Doctor Who (TV)
Jelentkezz be a hozzászóláshoz.
Szal mit kell még megnéznem, hogy teljes legyen a kép?
jöjjünk minél többen 😊
Autocad , SWTOR, HOTS, Sorozatfügg?

Shanway(Sieghard)81MM/78ST/79DC/75DA HUNCsuzlee 81/79/77/58 BestBD BD(Franz) Tikirino PPR(Franz)ShAnGron TH(Franz) Shanael KamaNOOB(Sieghard)

If your idea of "beauty" is narrow, you will rarely see it unless you live a sheltered life and avoid new experiences. The moment I stop having fun with it, I'll be done with it.
Nem kell persze megsérteni a régi szereplõket, ezért lenne a teljes neve Doctor Who Remake és én csak azokra az évadokra gondoltam amiket nem archiváltak/elvesztek stb. gondolom azok a legrégebbiek.
Abban persze egyetértek, hogy még ráérnek ezzel. 😊
Értem én, csak leszarom. :) Nem kell válaszolnod, igazam van.
Nem kell a régi részekhez hozzányúlni és átírni (ezzel megsértve a régi szereplõk és írók emlékét, esetleg pofánköpni a még élõket), ha van lehetõség új (hangjátékok esetén a régi) szereplõkkel új sztorikat mesélni a nézõknek, hallgatóknak. Ha valaha kifogynak a megfilmesíthetõ ötletekbõl, ráérnek akkor az újraforgatással foglalkozni.
Nem mindenki mutatna már jól képernyõn a régi szerepében 😊

If your idea of "beauty" is narrow, you will rarely see it unless you live a sheltered life and avoid new experiences. The moment I stop having fun with it, I'll be done with it.
Da ha szerinted unalmas lenne akkor elhiszem. 😛 Én még csak nem is olvastam, hogy mirõl szólnak, de manapság annyira divatos a feldolgozás a sorozatoknál és a filmeknél is.
A Restoration Team (akik az újrakiadásokat szervezik) csinál olyasmit, hogy teljesen elveszett jeleneteket rajzfilmmel vagy CGI-vel pótol, de embereket arra szerzõdtetni, hogy próbáljanak meg úgy csinálni, mint mások 50 évvel ezelõtt... ugyan már.
Emellett még semmi sem biztos az ötvenedik évforduló körül sem, a BBC-nél nagyon komoly leépítések vannak (nyáron 5000, most további 2000 embert küldtek el), a Confidentialt kivégezték, úgyhogy semmit sem tudni elõre.
A régi dolgok megõrzése, az archiválás - levéltári, könyvtári munka - rettenetesen drága, és nagyon át kell gondolni, hogy mi az, ami "megérdemli", hogy foglalkozzunk egyáltalán vele. Gondolom te sem archiváltad az összes eddigi alkotásodat (mondjuk verseidet), pedig ha Nobel-díjas író leszel, akkor korai zsengéid hatalmas értéket képviselnének az irodalomtudomány számára. Itt pedig "csak" egy ifjúsági sorozatról van szó.
A töredékekbõl a "film" ma úgy néz ki, hogy egy-egy fotó van, hozzá a hangsáv, és futó feliratban a nem hallható történések (ki mozog, mit csinál, stb.), néhányszor pedig rajzfilmekkel vagy CGI-vel pótoltak jeleneteket a DVD kiadáshoz.
wikipedia
A díszletek ott már teljesen rendben voltak, a Hatodik környékén már CGI is volt, bár a Harmadiktól (onnantól színesek a részek) már élvezhetõ, pár gyengécske maszk van, de az volt mostanában is. 😊
Ami nehéz feladat, még elszántaknak is, az pl. a The Web Planet az elsõ Doktornál - bár ott látszik az, hogy az elszántság és az ambíció megvolt bennük, hogy látványos scifit csináljanak, csak az anyagiak (és a technológia) nem bírta.
4-5 méterrel a színészek mögött már festett háttér, profi maszkok és ruhák, ilyesmik... 10 évvel késõbb nálunk Pirx kapitánynál még kávéfõzõ volt az ûrhajó.
Bár fura így visszafele nézni, nem vagyok egy CGI mániás de szembetûnõ a díszletek kezdetlegessége, de ettõl még szerintem belenézek. Úgy kellett volna am, hogy a legelsõ résztõl nézem, az lett volna am. az igazi. Kár, hogy nem adják ki egybe, valami DR Who Ultimate Collection vagy ilyesmiben.
Ez a Maffot gyerek igazán vehetné a fáradtságot, hogy leteszi a sorozat mérföldköveit, elvégre okos és a kaszától sem kell nagyon félnie, ha egy két esélyes babylon5-öt megtudtak elõre írni, akkor neki is mehetne. :-(
Sajna nekem nagy csalódás volt az évadzáró, az elsõ pár rész lehet túl magasra rakta a lécet.
Ahhoz, hogy összehúzódj, El?bb ki kell tágulnod, Ahhoz, hogy elgyöngülhess, El?bb meg kell er?södnöd, Ahhoz, hogy összeomolj, El?bb fel kell épülnöd,
Amúgy érdemes minden Doktorba belekóstolni egy kicsit, van több ajánlólista a neten, hogy melyik részeket - pl. a klasszikus Dalekos részek, a Trial of a Time Lord sorozat, a Cyberman-es részek, a Harmadik Doktor és Negyedik Doktor nagyjából az elejétõl a végéig...
egy lista
két lista
három lista
és így tovább (a Redditest végigolvastam, azzal többé-kevésbé egyetértek, fõleg a hozzászólások kiegészítéseivel együtt)
Bár érdemes lenne megnézni a Tom Baker-es epizódokat is ha már ennyire népszerûek.

