Doctor Who (TV)
Jelentkezz be a hozzászóláshoz.
Am. tetszett a mostani rész is, fenomenális volt. Köv. rész is jónak ígérkezik.
Értem én, csak leszarom. :) Nem kell válaszolnod, igazam van.
If your idea of "beauty" is narrow, you will rarely see it unless you live a sheltered life and avoid new experiences. The moment I stop having fun with it, I'll be done with it.
Armin & Ayu fan
If your idea of "beauty" is narrow, you will rarely see it unless you live a sheltered life and avoid new experiences. The moment I stop having fun with it, I'll be done with it.
Aktiv:ASUS PRIME H610M-E D4-CSM | INTEL I3 12100F | Kingstom 2x16GB 3200 MHZ Ram | Sapphire RX 6600 XT 8GB | Chieftec GPS600A8
Shanway(Sieghard)81MM/78ST/79DC/75DA HUNCsuzlee 81/79/77/58 BestBD BD(Franz) Tikirino PPR(Franz)ShAnGron TH(Franz) Shanael KamaNOOB(Sieghard)
Narxis: nézd a régi sorozatokat, ott még nem volt természetes igény az ilyen típusú szappanoperás vonal.
Aktiv:ASUS PRIME H610M-E D4-CSM | INTEL I3 12100F | Kingstom 2x16GB 3200 MHZ Ram | Sapphire RX 6600 XT 8GB | Chieftec GPS600A8
Remélem ma vagy holnap már lesz felirat.
Tehát akkor a Silence több faj történelmében jelen volt ha 20 különbözõ fajtól szedték össze a technológiát. Ezek alapján egész biztos hogy még találkozunk velük. Szerintem sokkal nagyobb terveik vannak mint amit most láttunk. Egyébként az nagy hülyeségnek hangzik ha azt mondom hogy River lehet a kislány ?
Elõször pár érdekesebb mondat az 5 évadból
5x04
-Még nem tudja, igaz?Hogy ki és mi maga. (Célzás a idõúrra ?)
-Az õ idõvonalán még korai.
5x05
- Csak árulja el, miért volt a Stormcage-ben?
- Megölt egy embert.Egy jó embert.Sokak számára hõst.
- Kit?
- Nem akarja tudni, uram.Higgye el, nem.
- Kit ölt meg? (Ez akár a Doctor is lehet. Hogy mért embernek mondja talán mert nem akarja elárulni hogy róla van szó)
5x13
River..ki vagy te?
Most már nagyon hamar meg fogod tudni.És sajnálom,......de akkor minden megváltozik.( (utalás a merényletre vagy arra hogy ö is idõúr?)
6x01
Helló. Jól van, tudom,hogy te vagy. Hát akkor.. (Ez lehet River is)
És a
6x01-ben ez hangzik el ez is
Mikor elõször a Doktorral találkoztam,......réges régen......mindent tudott rólam.Gondolj bele. Egy befolyásolható fiatal lány, és hirtelen ez az ember......elé pottyan az égbõl,......okos, õrült és csodálatos,
és minden apró részletet ismer rólad.Képzeld el, mit tenne ez a lány.
-Nem igazán kell.
-A baj az, hogy fordítva haladunk. Az én múltam az õ jövõje.
