2363
I am the Doctor whether you like it, or not!
  • Dzsini
    Mert neked épp nem tetszik úgy valami, ami másnak épp igen? Itt a topicban Starfarer is kifejezte a csalódottságát egyes részekkel kapcsolatban nem rég, vele ugyanúgy nincs baj, ahogy veled sem.
  • Narxis
    Ez brutális rész volt!!! ... ja nem sajnos nem bár kezdem azt hinni, hogy velem van a baj. A vége jó lett, örülök, hogy meglépték ezt az eshetőséget. A gyerekricsaj ellenére a köv. rész jobbnak tűnik trailer alapján meg amúgy is dalekok után ők a legjobbak. :D

Jenny mondjuk jó volt az aranyos arcával, szép szemeivel és a bőrszerkójával.
  • Andr0
    ez forma mellékszereplő volt, az biztos :)
  • Dzsini
    SPOILER! Kattints ide a szöveg elolvasásához!

Ez volt az évad komikus része :) Vastrában és csapatában van potenciál.

• Andr0
    wtf volt a vége? amúgy Jenny az forma :D
  • Dzsini
    Ez egy szórakoztató rész volt :) Gyűlik a kevernivaló az évad végére...
  • Dzsini
    Azt mondta is Moffat, hogy az 5. és a 6. széria után most kevésbé a főszálra koncentrálnak, inkább az egyes epizódokra - ezért van a plakát minden részhez, stb. Ez az évad az epizódokról szól.

Próbálnak minél változatosabbak lenni, nehogy kifulladjon a sorozat - ezért volt a váltás 4 széria után a specialok évadára, ezért volt az, hogy kettévágták a hatodik és most a hetedik évadot is (itt ráadásul companion váltás is volt) - és ezért indultak be a pletykák arról is, hogy 1-2 évadon belül Moffat helyett is jön valaki más, és biztos, hogy Matt Smith is előbb-utóbb le lesz cserélve. Az ilyen változások tartották életben a sorozatot régen is, most is.
  • Andr0
    a főszál nekem is gyenge, de amúgy baromi jó minden egyes rész :D
  • Narxis
    Most néztem meg az uccsó 2 részt, ez az űrhajós jó volt, a szellemes részben meg csak a médium csaj volt kellemes jelenség.

Összességében valahogy ez az évad nem az igazi számomra. Hiányoznak a súlyos döntések, drámai pillanatok és őszintén szólva a főszálat se tartom érdekesnek. Rejtélynek rejtély de ott lóg a levegőben és kész, ha valami brutál magyarázata lesz akkor az is max. 1 részt tesz érdekesebbé.
  • Fabio Capello
    brit sorozat, ennyi :) ráadásul, a Doktorok sosem voltak hosszú időre "szavatálva". :D
  • stargatelost
    Nem láthattál még sok brit sorozatot :D Pl.: Skins, Misfits, Being Human, Primeval mind-mind lecserélődött a szereplőgárda (Skinsnél mondjuk ez volt a koncepció, Primevalnál meg nem mindenki). Doctor Who-nál is mondhatjuk koncepciónak. Engem nem zavar, talán azért csinálják, hogy friss maradjon, ne fásuljanak be a karakterek :)
  • Evoluti0N
    A napokban arról beszélgettem az öcsémmel, aki szintén nézi a Doctor Who-t, hogy miért váltogatják ilyen gyakran a szereplőket? Ha arról lenne szó, hogy kiöregedtek, esetleg 10 évadon keresztül szerepeltek és ráuntak, vagy híres színészek lennének a szereplők, rengeteg mennyiségű filmben szerepeltek volna és a Doctor Who csak egy kis, "jelentéktelen" megálló lenne számukra, akkor megérteném, azonban ezekről a többség esetében szó sincs. Mégis Amy és Rory is csak 2 és fél évadot voltak, David is csak 3 évadot Doktorkodott és akkor még ne is említsük Eccleston-t, vagy az egy évados társakat. Vagy a sorozat készítőik váltogatnak ilyen gyakran? De mégis miért? Igazából elég érthetetlen. Sok sorozat 10, vagy több évadot megél ugyanazzal a szereplőgárdával.
  • Dzsini
    Vagy csak szórja a heringeket Moffat kézenfogva a részek íróival :) Máskor is jól elvolt azzal, hogy telerakták félrevezető jelekkel a részeket, és pontosan tudták az írók, hogy ilyenkorra ismert lesz az utolsó rész címe és szinopszisa is.

Plusz úgyis előszed valami előreláthatatlant, és jön a Deus Ex Machina megoldás, amit még csak kitalálni se lehetett volna.

