2363
-
#1466 Csak nem képzeli senki, hogy 50 év titokzatoskodás után be fognak mondani a képünkbe egy Romanadvoratrelundar jellegű nevet...
illetve de, sokan képzelik. -
Alex2 #1465 bővebben?
mi történt?
-
Evoluti0N #1464 Jaj, Istenem! Mekkora pánikot keltett a dolog facebookon. Mindenki fel van háborodva és Moffatot átkozzák :D -
#1463 :)) -
#1462 Erre volt egy nagyon jó komment facebookon - "His name is Sweetie, I refuse to accept anything else." -
Starfarer #1461 Én a Lipótra tippelek -
#1460 :DD -
#1459 SPOILER! Kattints ide a szöveg elolvasásához!Béla -
#1458 Hoppá! Úgy néz ki a nagy titokra fény derül! -
#1457 Az évadzáró:
-
Starfarer: köszi a választ - ez az, sokféle részt csinálnak, mások a hangsúlyok még sorozatonként is: az 5. és a 6. sorozat nagyon koncentrált az átívelő történetre, a 7. szériában ez sokkal kevésbé hangsúlyos, inkább az egyedi részek a lényegesek (ezért van külön "poszter" minden részhez, Matt Smith keze a Journey-én felejthetetlen :) ).
-
Starfarer #1455 Etalon pl The Ood-os részek, de a Blinkes is marha jó volt, vagy a hatodik évadból, azok amik a főszálat, a Silence-es szálat vitték tovább. -
#1454 Pedig a Manhattenes rész jó volt. :p -
#1453 BBC America továbbra se rak bele pénzt, csak egy napon adják a brit premierrel. Továbbra is a BBC Wales házigyártmánya, és a negyedik sorozat óta (2008 - válság) egyre kevesebb pénzből készül, a BBC-nél is komoly elbocsátások és költségcsökkentések vannak minden évben (ezért is állt le pl. a Doctor Who Confidential készítése, komoly bajban van a The Mill, akik a digitális effekteket csinálták az első széria óta nekik, a Sherlocknak, a Merlinnek... )
Emellett viszont a nézettség nem esik, a részek az utólagos értékelések (AI index) alapján rendben vannak, tehát a "romlik a minőség" kitétel nem objektív, sőt, a hetedik széria átlagban felülmúlja például a hatodikat. Számodra melyik részek számítanak etalonnak?
És ha már szubjektív: én speciel Moffat részeinél már kicsit unom a 40 percben felépítek valami problémát majd 3 perc alatt egy csodával megoldom módszert. Jó dolog a Deus Ex Machina, mint történetmesélési elem, de nem biztos, hogy minden résznél érdemes használni, mert nem ad esélyt a nézőnek kitalálni, hogy mi lesz a megoldás, így pedig unalmassá válik a dolog, mert nem is érdemes próbálkozni. Szerencsére itt a hetedik sorozatnál már visszavett ebből, és érthető, nagyjából (Doctor Who-szinten) logikus részek készültek - azt viszont nem fogom megbocsátani neki, hogy a Blinkben kitalált zseniális Angyalokból a Flesh and Stone-ra és főleg a Manhattanes részre tucatvacak szörnyet csinált - a bronzöntvény Szabadságszobor pedig említést sem érdemel. -
Starfarer #1452 Érződik is a sorozaton, hoyg romlik a minőség, hiába az amerikai pénz, a jobb fényképezés és zene és effektek, ha az írás messze elmarad az etalontol. De az vigasztal, hogy legalább 2 jó rész még lesz. -
#1451 A mostani részekből csak a Bells of St John-t írta Moffat, és majd az utolsót fogja, aminek még nem tudjuk a címét.
(és persze a jubileumi epizódot, amit most forgatnak)
-
Starfarer #1450 Hát ez a mostani részen szintén lehetett érezni, hogy nem Moffat írta, gyenge is volt. Hiába szerepelt benne a fél GoT stáb. -
#1449 :DDDDDD -
#1448 -
#1447 baba egy rész volt :) -
#1446 Ha megnézed azt a részt újra, ott beszél is az Ice Warriorokról. -
Zero 7th #1445 SPOILER! Kattints ide a szöveg elolvasásához!És akkor most hogy jut el a déli sarkra? Még ha tengeralattjáróval el is viszik a partig, van egy fél kontinensnyi táv, amit meg kéne tenni gyalog -40 fokban... Miért is nem az űrhajót kérte meg, hogy dobja már át őket oda? -
Zero 7th #1444 Uh, kösz hogy szóltok, töltöm is. :) -
#1443 Kösz. :p Már meg is néztem tényleg jó rész volt, rég volt már ilyen közvetlen harci jelenetes rész.
SPOILER! Kattints ide a szöveg elolvasásához!Ha jól értettem akkor a Marsról származik? Mert akkor igencsak zsúfolt az a bolygó, emlékezzünk pl. a vizes special részre a 10-es Dokival. :P -
#1442 És még itt dumálsz ahelyett, hogy néznéd :) Jó szórakozást. -
#1441 Azt szedem, most jött le. -
#1440 Doctor.Who.2005.7x08.Cold.War.720p.HDTV.x264-FoV[rartv]
Feltöltve Today 19:49,
piratebay-nél publikusabb kell? ott 2 perccel hamarabb fent volt, valószínűleg 2 percen belül 100+ seederrel. -
#1439 Jaaaa, én sorozatot a publikos oldalakról szedek azért nem 5 perc. .p -
#1438 Akkor szoktam beírni, mikor túl vagyok rajta :) 19:51kor került fel, max 5 perc alatt lent van.
