell még megnéznem, hogy teljes legyen a kép? -
Slee #696 http://doctorwhohungary.hu/?p=2620
jöjjünk minél többen :) -
#695 LOL -
#694 -
#693 Hehe, írom is alá. :D -
#692 petíciót indítottak a rajongók, hogy a 2012-es Olimpia megnyitóján David Tennant is vigye a lángot - bár ők a meggyújtást is rábíznák, de az bőven túlzás szerintem.
-
#691 Nyilván új színészekkel kellene, a forgatókönyv főbb vonalait kellene követni, pl. ha meghal egy fontos szereplő akkor az meghal a remake-ben is, dialógusokat, apróbb jeleneteket át lehetne írni, hogy passzoljon a 21. századi ízléshez, vagy esetleg kihagyni, hogy "pörgősebbnek" tűnjön.
Nem kell persze megsérteni a régi szereplőket, ezért lenne a teljes neve Doctor Who Remake és én csak azokra az évadokra gondoltam amiket nem archiváltak/elvesztek stb. gondolom azok a legrégebbiek.
Abban persze egyetértek, hogy még ráérnek ezzel. :) -
#690 Az előbb még szóról szóra volt, most már alkotói szabadság van :)
Nem kell a régi részekhez hozzányúlni és átírni (ezzel megsértve a régi szereplők és írók emlékét, esetleg pofánköpni a még élőket), ha van lehetőség új (hangjátékok esetén a régi) szereplőkkel új sztorikat mesélni a nézőknek, hallgatóknak. Ha valaha kifogynak a megfilmesíthető ötletekből, ráérnek akkor az újraforgatással foglalkozni.
Nem mindenki mutatna már jól képernyőn a régi szerepében :)
-
#689 Nem kell ugyanúgy csinálni, kapnának egy kis alkotói szabadságot. Olyasmire gondolok mint a Sherlock ahol 1 rész új, 1 pedig könyvből kerül leforgatásra, de ott se szó szerint mennek a könyvben leírtak szerint.
Da ha szerinted unalmas lenne akkor elhiszem. :P Én még csak nem is olvastam, hogy miről szólnak, de manapság annyira divatos a feldolgozás a sorozatoknál és a filmeknél is. -
#688 Belepusztulnának a nézők az unalomba - 4x25 perc (de volt 12x25 perces epizód is) alatt történik annyi, mint amit most átlagban 45 perc alatt hoznak össze. A történet sokszor banális, azért az ingerküszöbök az elmúlt közel 50 évben igencsak feljebb csúsztak (nézd meg a Psycho-t, kérdezd meg szüleidet, hogy ijesztő film volt-e - próbáld kibírni a választ röhögés nélkül). Tévébe nem keveredhet ezért, a rajongók pedig nem vennék meg annyian, hogy ne legyen végtelenül veszteséges. Néhány rajongónak már az is szentségtörés-számba ment, hogy hangjátékban "leforgattak" néhány tévébe nem került, de forgatókönyvként létező részt (részemről imádtam, nagyon jók lettek). Pedig még ugyanaz a Doktor és Companion is játszik benne, mint akivel le lett volna forgatva eredetileg.
A Restoration Team (akik az újrakiadásokat szervezik) csinál olyasmit, hogy teljesen elveszett jeleneteket rajzfilmmel vagy CGI-vel pótol, de embereket arra szerződtetni, hogy próbáljanak meg úgy csinálni, mint mások 50 évvel ezelőtt... ugyan már. -
#687 uhh eszembe jutott egy nagyon jó ötlet! Le kellene forgatni az első 2 doki epizódjait, mondjuk lehetne valami remake vagy ilyesmi jelzéssel megkülönböztetni, de amúgy szóról szóra az eredeti forgatókönyvet követnék! -
#686 Szinte biztos, hogy a hetedik sorozat jövő ősszel kerül adásba - tehát karácsony után valószínűleg hosszú pihi jön (húsvéti különszámról egyelőre nem beszéltek).
