2363
I am the Doctor whether you like it, or not!
  • BoneDragon
    Én most néztem meg az 5. részt. Áhh nagyon jó volt!!! De messze van a karácsony. :/
  • Narxis
    Szerintem ilyen forgatásokra nem engednek be...
  • Dzsini
    Mi tart vissza? Helyszínt meg lehet tudni könnyedén, az utazás pedig megoldható.
  • Narxis
    De jó lenne ott lenni.
  • Dzsini
    Forgatják a sorozat második felét:
  • Narxis
    Gyerekek....ez valami hihetetlen rész volt, drámai, epic...egyszerűen nem találok rá szavakat. Nem maradhatunk Doktor nélkül!
  • stargatelost
  • Dzsini

(a héten kerül a boltokba - először ebook, később papír formátumban)
  • Dzsini
    A negyedik sorozat után volt karácsonykor a Next Doctor - az volt az ottani karácsonyi rész (2008).
    Az utána következő évben (2009) nem volt normál sorozat, hanem volt húsvétkor a Planet of the Dead, ősszel a Waters of Mars, és a dupla karácsonyi-újévi rész az End of Time.

2010 áprilisában pedig kezdődött az 5. sorozat.
  • Andr0
    ott volt a marsos kaland, az ál-dokis kaland... ilyenek miért nincsenek most ?:O
  • Dzsini
    Csak karácsonykor volt régebben is, kivéve a 4. széria után, ott egy év volt, amikor csak 3 special volt a 10. doki utolsó kalandjaival.
  • Andr0
    jó rész volt... most várhatunk karácsonyig...

SPOILER! Kattints ide a szöveg elolvasásához!
    Amy.. :( Rory.. :( sajnálom őket, bár így happy-end lett a vége számukra de én szerettem őket, azért pár éve már ők voltak a Doctor mellett... Nembaj. majd jon a kiscsaj :)

amúgy régen nem volt több special? most nemnagyon van...
  • Dzsini
    Ugorjatok le Cardifftól nem messze tengerpartra is (Bad Wolf Bay és még ezer másik alkalom), és a városon belül a kikötőbe a Torchwood Hubhoz, meg amúgy is szerte a városban folyamatosan bele lehet akadni ismerős helyekbe :)
    http://www.doctorwholocations.net/
    ...amúgy Cardiff egy nagyon szép kis város, eltöltöttem ott jópár napot, szerettem ott lenni.

Last Days of the Ponds - spoileres, úgyhogy vigyázva:
  • Gordis2k
    Jövő hétvégén átugrunk Cardiff-ba kedvesemmel és ha már ottvagyok benevezek a Doctor Who Tour of Cardiff Locations-re:).
  • Dzsini
    A spoileres bajom továbbra is áll (ráadásképp többszörösen), de korrekt, nagyon normális befejezést kapott ez a történetszál.
  • Gordis2k
    Na ez nagyon süti volt:) kár, hogy pihi jön most:)
  • Dzsini
    Igen, karácsonykor jön az új companion, aztán tavasszal a sorozat maradéka.
  • Narxis
    Mai rész után szünet lesz tavaszig? Ja meg lesz egy karácsonyi speciál?
  • Narxis
    Hehe, ez így tényleg érdekes lesz.
  • Dzsini
    Nekem egy komoly fenntartásom van azzal a résszel így előre:
    biztosan valami grandiózus részt készítettek Pond finálénak. New York, tehát Szabadságszobor - az pedig üreges és bronzöntvény, nem kő. Hacsak nem adnak valami igen igen jó indokot arra, hogy abban az univerzumban egy franciák által épített több tíz méteres bronzszobor miért is egy, az idők előttről származó csendes bérgyilkos, szomorú leszek.
  • Narxis
    Ez egy irgalmatlanul jó rész volt gyerekek. Köv. rész pedig még jobb lesz, dalekok után őket vártam a legjobban. :D
  • Fabio Capello
    +1
  • Dzsini
    Négyből a legjobb rész lett szerintem.
  • Dzsini
    A Lost - ahogy tudom - egy felépített, kordában tartott univerzum, ahol mindennek helye volt.
    A Doctor Who-nak igazából (a BBC-n kívül) nincs egy gazdája (ahogy pl. a Star Wars univerzumnak Lucas), és 50 év alatt annyian írtak bele össze-vissza, mint kevés másik sorozathoz. A mostani életkoros dologgal az az érdekes, hogy ez mind Moffat ideje alatt, az ő irányításával és egyetértésével jött össze (Ecclestoné és Tennanté pedig RTD alatt), a mai időkben pedig elég kínosan figyelnek arra, hogy minden elejtett szónak jelentősége lehet a későbbiekben.

