Doctor Who (TV)

Jelentkezz be a hozzászóláshoz.

Dzsini

If your idea of "beauty" is narrow, you will rarely see it unless you live a sheltered life and avoid new experiences. The moment I stop having fun with it, I'll be done with it.

Gordis2k
Modjuk ki undorító... átugrom, de csak beleklickelek kicsit....le ver a víz rögtön...

Shanway(Sieghard)81MM/78ST/79DC/75DA HUNCsuzlee 81/79/77/58 BestBD BD(Franz) Tikirino PPR(Franz)ShAnGron TH(Franz) Shanael KamaNOOB(Sieghard)

Narxis
😄DD

Értem én, csak leszarom. :) Nem kell válaszolnod, igazam van.

Tudom, a Doktor kifejtette valamelyik részben. De mindezek ellenére sem túlságosan kellemes látvány.

Dzsini
John Barrowman (a színész) nyíltan meleg, Russel T. Davies (az író) nyíltan meleg, innentõl... 😊

(az eredeti Jack nem ezért lett õ, és nem ezért lett omniszexuális, egyszerûen az a gondolat van mögötte, hogy a jövõben nem foglalkoznak majd ilyen hülye elõítéletekkel, mint manapság)

If your idea of "beauty" is narrow, you will rarely see it unless you live a sheltered life and avoid new experiences. The moment I stop having fun with it, I'll be done with it.

Kicsit nehezen viselem ezt a sok biszex jelenetet a Torchwoodban... A csajok rendben, csinálják csak, de.... eh.

Piros szemû Ood-ot már találtam, de Rory itt sincs meg. 😛

Viszont ebbõl így két képbõl már egyértelmû, hogy Amy hogy néz ki, tényleg õ van ott, ahol a spoilerekben mondod.

Dzsini
Spoiler (katt a megjelenítéshez)
és egy kis keresgélés után máshonnan egy nagyobb spoiler, direkt imgur-ról, hogy még csak véletlenül se lehessen könnyen betölteni: http://i.imgur.com/uEItN.jpg - Doktor, TARDIS, Amy, Rory, Van Gogh, a kalózkapitány, és valószínûleg a Master.

Dzsini
Amy szerintem középen felül a mágnes mellett jobbra vigyorog, Rory szerintem jobb középen a Deep Freeze felirat elõtt

Bátraknak egy kicsit kisebb felbontásban egy rakás szánkózó Ood:

Ez talán könnyebb a civilek nélkül, Doktor, Amy, TARDIS megvan elég gyorsan rajta.

A Doktor és a TARDIS nekem megvan, viszont szerintem Amy, de fõleg Rory bárki is lehet a "civilek" közül... Kivéve, ha pl Rory római ruhában van, de akkor meg nem találtam meg. 😛

A Doktor a kép közepétõl balra lent a tartályok közt, egy szürke átalakító mellett áll, a TARDIS meg a jobbközépen lévõ magas acéloszlop talpa alatt van, épp csak a teteje látszik ki.

Narxis
Lehetetlenség megtalálni. 😄

Dzsini

Pl: találjátok meg a doktort! (11.)

Itt van egy rakat hasonló Doctor Who és Torchwood témájú szarpoén. 😛

Fabio Capello
/facepalm

Nna, befejeztem a 6. sorozatot is, nekiállok a Torchwoodnak. 😊

Dzsini

Dzsini
1995-ben már néhány nagyon geek figura aktívan használta az Internetet arra, hogy beszélgessen kedvenc témáiról... köztük volt valaki, aki 16 évvel késõbb valóra válthatta egy ötletét.

"Here's a particularly stupid theory. If we take "The Doctor" to
be the Doctor's name - even if it is in the form of a title no
doubt meaning something deep and Gallifreyan - perhaps our
earthly use of the word "doctor" meaning healer or wise man is
direct result of the Doctor's multiple interventions in our
history as a healer and wise man. In other words, we got it from
him. This is a very silly idea and I'm consequently rather proud
of it.

Steven Moffat"

Narxis
Ez már túl régi. 😊 Maradjunk a 20. században.

Dzsini
A mai angol leginkább csak a franciával lett feltöltve, a magyar pedig nagyjából az összes néppel, amelyik erre járt.

