Doctor Who (TV)

Jelentkezz be a hozzászóláshoz.

Gordis2k
Mindegyik lehet😊, de én is az idõbeli dolgokra tettem volna, de egy részen belül több szín fura.

Shanway(Sieghard)81MM/78ST/79DC/75DA HUNCsuzlee 81/79/77/58 BestBD BD(Franz) Tikirino PPR(Franz)ShAnGron TH(Franz) Shanael KamaNOOB(Sieghard)

Andr0
nyakkendõ

Armin & Ayu fan

Dzsini
Ja, nem tudom 😊 - máshol azon próbáltak számolgatni, hogy ugyanúgy, ahogy a Tardis utazása közben a piros-kék vortex az idõben elõre-hátra utazást jelenti (vagy ahogy a 10. Doktornál a barnás-kékes zakó változása hasonló volt), itt is valami fiatalabb-öregebb vagy idõben elõre-hátra utazott Doktort jelenthet...

....vagy Moffat poénkodik velünk, és pénzfeldobással döntenek minden alkalommal, hogy melyiket vegye fel 😊

If your idea of "beauty" is narrow, you will rarely see it unless you live a sheltered life and avoid new experiences. The moment I stop having fun with it, I'll be done with it.

Gordis2k
Úgy értem szerinted mit jelent ez?

Shanway(Sieghard)81MM/78ST/79DC/75DA HUNCsuzlee 81/79/77/58 BestBD BD(Franz) Tikirino PPR(Franz)ShAnGron TH(Franz) Shanael KamaNOOB(Sieghard)

Gordis2k
Mit?😊

Narxis
Én nem. 😄

Értem én, csak leszarom. :) Nem kell válaszolnod, igazam van.

Dzsini
spoileres is lehet (igazából nem tudom): egy kis érdekesség az eddigi epizódokból - ki vette észre?

If your idea of "beauty" is narrow, you will rarely see it unless you live a sheltered life and avoid new experiences. The moment I stop having fun with it, I'll be done with it.

Nem, ezért kezdtem el EZT nézni. Stargate 7. vagy 8. évadot adtam fel anno, meg a 24-et a második évadnál, a Lost-ot el sem kezdtem nézni, és milyen jól tettem! Hallottam, hogy ilyen betegsége volt a Heroes-nak is...

De itt nincs ilyen parám.

Dzsini
1963-ban kezdték, 200 fölötti TV-s epizód, hasonló mennyiségû hangjáték és 300 fölötti könyv - szerinted elfogynak az ötletek?

Szerencsére a (szintén változó) fõszereplõn kívül, és azon kívül, hogy fiatalok is megnézhessék semmi kötöttség nincs, lehet vadulni.

Nem vagyok nagy sorozatnézõ, nem szeretem, ahogy szép lassan elfogynak az ötletek, és egy kalap szarrá válik az, amire az elején totálisan rákattantam... Azért kösz a tippeket, de egyelõre elleszek ezzel. 😊

Viszont azt tényleg élvezem, ahogy felbukkannak ismertebb angol színészek egy-egy epizódszerep erejéig, meg bejön ez a könnyedebb stílus, ahogy nem veszik magukat 100% komolyan. Kicsit a Korongvilág-filmek hangulatát hozza a dolog, csak másképp elvont.

Tegnap zsinórban megnéztem a 2005ös sorozatból 10 részt, most kicsit zombimódban üzemelek. Nem tudtam abbahagyni, csak amikor már lefordultam a fotelbõl... 😛

így kezdõdik :-)

a Torchwood keményebb dió, javaslom még a Sherlock (mindjárt itt a 2. évad) és a Luther címû angol sorozatokat :-)

Ahhoz, hogy összehúzódj, El?bb ki kell tágulnod, Ahhoz, hogy elgyöngülhess, El?bb meg kell er?södnöd, Ahhoz, hogy összeomolj, El?bb fel kell épülnöd,

Sokat hallottam már errõl a Doctor Who-ról, most szántam rá magam, hogy csekkoljam, és totálteljesen rákattantam, nem tudom abbahagyni. 😊

Fabio Capello
EPIC. FUCKING EPIC.

Dzsini
Mondjuk kellett hozzá egy James Corden (Craig) szintû komédiás zseni is, hogy igazán nagyot szóljon ez a rész 😊

A Confidentialban mondták, hogy amikor az elsõ sorozatban a Lodger rész ekkora, általuk nem várt sikert aratott, akkor kezdték el tervezni a szereplõ visszatérését, tisztán a nézõk kedvéért.

