2363
-
#1306 79 éves Tom Baker, a negyedik Doktor:
-
Zero 7th #1305 Nem néztem, mert season1ben rájöttem, hogy ez az a típusú sorozat, amit rühellek, történik részenként egy esemény, egyébként meg a szereplők előtörténetei. Pont nem érdekelt, picit sem.
Utána meg ilyeneket olvastam:
Link
Ez gyorsan meg is győzött, hogy nem maradtam le semmi fontosról. -
#1304 Inkább hallgattál volna :) -
Zero 7th #1303 Eheh. Hát lehet, hogy összefüggő, csak épp értelme nincs a dolognak, ezért tökmindegy, mennyi részt nézel meg, érteni úgysem fogod. Akkor meg akár ki is hagyhatsz részeket, mert a megnézésük úgysem visz közelebb ahhoz, hogy értsd. Ez pont az a sorozat, aminél nemhogy az évadnak elég megnézni az első és utolsó részét, hanem az egész, x évados sorozatnak. De szerintem még az is sok belőle.
A Maffiózókat csak simán untam, de szörnyen. -
#1302 Haha, ha a Lostból kihagytál egy részt, akkor kb. buktad is, szóval nem jó példa, az éppen hogy rendkívül összefüggő :) Maffiózókat nem láttam, de az meg egy HBO dráma, az meg megint más, ott folyamatosan megy a történet, nem hiszem hogy jellemző lenne rá az országos sorozatok cliffhanger tematikája :) -
Zero 7th #1301 Igen, ezért még éppen elviselhető számomra, de eléggé a határon van. A 4. évad meg már túloldalra esik.
Alapvetően nem is a Childrenről írtam, hanem úgy általában. -
#1300 Ez szerintem nem volt igaz a Childrenre, ott minden részben volt valami, ami vitte előre a fő szálat is, vagy értelmes mellékes volt. A Miracle Day már tényleg problémás, ott volt bőven töltelék, ami semmiről sem szólt, csak ki kellett tölteni a 10 részt.
Lostot meg ilyesmit sose láttam, tehát nem tudom azok milyenek :) Emiatt kergetni sem lehet velük :) -
Zero 7th #1299 Hát, szerintem nem "teljesen rendben volt", hanem inkább "még éppen el lehetett viselni".
Persze ez lehet a kialakult és berögzült sorozatellenességem miatt is. Nem viselem jól a rétestészta sztorikat. Legalábbis filmen. Nagyon rühellem, hogy az ilyen elnyújtott szarok mindennel foglalkoznak, csak a fő sztoriszállal nem. Azt, hogy az évadok közepén olyan elbaszott unalmas részek vannak, hogy a legérdekesebb jelenet az epizódban a legvégén a cliffhanger, aminek a megoldására kb majd a fináléban kerül sor. De legfőképpen azt, hogy semmi nem történik, ha az ember megnézi az első epizódot, majd az utolsó kettőt az évadból, akkor végeredményében semmiről nem marad le.
Nem is nézek sorozatokat, egy Lost-tal vagy egy Maffiózókkal a világból lehet kikergetni kb... -
#1298 A Children is teljesen rendben volt 5 részben 1 történettel, ott elég feszes volt végig a tempó. A 10 már sok volt, túlságosan megindult RTD társadalomkritikai vénája.
(a Children is erről szólt igazából, de az elég Torchwoodos maradt, vagy pl. a Second Coming (a 2003-as TV film, nem a 2009-es mozi) is zseniális)
Hivatalosan nem állt földbe, de egyelőre nem készül újabb rész, nem is volt olyan óriási siker - plusz RTD most mással foglalkozik, tehát nem is nagyon jutna rá most ideje (lásd még Moffat és a Sherlock 3. sorozat). -
Zero 7th #1297 Vagy inkább csak egyben, nagyon maximum egy duplában. Pont a lényege veszett el a sorozatnak, az, hogy minden részben új, jól megírt szituáció, vagy egy teljesen új ötlettel, vagy egy régi, népszerű ellenség szereplésével. Ha a Doktor is teszem azt egy komplett évadon keresztül gyepálná a ugyanazokat Dalekeket ugyanott, ugyanabban a szituációban, arról sem lenne túl jó véleményem...
