2363
I am the Doctor whether you like it, or not!
  • Dzsini
    Egy 50 éves időutazásra alapozó történetnél mit vársz? Erről pofázunk itt már évek óta :)
  • Narxis
    Ez mekkora már. :D Megnézem youtube-on fent van-e ez a rész vagy jelenet.

Pfff hát akkor ez így kényelmes, mindig változtatni a szabályokat...
  • Dzsini
    Nem ha összefutnának, összefutottak.

(az első Doktort egy másik színész játszotta, Hartnell már elhunyt)

Ott a tudományos blabla (világ elpusztulása, robbanás, akármi), az csak akkor működik, ha épp a történetmesélés szempontjából van szerepe - Rosenál volt, a Doktoroknál, Amynél, Rivernél nem.
  • Narxis
    "Volt már olyan is, hogy 2, 3 vagy 5 Doktor volt ugyanakkor, ugyanott :)"

Ez azért elég veszélyes lenne mint abban a részben amikor Rose megérintette a csecsemőkori magát. Akkor ha összefutnának a Dokik elpusztulna a világ... nem?
  • Dzsini
    Nincs ezzel semmi gond, Amy is volt kétszer egy helyen a Space and Time részekben, a Big Bangben, és még egy csomó ilyesmit találni :)

...volt régen egy tudományos blabla sztorielemként ugyanarról a személyről kétszer egy időben, de mostanában nem használták.

Volt már olyan is, hogy 2, 3 vagy 5 Doktor volt ugyanakkor, ugyanott :)
  • biomage
    nem nézek ebbe a topikba, szóval bocs a kérdésért, biztos már valaki kérdezte, hogy történt meg az hogy 2x volt River 1 helyen? tudjátok amikor a dokit megölte
  • Dzsini
    Ha igaz a prófécia a válasz a tizenegyedik bukását hozza - jön a 12.
  • biomage
    nem egyértelmű milyen doktor? :) én tudom milyen :)
  • Narxis
    Pedig jó lenne ha válaszolna már.
  • Dzsini
    Fields of Trenzalore - nem volt még.
  • biomage
    Tegnap volt az idő megállása rész, a végén a kékbőrű sima fej megmondta a doktornak milyen kérdésre kell majd válaszolnia eluziánon vagy hol, ara a kérdésre már válaszolt? :) vagyis volt már az a rész? :)
  • Evoluti0N
    Na, megnéztem az (új) Doctor Who-ból az eddig kijött összes részt, beleértve a webizódokat, minizódokat is. Nem merem kijelenteni, hogy a világ legjobb sci-fi sorozata, mert ahhoz a világ összes sci-fi sorozatát látnom kellett volna, de annyit mondhatok, hogy nagyon ott van a szeren :) Kár, hogy most március végéig várni kell. Megszoktam már a napi Doctor Who adagomat. Azt hiszem, hogy belekezdek a régi sorozatba.
  • Dzsini
    Mert a Blessing "átfordította" a világot, és Jack volt az egyetlen a másik oldalon, akiről tudtunk.
  • Evoluti0N
    Megnéztem a Torchwood 4. évadát. Nem lett ez azért annyira rossz, mint ahogy itt egyesek írták :) Nekem 1 dolog nem volt világos benne. Elég logikátlanságnak tűnt.
    SPOILER! Kattints ide a szöveg elolvasásához!
    Az oké, hogy a Blessing + Jack vére segítségével mindenki halhatatlan lett. Azonban Jack mitől lett halandó? Szerintem semmi ok nem volt arra, hogy azzá váljon
  • Narxis
    loool
  • Dzsini
  • Dzsini
    Ezért is mondtam, hogy meg lehet találni itt-ott - kedved szerinti nyílt, nagy torrentoldalon keress rá (isohunt, piratebay, btdigg, kat.ph, akármi...), rakd nagyság szerinti sorrendbe, és rá fogsz akadni. Vidd, amelyik tetszik.
  • Zero 7th
    Ha erre a hozzászólásra gondolsz, azzal az a baj, hogy a jelek szerint olyan, hogy Demonoid, már nem létezik.
  • Narxis
    haha :D
  • Dzsini
  • Dzsini
    A topic elején linkeltem egy ~200 gigás torrentet, kb. az a méret az, amit meg lehet találni itt-ott, és szinte az összes epizód megtalálható benne.
    (keresőben nagyság szerint sorba kell rakni a találatokat)
  • Zero 7th
    Nekem csak az lenne a kérdésem, hogy a régi sorozatot HONNAN lopom el..? :P Torrenten ingyenes keresőkkel túlteng az új sorozat... Egyben az egész, sorozatonként leválasztva, _epizódonként_ szétválasztva, confidental részek egyben, egyesével, stb. Sokezer torrent ugyanarról. Régi sorozat meg elvétve, 0 seederrel...
  • Evoluti0N
    Köszi :)
  • Dzsini
    A tardis.wikia.com-on fent van minden apróság, és minden ilyen plusz résznél (prequel-ek, miniepizódok, stb.) írja, hogy kb. hova illeszkedik a nagy részek között.
  • Evoluti0N
    Olyan oldalt esetleg tudsz ajánlani, ahol ténylegesen írja az összes epizódot? Ahogy írtam, wikipédián nem ír minden webes epizódot. :)
  • Dzsini
    Az Unearthly Child amúgy is kötelező, azzal kezdődik az egész, a másodikban pedig rögtön jönnek a Dalekok :)
    (és azzal a résszel rögtön tarkón is verték az eredeti "történelmi oktató-kalandsorozat" koncepciót, amit egy ideig terveztek...)