Teória nincs a dologban, inkább érdekességként írtam, hogy bár nekünk ennyi vagy annyi időnek tűnik egy-egy Doktor élete, ez az elejtett információk szerint mégis mennyi volt.
  • Narxis
    Ez nagyon jó rész volt skacok! Köv. részben ha jól láttam, felpörögnek az események a Doki és Pondék kapcsolatával kapcsolatosan.
  • stargatelost
    Úgy értettem, hogy egy apróság, elhintett információ alapján ilyen teóriákat felállítani :) (Gondoltam, hogy forrásból írtad :) ) A Lost dögivel volt az ilyeneknek, sose felejtem el, hogy részről részre nézve mennyit diskuráltunk, mi micsoda lehetett :) Csak ezért említettem meg :) Lehet érdemes lenne belevágnod :P Nem mellesleg időutazás is van benne :)
  • Dzsini
    Semmi agyalás nem volt benne, a legnagyobb rész copy-paste arról a wikiről, amiről máskor is szoktam - csak feltűnt a szombati részben, hogy megint ugrott egy nagyot a számozás.

A Lostból pedig egyetlen részt sem láttam.
  • stargatelost
    :D Ennyit agyalni ezen a dolgon :D Hol voltál, amikor a Lost futott? :D Ott aztán minden rész után 10 féle dolgon lehetett kattogni, hogy mi is volt az :D
  • Dzsini
    Nem tudom figyelitek-e, hogy mikor mit mond az életkoráról a Doktor (aki egyébként hazudik), de
    ez a mostani az egyik leghosszabb életű idáig, bárhogy is számoljuk:
    A számítások alapján az első Doktor kb. 240 évesen indul el a Tardissal és az unokájával, és kb. 450 évesen regenerálódik.
    A második a regenerálódás után nagyjából 450 évesnek mondja magát, többet nem tudni róla.
    A harmadik "sok ezer" éves tudósként írja le magát, de ezt az összes többi regeneráció cáfolja. Erről a kettőről lehet a legkevesebbet tudni.
    A negyedik kb. 748 évesként kezd, és az egyik utolsó kalandjánál tölti be a 760-at, de 400 és 1000 között mindenfélét mond (elég jellemző rá).
    Az ötödik 813 évesként regenerálódik.
    A hatodik 953 évesen.
    A hetedik 1009 éves környékén lehet, bár állítása szerint már elkeverte a számolást.
    A nyolcadik igen sokáig él (főleg ha a rádiójátékok is beleszámítanak, ahol az egyik epizódban 600 évet tölt egy bolygón), és ki tudja hogyan is zárul le az Időháború, hogy lehet egy, az időben mindenkor folyó háborúnál számon tartani, hogy milyen hosszú?
    ----------
    A kilencedik 900 évesként mutatkozik be (kényelmes kerek szám az új sorozathoz), ehhez tartja magát a többi új rész is, bár azt is mondja, hogy 900 éve utazik a Tardisban - hozzáadva a fenti 240-et, akkor 1140 lesz, az még bele is fér, ha azt az említett 600-at, és pár egyéb különleges kalandot figyelmen kívül hagyunk).
    A tizedik 903 éves a Titanicon, a regenerálódása előtt 906-ot mond, tehát valószínűleg ő a legrövidebb életű mind közül (bár az ismert utazásai, jelenléte itt-ott bőven több, mint 3 évet tesznek ki, tehát legjobb esetben is csak tippelhetett)..
    A tizenegyes 907-et mond Amynek, ezt máskor is megerősíti. Az Impossible Astronautban 909 éves, oda egy 200 évvel idősebb Doktor hívja meg (6. sorozat), aki 1103-nak mondja magát. A mostani részben pedig már 1200, tehát eltelt újabb 100 év számára.

Igazából valószínűleg gőze sincs az életkoráról, ráadásul mi a fenéért számolna földi napokban/években?
    Moffat szerint:
    The thing I keep banging on about is that he doesn't know what age he is. He's lying. How could he know, unless he's marking it on a wall? He could be 8,000 years old, he could be a million. He has no clue. The calendar will give him no clues.
  • Andr0
    igen jó rész volt, csak kár hogy lassan vége az idei részeknek :/ Sajnos kevés része van egy Évadnak...
  • Dzsini
    Jó volt ez is, bár kicsit sablonosra sikerült.
  • Narxis
    Jól. ;)
  • BoneDragon
    Jól látom, hogy ma lesz a kövi rész?
  • Bal0924
    Most van hozzá magyar felirat?
    Honnan tudnám letölteni?
  • Narxis
    A fiatal generációnak szereti többször használni mint kellene.
  • Dzsini
    Előfordul, bár inkább nem értem, hogy miért nem használják a smileykat a nekik megfelelő helyen és célból - egy ilyen kérdés miért vonz teli szájjal vidám vigyorgást?
  • Narxis
    Szigorú vagy.
  • Dzsini
    Van.

( :D nélkül is )
  • Bal0924
    Felirat van hozzá? :D
  • Dzsini
    #1107-ben volt, olyan sokat vissza se kellett volna nézni hozzá...