Tehát a 1103 éves Doctor akár vissza is mehetett 1969-be és találkozhatott a ma látott fiatal Riverrel aki itt még semmit se tudott róla és azért mondta River azt amit ott fent mondod
De ami még érdekes lehet az ez a pár mondatt
Sokkal több minden történt '69-ben,mint arra emlékeznek…Emberek... Azt hittem, nem sikerül megmenteni titeket. (Itt akkár a 6x02-ben történtekrõl is beszélhet. Vagy történt volna még valami amit még nem láttunk ?)Tehát a 6x01 elején látott sik lehet ugyanaz mint a mostani. És láttuk ott ott volt egy Silence Bár akkor meg az a kérdés hogy Amy mért felejtette el miután levette róla a szemét. Bár a 6x02-ben is 41:50-42:00 között nem emlékszik arra hogy a szobába volt ahol a képek voltak lehet hogy a Silence csinált velle valamit ami miatt nála még mindig mûködik hogy elfelejtse õket.Tehát ha meg történt a forradalom akkor mirõl beszélt a Doctor a 6x01 elején
Volt egy mondat az elsõ részben most, mikor a Doktorhoz odaviszi az öreg a benzint - sok faj egy idõúr sejtért is ölni tudna (ezért kellett elégetni). Ha feltételezzük, hogy a kislány szintén idõúr (jelenleg annak látszik), akkor a Silence csupán próbálta életben tartani a ruhával, saját célokra felhasználni. A kislány pedig menekülni akart, hiszen a telefonba egyik elsõ alkalommal azt mondta, hogy az ûrruha "meg akarja enni" - vagyis ekkor kaphatták el (és itt jön a kérdés, hogy akkor elõtte hogy tudta felhívni az elnököt, hiszen az ûrruhában volt a telefon technológia). Késõbb sikerül is megszöknie.
És itt jön a másik problémám: ha az üzenetet most, frissen építették be a Holdraszállásba, és megváltoztatták ezzel a Föld történelmét - megindult a forradalom, amire senki nem emlékszik, akkor az elõzõ sorozatban hogyhogy már elhagyatott volt a Lodgerben a házban a Silence hajó? Hiszen akkor még - elméletileg - Silence irányítás alatt volt a Föld.
A tört idõvonal elmélete amúgy tetszik, még tán el is hiszem... Akkor viszont a hogyan a kérdés... :)
Arra is gondoltam amúgy,
Kell ez a sok spoilerezés? Engem zavar :)
1: nem, mert el lehet utasítani - lásd a Mestert a Doktor karjaiban, és sok egyéb példát a történelembõl. Plusz lehet az utolsó testében is (bár ezt most RTD megbolygatta, hogy van-e ilyen egyáltalán).
2: régészettel szimpatizáló idõúr is van a történelemben, ráadásul konkrétan a Doktor testvére és nem túl jó fiú :) (nem tévésorozatban, de óriási arc) Kérdés, hogy az ancient high gallifreyan megérthetõ, megtanulható-e egy halandó számára - lehet, nem tudni.
3: Jenny =/= River Song, csak írtam a lehetséges szereplõket, hogy kik az ismert nõi (talán) timelordok, akik regenerálódhatnak. Bár nem magyarázná az Amys fotót az árvaházban, hacsak nem egy széttört idõvonal eredménye (ami miatt a TARDIS is kettõsséget érzékelt Amyn)
4: Lehet, bár nem tartom valószínûnek. Plusz ahogy írtam nincs túl sok ismert nõi szereplõ, és nem hiszem, hogy komoly új tagot hozna be ilyen célra - már csak azért sem, mert akkor esély sincs arra, hogy bárki helyesen találgasson :)
"I'll need a SWAT team ready to mobilise, street maps covering the whole of Florida, a pot of coffee, twelve jammy dodgers, and a FEZ."
KÖVETELEM a bannerba! :D
-Ha Song timelord, miért nem regenerálódott amikor meghalt? (A könyvtáras részben, ugyebár). Úgy tudom, a regeneráció nem választás kérdése, ha haldoklik a teste, mindenképp regenerálja magát.
-Jelen ismeretünk szerint Song archeológus, és ha azt vesszük alapul, hogy romantikus kapcsolatba keveredik a Doktorral, simán elképzelhetõ, hogy tanulmányozta, megtanulta tõle az õsi gallifrey nyelvet.
-Jenny egy jó tipp, de hogy a saját "apjával" keveredjen viszonyba, az azért számomra erõsen valószínûtlen.
-Egy másik tekintetben: a Mester legyõzésekor (és a 10. doktor halálakor) feltörték az idõpecsétet, és pár Timelord ki tudott jönni. Mi van, ha nem sikerült mindannyiukat visszaküldeni, és van egy, aki kijutott?
