2363
I am the Doctor whether you like it, or not!
  • Fabio Capello
    Szerintem

SPOILER! Kattints ide a szöveg elolvasásához!
    is egy "eltitkolt" regeneráció, akinek a regeneráció során valahogy módosulhatott a tudata/hozzáállása, és emiatt követte el, amit elkövetett.
  • Dzsini
    a felvázolt elmélet alapján ő a 8. és Christopher Eccleston közötti, aki "nem érdemli meg" a Doktor nevet, hiszen például többszörös fajirtást hajtott végre - nem lehet az első előtti, hiszen Clara látta, mikor William Hartnell a lányával elviszi az első útra a TARDISt. A pontos névre (Béla) meg nincs szükség, a "név" itt az eszmét jelenti - the Name of the Doctor - a Doktor neve úgy, mint ahogy egy eszmény nevében is lehet cselekedni.

...persze ebben az is benne van, hogy Christopher Ecclestont nem sikerült visszacsábítani az ötvenedik jubileumi részre, akkor lehet, hogy másképp alakultak volna a dolgok - John Hurtön részben a Nyolcadik Doktor viktoriánus ruhája, részben a Kilencedik bőrkabátja van :)
  • Andr0
    hát OMFG ez nagyot ütött. Tehát kvázi
    John Hurt a 0. Doctor, a Doctor előtti Doctor. :D Akinek a nevét még mindig nem tudjuk...
  • Dzsini
  • Dzsini
    Ejha.
    Vagy egy másik, számomra is tetszetős elmélet: Azért nem tartja John Hurtöt Doktornak, mert a Doktor - ahogy mondja egy eszmény, egy ígéret, ami a pozitív nézeteket, a jót tenni akarást jelenti. JH pedig az volt, aki valami szörnyűséget tett a múltban, bár "a béke nevében", de nem a Doktor eszméjében - mondjuk például ő volt az, aki "megnyerte" az Időháborút, és kiirtotta a mind a Dalekokat, mind az Időurakat, ami nem teszi őt méltóvá arra, hogy valóban Doktor legyen - és utána regenerálódott a kilencedik Doktor testébe, aki ezzel a fájdalommal élt. Így felismerheti őt a tizenegyedik, hiszen ő az, akire nem szívesen emlékszik, akit megtagadott, és nem hajlandó semmilyen módon számon tartani.

Novemberben, a jubileumi részben meglátjuk.
  • Yoohaj
    Na ez jó volt..... ;)
  • Yoohaj
    Végülis akkor nem szivárgott ki idő előtt a the name of the doctor? Vagy ha átnyálaznám a netet rátalálnék?
  • Fabio Capello
    Well, ma este kiderül.
  • Yoohaj
    igen volt egy az első sorozat végén, és most, hogy így belegondolok valóban a #1476-os teória a legelfogadhatóbb, én is arra szavazok..... ;)
  • Dzsini
    Moffat szereti a Deus ex Machina befejezéseket, de azért a trailerek és az eddigi epizódok alapján nem valószínű, hogy ennyire felrugdossa az eddig megalapozott ismereteket - mindig jelen volt és jelen lesz fénylény amúgy szintén volt már: első sorozat vége, a Bad Wolf.

A Dalekká változást nem hiszem, hogy elmesélik, az is "csak" egy Clara volt, nem valószínű, hogy az, amelyikkel most utazik. Plusz az utolsó részben a trailerek és a képek alapján nem lesznek Dalekok, Great Intelligence lesz és a kalapos arcnélküli fogas izék, plusz Vastra, Jenny és Strax.

Még mindig a #1476 -os teóriát látom a legelfogadhatóbbnak. Pont a She said, He said előzetesben mondja a Doktor, hogy Clara azért lehetetlen, mert túl tökéletes, túlságosan megfelel a "companionság" minden kritériumának (ő az egyetlen titok, amit érdemes megfejteni, ráadásul már harmadszor) - ez egy csapda (bár Clara sem tud róla), csak az eddigi Clarák mind meghaltak valami miatt, nem sikerült őt odavonzani Trenzalorera, és mindig egy-egy új változatot gyártott belőle a GI, és újra a Doktor útjába helyezte. Ma este kiderül.
  • Yoohaj
    #1534: és csak a 3.pont önmagában?=
    tehát behoznak egy új "fajt" (ha úgy tetszik nevezhetjük fajnak) és akit legjobban a #1534 hármas pontjában tudtam megfogalmazni, de ha most jobban belegondolok abba amit leírtam akkor a (Pataky Atilla féle: örök életű fénylény) ;) ;D kifejezés/elnevezés is megállná a helyét a hármas teóriám által megfogalmazott lény mivoltára/leírására ;D

és ha tudod a plusz kérdést is válaszold meg a #1534-ből
  • Dzsini
    #1529: az előző sorozatban megvolt már, nem fogják ugyanazt elsütni, ennél azért fantáziadúsabbak.
    #1531: egyrészt másik faj, másrészt előző sorozatban már eljátszották a ki kinek a gyereke titokkal játékot, ennél azért fantáziadúsabbak
    #1534: kétszer meghalt már, egyszer sem regenerálódott, és a Doktor megérzi, ha van másik timelord a környéken (lásd 3. sorozat)
  • Yoohaj
    mi van ha...