Narxis
Jaja. 😄

Andr0
ez a rész jó volt Amyék nélkül. Néha kell 1-2 rész nélkülük is...😄

Armin & Ayu fan

Dzsini
Azért nem áll össze még a kép, mert nem te írod a sztorit, hanem Moffat 😊 Az elõzõ évad végén rebootolta az egész univerzumot, és egy versike hozta vissza a Doktort, szerinted most lejjebb adja?

Narxis
Aztak.rva ez de jó rész volt.

Spoiler (katt a megjelenítéshez)
Cybermanek annyira menõk, még ha általában bénák is. 😄 Komálom õket, persze a dalekok az igazi királyok.

Ez a Lake Silencio név is tök király, Silencio, jó kimondani, menõ. 😄

Am. szerintem a Doktorunknak ki kellene szabadítani a többi idõurat, össze kellene fogniuk és újra felvirágoztatni a fajtájuk. Ez lehetne a köv. évad. 😛

Ez oké, de most akkor Spoiler: Meghal a Doki a hetedik évadban meg nézhetjük River Songot ahogy a múltbéli Doktorral randizgat, vagy mi? Nyílván megkapjuk a hatalmas csavart, de ha már lesz hetedik évad is, egyelõre nem áll össze a kép, kissé aggódom...

Dzsini
River is megmondta, mikor az angyalos bolygóra mentek, hogy azért van börtönben, mert megölt egy jó embert.

Mivel most forgatják a karácsonyi részt vele és Amy-ékkel, és már leszerzõdtek mind a hetedik sorozatra, így csak lesz megoldás 😊

Egyetértek, nagyon jó rész volt, nem bírom kivárni azt az 1 hetet.... Csak úgy spoileresen:
Ezt is kicselezi a Doki valahogy? Volt szó róla h fix pont így meg úgy, illetve, van róla vmi infó h akkor ezzel lezárják a sorozatot vagy új Doki lenne?

Dzsini
És aki túl van rajta, annak itt van a prequel a fináléhoz, ha már a BBC oldalán csak a britek láthatják.

Dzsini
Az évad eddigi legjobb része szerintem, minden hülyeségével együtt 😊

Andr0
szerintem (bár én sem olvasok elõre spoilert)
nem térnek vissza, és valóban én is megcseréltem volna õket, bár így is logikus...

Armin & Ayu fan

toxikus
Na sikerült megnéznem az uj részt és nem tudom
Amy-ék viszatérnek e még,remélem igen
mert nem olvasok semmilyen Spoilert elõre.De ha
nem is térnek vissza akkor én az utolsó 2 részt megcseréltem volna.Ugye akkor múlthéten elkezdödhetet volna a vívódás a Doctor részérõl a mostani részbe látottak véget és a végsó döntés a múltkori vége miatt történt volna meg.Sokkal jobban ütõt volna.Ez a mostani olyan hirtelen jött és nem is volt akkora hatása részemrõl.
De ez csak az én meglátásom

Fabio Capello
Valaki nem tudja, terveznek filmet készíteni a nagy idõháborúról, vagy van már ilyen film?

Dzsini
A Sarah Jane Adventures utolsó 6 részét (3x2 szokás szerint) október 3-4-el kezdõdõen adják le, tehát a Doctor Who finálé után kezdenek.

Plusz valamikor várható az "írj egy forgatókönyvet" nyertes rövidfilm, aminek a forgatásáról a Confidential részekben számolnak be.

Utána pihenõ karácsonyig.

Andr0
én is sajnáltam, de nehéz volt a döntés ki éljen, ki érdemli meg hogy éljen....

Armin & Ayu fan

toxikus
Az új részt még nem láttam de a 6x10 végén mikor Amy és Rorry beszélnek a Tardisnál és utána Amy meghal én megsirattam. Más is volt így? Pedig én nem vagyok egy érzelgõs fajta utoljára a Utolsó Tánc címû Sharon Stone filmen sikerült sírnom de ez a jelenet megint ugyanolyan érzelmeket váltott ki.De szinte az egész rész elég érzelmes volt de még így is nagyon jó rész volt.

Narxis
😄DD

Andr0
Átok, nagyon szar, de ha valaki olyan mint én, aki 4-5 évente cseréli a barátait, élettársait, annak tökéletes lenne.

