Doctor Who (TV)

Jelentkezz be a hozzászóláshoz.

Vagy inkább csak egyben, nagyon maximum egy duplában. Pont a lényege veszett el a sorozatnak, az, hogy minden részben új, jól megírt szituáció, vagy egy teljesen új ötlettel, vagy egy régi, népszerû ellenség szereplésével. Ha a Doktor is teszem azt egy komplett évadon keresztül gyepálná a ugyanazokat Dalekeket ugyanott, ugyanabban a szituációban, arról sem lenne túl jó véleményem...

Bele is állt a sorozat a földbe, nem? A negyedik az utolsó Torchwood, jól tudom?

Dzsini
Azért a negyedik se rossz ötlet, csak fele annyi részben kellett volna elmesélni a sztorit.

If your idea of "beauty" is narrow, you will rarely see it unless you live a sheltered life and avoid new experiences. The moment I stop having fun with it, I'll be done with it.

Az még igen, de most gyorsan hagyd abba a nézését, ha jó emlékeket szeretnél a sorozatról! 😛

Azta! A Torchwood 3. évada brutális volt. <#wow1>
Dzsini
Arra sem emlékeznek a londoniak, hogy a Loch Ness-i szörny is beúszott, pedig azt is látták néhányan... Arra sem emlékeznek, hogy a Dalekok a 70-es években párszor megszállták már a várost. Ez egy ilyen sorozat 😊

If your idea of "beauty" is narrow, you will rarely see it unless you live a sheltered life and avoid new experiences. The moment I stop having fun with it, I'll be done with it.

Ez persze jó magyarázat, addig, amíg eszünkbe nem jut az alkalmanként pártucat/párezer/pármillió halálos áldozat...

Dzsini
Más is tölthette részegen a Titanic majdnem-lezuhanását, utólag pedig úgyse fogja elhinni senkinek 😊

Donna azért speciális eset, a Doktorral találkozás elõtt is lemaradt mindenrõl, a vele töltött idõszakról a mindwipe miatt hiszi, hogy lemaradt, és a Doktor után meg folytatja a jó szokását...

Dzsini
Van ezzel kapcsolatban pár mondat itt-ott (pl. a 4. sorozatban Donna mondja is, hogy õ miért nem tud a Canary Wharf csatáról) - az emberek vagy nem figyelnek oda, vagy egyszerûen nem hisznek a szemüknek, elkönyvelik valami más furcsaságnak. A kormányzat (UNIT) is rajta van az ügyön, hogy ne lógjon ki nagyon a lóláb.
Viszont lesznek sokan, akik egész jól képben vannak (nem csak a Földön, az egész világegyetemben) - ezt a témát majd a 6. sorozat dolgozza fel.

Nézem a Doctor Who miatt a Torchwood-ot és a Sarah Jane Adventures-t (ami igaz, h kicsit gyerekes, de jópofa), hogy teljesen képben legyek mindennel. Amilyen sorrendben jönnek az évadok, úgy nézem. Pl. néztem Torchwood 2. évadát, majd Doctor Who 4. évadát, most nézem a SJA 2. évadát, aztán jönnek a Doctor Who 4. évada utána speciális epizódok stb.
Engem az zavar, h a Torchwood és a SJA a Doctor Who spinoff sorozatai és emiatt mindenkinek tudnia kéne a földönkívüliekrõl, mivel nem egyszer megtámadták a Földet, mégis a 2 sorozatban sokszor elõfordul, hogy az emberek nem tudnak róluk.
Aztamindenit. 4. évadot nézem. A könyvtáras dupla rész, meg utána a repülõs. Wow. Két (vagyis három) ennyire zseniális rész egymás után. o.O
Ez elég szomorú, hogy így elbarmolták azt a frankó koncepciót... Persze, értem én, hogy cash-in az egyik legnézettebb részre, de kár volt ennyire erõltetni.