Az írásmód persze problémás, akkor még nem volt olyan szótár vagy szabályzat, ami az elfogadott írásmódot rögzítené - akár szövegen belül is írták hol így, hol úgy a dolgokat, egész a 19-20. századig.

Hm, ezen most meglepõdtem. A szavak eltérõ írásmódját leszámítva egészen angol ez. Sokkal közelebb van a mai angolhoz, mint a Halotti beszéd a mai magyarhoz. Persze újabb is párszáz évvel.

Dzsini
Akkor kezdd innen, ez elég régies angol 😊 Ha ezt érted... 😉

Narxis
"sokkal naprakészebb angolsággal vannak írva"

Pontosan! Ha azt értem akkor mindegyiket értem.

Dzsini

És akkor inkább belekezdesz egy 25 éve kiadott könyvbe, ami ismeretlen személyekrõl, ismeretlen környezetben játszódik, mint egy 5 éve kiadott könyvbe, amelyikben ismerõs személyek és stílusok vannak, sokkal naprakészebb angolsággal vannak írva, és a mai igényeknek jobban megfelelnek.

Narxis
Majd azok is sorra kerülnek. 😊 Egyelõre csak meg akarom nézni, hogy mennyire érteném. Ha nem nagyon értem akkor marad az a pár magyar könyv. Nem perfekt az angolom, de olvastam már angol könyveket, témától függött, hogy mennyire értettem. Volt amit nagyon jól, volt amit nehezen.

Dzsini
Úgy nem sok értelme van, ha nem láttad a tévésorozatokat, mert rengeteg az utalás, a közös szereplõk, stb.

Ott vannak a 9-10-11-es regények, mivel te ezeket ismered, talán ott kellene próbálkozni - bár lehet, hogy én vagyok a hülye, hogy szeretem érteni is, amit olvasok.

Narxis
Akkor én is elkezdem a 7. Doktoros regényeket, aztán meglátjuk meddig jutok.

Dzsini
Ja, és a képregényeket nem is említettem 😊 Angolul amúgy csak az új Doktorokkal (9-11) idáig olyan 50 regény, 12 kisregény/novella, 15 hangosregény (ami nem jelent meg könyv formában), és pár tucat képregény jelent meg.

...én most amúgy 7. Doktoros regényeket olvasok szinte folyamatosan.

Narxis
Angoltól se riadok vissza. Van olyan angol könyv ami egész könnyen megy olvasásban van ami nehezebben. Beleolvasok és meglátom.

De akkor belenézek az animációsba is ha ennyire jónak mondjátok. 😛

Dzsini
Magyarul nem sok könyv jelent meg, egy régi 7. Doktoros, meg 2 9. Doktoros, és két Torchwood sztori.

A két animációs filmet nézd meg mindenesetre, jó sztorik.

Narxis
Jó hát nekem is rágják a fülemet, hogy milyen jó az animációs Star Wars, faterom is nézte, de nekem akkor se bejövõs. Ha már csak a sztori a lényeg, akkor inkább könyvek.

Dzsini
Hány facepalmos Doktor képet keressek még? Nem mindegy, hogy rajz, animáció vagy élõszereplõs egy történet, ha jó?

A 8. Doktor egyetlen 1996-os filmben szerepelt, annak az elején lövik le a Heteskét.

Ja, mint a sorozatot is (illetve nekik IS).

Egyébként ez komcsi magyar berögzülés, hogy a rajzfilmek azok mind egy szálig gyerekeknek valók. USA is, Japán is minimum 30 éve gyárt nem kifejezetten gyerekeknek szóló rajzfilmeket...

Narxis
Rajzfilmek? Azokat nem gyerekeknek csinálták? 😄

Am. most találtam egy olyat is amiben lelövik a Dokit és átalakul asszem a 8. Doktorrá. Meg megtaláltam a többit is.

Dzsini
Ha már nekikezdesz, akkor a két nagyrajzfilmet se felejtsd ki - The Infinite Quest, Dreamland

Narxis
Gondolkoztam is 1-2 dolognál... 😄 de aszittem csak nem figyeltem valamelyik epizódnál. Há durva, akkor ezeket leszedem.

