Doctor Who (TV)

Jelentkezz be a hozzászóláshoz.

biomage
a Vissza a jövõbe

Aktiv:ASUS PRIME H610M-E D4-CSM | INTEL I3 12100F | Kingstom 2x16GB 3200 MHZ Ram | Sapphire RX 6600 XT 8GB | Chieftec GPS600A8

birdo
Pontosan melyik idõutazós sorozatra gondolsz ??

A valóság az, ami akkor sem tűnik el, ha már nem hiszünk benne.

<#eljen>

Senki nem lehet jobban rabszolga, mint akivel elhitetik, hogy szabad! Törvények helyett>>>Megoldás; Érzelmek helyett>>>Logika Aki ura az érzelmeinek, az egész világot meghódíthatja.

biomage
ja ez nem rossz sorozat 😄
kár hogy a másik idõutazós filmet abba hagyták 😞

Aktiv:ASUS PRIME H610M-E D4-CSM | INTEL I3 12100F | Kingstom 2x16GB 3200 MHZ Ram | Sapphire RX 6600 XT 8GB | Chieftec GPS600A8

Dzsini
Azért 1989 és 2005 között összesen 1 szál filmet forgattak (amit eredetileg sorozatkezdõnek szántak, de abból se lett semmi). Akkoriban elég rosszul állt a szénája a sorozatnak, elég sikertelen volt a 70-es évek végétõl, technikailag elmaradottá vált, gyengébb részek készültek, úgyhogy lelõtte a BBC.

A köztes idõben a rajongók tartották életben a DW világot, regények készültek, rajongói részeket forgattak (Doktor helyett Professzorral, hogy ne pereljék õket BBC-ék) - ez a korszak nevelte ki Russell T. Daviest, Steven Moffatot, Nicholas Briggset, és 2005-ben elég nagy kockázatot vállaltak be (még úgy is, hogy a walesi stúdióval, kis költségvetéssel készítették) a feltámasztással.
Szerencsére bejött, nagyon.

If your idea of "beauty" is narrow, you will rarely see it unless you live a sheltered life and avoid new experiences. The moment I stop having fun with it, I'll be done with it.

birdo
hmmm egész jónak tûnik.... nem csoda, hogy nem unták meg a " sorozatgyártását )))

A valóság az, ami akkor sem tűnik el, ha már nem hiszünk benne.

Dzsini
bõvített Series 6 trailer:

If your idea of "beauty" is narrow, you will rarely see it unless you live a sheltered life and avoid new experiences. The moment I stop having fun with it, I'll be done with it.

Totti5
Sorozatnak, de látom lesz folytatás, ennek nagyon örülök!

Xbox ONE + PS4 PRO + WiiU + NES Classic + Fanatec FM CSR / PC WIN 10

Totti5
Köszi, hasznos lista!

Andr0
igen, mindenki mindenkinek a rokona xD Nyugi, nem vérfertõzés xD

Armin & Ayu fan

õõõ, na akkor most megyek iszom egy kv-t és elolvasom újra :-)

egyébként mit is mondhatnék, olyan angolos :-)

Ahhoz, hogy összehúzódj, El?bb ki kell tágulnod, Ahhoz, hogy elgyöngülhess, El?bb meg kell er?södnöd, Ahhoz, hogy összeomolj, El?bb fel kell épülnöd,

Dzsini
Tehát David Tennant (10. Doktor) és Georgia Moffett (Jenny a Doktor lánya c. részbõl) együtt járnak, idén lesz az esküvõjük.
Tegnap született meg elsõ közös gyermekük, Olivia, aki tehát a (10.) Doktor lánya és egyben az unokája, hiszen a (10.) Doktor (sorozatbeli) lányától született 😊
Ráadásul Georgia Moffett édesapja Peter Davison (5. Doktor), így a (10.) Doktor lánya tényleg a(z 5.) Doktor lánya, nem csak a sorozatban, és Olivia a(z 5.) Doktor unokája 😊

ráadásul Georgia Moffett édesanyja Sandra Dickinson, aki Trilliant játszotta a régi Galaxis Útikalauz tévésorozatban, amit az a Douglas Adams írt, aki a Doctor Who sorozatszerkesztõje volt a 4. Doktor idején, és több sztorit is írt a sorozatnak
Egyáltalán nem belterjes a brit tévés szakma 😊

jaj, ezt akkor is nehéz lenne összeraknom, ha ma bárkinek, bármilyen hírt elhinnék :-)

Ahhoz, hogy összehúzódj, El?bb ki kell tágulnod, Ahhoz, hogy elgyöngülhess, El?bb meg kell er?södnöd, Ahhoz, hogy összeomolj, El?bb fel kell épülnöd,

Narxis
LOL milyen arcot vág a Dokink. 😄

Értem én, csak leszarom. :) Nem kell válaszolnod, igazam van.

Dzsini
bulvárhírek közepette:
Megszületett a Doktor lánya (David Tennant részérõl) / unokája (Peter Davison és Georgia Moffett részérõl), Olivia.