Armin & Ayu fan

Dzsini
A kilences rövidéletû volt, a sorozat is elég gyengécske még (technikai szempontból fõleg), igazán a második sorozattal indult be, akkor kapott világszintû hírverést, mert látták, hogy sikerült feltámasztani a dolgot.

Egyéb híreinkben (remélem ez még nem akkora spoiler):
Forgatják a karácsonyi részt, a Doktor látogatóba megy:

Narxis
Én is! Nem tudom mit filóznak ezen annyit, örök élet az tök jó. Torchwoodban is ezt vesézték ki.

Andr0
Én pontosan erre mondtam azt, hogy "Az örök élet átok."

Megjegyzem, én még ezek tudta mellett is hajlandó lennék vállalni ezt az átkot.

Armin & Ayu fan

Narxis
Nem kilencessel? Vele kezdõdött újra. Igaz, õ csak 1 évadot volt.

Dzsini
fõleg a szörny halálakor a szöveg:
"An ancient creature, drenched in the blood of the innocent, drifting in space through an endless, shifting maze. For such a creature, death would be a gift."

- Then accept it. And sleep well.

"I wasn't talking about myself."

Tízeskét szerintem azért is szeretik annyian, mert sokak számára õ volt az, akivel megismerték a sorozatot - ugyanez volt például Tom Bakerrel - 7 év, 7 szezon, gyakorlatilag egy generáció rajta nõtt fel.

Narxis
Hát igen, tizeske még mondja is a regeneráció elõtt, hogy "i dont want to go". Eléggé emberszerû volt. :p Talán ezért szerették annyian, hozzá képest 11 eléggé idegen. Egyre manipulatívabb, abszolút illett hozzá ez a God complex epizód.

Dzsini
Halál igen, egy ember számára - aki egyszer él, akkor is rövid ideig. A Doktor nem ember, nem kellene, hogy emberi érzései legyenek emberek irányában, még ha a kedvenc kis fajtája is vagyunk, és emberek között töltötte az aktív utazós élete egy részét. Legalább 900 éves (egyes történeteket belevéve sokkal több is), elõzõleg rengeteg regenerációt élt már át, látta más idõurakét is többször, számukra pedig (még ha õ az egyik utolsó akkor is) ez egy szükséges és megszokott része a létezésnek, a regények alapján még õ is használta arra, hogy megfelelõen felfegyverezze magát bizonyos dolgok ellen (néhány regény alapján a komolyabb hetedik ezért "ölte meg" bohókás hatodikat, mert tudta, hogy õ kevés lenne arra, ami közeledik feléjük).

Emellett soha nem habozott feláldozni magát (elég csak a 9. végére gondolni), és megújulni, ha úgy hozta a szükség (Wilfnél meg ott polemizál, hogy engedje-e megsülni az öreget) - azzal, hogy ennyire visszatartotta a dolgot, és majdnem a hajója pusztulásáig húzta a regenerációt, csak a saját gyengeségét bizonyította (még arról is beszél, hogy minden, ami õ volt, az meghal, és egy új valaki jön el onnan) - egyébként talán ezért is ilyen vad, és ennyire újra nem-emberszerû a Tizenegyes (ezt Moffat mondta), mert a közvetlen elõzõ élete csak rengeteg problémát hozott neki, fõleg a tévés történetek során.

Narxis
<#wow2>

Most megleptél ezzel a véleménnyel. Amúgy a regenerálódásnál az új test mellett új személyiséget is kap a Doki, ugye? Nem ismétlõdhet ugyanaz az arc és személyiség? Mert akkor azért ez kicsit olyan mintha meghalna és érthetõ a drámai hatás.

Dzsini
Amekkora feneket kerítettek neki, már inkább kínos volt szerintem.

Narxis
Legszomorúbb jelenet a modern kori DW-ben:

Narxis
"Time can be rewritten!" 😄 De igaz, kellenek ezek a fixed point-ok, különben utólag mindent megoldhatna.

Dzsini
Erre találták ki a "fixed point in time" dolgokat, különben nehéz lenne bármilyen probléma elé állítani a Doktort 😊

Ráadásul ha Adric nem irányítja a végéig, akkor esetleg az ûrhajó sem pottyan a Földre, és nem halnak ki a dinoszauruszok (nem meteor volt), és nem jön ez az emlõsök világa, és az emberek felemelkedése.
(bár egy hangjáték szerint történtek még ott furcsaságok, és Adric még ötszáz évet élt a Földön, felépítve egy skorpió-civilizációt)

Narxis
Szegény Adric. Azért egy logikai hibája van ezeknek, simán visszamehetne az idõben mondjuk 5 perccel a halála elõtt és megmenthetné és nem is találkozna önmagával.