1.)Clara tehát maga is időlord.....(1.)vagy simán időlord vagy=
    2.)Vagyis konkrétabban Clara=Doctor azaz Clara a Doctor nőbéli megtestesülése, valamilyen hibás regeneráció eredményeként (amikor nyilván nő lett volna belőle) vagy valami hasonló....

3.)Vagy még elvetemültebb teóriám, hogy nem is lehet így megfogalmazni, és ő csupán egyfajta: ("legfontosabb ("összekötö")kapocs az univerzumban") aki mindig jelen volt az örökkévalóságban és jelen is lesz. (valamilyen formában) Tehát nem csupán Clara (mint személy), hanem ő maga volt például a Tardis is, vagyis majd az lesz. És ezért lehetetlen. Még azért is gondolok valami hasonlót mert a Clara név jelentése:fényes, csillogó. Hú hát ez egy kicsit kacifántosra sikerült de azért remélem érthető a lényeg. ;D ;)

És még egy kérdés így a végére, ugye nem túl nagy az esély rá, hogy látni fogjuk Clarat átváltozni Dalekká?
  • Andr0
    mi van akkor ha Clara...
    maga az idő megtestesülése
    Amúgy a legesélyesebb szerintem a TARDIS-elmélet... :D
  • Narxis
    Majd Dzsini megmondaj, hogy ezek az ötletek mennyire lehetségesek. :D Vad ötletek, az biztos.
  • Yoohaj
    Egy vad ötletem nekem is van, talán,

Clara a Doctor és River Song közös gyereke?
  • Narxis
    :O

az komoly lenne
  • Fabio Capello
    Vad ötlet, de lehetséges, hogy

Clara a Tardis valamilyen fizikai megnyilvánulása?
  • Dzsini
    De. Ez is egy termék, amit megveszel, mert pozitív hatása van számodra - csak nem a ruhád lesz tiszta, hanem boldog perceket, szórakozást nyújt. És mivel ugyanúgy termék, ugyanúgy reklámozzák mindenféle módon, és ugyanúgy nem fogják tovább gyártani, ha esetleg senki nem veszi meg. Megtörtént már 1986-ban, és 2005-ben kezdték csak újra gyártani.

Jelen esetben foglalkozol vele, és esetleg később megveszed a Bluray lemezt, vagy bármi más terméket, ami kapcsolódik a franchise-hoz.

Persze ez a lenti sejtés nem jelenti azt, hogy ez megrendezett volt, de egy feltételezést megér a dolog. Ha ügyesek, akkor soha nem fog kiderülni.
  • Narxis
    Ez azért nem ugyanaz mint egy mosópor reklám...
  • Dzsini
    Mondj egy olyan reklámot, ami nem hazugságra épül.
  • Narxis
    Naaaaaaa azért ez nem szép dolog. Hazudoznak itt össze-vissza....
  • Dzsini
    Egyre többen úgy gondolják, hogy csak marketingfogás volt az állítólagos kiszivárgás, 2 helyről jelentek meg képek egy-egy szobában lejátszott epizódról, kézben tartott lemezről, azóta se egy plusz kép, se semmi bizonyítékerejű, csak további történet-találgatások.

A plusz jelenetet biztosan lezsírozták már a BBC-vel, tehát azt leadták volna így is úgy is, viszont szépen felpörgették így a nemzetközi közösséget.

Így visszatekintve a Cyberman script is lehetett "megrendezett" reklámfogás, kell hozzá egy-két olyan ismerős, aki régebb óta aktív a neten, és velük megbeszélni, hogy nagyjából milyen történet kell, és azt kb. hogy kellene tálalni. Ha így van, akkor pirospont Moffatnak, jól használja a modern közösségi médiát hypeolási célból.
  • Dzsini
    Nem, az majd ősszel várható - az első rész 1963 november 23-án került képernyőre, idén is szombat lesz 23-a, úgyhogy én azt a napot tartom a legvalószínűbbnek. Ez a mostani "csak" egy évadzáró lesz.
  • Fabio Capello
    Ha jól veszem ki, akkor ugye ez az utolsó, záróepizód nem egyenlő az ötvenedik évfordulós résszel, nem itt jön Tizeske, meg Rose?
  • Dzsini
    1 héttel a bemutató előtt már nem lehet egy BBC műsorrendjét átalakítani csak úgy poénból :)
  • Zero 7th
    Jajmár, ne hagyd már magad így átverni... Így is, úgy is leadják a bónusz anyagot, akár sikerül megtartani a "titkot" akár nem. Sima marketingfogás, kiadják az utolsó részt is a DVD-n, megveszik mind egy szálig, mert "exkluzív", aztán a bónusz tartalommal úgyis leültetnek mindenkit a tévé elé IS, tehát a nézettség meglesz mindenképp.
  • Narxis