...mondjuk ettõl nem fog jobban tetszeni az ilyen stílusú ámokfutás Moffattól, remélem a következõ sorozatokra kicsit lenyugszik, és klasszikus(abb) vonalvezetést kapunk ezután, fõleg, mert jön az ötvenéves jubileum.
Spoiler (katt a megjelenítéshez)
Lényegében soha nem hazudott a Doctor. Csak annyit mondott Rivernek, hogy ma meg kell halnia. +Amy-t meg a többieket azért rendelte oda közönségnek, hogy kõbe legyen vésve, így el tud rejtõzködni a fake halála mögé.
De volt egy kis para, River nem akarta kinyírni õt, és így az idõ megállt. Itt jön a trükkösebb rész ekkor avatta be a feleségét a buliba. Szerintem a Doki igazából magát az idõt csapta be.
BTW az hogy a Doki halála Fix pont az idõben egy dolog, de senki sem mondta, hogy ez az a nap, csak az adatbázisok szerint, amit a Doctor rendezett úgy, hogy azt higgyék.
Szóval végül is Magát az idõt csapta be a Doctor? És akkor most a Doki ha átverte az idõt akkor halhatatlan???
Baszki ez a story nem egyszerû dolog. az elsõ pár évad valamivel lazább volt, nem volt ennyire bonyolult😄
Armin & Ayu fan
+ még szenvedõs paypal is
Pesten vagy valahol kis hazánkban nincs ilyen bolt, más filmes cuccokkal együtt?
http://shop.scificollectorshop.co.uk/epages/es105345.sf/en_GB/?ObjectPath=/Shops/es105345_shop/Products/doctor-dr-who-metal-replica-fob-watch-with-badge-pack
Ahhoz, hogy összehúzódj, El?bb ki kell tágulnod, Ahhoz, hogy elgyöngülhess, El?bb meg kell er?södnöd, Ahhoz, hogy összeomolj, El?bb fel kell épülnöd,
BTW a Doctor mindig hazudik... xD
elég beteg ha idõutazásra épül egy sorozat...
Szerk.: Szerintem nekünk is vezetni kéne egy táblán összevetve minden forrást, akkor talán lenne értelme...😄
Armin & Ayu fan
"összefoglalva: soha ne próbálj meg egy (több) idõutazásra építõ sorozat különálló eseményei között kapcsolatot felépíteni, mert csak baj lesz belõle 😊"
azt hiszem a különállót is ki lehet felejteni belõle, semmiféle esemény nem függ össze semmilyen szinten 😊
Ráadásul a tévésorozatban a Hetedik Doktor említette, hogy tud arról, Alistair ágyban párnák között hal meg (2050 környékén, ha a regényeket is belevesszük, valamikor, ha nem), mégis most meglpõdik azon, hogy egy véletlenszerû hívással pont a színész 2011-es halálának emlékére most õt felhívva értesül arról, hogy elhunyt.
Végül - és ez talán a legszebb - ha a Doktor mostani halála fix pont az idõben, akkor mi a fenérõl beszél az ismert jóslat arról, hogy a Doktor leendõ halálakor száll le a csend? És ha azt akarják megakadályozni a Silence-ék, akkor hogy lehet, hogy ez a mostani halál fix pont? És ha valóban meghalt volna a Doktor, akkor miért létezne a jóslat egy olyan eseményrõl, ami a Doktorról szól, és a Doktor halála után történik, tehát egy fix pont miatt soha meg sem történhetett? Miért akarnak megakadályozni egy soha meg nem történt eseményt? Miért félnek a kérdésre feltett választól, ha egy fix pont van a történelemben, ami megakadályozza azt, hogy azt valaha kimondják? Minek jön létre egy közösség egy soha meg nem történõ esemény ekerülésére?
Túl nagy katyvasz lett ez a rész csak azért, hogy Moffat élvezkedhessen egy kicsit ezzel a fix pont létrehozással és átírással, ráadásul ezer dolog megválaszolatlan maradt - a Silence will fall, a repedés a falon, a Tardis robbanása, a mindig meghaló Rory... De legalább azt tudjuk, hogy River a Doktor halálakor fogja megtudni a nevét, és hogy ez soha nem történik meg, hiszen a Doktor meghalt, viszont River mégis tudja a nevét, hiszen a könyvtárban elárulta Tízeskének.
Az meg már az én bajom, hogy nem tartom túl pozitív üzenetnek egy fiatalságnak szóló mûsorban, hogy folyamatos hazugsággal és barátaink félrevezetésével jól meg lehet úszni mindent.
A végén amúgy arról beszéltek, hogy
BTW mi volt a legnagyobb hiba? én nekem van egy tippem de nem tudom mennyire számít hibának.
Armin & Ayu fan
Amikor leesett a dolog, lehidaltam 😄