2363
I am the Doctor whether you like it, or not!
  • Gordis2k
    Modjuk ki undorító... átugrom, de csak beleklickelek kicsit....le ver a víz rögtön...
  • Narxis
    :DDD
  • Zero 7th
    Tudom, a Doktor kifejtette valamelyik részben. De mindezek ellenére sem túlságosan kellemes látvány.
  • Dzsini
    John Barrowman (a színész) nyíltan meleg, Russel T. Davies (az író) nyíltan meleg, innentől... :)

(az eredeti Jack nem ezért lett ő, és nem ezért lett omniszexuális, egyszerűen az a gondolat van mögötte, hogy a jövőben nem foglalkoznak majd ilyen hülye előítéletekkel, mint manapság)
  • Zero 7th
    Kicsit nehezen viselem ezt a sok biszex jelenetet a Torchwoodban... A csajok rendben, csinálják csak, de.... eh.
  • Zero 7th
    Piros szemű Ood-ot már találtam, de Rory itt sincs meg. :P

Viszont ebből így két képből már egyértelmű, hogy Amy hogy néz ki, tényleg ő van ott, ahol a spoilerekben mondod.
  • Dzsini
    SPOILER! Kattints ide a szöveg elolvasásához!
    és egy kis keresgélés után máshonnan egy nagyobb spoiler, direkt imgur-ról, hogy még csak véletlenül se lehessen könnyen betölteni: http://i.imgur.com/uEItN.jpg - Doktor, TARDIS, Amy, Rory, Van Gogh, a kalózkapitány, és valószínűleg a Master.
  • Dzsini
    Amy szerintem középen felül a mágnes mellett jobbra vigyorog, Rory szerintem jobb középen a Deep Freeze felirat előtt

Bátraknak egy kicsit kisebb felbontásban egy rakás szánkózó Ood:

Ez talán könnyebb a civilek nélkül, Doktor, Amy, TARDIS megvan elég gyorsan rajta.
  • Zero 7th
    A Doktor és a TARDIS nekem megvan, viszont szerintem Amy, de főleg Rory bárki is lehet a "civilek" közül... Kivéve, ha pl Rory római ruhában van, de akkor meg nem találtam meg. :P

A Doktor a kép közepétől balra lent a tartályok közt, egy szürke átalakító mellett áll, a TARDIS meg a jobbközépen lévő magas acéloszlop talpa alatt van, épp csak a teteje látszik ki.
  • Narxis
    Lehetetlenség megtalálni. :D
  • Dzsini
    itt a teljes könyv
  • Zero 7th
    Pl: találjátok meg a doktort! (11.)
  • Zero 7th
    Itt van egy rakat hasonló Doctor Who és Torchwood témájú szarpoén. :P
  • Fabio Capello
    /facepalm
  • Zero 7th
    Nna, befejeztem a 6. sorozatot is, nekiállok a Torchwoodnak. :)
  • Dzsini
  • Dzsini
    1995-ben már néhány nagyon geek figura aktívan használta az Internetet arra, hogy beszélgessen kedvenc témáiról... köztük volt valaki, aki 16 évvel később valóra válthatta egy ötletét.

"Here's a particularly stupid theory. If we take "The Doctor" to
    be the Doctor's name - even if it is in the form of a title no
    doubt meaning something deep and Gallifreyan - perhaps our
    earthly use of the word "doctor" meaning healer or wise man is
    direct result of the Doctor's multiple interventions in our
    history as a healer and wise man. In other words, we got it from
    him. This is a very silly idea and I'm consequently rather proud
    of it.

Steven Moffat"
  • Narxis
    Ez már túl régi. :) Maradjunk a 20. században.
  • Dzsini
    A mai angol leginkább csak a franciával lett feltöltve, a magyar pedig nagyjából az összes néppel, amelyik erre járt.

Az írásmód persze problémás, akkor még nem volt olyan szótár vagy szabályzat, ami az elfogadott írásmódot rögzítené - akár szövegen belül is írták hol így, hol úgy a dolgokat, egész a 19-20. századig.
  • Zero 7th
    Hm, ezen most meglepődtem. A szavak eltérő írásmódját leszámítva egészen angol ez. Sokkal közelebb van a mai angolhoz, mint a Halotti beszéd a mai magyarhoz. Persze újabb is párszáz évvel.
  • Dzsini
    Akkor kezdd innen, ez elég régies angol :) Ha ezt érted... ;)
  • Narxis
    "sokkal naprakészebb angolsággal vannak írva"