Viszont főleg a második Doktor idejéből nagyon sok részből csak hanganyag és forgatási képek vannak meg, úgyhogy ott nehéz végigkövetni a dolgokat. A harmadiktól pedig már színes és megvan minden, és Pertwee Doktora nekem (a hetedik mellett) az egyik legjobban tetszett, bár akkor épp nagyon más stílusú volt a sorozat (viszont azokhoz teljes a magyar felirat).
  • Evoluti0N
    Majd elkezdem nézni a régit is és ha nem jönik be, akkor max ajánlasz részeket. :) Nagyon tetszik a sorozat világa. Nagyon egyedi. Nem igazán hasonlít egyik sci-fi sorozat világára se, amiket eddig néztem. Emellett az epizódok sztorijai is (többnyire) hihetetlenül jók. Először gagyiságnak tűnt. A Cool TV-n láttam még anno az első 2 részt az első évadból és csak néztem, hogy mi a fene ez, de aztán nem tudom milyen megfontolásból elkezdtem nézni nemrég a netről töltögetve és beleszerettem.
  • Evoluti0N
    Space and Time-ot néztem. Wikipedián szoktam nézni, hogy milyen sorrendben jönnek a részek. A First Night-ot is írja, de mondjuk a Great Detective-t nem, meg más webizódot sem, ami a 7. évad folyamán megy.
  • Dzsini
    Madame Vastra a silurian és Jenny :) Ők csak úgy jöttek, de lesznek még.
    Ami fontos lehet, és figyelj oda rá: a hetedik sorozat környékén is van egy csomó apró, internetes epizód, ami sokat hozzáad a történethez.
    (plusz remélem eddig se hagytad ki az ilyeneket - space and time, a first night - last night történetek, majd később a PS, a mostani karácsonyi epizód előtt a Great Detective és a másik...)

A régi sorozat sokszor elég nehéz feladat, ha nem vagy nagyon elszánt, akkor érdemes inkább keresni online valami ajánlatot, hogy melyik részekbe érdemes belekóstolni (attól is függ, hogy mennyire jó az angoltudásod, mert nem mindenhez van magyar felirat, angolból van több). Ami mindenképp érdemes - mindegyik Doktornál van 2-3 ikonikus történet, megismerni a Doktorokat, a fontosabb companionokat. Ha gondolod én is ajánlok néhányat, ami szerintem kikerülhetetlen.