Dzsini
Ha a harmadik sorozat végét (Stolen Earth és környéke) nézzük, akkor mindenki. 😊
Amúgy Jack (köré építették a sorozatot) és Martha (vendégszerepelt).

biomage
minek lett vége?

Jacknek tuti nem

Más:a Torchwoodban szerepelt valaki aki a DWben volt?

Dzsini
Ja, és júliusban:

Dzsini
131-ben írtam egy nézési sorrendet, onnan nézd át, hogy mit láttál és mit nem - van két hosszabb (és jó) rajzfilm is 10. Doktorral, meg pár rövidke ide-oda, azokat is beleveheted.

SJA-ra készülj rá, hogy kint a C(hildren)BBC-n ment, olyan 10-16 éves korosztálynak gyártották, ennek megfelelõ a sztorivezetés és az ijesztgetés stílusa. Viszont két részben is szerepel a Doktor (egyszer a 10. egyszer a 11.).

Totti5
Torchwood-al kezdtem ( szerencsére ), így jó volt látni felbukkanni õket egyes részekben, persze elõsorban Jack Kapitányt. Imádtam kár hogy "hamar" vége lett.

Filmet mindenkép megnézem és a Shara Jane is jónek tünik, köszi!

Dzsini
Pedig nagyobb részt olyan sztorikból állt eleinte, ami a véresség/erõszak/szexuális tartalom miatt nem lehetett DW rész - kicsit átírták (fõleg RT Davies) Jackre és csapatára, és leforgatták. Vannak igen jó történetek közte, és persze gyengébbek is - de a DW-ben is volt jópár felejthetõ (fõleg ha a régieket is belevesszük 😊 ).

Azoknak nem ajánlott, akik nehezen viselik pl. a homo(Jack esetében omni)szexualitás képi ábrázolását 😊

nekem a torchwood egyelõre nem jön be (1. évad fele) olyan kis semmilyen a DW-hoz képest :-(

Dzsini
Van 1963-tól kezdve 7 doktor 26 sorozata, 1 nagyfilm a 8. Doktorral, több spinoff sorozat (felnõtteknek Torchwood, fiatalabbaknak Sarah Jane Adventures, gyerekeknek K-9), ~300 regény, ~200 hangjáték, többszáz képregény...

Attól függõen, hogy mennyire szánod el magad, kezdd a Torchwoodokkal, a nagyfilmmel (Doctor Who: The Movie), az SJA-val, aztán jöhet ömlesztve amihez még affinitásod van.

Totti5
Pár hét alatt megnéztem 4 szezont, ami egyértemûen arra utal hogy nagyon bejött, bár sajnálom hogy David Tennant szál véget ért😞

Ugye van még egy 5. szezon. Ezen kívül léteznek e filmek, vagy olyan dolgok amiket érdemes lenne beszerezni és megnézni a témával kapcsolatban?

Andr0
igaz.. még csak most fognak megismerkedni - az elõzetes alapján - a 6. évadban, River szemszögébõl.

Armin & Ayu fan

Dzsini
River Song az, és az õ szempontjából nézve akkor már túl voltak azokon a dolgokon, amikbe most (6. sorozat) keverednek majd a Doktor szempontjából - külön idõutakon járnak.

biomage
Lenne 1 kérdésem 😊

Az axn scifin az a rész volt amiben a könyvtár bolygón jártak, és valami árnyék lények eltüntette az embereket, ma volt a második része, a kérdés az a nö aki ismerte a jövõbeli doktort, az már megtörtént?

Narxis
OMG legszívesebben egyhuzamban végignézném az összes részt, most azonnal. 😄

Andr0
A Britek arrogánsak, sznobok, és hihetetlenül büszkék... Ebben nem a nyilvánvaló ok a zavaró, hanem hogy van mire nekik, még sorozat/film téren is a toppon vannak..
Kevés(=nincs) olyan jó sori van mint a Doctor Who vagy a most debütáló Game of Thrones.

DW 4ever!!

Armin & Ayu fan

Dzsini
van itt minden - a tízeske TARDISa, a másik TARDIS a Lodgerbõl (talán River Songé vagy a Silenteké?), Moffat baba/bohócfóbiája...

Dzsini

Dzsini
Ha Jennyre gondolsz (#232), akkor semmi különös - újjáéledt, elindult rohangálni, megvan a lehetõség egy spinoff sorozat készítésére, vagy késõbbi újabb szereplésre.

biomage
Hali

ma volt 1 érdekes rész az axn scifit, és 1 kérdés formálódott meg bennem 😄.
A doktor lányával mi van?

Dzsini
Külsõ zenét nem használnak a sorozatban (kivéve ha konkrétan az szól pl. bulikon vagy rádióból), mindegyik Murray Gold saját szerzeménye, és valószínûleg megtalálható a sorozatokhoz kiadott zenei CD-ken.
Itt a lista alján vannak az új lemezek, virágboltokban is megtalálható mindegyik.

Narxis
Am. nem tudjátok melyik az a zene ami akkor szólalt fel amikor a Doktor a világáról vagy múltjáról beszélt? Az új részekben.