#1493: azt már eljátszották egyszer, Gaiman pedig a Cyberman-es részt írta ebben az évadban.
  • Andr0
    mert igazából Clara a TARDIS megtestesülése... :D
  • Zero 7th
    Amire majd az évadzáróban hirtelen nagy szükség lesz!
  • Dzsini
    És a TARDIS tisztában volt vele, hogy vissza lesz(lett) forgatva az idő, és ki tudja, hogy nem jutott-e át a felejtésen a tudás egy része...
    :)
  • Andr0
    de úgysem emlékszik szóval ez igazából szívtás volt :D
  • Dzsini
    Azt hiszem látható az eddigi részekből, hogy annyira nincsenek jóban :)
  • Zero 7th
    A TARDIS mutatta meg neki. :)
  • Dzsini
    ami nem tetszett, hogy az "Időháború története" című könyvbe véletlenszerűen belelapozva 2 oldalon belül véletlenül pont ráakad széljegyzetként a Doktor évszázadok óta hétpecsétes titokban tartott nevére... ejnye már... viszont a Gallifrey Enciklopédia-palackok jók :)
  • Starfarer
    Szerintem is jó rész volt, mondjuk az "láva" népekről éreztem hogy az ő alteregoik lesznek.
  • Andr0
    nekem is bejött.. ;)
  • Evoluti0N
    Huh! Jól agyonbonyolított rész lett, pedig nem is Moffat írta :D
    Nekem tetszett.
  • Fabio Capello
    +1
  • Dzsini
    Hát, érdekes egy rész lett ez... igencsak érdekes.
  • Starfarer
    És nem csak ő volt abban a részben, hanem akit Robb stark lebaszott a kitámadásáért, azt volt az igazi meggyőződés nélküli orosz tiszt.
  • Evoluti0N
    Már a múlt heti epizódban is szerepelt "Owen", csak akkor eléggé a háttérben volt megbújva. :) De ha már itt tartunk, akkor meg a tengeralattjárós Doctor Who epizódban pedig "Davos" szerepelt a Trónok harcából :)
  • Starfarer
    Na, rajtam kívül ki ismerte fel segítség nélkül a heti GoT-ban, a Torchwoodból az arcot?
  • Dzsini
    A statról nem sokat tudunk - azt látni, hogy villámgyorsan el tudta fogadni pl. a Doktor idegenségét, a másik világok és lények jelenlétét, a "smaller on the outside"-ot, ez alapján nagyon nyílt, ilyen téren intelligens figura. Viszont az időutazással nagyon nem békült ki, szemben pl. akár Rose-al, aki néhány mondat után látszólag elfogadta az "én akkor most ott lent vagyok holtan / én még meg sem születtem" párost.
  • Zero 7th
    Addig oké, hogy nem ért a számítógépekhez, de az skill, nem stat. Remélem érted mire célzok, hosszas magyarázkodás nélkül is... :)
  • Dzsini
    Biztos csak az elsőre vonatkozott, hiszen a St.Johnban külön elemként ki is volt emelve, hogy semmit nem ért a számítógépekhez, aztán a Doktor meg is lepődött, hogy Twitteres poént süt el.

Olvastam egy olyan teóriát, hogy az oda feltöltött / lemásolt mentalitását viszi majd a Great Intelligence ide-oda az időben, és általa ölt testet az idősíkokban a viktoriánus kortól a jelenen keresztül a jövőig - nekem ez egy kicsit túl egyszerűnek tűnik ahhoz képest, amekkorákat Moffat szokott keverni a történeten.
  • Zero 7th
    Ja, ez elég durva plothole, főleg, hogy az egész cuccnak, ami kinyitotta a féreglyukat, a TARDIS adta az energiát. Megelőztél, ezért jöttem, hogy szóljak... :)

Szerintem leglényegesebb mondat a részben:
    "Every lonely monster needs a companion."

Lesz az évadban még népirtás a Doktor részéről, azt hiszem.

Egyébként kissé hiányolom Clara első találkozáskor villantott intelligenciáját. Mondjuk persze lehet, hogy az csak a jövőbeli Clarára volt jellemző... De most egy kissé "standard companion"-ná silányult, ő az ember a Doktor mellett empátiával, nem az a majdnem Doktor szintű intellektus. Kár.
  • Dzsini
    Mondta: Clara az egyetlen titok, amit érdemes megfejteni.
  • Andr0
    én csak azt nem értem, most akkor van főszál? vagy az a főszál, hogy...
    a Doktor keresi a választ arra miért halt meg 2x Clara és még mindig él?
  • Starfarer
    Ez tényleg egy jó rész volt, pedig nem is Moffat írta. Kb etalon rész :)
  • Andr0
    jó rész volt.. k9vetkező meg egyenesen nagonjólesz ::D
  • Dzsini

De hogy hova tűntek hirtelen a kábelek, amivel az energiát adták a kristálynak, mikor Clara próbálta rávenni a TARDISt, hogy engedje be... konkrétan van egy képváltás, amikor hirtelen eltűnik róla az összes kábel :P
    (és hogy minek hord magával egy olyan kristályt, ami közvetetten a harmadik "halálát" okozta, az jó kérdés :) )
  • Dzsini
    A mostani rész aranyos volt - volt benne csavar is, és jó alapötlet hozzá... jó kis klasszikus DW sztori szerintem.
  • Narxis
    Jah, ez olyan mint a Doktor halála, de ott legalább nem olyan egyszerű trükköt alkalmaztak, hogy hülyének érezze a néző magát, legalábbis szerintem kellően kidolgozott sztori volt. Ha itt is hasonlóan jó lesz akkor egyáltalán nem zavar, hogy tudom, hogy eredetileg se tervezték, hogy nevet adnak a Dokinak.
  • Andr0
    nem fogják elmondania nevét 50 év után... SPOILER ALERT: Sherlock sem halt meg a 2. évad végén :)