Dzsini
Én láttam a régi összes részt is, egy komoly halottja (és 1-2 egytörténetes szereplõ) van a Doktoros sztoriknak, egyébként régen a leggyakoribb távozás saját döntés volt (családalapítás, egy közösség felvirágoztatása, kalandozás másokkal, ilyesmik), vagy az események sodorták õket szét.

Az új sorozat ilyen szempontból nagyon más lett, sokkal inkább átment modern családi drámába, így nagyobb hangsúlya van a lelki szálaknak mind a Doktor részérõl, mind a companionok oldaláról (pl. Martha belebolondulása a Doktorba, Rose családja, stb.). Plusz a dráma kedvéért az írók aktívan kínozzák a Doktort ilyen eseményekkel (nem egyszer volt már, hogy meghívott útitárs gyorsan meghalt még a részben), ma már nem nagyon "engednek meg" egy olyan befejezést, hogy "köszi, akkor ennyi volt, további jó szórakozást".

Mondom mindezt úgy, hogy a 10. Doktor könyv- és képregénybeli társait nem ismerem, nem olvastam még (20 fölötti ilyen személy van, akik csak papíron utaztak együtt Tízeskével).

Andr0
a tegnapi rész, nos, sok igazságot hordott magában:
A Doctor helyében én is ezt tenném, mármint, aki egyedül van és kvázi örökké él az maga mellé vesz embereket... De eddig egyik Doctor sem tudta elengedni õket (én csak a 2005-ös seriest láttam) viszont most Amy és Rory úgymond tényleg megmenekült. Az örök élet átok.

Armin & Ayu fan

Narxis
Jaja, végre velük is találkozhatunk újra! 😄 Már hiányoztak, de dalekokat akarok!!!! Ja meg a könnyezõ szobrokat vagy miket, azokat is most eszembe juttatták, hogy milyen jó kis parázós részek voltak azok. 😊

De jó volt ez a rész is, elég fura volt, de jó, egy csipetnyi humor elkeverve egy nagy adag drámában.

Dzsini
Jövõ héten végre egy igazi klasszikus sztori várható 😊

... érdekes hapsi ez a Moffat - egyrészt játszik a gyerekek félelmeivel, mesékkel, apróságokkal, másrészt viszont olyan témákba megy bele, amilyenekbe pár regényen kívül még nem nagyon mertek írók.

Narxis
Szegény nézõk teljesen összezavarodnak így, persze így legalább kötetlenül szárnyalhat Moffat képzelete.

Dzsini
Nincs olyan, hogy DW szabály - pont Moffat volt az (még a feltámasztás elõtt a DW fan levlistán), aki amellett érvelt, hogy voltaképpen NINCS kánon, nem lehet és nem kell minden elõzõleg kitalált eseményt megtörténtként venni - nagyjából csak az a fix, hogy a mostani doktor a tizenegyedik, és hogy a Dalekok negatív figurák 😊

Egyszerûen lehetetlen akár csak a tévésorozatot egyenesben tartani (már sokszorosan ellentmondott önmagának), de ha hozzájönnek:
- a nem elkészült, de forgatókönyvvel rendelkezõ, ismert részek
- a BBC könyvsorozatai
- a Target könyvsorozatok
- a többi külsõs sorozat - novellák, regények, stb.
- a képregények
- a hangjátékok
- a rajongók által forgatott filmek
Akkor már teljes a káosz. Egyszerûen hátra kell dõlni, és élvezni az aktuális történeteket. A DW világban nincs lehetõség elválasztani a kánont és a fanfictiont, és nincs olyan vezérlés mögötte, mint mondjuk a Star Wars vagy a Star Trek univerzumban. Ráadásként a köztes idõben pont a mostani fejesek (Moffat, RTD, Briggs és sokan mások) voltak azok, akik tömegével gyártották-adták ki a nem- vagy félig hivatalos történeteket, ahonnan több át is került a tévésorozatba, olykor másik Doktor fõszereplésével:

..akkor ez a sztori hol kánon? 😊