Én végignéztem mindet, nagyon más a tempója a történeteknek (általában 4x25 perc a mostani 1x45 helyett). Nem bántam meg, de én már meghallgattam több száz hangjátékot is, és elolvastam pár tucat könyvet, így nem biztos, hogy mérvadó a véleményem :)
  • Evoluti0N
    A kalózok okés, judoon okés, a kék csávóra is emlékszem, de nem tudom, hogy honnan ismerős. De a sontaran, meg a gyík (nem tudom a faj nevét) csaj? Azokat csak úgy berakták?
  • Evoluti0N
    Ja és ha már itt tartunk. Lassan utolérem a sorozatot, plusz megnézem az összes részét a Torchwood-nak, meg a SJA-nak. A régi Doctor Who sorozat milyen? Érdemes nézni? Vagy mai szemmel nézve zavaróan gagyi?
  • Evoluti0N
    River Na ne!! Nem kicsit meglepődtem :D
    Btw azok, akik segítettek a Doktornak a csatában, azok a régi sorozatban találkoztak a Doktorral? Csak néztem, h "Ez ki, meg ez ki?".
  • Dzsini
    A Doktor mindenkor a lehetséges békés megoldás híve volt, a harmadik anno igen csúnyán megharagudott az emberekre, mikor a Silurianokkal összeakasztották a bajszukat (erre utal is az új sorozatban, hogy már régebben se jött össze a békés tárgyalás), de ezer másik példa is van, ő mindig az agresszió ellen van.

Mondjuk ezért is lesz az a 6. sorozat közepe és vége az, ami - érzi, hogy elszaladt vele egy kicsit a ló...
    ezt majd a 6. sorozat közepe után olvasd csak el :) [spoiler]és ezért volt az, hogy a doktor szó abban a Gamma erdőkben a nagy harcost jelentette, és nem a gyógyító, rendet hozó embert, mint pl. a Földön - ez Moffat egyik nagyon régi ötlete, hogy a doktor szó azért jelent a Földön csodálatos jótevő embert, mert faji szintű emlékünk van a beavatkozásairól
    [/spoiler]
  • Narxis
    De ő már egy új Doktor, minden regenerációval alapjaiban is változik. Hiszen a személyisége se állandó.
  • Evoluti0N
    Jah, hogy úgy, hogy jaj!! Értem. Persze. Okés, köszi :)
  • Dzsini
    Hogy bekerüljenek egy olyan szobába, ahol bizonyosan nincs jelen egy Silent sem, és tudjanak álca alatt dolgozni.

A Silence-el a nagy probléma ott van, hogy:
    ha 1969 óta folyamatosan gyilkoljuk őket, akkor hol van a rengeteg hulla? Plusz nem igazán Doktor-kompatibilis megoldás egy népirtás propaganda beépítése az emberi tudatba
  • Evoluti0N
    6. évad első 2 része nagyon jó lett. Ez a Silence valami zseniális ötlet. Egy valami nem volt teljesen világos. Nem tudom, hogy szükséges-e a spoiler tag, de azért mindenesetre rakok, hátha valaki hozzám hasonlóan nem rég kezdte el nézni a sorozatot és jár ide.
    Miért volt szükség arra, hogy a 2. részben a (volt) FBI ügynökkel karöltve eljátsszák a Doktor bebörtönzését és a többiek halálát?

Egyébként Matt Doktort egyre jobban bírom. Ha David 10, akkor Matt 9,5.
  • Zero 7th
    Ilyen ez. Mindig találsz valamit, ami végeredményében pozitívvá teszi az átlagot, aztán majd megszokod és megszereted azt is, ami elsőre szokatlan.

Többek közt ezért zseniális a sorozat szerintem...
  • Evoluti0N
    Az 5. évad közepe felé tartok. Eddig nem nagyon tudok véleményt formálni az (számomra) új Doktorról. Kicsit furcsa, h nem David az. Nagyon tetszett az ő karaktere. Úgy tűnik, h Matt Doktor karaktere is elég hasonló jellemű. Lehet, hogy mire a 7. évadhoz érek, addigra megszokom :)
    Az új társ, Amy pedig. Hmmmmm :) Nem tudom, hogy mi a legjobb kifejezés rá. Szexi? Nem is tudom. Nagyon bejön. Az egész lénye, ahogy van. Nem az a kimondott bombanő, de nagyon bájos és aranyos és vörös és kicsit szeplős és stb.stb. Már csak miatta is érdemes nézni. Imádom.
  • Dzsini
    Egy kis jó hír:

So the schedule for the 8 episodes should follow:
    706. Written by Steven Moffat – Saturday 30th March
    707. Written by Neil Cross – Saturday 6th April
    708. Written by Mark Gatiss – Saturday 13th April
    709. Written by Neil Cross – Saturday 20th April
    710. Written by Stephen Thompson – Saturday 27th April
    711. Written by Mark Gatiss – Saturday 4th May
    712. Written by Neil Gaiman – Saturday 11th May
    713. Written by Steven Moffat – Saturday 18th May

A jubileumi eseményekről még nem tudni.