Emellett még semmi sem biztos az ötvenedik évforduló körül sem, a BBC-nél nagyon komoly leépítések vannak (nyáron 5000, most további 2000 embert küldtek el), a Confidentialt kivégezték, úgyhogy semmit sem tudni előre. -
#685 Senki nem gondolt arra, hogy egy tévésorozatot, ami pár éve megy el, még ha sikeres is, el kellene archiválni a jövő számára. Kevés volt a pénz, ahogy máshol is. Szerinted pl. a Szabó család részei a Magyar Rádió archívumában hiánytalanul megvannak? Koránt sem... a BBC meg néhány nagyságrenddel több műsort állított elő már akkor is.
A régi dolgok megőrzése, az archiválás - levéltári, könyvtári munka - rettenetesen drága, és nagyon át kell gondolni, hogy mi az, ami "megérdemli", hogy foglalkozzunk egyáltalán vele. Gondolom te sem archiváltad az összes eddigi alkotásodat (mondjuk verseidet), pedig ha Nobel-díjas író leszel, akkor korai zsengéid hatalmas értéket képviselnének az irodalomtudomány számára. Itt pedig "csak" egy ifjúsági sorozatról van szó. -
#684 OMG hogy lehettek ilyen hülyék??? pffffff -
#683 A BBC-nél (ugyanúgy, ahogy más tévéadóknál) sem gondoltak sokáig arra, hogy a régi dolgokat archiválni kellene, így többek között elégették, vagy egyszerűen kidobták, törölték, újrafelhasználták a filmeket. Így pl. a Második Doktor történeteiből alig-alig van meg néhány, az Elsőből is sok elveszett, azoknak a rekonstrukciója úgy megy, hogy a forgatásról készült fotók, már akkor is rajongók által készített felvételek (fotó, 8mm-es filmfelvevővel készült képfelvételek - komoly pénzeket adnak egy-egy használható anyagért) és a legtöbb részből megszerzett hangfelvételek alapján rakják össze a történetet. De volt olyan egy-két éve, hogy egy tizenhatodrangú ausztrál kábeltévé adónál sikerült fellelni egy régi, elveszettnek hitt epizód teljes, jó minőségű képanyagát.
A töredékekből a "film" ma úgy néz ki, hogy egy-egy fotó van, hozzá a hangsáv, és futó feliratban a nem hallható történések (ki mozog, mit csinál, stb.), néhányszor pedig rajzfilmekkel vagy CGI-vel pótoltak jeleneteket a DVD kiadáshoz.
wikipedia
-
#682 Mi veszett el? Dr Who epizódok? Az meg hogy? Ja felújított, rendberakott részekre gondoltam ami a legelső TV epizódtól tart mondjuk az előző évadig, mármint a modern koriban előző. -
#681 Nagyon sok elveszett - amúgy évente 10-20 DVD jelenik meg felújított és rendberakott részekkel - hogy gondolnád a collectiont?
A díszletek ott már teljesen rendben voltak, a Hatodik környékén már CGI is volt, bár a Harmadiktól (onnantól színesek a részek) már élvezhető, pár gyengécske maszk van, de az volt mostanában is. :)
Ami nehéz feladat, még elszántaknak is, az pl. a The Web Planet az első Doktornál - bár ott látszik az, hogy az elszántság és az ambíció megvolt bennük, hogy látványos scifit csináljanak, csak az anyagiak (és a technológia) nem bírta.
4-5 méterrel a színészek mögött már festett háttér, profi maszkok és ruhák, ilyesmik... 10 évvel később nálunk Pirx kapitánynál még kávéfőző volt az űrhajó.