Ezzel a képpel viszont nem teljesen értek egyet, általában egy-egy rész önmagában rendben van, nincsenek benne ordító logikátlanságok, sõt, általában egy-egy évad is eléggé kerek egész.
Csak akkor jönnek elõ ilyen problémák, ha mindent mindennel össze akarunk egyeztetni...

Helló!
Érdeklõdnék hogy valaki tud-e pdf-be doctor who könyveket?
Örülnék ha belinkelné valaki
Dzsini
Amy az utolsó együtt töltött részükben (ami 2012-ben játszódik) 34 éves, 1989-ben született, tehát 11 saját évet töltött utazgatva a Doktorral különféle idõzónákban - simán belefér, hogy egy-egy hazatérés után éppen 2020-ban voltak, és elmentek integetni maguknak 2 kaland között (plusz történt egy univerzális reboot is, és mivel az nem volt fix esemény, így ki is maradhatott... 😊 )

Az angyalokat azokban a részekben elrontották, ráadásul mozognak is, pedig elvileg arról volt szó, hogy csak addig vannak kõbõl, amíg nézi õket valaki (erre játszottak rá zseniálisan a Blinkben, hogy a kamera is "nézõ" volt) - vagy akár õk egymást (ezzel gyõzték ott le azt a négy angyalt, és ezért takarják el eredetileg a szemüket, kivéve persze a Byzantiumnál, New Yorkban, és úgy általában a Blinken kívül mindenhol). Állandóan hordákban rohangálnak ide-oda. Plusz a "az angyalról készült kép is angyal" dolog nettó hülyeség.

A legjobb in universe válasz pedig ez:

A hatalmas mellû hüllõ csajszi sem egy borzasztóan átgondolt karakter...

Így másodjára nézve a sorozatot... akadnak benne hibák.

Pl a weeping angelek nagyon furán viselkednek az ûrhajón a dupla részben. Egyrészt egy rakás jelenetben látják egymást, pedig elsõ körben pont ezzel lettek megszivatva. Aztán meg amikor Amy csukott szemmel mászkál közöttük, miközben "úgy tesz, mintha látna, ami bekapcsolja az angyalok védekezõ mechanizmusát". Aha, persze, egyszer rá tudnak koncentrálni a pislogásra is, aztán meg nem tudják eldönteni, hogy csukott szemmel lát-e az illetõ?
Na meg ugye elvileg úgy esznek, hogy visszaküldik az embereket az idõben, ebben a részben meg inkább az ûrhajó energiáját szipkázzák...

Aztán itt ez a Hungry Earth rész, elvileg 10 évvel Amyék jövõjében, amikor ott állnak és integetnek maguknak. Két év múlva elfelejtõdött ez az apróság, és Amyék a múltban élik le az életüket, mint végül kiderül. Az a találkozás ott a bányánál nem volt "established event", aminek úgy kell történnie mindenképp?

Tudom, persze, szõrszálhasogatok, de hátha van ezekre in universe válasz a "forgatókönyvíró épp így gondolta" helyett...

Narxis
Anemjóját 😄

Értem én, csak leszarom. :) Nem kell válaszolnod, igazam van.

Dzsini

Dzsini
Ez ugyanaz, mint ami a special végén volt - ejnye BBC America, mást is szoktatok adni 😊

Fabio Capello
ajj de sokat kell még várni... :/

Narxis

Most nézem a Torchwood második évadát és annyira reménykedtem, h Martha csatlakozni fog hozzájuk, de aztán csak úgy voltam, h: "aaaaaa 😞".
Dzsini
GI szerepel(-t/-ni fog) a Második Doktornál két, sajnos ma már csak apró részletekben megtalálható történetben - talán ezért is beszél róla úgy a Doktor, hogy nem emlékszik pontosan - ott a link #1267-ben.

Narxis
Na ez nagyon durva rész volt skacok. A kiscsaj kicsit idegesítõ de aranyos. A fõcím iszonyat durvajó lett! TARDIS szintén.

Errõl a GI-rõl pedig többet kéne tudnunk meg Clara is kicsit hihetetlen...