Bele is állt a sorozat a földbe, nem? A negyedik az utolsó Torchwood, jól tudom? -
#1296 Azért a negyedik se rossz ötlet, csak fele annyi részben kellett volna elmesélni a sztorit. -
Zero 7th #1295 Az még igen, de most gyorsan hagyd abba a nézését, ha jó emlékeket szeretnél a sorozatról! :P -
Evoluti0N #1294 Azta! A Torchwood 3. évada brutális volt. -
#1293 Arra sem emlékeznek a londoniak, hogy a Loch Ness-i szörny is beúszott, pedig azt is látták néhányan... Arra sem emlékeznek, hogy a Dalekok a 70-es években párszor megszállták már a várost. Ez egy ilyen sorozat :)
-
Zero 7th #1292 Ez persze jó magyarázat, addig, amíg eszünkbe nem jut az alkalmanként pártucat/párezer/pármillió halálos áldozat... -
#1291 Más is tölthette részegen a Titanic majdnem-lezuhanását, utólag pedig úgyse fogja elhinni senkinek :) -
Zero 7th #1290 Donna azért speciális eset, a Doktorral találkozás előtt is lemaradt mindenről, a vele töltött időszakról a mindwipe miatt hiszi, hogy lemaradt, és a Doktor után meg folytatja a jó szokását... -
#1289 Van ezzel kapcsolatban pár mondat itt-ott (pl. a 4. sorozatban Donna mondja is, hogy ő miért nem tud a Canary Wharf csatáról) - az emberek vagy nem figyelnek oda, vagy egyszerűen nem hisznek a szemüknek, elkönyvelik valami más furcsaságnak. A kormányzat (UNIT) is rajta van az ügyön, hogy ne lógjon ki nagyon a lóláb.
Viszont lesznek sokan, akik egész jól képben vannak (nem csak a Földön, az egész világegyetemben) - ezt a témát majd a 6. sorozat dolgozza fel. -
Evoluti0N #1288 Nézem a Doctor Who miatt a Torchwood-ot és a Sarah Jane Adventures-t (ami igaz, h kicsit gyerekes, de jópofa), hogy teljesen képben legyek mindennel. Amilyen sorrendben jönnek az évadok, úgy nézem. Pl. néztem Torchwood 2. évadát, majd Doctor Who 4. évadát, most nézem a SJA 2. évadát, aztán jönnek a Doctor Who 4. évada utána speciális epizódok stb.
Engem az zavar, h a Torchwood és a SJA a Doctor Who spinoff sorozatai és emiatt mindenkinek tudnia kéne a földönkívüliekről, mivel nem egyszer megtámadták a Földet, mégis a 2 sorozatban sokszor előfordul, hogy az emberek nem tudnak róluk. -
Evoluti0N #1287 Aztamindenit. 4. évadot nézem. A könyvtáras dupla rész, meg utána a repülős. Wow. Két (vagyis három) ennyire zseniális rész egymás után. o.O -
Zero 7th #1286 Ez elég szomorú, hogy így elbarmolták azt a frankó koncepciót... Persze, értem én, hogy cash-in az egyik legnézettebb részre, de kár volt ennyire erőltetni.
Ezzel a képpel viszont nem teljesen értek egyet, általában egy-egy rész önmagában rendben van, nincsenek benne ordító logikátlanságok, sőt, általában egy-egy évad is eléggé kerek egész.
Csak akkor jönnek elő ilyen problémák, ha mindent mindennel össze akarunk egyeztetni... -
Alex2 #1285 Helló!
Érdeklődnék hogy valaki tud-e pdf-be doctor who könyveket?
Örülnék ha belinkelné valaki -
#1284 Amy az utolsó együtt töltött részükben (ami 2012-ben játszódik) 34 éves, 1989-ben született, tehát 11 saját évet töltött utazgatva a Doktorral különféle időzónákban - simán belefér, hogy egy-egy hazatérés után éppen 2020-ban voltak, és elmentek integetni maguknak 2 kaland között (plusz történt egy univerzális reboot is, és mivel az nem volt fix esemény, így ki is maradhatott... :) )
Az angyalokat azokban a részekben elrontották, ráadásul mozognak is, pedig elvileg arról volt szó, hogy csak addig vannak kőből, amíg nézi őket valaki (erre játszottak rá zseniálisan a Blinkben, hogy a kamera is "néző" volt) - vagy akár ők egymást (ezzel győzték ott le azt a négy angyalt, és ezért takarják el eredetileg a szemüket, kivéve persze a Byzantiumnál, New Yorkban, és úgy általában a Blinken kívül mindenhol). Állandóan hordákban rohangálnak ide-oda. Plusz a "az angyalról készült kép is angyal" dolog nettó hülyeség.