-
#680 Na ez tényleg nem rossz! :D
Bár fura így visszafele nézni, nem vagyok egy CGI mániás de szembetűnő a díszletek kezdetlegessége, de ettől még szerintem belenézek. Úgy kellett volna am, hogy a legelső résztől nézem, az lett volna am. az igazi. Kár, hogy nem adják ki egybe, valami DR Who Ultimate Collection vagy ilyesmiben. -
Renegade #679 hát, ez az évadzáró nekem nem tetszett, Dzsinivel értek egyet, túlliheget, erősen amerikaizált belemagyarázós. :-(
Ez a Maffot gyerek igazán vehetné a fáradtságot, hogy leteszi a sorozat mérföldköveit, elvégre okos és a kaszától sem kell nagyon félnie, ha egy két esélyes babylon5-öt megtudtak előre írni, akkor neki is mehetne. :-(
Sajna nekem nagy csalódás volt az évadzáró, az első pár rész lehet túl magasra rakta a lécet. -
#678 Baker zseniális, és a részek túlnyomó többségéhez van már magyar felirat is :) (plusz sikerült több évtized után rávenniük Big Finishéknek, hogy bemenjen hozzájuk hangjátékot csinálni, pedig nagyon komolyan ellene volt minden Doctor Who-s dolognak a távozása után)
Amúgy érdemes minden Doktorba belekóstolni egy kicsit, van több ajánlólista a neten, hogy melyik részeket - pl. a klasszikus Dalekos részek, a Trial of a Time Lord sorozat, a Cyberman-es részek, a Harmadik Doktor és Negyedik Doktor nagyjából az elejétől a végéig...
egy lista
két lista
három lista
és így tovább (a Redditest végigolvastam, azzal többé-kevésbé egyetértek, főleg a hozzászólások kiegészítéseivel együtt) -
#677 Hehe, ez marha jó. David Tennant powa!!!
Bár érdemes lenne megnézni a Tom Baker-es epizódokat is ha már ennyire népszerűek. -
#676 -
#675 Jöhetne Tizeske, mondjuk találkoznának vagy valami ilyesmi. :) És a dalekok!!!! -
#674 hát igen, 1-2 agymenés az belefér de azért ne legyen minden évad ilyen:D -
#673 Nem rossz, igen jó gondolatok vannak benne.
...mondjuk ettől nem fog jobban tetszeni az ilyen stílusú ámokfutás Moffattól, remélem a következő sorozatokra kicsit lenyugszik, és klasszikus(abb) vonalvezetést kapunk ezután, főleg, mert jön az ötvenéves jubileum. -
#672 rájöttem a részre! az évadzáróra, egész nap ezen gondolkoztam és azt hiszem nekem összeállt a kép xD
SPOILER! Kattints ide a szöveg elolvasásához!Szóval a Doctor csak annyit tudott, amennyi az adatbázisban volt vagyis hogy akkor van az ő halálának időpontja. Ezért 200 éven keresztül kereste a kiutat, hogy hogyan bújjon ki ez elől, ekkor találkozott Teselecta-val akik ugye segítettek neki, felvenni az álcát.
Lényegében soha nem hazudott a Doctor. Csak annyit mondott Rivernek, hogy ma meg kell halnia. +Amy-t meg a többieket azért rendelte oda közönségnek, hogy kőbe legyen vésve, így el tud rejtőzködni a fake halála mögé.
De volt egy kis para, River nem akarta kinyírni őt, és így az idő megállt. Itt jön a trükkösebb rész ekkor avatta be a feleségét a buliba. Szerintem a Doki igazából magát az időt csapta be.
BTW az hogy a Doki halála Fix pont az időben egy dolog, de senki sem mondta, hogy ez az a nap, csak az adatbázisok szerint, amit a Doctor rendezett úgy, hogy azt higgyék.
Szóval végül is Magát az időt csapta be a Doctor? És akkor most a Doki ha átverte az időt akkor halhatatlan???
Baszki ez a story nem egyszerű dolog. az első pár évad valamivel lazább volt, nem volt ennyire bonyolult:D -
Slee #671 Jha csak ott se olcsó meg a szállítási díj se 0 FT , az a baj:S
+ még szenvedős paypal is -
#670 Uhh, ez tök jó és nem is drágák! -
#669 Nem tudok róla (elképzehető, hogy van), de erre találták ki az ebay-t. -
#668 Uhh, ez tényleg jól néz ki, basszus...1000 fontot simán elköltenék. Szonikus csavarhúzó kellene már csak. :D
Pesten vagy valahol kis hazánkban nincs ilyen bolt, más filmes cuccokkal együtt? -
#667 hehe, lol :D