Dzsini
van még:

Nem sorozat része, ha meg olyan torrentet töltesz, hogy "full 10th doctor", abban benne van 😊

... esetleg felmerülhet az is, hogy bármilyen DW oldalon rákeresel pl. a feliratokra, akkor elég feltûnõ, hogy több olyan felirat is van, amihez nincs részed 😊

A Runaway Bride az elsõ sztori Donnával, anélkül nem igazán érthetõ az egész 4. sorozat, fõleg az eleje, mikor újra találkoznak.
A Voyage-ban szerepel Kylie Minogue, arra emlékezhetsz talán 😊
A Next Doctor és a Planet pedig egyszerûen jó részek, egy csomó utalással, ami végül az End of Time-ban csúcsosodik ki - pl. a négyszer kopogás, meg ilyenek.

Narxis
😄D

Ezek maradtak ki:

The Runaway Bride (karácsony)
Voyage of the Damned (karácsony)-ez nem biztos
The Next Doctor
Planet of the Dead

De mé kellett így külön szedni? Vagy akkor belerakhatták volna a torrentbe. :p

Dzsini

Narxis
lol azt valahogy átgörgettem. 😄 Waters of Mars-ot láttam AXN-en és azért kezdtem el nézni a sorozatot. Ezeknek az extráknak egy része kimaradt. 😄

Dzsini
#698-at pedig véletlenül se olvastad el? 😊

Narxis
😮 az nekem kimaradt

Planet of the Dead

Narxis
Ez marha jó!!!! 😄 De az elején az a sivatagos az melyik epizód? :S

Dzsini

Dzsini
A Sky tényleg gyengécske rész volt (a szereplõ talán belerázódhatott volna még a társaságba, sose tudjuk meg), de szerintem a totemes jól sikerült, bõven belefért az SJA-féle tanítós sztorikba. A harmadik pedig egy jó kis kikacsintás az "igazi" világra.

stargatelost
Én fordítom most ezt a csonka ötödik évadot (bár még a "zárást" nem láttam), de szerintem a sorozathoz mérten is gyenge volt a kezdés, sõt néhol eléggé gagyi. Ez a Sky behozás az elsõben elég gyenge volt (de nem rossz karakterré vált), aztán az a totemes baromi jól kezdõdött, de aztán a végére totál gagyiba fordult át...
Hát sajnálom, pedig biztos jó részek lehettek volna még 😞 RIP

922044:16 SYSTEM FAILURE SYSTEM FAILURE SYSTEM FAILURE \"I think I crashed your plane\"

Dzsini
Tegnap befejezõdött a Sarah Jane Adventures - pedig jól indult, jól sikerült ez a csonka évad 😞

Aha, köszi. A Planet of the Dead volt a legelsõ rész, amit láttam, mielõtt elkezdtem nézni a sorozatot. 😊 De ezek szerint a specials maradt ki, legalábbis a többi.

Dzsini
Nem spinoffot, hanem valamelyik specialt hagyhattad ki - ahogy máskor is voltak karácsonyi hosszú részek a sorozatok között - itt is volt több, hosszú rész a 4. és az 5. között.

Lehet, hogy többet is kihagytál ezek közül?

1. sorozat (9. Doktor)
The Christmas Invasion (karácsony)
2. sorozat (10. Doktor + Rose)
The Runaway Bride (karácsony)
3. sorozat (10 + Martha)
Voyage of the Damned (karácsony)
4. sorozat (10 + Donna)
----és akkor itt jött egy normál évad helyett hosszú részek sorozata (The Specials néven jelent meg DVD-n):
The Next Doctor
Planet of the Dead
The Waters of Mars
The End of Time Part 1 és 2
--- ennek a végén regenerálódott, és jött:
5. sorozat (11 + Amy)
A Christmas Carol
6. sorozat (11 + Amy + Rory)
-és majd most is lesz karácsonyi rész, nemrég fejezõdött be a forgatása

A spinoffok (Torchwood és Sarah Jane Adventures) követése nem kapcsolódik a normál történethez, bár néha egy-egy összekacsintás, vendégszereplés elõfordul. Aki még nem látta, jövõ év elején pl. végignézheti az összeset, leghamarabb õszre várható a 7. sorozat.

(a listába nem írtam bele a 2 hosszú rajzfilmet: The Infinite Quest és Dreamland, valamint a pár perces rövid részeket: Attack of the Graske, Time Crash, Music of the Spheres, Space / Time, Death is the Only Answer)