Ez jó ösztönzés, így tényleg megéri várni.
  • Dzsini
    Moffat és a BBC elnézést kért, és megkérte a rajongókat, hogy - ahogy a tegnapi rész scriptjénél is történt még régebben* - ne rontsák el mások szórakozását, ha sikerül, akkor egy közös David Tennant - Matt Smith jelenetet fognak leadni köszönetképpen.

Egyelőre annyi lett teljesen publikus, hogy nem okoz csalódást az utolsó rész. Nagyon remélem nem került olyasvalakihez, aki BD lemezekről le tudja vadászni az adatokat, akkor csak szöveges gondok lehetnek - van olyan online fórum, ahol jövő szombatig lezárták a kommentelési lehetőséget, biztos-ami-biztos alapon.

* - a Nightmare in Silver - akkoriban még The Last Cyberman - teljes forgatókönyve bent maradt egy taxiban, és egy rajongó kezébe került. Ő felvette a kapcsolatot a BBC-vel, és visszajuttatta hozzájuk úgy, hogy semmi nem került fel róla a netre, csak a címlap fotója.
  • Narxis
    :O

és ez baj? Akkor töltsük ezerrel.
  • Dzsini
    Ehh :( A BBC amerika ügyesen kipostázta a Doctor Who Series 7.2 lemezeket (Bluray, DVD), tehát már most nézegetik csomóan az utolsó részt... és fent is lesz ezer helyen.
  • Dzsini
    Aha, ahogy azt móricka elképzeli :)
    Ez a rész amúgy tele volt régebbi részek idegen maszkjaival, még Torchwoodból is.

...a "statiszták" képzése amúgy elég kemény, a régi Cyberman részek idején még volt rendes Confidential, ott mutatták, hogy több napig kemény gyakorlatozás megy, hogy megtanuljanak gépszerűen járni.
  • Narxis
    Nézem ezt a Behind the Scenes of Nightmare in Silver vidit youtube-on és úgy lettem volna Cybermen statiszta, fizetni se kellett volna csak megtarthassam a jelmezt. :DD
  • Dzsini
    pár érdekes pillanat a trélerből
  • Narxis
    Na ez jó rész volt, ilyennek kellene mindig lenni. Cybermen 4ever!
  • Dzsini
    Ez jól sikerült szerintem, igazi Doctor Who hangulatú rész volt - Gaiman ügyes :)

és egy kis felvezetés jövő hétre:
  • Dzsini
    "mit kerestek a viktoriánus angliában" - ez gondolom neked kimaradt, elmagyaráz pár dolgot. Vastrát a londoni metró építésekor ébresztették fel véletlenül (a silurian nép volt a Föld előző aktív civilizációja), találkozott a Doktorral, és ő meggyőzte arról, hogy használja ki a lehetőséget, hogy legalább életben van. Straxot a Demons Run csata után hívták el magukkal, ahol (majdnem) meghalt, így folytatni tudta a Doktornak ígért jótékony életét. Jenny pedig helyi erő.
  • Starfarer
    A mostani rész eléggé silány volt, sajnos. A gyíkot, meg a sontar-ha guyt már alapból se értettem mit kerestek a viktoriánus angliában. És a köv rész még rosszabbnak ígérkezik számomra, gyerekek, meg cybermen..brrr.
  • Dzsini
    Én végignéztem és -hallgattam az összes klasszikus és hangjátékban készült részt, tucatnyi könyvet elolvastam - jobbakat is, gyengébbeket is - úgy vagyok vele, hogy ha nem is voltam épp elájulva egy-egy résztől, attól még elment egynek :)
    (legfeljebb ha egyszer majd újra- újranézem, akkor gyorstekeréssel megyek végig azon a részen - így járt pl. a Love and Monsters, vagy a Fear her - de 2005 óta talán csak ez a kettő volt, ami számomra ezt a szintet ütötte meg)
  • Narxis
    Nehéz több briliáns évad után, hogy most nem találom a vonzerőt ebben a sorozatban. Mert nem rossz részek ezek, de hiányzik belőle számomra valami ami miatt korábban minden rész filmszerű volt, egyszerűen úgy voltam a végén, hogy Wow!

Persze ez van, nem ez az utolsó változás, lesz még biztos új Doktor is meg minden. Majd kibírom, de látom nektek azért tetszik.