Pontosan! Ha azt értem akkor mindegyiket értem.
  • Dzsini

És akkor inkább belekezdesz egy 25 éve kiadott könyvbe, ami ismeretlen személyekről, ismeretlen környezetben játszódik, mint egy 5 éve kiadott könyvbe, amelyikben ismerős személyek és stílusok vannak, sokkal naprakészebb angolsággal vannak írva, és a mai igényeknek jobban megfelelnek.
  • Narxis
    Majd azok is sorra kerülnek. :) Egyelőre csak meg akarom nézni, hogy mennyire érteném. Ha nem nagyon értem akkor marad az a pár magyar könyv. Nem perfekt az angolom, de olvastam már angol könyveket, témától függött, hogy mennyire értettem. Volt amit nagyon jól, volt amit nehezen.
  • Dzsini
    Úgy nem sok értelme van, ha nem láttad a tévésorozatokat, mert rengeteg az utalás, a közös szereplők, stb.

Ott vannak a 9-10-11-es regények, mivel te ezeket ismered, talán ott kellene próbálkozni - bár lehet, hogy én vagyok a hülye, hogy szeretem érteni is, amit olvasok.
  • Narxis
    Akkor én is elkezdem a 7. Doktoros regényeket, aztán meglátjuk meddig jutok.
  • Dzsini
    Ja, és a képregényeket nem is említettem :) Angolul amúgy csak az új Doktorokkal (9-11) idáig olyan 50 regény, 12 kisregény/novella, 15 hangosregény (ami nem jelent meg könyv formában), és pár tucat képregény jelent meg.

...én most amúgy 7. Doktoros regényeket olvasok szinte folyamatosan.
  • Narxis
    Angoltól se riadok vissza. Van olyan angol könyv ami egész könnyen megy olvasásban van ami nehezebben. Beleolvasok és meglátom.

De akkor belenézek az animációsba is ha ennyire jónak mondjátok. :P
  • Dzsini
    Magyarul nem sok könyv jelent meg, egy régi 7. Doktoros, meg 2 9. Doktoros, és két Torchwood sztori.

A két animációs filmet nézd meg mindenesetre, jó sztorik.
  • Narxis
    Jó hát nekem is rágják a fülemet, hogy milyen jó az animációs Star Wars, faterom is nézte, de nekem akkor se bejövős. Ha már csak a sztori a lényeg, akkor inkább könyvek.
  • Dzsini
    Hány facepalmos Doktor képet keressek még? Nem mindegy, hogy rajz, animáció vagy élőszereplős egy történet, ha jó?

A 8. Doktor egyetlen 1996-os filmben szerepelt, annak az elején lövik le a Heteskét.
  • Zero 7th
    Ja, mint a sorozatot is (illetve nekik IS).

Egyébként ez komcsi magyar berögzülés, hogy a rajzfilmek azok mind egy szálig gyerekeknek valók. USA is, Japán is minimum 30 éve gyárt nem kifejezetten gyerekeknek szóló rajzfilmeket...
  • Narxis
    Rajzfilmek? Azokat nem gyerekeknek csinálták? :D

Am. most találtam egy olyat is amiben lelövik a Dokit és átalakul asszem a 8. Doktorrá. Meg megtaláltam a többit is.
  • Dzsini
    Ha már nekikezdesz, akkor a két nagyrajzfilmet se felejtsd ki - The Infinite Quest, Dreamland
  • Narxis
    Gondolkoztam is 1-2 dolognál... :D de aszittem csak nem figyeltem valamelyik epizódnál. Há durva, akkor ezeket leszedem.
  • Dzsini
    van még:

Nem sorozat része, ha meg olyan torrentet töltesz, hogy "full 10th doctor", abban benne van :)

... esetleg felmerülhet az is, hogy bármilyen DW oldalon rákeresel pl. a feliratokra, akkor elég feltűnő, hogy több olyan felirat is van, amihez nincs részed :)

A Runaway Bride az első sztori Donnával, anélkül nem igazán érthető az egész 4. sorozat, főleg az eleje, mikor újra találkoznak.
    A Voyage-ban szerepel Kylie Minogue, arra emlékezhetsz talán :)
    A Next Doctor és a Planet pedig egyszerűen jó részek, egy csomó utalással, ami végül az End of Time-ban csúcsosodik ki - pl. a négyszer kopogás, meg ilyenek.
  • Narxis
    :DD

Ezek maradtak ki:

The Runaway Bride (karácsony)
    Voyage of the Damned (karácsony)-ez nem biztos
    The Next Doctor
    Planet of the Dead

De mé kellett így külön szedni? Vagy akkor belerakhatták volna a torrentbe. :p
  • Dzsini
  • Narxis
    lol azt valahogy átgörgettem. :D Waters of Mars-ot láttam AXN-en és azért kezdtem el nézni a sorozatot. Ezeknek az extráknak egy része kimaradt. :D
  • Dzsini
    #698-at pedig véletlenül se olvastad el? :)