Hasonló mint ez de nem ez szerintem: Link

Szomorú, lassú szám volt és asszem egy nõ énekelte, nem volt kórus meg ilyenek.

Dzsini
*Tennant

Narxis
Jaja, David Tannen nagyon adja

Narxis
Ez rohadt jó! 😄DD áááááá folytatódjon már a sorozat, alig birom kivárni

na, befejeztem a 4+ évadot (amiben negyed évente volt egy dupla rész)...
...rohadt jó volt, David Tannenhez nagyon passzolt a karakter.

Dzsini
...ami kimaradt: nem csak az új sorozat csinál ilyesmit, a mostani rendezõ, Steven Moffat már 1999-ben is készített egy paródiát, ez a híres Doctor Who and the Curse of Fatal Death, ahol többek között Rowan Atkinson is a Doktor bõrébe bújik:

Dzsini
A Doctor Who készítõi (és szereplõi) mindig komoly figyelmet fordítanak a jótékonykodásra. A Red Nose Day a beteg gyermekek napja a BBC-n, amikor minden mûsor kicsit megbolondul, és rengeteg pénzt gyûjtenek jótékonykodási célra. David Tennant és Catherine Tate már volt mûsorvezetõje is ilyen napnak, és az új szériának szokása egy-egy rövidke történettel is kedveskedni:

A mûsor pedig kapott egy meglepetésvendéget is:

Na, befejeztem az új széria 4. évadát, éppen a marson megy a fogócska, ill elkezdtem az anagramma spinoffot.

A hisztis doki eddig a legszimpibb, pláne, hogy az életben elveszi anglia egyetlen szép nõjét, mázlista :-)

Ezt a sorozatot valóban csak kellõ humorral szabad nézni, bár érezhetõen modernizálódott a 4. évadtól. A Torchwood azért keményebb és borongósabb hangot üt meg. Az amerikai adaptációtól kicsit félek, bár az irógárda kompenzál valamennyire.

biomage
Na végre megvan melyik részt láttam, ami nemrég kérdeztem, a 10 doktor 1 része

Dzsini
az a valós alakja, amit látsz - a külseje és a belseje is szabadon választott, nincs olyan, hogy "eredeti" vagy "alap" állapot. Persze, régen volt bõven másik, a Masteré például többször szerepelt, de más idõlordoké is.
http://tardis.wikia.com/wiki/TARDIS

biomage
szóval a valós alakját nem mutatták meg, na és más idõ lord hajóját már mutatták?

Dzsini
Nem, elméletileg úgy mûködik, hogy pár izét átállít rajta, és utána csinálja azt, amit kell (ha másnak a kezében volt, mondta neki, hogy állítsd így meg úgy (pl. 15B-re, 34H-ra, 85-re, vagy 2428D-re), és utána nyomd meg a gombot).

A TARDIS hogy néz ki valójában? Kívülrõl úgy, ahogy a kaméleon áramkör éppen kialakítja a kinézetét (a Doktornál ez néhány apró kivételtõl eltekintve a rendõrdoboz), belül pedig úgy, amilyenre beállítja.

Igen, SJS-nek szónikus rúzsa van, és az ugyanez pepitában - kütyü, ami "dolgokra képes". És abban különbözik a csavarhúzótól, hogy az rúzs, ez meg csavarhúzó (mert egy nõ minek mászkálna csavarhúzóval a táskájában). De van például toll is (Partners in Crime), pisztoly is (The Empty Child), és lézercsavarhúzó is (The Sound of Drums).

biomage
mármint legtöbbször nem csinál vele semmit csak megnyomja és megteszi azt amit kell, ebbõl nekem az vonódik le hogy gondolat olvasással tudja meg azt amit kell tennie.

Amúgy hogy néz ki a tardis valójában?
Ara tudok gondolni hogy a hajó igazából téren kívül van.

tényleg mi a neve Sarah Jane eszközének szónikus rúzs valami ilyesmi volt a neve, és az miben másabb a doktorétól?

Dzsini
Szónikus csavarhúzó, és úgy mûködik, hogy megnyomja rajta a gombot, és akkor hülye hangot ad 😊 (esetleg állítgat rajta ezt-azt)

Egyébként leginkább varázspálca mûködése van, ilyen alapvetõ "problémamegoldó" eszköz. Ajtót nyit vagy zár, elektromos vagy mechanikus kütyüt elront vagy megjavít, jelet ad vagy megzavar, elválaszt vagy összeforraszt dolgokat, lehet vele mérni meg felderíteni különféle dolgokat, és még csavart is húz 😊 Nincs igazán meghatározva a képességek határa, egy idõben tönkre is tették (az 5. Doktornál), mert úgy érezték a sorozat írói, hogy kezd sok lenni belõle - a 8. Doktornál jött vissza, a filmben.

biomage
A doktor eszköze hogy mûködik? ami hasonlít egy autó riasztó távirányítóhoz.

biomage
igen arról lehet szó 😄
alulról az ucso 😄