Dzsini

Dzsini
õ sem tudja, legutóbb 1200 körül hazudta magát. #1158 és #1191

Spoiler (katt a megjelenítéshez)
Ööö, jól értem, hogy a Doktor most kb 100 évet pihengetett? Nem emlékszem már, mikor mondta utoljára, hogy mennyi idõs, de valami kilencszázegynéhány év rémlik, nem "több, mint ezer"

Andr0
énis megnéztem és...
mostmár tényleg nem tudom ki kivel van és miért... meg ez a Clara... hát ez WTF? hány élete van a csajnak?😄 Meghalt egyszer a hajón, meg most, meg a 3. életében fog utazgatni a dokival?😄😄

Látszik, hogy van munka és pénz a sorozatban😊 Szeretem, mindig feldobja a napom...😄

Armin & Ayu fan

Fabio Capello
Hát megnéztem, és

WHAT THE FUCK?

Itt Mo-n milyen BBC van? Néztem, hogy 7kor DrWho. Leülök TV elé, erre a tavalyi szpesöl megy. Hö?
Most töltöm torrentrõl, az legalább.

Dzsini
9 élettel korábbról ismerõs a Doktornak a GI

Andr0
nálam lassan de biztosan tölt...😄

Armin & Ayu fan

Dzsini
17:15-kor kezdõdött, egy órás, plusz 10 perc a kódolás, plusz 1 óra az idõeltolódás, már meg is néztem 😊

Andr0
kintvan tölthetõ?

Armin & Ayu fan

Dzsini
bitang az új fõcím

Dzsini

Narxis
<#wow1>

Na ez már döfi, fõleg ezzel a színnel.

Dzsini
Új TARDIS belsõ:

Igen erõsen hajaz az elsõ néhány klasszikus konzolszobára.

Dzsini

Már lehet hallani egy pár taktust az új címzenébõl is 😊

Dzsini
A 11. Doktorosoknak jóval nagyobb, mert a BBC America is teljes erõvel elkezdte tolni õket, nem csak leadni valamikor három héttel a premier után fõmûsoridõn kívül.

Narxis
Tényleg, melyik évadnak volt a legjobb a nézettsége? Az újakra gondolok.

Dzsini
Mutass valamit, ami mindenkinek kivétel nélkül tetszik 😊

Narxis
adamcbourke 3 órával ezelõtt
-__- I really hope doctor who improves on the disastrous series 7..... but by the looks of this, it hasn't....

hmmm

Dzsini
I know what I'm going to do on the morning of December 22nd: I'm going to run outside and shout "He did it! The Doctor saved us all!"

Ja, meg ami még feltûnt, az a rengeteg stock hangeffekt. Rendszeresen olyan hanggal nyílnak az ajtók, mint a Doomban, a Tardis ajtaja úgy nyikorog, mint az Alone in the Dark szekrényei, meg van egy csomó hasonló.

Újranéztem egy csomó részt, rá kellett jönnöm, hogy a David Tennant-Freema Agyeman(Martha) párosítás tetszett a legjobban. Kár, hogy õk csak egy évadot szerepelnek együtt...

Most a Donnás részeknél tartok, az a karakter nagyon irritál. Viszont a nagyapja hihetetlen nagy arc, némileg ellensúlyoz.

Dzsini
• The "2013 series" (Series 7, Part 2) has finished shooting (Dec 2012).
• The back end of the schedule includes "very heavy VFX episodes".
• Series 7, Part 2 will begin in on television in April 2013.
• The "Anniversary Special" will start shooting in April 2013 and is a "love letter to fans".

Narxis
Jó lesz.

Dzsini

bizony, nagyon behúzza az embert, a másik tökéletes szerintem pedig a S6E01-02

persze are you my mummy? is remek, pláne a következõ évadban a visszautalás :-)

de a borsszórókat még mindig utálom :-)

Ahhoz, hogy összehúzódj, El?bb ki kell tágulnod, Ahhoz, hogy elgyöngülhess, El?bb meg kell er?södnöd, Ahhoz, hogy összeomolj, El?bb fel kell épülnöd,