Sokan az utóbbi évek egyik legjobb részének tartják, tényleg nem lett rossz. Bitang jó az Ice Warrior, bár kezdem unni, hogy Nick Briggs adja az összes szörny hangját :) -
#1437 Már megnézted? Nekem még le se jött pedig 20:10-kor kezdtem tölteni a 720p verziót. -
#1436 Gatiss megint jó részt írt. -
#1435 Klisélista :)
Alien Invasions:
Most alien civilizations devote their time and energy to invading other planets. It is not clear why this activity is so popular. Perhaps it's just their way of being friendly.
In particular, these aliens like to invade Earth. We seem to be prime real estate. Even species who are manifestly unsuited to the local environment want it. The reasons are, again, unclear; it's difficult to imagine what we might have that can't be had more easily elsewhere. Ownership of Earth would be a big resource sink, as well, since you'd have to defend it from all the other aliens who want it.
Base Under Siege:
The Doctor arrives at a base. Bases are always located in isolated areas such as alien planets, space stations, or Antarctica. As soon as the TARDIS lands, the base comes under siege from implacable enemies. The Doctor must use his special talents to help the personnel, who are useless in a crisis, defend themselves.
If this is a television episode, the base will feature a large room in which most of the action will take place.
Factions in Space:
A society, usually a human colony in the future, is divided into two factions. Relations between the factions vary from mild unrest to outright war, but in any case the Doctor is caught between them. The situation usually worsens just as he arrives.
Often an external threat just happens to show up at the same time as the Doctor. Evil Aliens work well for this. If so, either the factions will learn to work together to fight the new menace, or escalating tensions will hinder the Doctor's efforts to defeat it.
Fiction Becomes Reality:
Fiction—sometimes a specific work, sometimes a genre—becomes real, through dimensional weirdness, advanced technology, or some other device. The Doctor is thrown into the resulting environment.
This idea hasn't quite become a cliché yet, as writers are still coming up with new takes on the plot every time they use it. However, it's popular enough that cliché status is inevitable. -
Zero 7th #1434 Viszont ezzel már mosódnak össze a kategóriák, monster-of-the-weekből lesznek a visszatérők, és gyakran "idegenek fenyegetik Londont" sztorilájnt kapnak.
És akkor ebből látszik is, hogy hülyeség is volt elkezdeni kategorizálgatni, túlságosan nem sablonos a dolog, inkább csak visszatérő motívumok vannak. :P -
Zero 7th #1433 Ja, igen, kiegészítés:
6. Visszatérő ellenségek.
:) -
#1432 elvileg a dalekok ki vannak iktatva egy jó időre a szuflés résszel, és nem is tervezik rebootolni, legalábbis valami ilyesmi rémlik -
#1431 Jah ez mondjuk így jó, tényleg kb. ilyen kategóriák vannak meg hát ugye újra is újra felbukkanak ugyanazok az ellenségek, Dalekok, Kiborgok, Mester is szerepelt a régi részekben ha jól tom... -
Zero 7th #1430 Azon gondolkoztam, hogy hány kategóriába lehetne besorolni a részeket, és hogy ezek mennyire metszenek össze. Szal úgy vettem észre vannak részek, amik témájukban nagyon hasonlítanak egymásra, és jól elkülöníthetőek a többi témától.
Mondjuk így, hogy:
1. Mai Londont támadják. Bells volt ilyen legutóbb, a karácsonyi részek jellemzően ilyenek. Gondolom nem kell részleteznem, ez elég egyértelmű kategória.
2. Tipikus szörnyfilmek. Viszonylag zárt helyszín, kevés szereplő, van valami monster-of-the-week fenyegeti őket, futnak sokat, lenyomják. Blink, szállodás minótauruszos rész, vagy az a westernes bírós, meg még egy rakás.
3. Hajótöréses részek. Kilyukadnak valahol, ahol épp vészhelyzet van, nem tudnak lelépni, klausztrofóbiás helyszín, de aztán megoldják a bajt: következő tengeralattjárós rész, Starship Titanic, a fekete lyukas rész, a napból tankolós űrhajós, stb.
4. Meseszerű, világmegmentős részek, mint most ez a Rings of Akaármi, Rose egyesült a Tardissal, Doktor megjavította az összecsúszott időt, stb. Jellemzően évadzárók, de máskor is előfordul.
5. Felfedezős részek, mennek valahova, találnak valamit, beavatkoznak, a világ jobb lesz. Ood, Gridlock, Vendéglő a Világ Végén, egyebek.
És nagyjából ezek a témák ismétlődnek körbe-körbe. Mit gondoltok erről? -
#1429 Úristen gyerekek, olyat theorycraftoltunk az asszonnyal, hogy az beszarás... :D -
#1428 Az eddigi legjobb hír számomra a jubileumi részről :)
Kate Lethbridge-Stewart visszatér :) -
#1427 A Bells húsvét szombatján volt, azóta már lement még egy rész :)