A legjobb in universe válasz pedig ez:
-
Zero 7th #1283 A hatalmas mellű hüllő csajszi sem egy borzasztóan átgondolt karakter... -
Zero 7th #1282 Így másodjára nézve a sorozatot... akadnak benne hibák.
Pl a weeping angelek nagyon furán viselkednek az űrhajón a dupla részben. Egyrészt egy rakás jelenetben látják egymást, pedig első körben pont ezzel lettek megszivatva. Aztán meg amikor Amy csukott szemmel mászkál közöttük, miközben "úgy tesz, mintha látna, ami bekapcsolja az angyalok védekező mechanizmusát". Aha, persze, egyszer rá tudnak koncentrálni a pislogásra is, aztán meg nem tudják eldönteni, hogy csukott szemmel lát-e az illető?
Na meg ugye elvileg úgy esznek, hogy visszaküldik az embereket az időben, ebben a részben meg inkább az űrhajó energiáját szipkázzák...
Aztán itt ez a Hungry Earth rész, elvileg 10 évvel Amyék jövőjében, amikor ott állnak és integetnek maguknak. Két év múlva elfelejtődött ez az apróság, és Amyék a múltban élik le az életüket, mint végül kiderül. Az a találkozás ott a bányánál nem volt "established event", aminek úgy kell történnie mindenképp?
Tudom, persze, szőrszálhasogatok, de hátha van ezekre in universe válasz a "forgatókönyvíró épp így gondolta" helyett... -
#1281 Anemjóját :D -
#1280 -
#1279 Ez ugyanaz, mint ami a special végén volt - ejnye BBC America, mást is szoktatok adni :) -
#1278 ajj de sokat kell még várni... :/ -
#1277 -
Evoluti0N #1276 Most nézem a Torchwood második évadát és annyira reménykedtem, h Martha csatlakozni fog hozzájuk, de aztán csak úgy voltam, h: "aaaaaa :(". -
#1275 GI szerepel(-t/-ni fog) a Második Doktornál két, sajnos ma már csak apró részletekben megtalálható történetben - talán ezért is beszél róla úgy a Doktor, hogy nem emlékszik pontosan - ott a link #1267-ben.
-
#1274 Na ez nagyon durva rész volt skacok. A kiscsaj kicsit idegesítő de aranyos. A főcím iszonyat durvajó lett! TARDIS szintén.
Erről a GI-ről pedig többet kéne tudnunk meg Clara is kicsit hihetetlen... -
#1273 -
#1272 ő sem tudja, legutóbb 1200 körül hazudta magát. #1158 és #1191 -
Zero 7th #1271 SPOILER! Kattints ide a szöveg elolvasásához!Ööö, jól értem, hogy a Doktor most kb 100 évet pihengetett? Nem emlékszem már, mikor mondta utoljára, hogy mennyi idős, de valami kilencszázegynéhány év rémlik, nem "több, mint ezer" -
#1270 énis megnéztem és...
SPOILER! Kattints ide a szöveg elolvasásához!mostmár tényleg nem tudom ki kivel van és miért... meg ez a Clara... hát ez WTF? hány élete van a csajnak?:D Meghalt egyszer a hajón, meg most, meg a 3. életében fog utazgatni a dokival?:D:D
Látszik, hogy van munka és pénz a sorozatban:) Szeretem, mindig feldobja a napom...:D -
#1269 Hát megnéztem, és
SPOILER! Kattints ide a szöveg elolvasásához!WHAT THE FUCK? -
Zero 7th #1268 Itt Mo-n milyen BBC van? Néztem, hogy 7kor DrWho. Leülök TV elé, erre a tavalyi szpesöl megy. Hö?
Most töltöm torrentről, az legalább. -
#1267 SPOILER! Kattints ide a szöveg elolvasásához!9 élettel korábbról ismerős a Doktornak a GI