Azért az angyalosból az is jó volt amikor abban a barlangban voltak és bezárták Amy-t abba a lakókocsiba vagy mibe. A Blink ugye az elsõ, amikor egy elhagyatott házba ment 2 csaj?
(hogy lehet azt kiabálni, hogy 'omfg'? Mit szóltak hozzá akik hallották? :)) )
Piszok jó mesélõ évtizedek óta, nagyon ért a gyerekek hangján, tudja hol és hogy lehet élvezetesen ijesztgetni.

Ismert, fontos nõi timelord nagyon kevés van, aki tévében is szerepelt - Susan, a Doktor unokája még 1963-ból (õ máshol, másképp nõtt fel, kizárható, ráadásul fia is született, embertõl); Romana, Rani, a Nõ Rassilon mellett - õk pedig el vannak zárva az utolsó idõháborúban, ráadásul Moffat azt mondta, hogy nem szándékozik radikálisan újraírni az RTD által meghatározott "magányos isten" világot. Emellett az, hogy a saját fajtájukat felismernék nem feltétlen igaz, ezernyi módszer volt rá eddig is az elrejtésre: lásd Utopia és a Mester. Marad Jenny, aki láthatóan regenerálódott, ráadásul Moffat ötlete volt, hogy éledjen fel, mert egy ideig tervezte, hogy õ lesz a 11. doki társa - ebbõl még lehet valami. Tovább erõsíti a Song vonalat, hogy gond nélkül és jól irányítja a Tardist (az hallgat rá), amit ember nem nagyon tudott idáig, bár voltak ügyes társak régebben is; ismeri a Doktor igazi nevét (ki tudja mondani + megbízott benne annyira a Doktor, hogy megosztotta vele); tud régi magas gallifreyant írni és olvasni, és nagyon sok idõt töltöttek együtt, ahhoz képest nem sokat öregedett.
Továbbá a Doktornak saját gyermeke volt már, meghaltak (ezért utazott a legelsõ idõkben az elsõ testében az unokájával), és fõleg a Rose-os balhék után ez a teste nem fog emberrel (fõleg nem komolyan) romantikus kapcsolatba keveredni, nagyon jól tudja, hogy abból csak baj van - látható is, hogy mennyire megijedt/menekült Amy elõl, mikor az egyik kaland után letámadta.
kérdés: aki itt jár gondolom nézi a mostani 6. sorozatot - fontos a spoilerezés, vagy csak kényelmetlen?
Armin & Ayu fan
Az biztos, hogy Rorytól senki nem lehet terhes, mivel ugyebár mûanyagból van :D
Nekem az elsõ állításom a gyanús, viszont ez ezen áll vagy bukik, hogy a gyerek tudja e félvérként örökölni a Time Lordok tulajdonságait.
Armin & Ayu fan
Ahhoz, hogy összehúzódj, El?bb ki kell tágulnod, Ahhoz, hogy elgyöngülhess, El?bb meg kell er?södnöd, Ahhoz, hogy összeomolj, El?bb fel kell épülnöd,
februárban Nicholas Courtney, most õ - fogynak a régi Doktor sorozatok szereplõi :(
We will post more information once this is 100% confirmed from a reliable source. (Though an account from Nicola Bryant, who played Peri on Doctor Who and in many Big Finish audios, has confirmed Sladen’s passing on her official Twitter account.)
For anyone looking for further confirmation.
<#szomoru1>#szomoru1>
http://gaborszantai.co.uk/

922044:16 SYSTEM FAILURE SYSTEM FAILURE SYSTEM FAILURE \"I think I crashed your plane\"
találtam egy képet az új évadról
Ez a 10. Doktor Tardisa,vajon visszatér?
http://www.gunda.hu/drwho/books.html
(ugyanitt van link sok mindenre, ez az egyik legjobb magyar DW oldal)
A valóság az, ami akkor sem tûnik el, ha már nem hiszünk benne.