Doctor Who (TV)

Jelentkezz be a hozzászóláshoz.

biomage
akkor mi van azal hogy nem mehet a fix ponthoz, mert kiüti magát, vagy valami ilyesmit mondott.

Aktiv:ASUS PRIME H610M-E D4-CSM | INTEL I3 12100F | Kingstom 2x16GB 3200 MHZ Ram | Sapphire RX 6600 XT 8GB | Chieftec GPS600A8

Dzsini
Egy 50 éves idõutazásra alapozó történetnél mit vársz? Errõl pofázunk itt már évek óta 😊

If your idea of "beauty" is narrow, you will rarely see it unless you live a sheltered life and avoid new experiences. The moment I stop having fun with it, I'll be done with it.

Narxis
Ez mekkora már. 😄 Megnézem youtube-on fent van-e ez a rész vagy jelenet.

Pfff hát akkor ez így kényelmes, mindig változtatni a szabályokat...

Értem én, csak leszarom. :) Nem kell válaszolnod, igazam van.

Dzsini
Nem ha összefutnának, összefutottak.

(az elsõ Doktort egy másik színész játszotta, Hartnell már elhunyt)

Ott a tudományos blabla (világ elpusztulása, robbanás, akármi), az csak akkor mûködik, ha épp a történetmesélés szempontjából van szerepe - Rosenál volt, a Doktoroknál, Amynél, Rivernél nem.

If your idea of "beauty" is narrow, you will rarely see it unless you live a sheltered life and avoid new experiences. The moment I stop having fun with it, I'll be done with it.

Narxis
"Volt már olyan is, hogy 2, 3 vagy 5 Doktor volt ugyanakkor, ugyanott 😊"

Ez azért elég veszélyes lenne mint abban a részben amikor Rose megérintette a csecsemõkori magát. Akkor ha összefutnának a Dokik elpusztulna a világ... nem?

Dzsini
Nincs ezzel semmi gond, Amy is volt kétszer egy helyen a Space and Time részekben, a Big Bangben, és még egy csomó ilyesmit találni 😊

...volt régen egy tudományos blabla sztorielemként ugyanarról a személyrõl kétszer egy idõben, de mostanában nem használták.

Volt már olyan is, hogy 2, 3 vagy 5 Doktor volt ugyanakkor, ugyanott 😊

biomage
nem nézek ebbe a topikba, szóval bocs a kérdésért, biztos már valaki kérdezte, hogy történt meg az hogy 2x volt River 1 helyen? tudjátok amikor a dokit megölte

Aktiv:ASUS PRIME H610M-E D4-CSM | INTEL I3 12100F | Kingstom 2x16GB 3200 MHZ Ram | Sapphire RX 6600 XT 8GB | Chieftec GPS600A8

Dzsini
Ha igaz a prófécia a válasz a tizenegyedik bukását hozza - jön a 12.

biomage
nem egyértelmû milyen doktor? 😊 én tudom milyen 😊

Narxis
Pedig jó lenne ha válaszolna már.

Dzsini
Fields of Trenzalore - nem volt még.

biomage
Tegnap volt az idõ megállása rész, a végén a kékbõrû sima fej megmondta a doktornak milyen kérdésre kell majd válaszolnia eluziánon vagy hol, ara a kérdésre már válaszolt? 😊 vagyis volt már az a rész? 😊

Na, megnéztem az (új) Doctor Who-ból az eddig kijött összes részt, beleértve a webizódokat, minizódokat is. Nem merem kijelenteni, hogy a világ legjobb sci-fi sorozata, mert ahhoz a világ összes sci-fi sorozatát látnom kellett volna, de annyit mondhatok, hogy nagyon ott van a szeren 😊 Kár, hogy most március végéig várni kell. Megszoktam már a napi Doctor Who adagomat. Azt hiszem, hogy belekezdek a régi sorozatba. <#eljen>
Dzsini
Mert a Blessing "átfordította" a világot, és Jack volt az egyetlen a másik oldalon, akirõl tudtunk.

Megnéztem a Torchwood 4. évadát. Nem lett ez azért annyira rossz, mint ahogy itt egyesek írták 😊 Nekem 1 dolog nem volt világos benne. Elég logikátlanságnak tûnt.
Spoiler (katt a megjelenítéshez)
Az oké, hogy a Blessing + Jack vére segítségével mindenki halhatatlan lett. Azonban Jack mitõl lett halandó? Szerintem semmi ok nem volt arra, hogy azzá váljon
Narxis
loool

Dzsini

Dzsini
Ezért is mondtam, hogy meg lehet találni itt-ott - kedved szerinti nyílt, nagy torrentoldalon keress rá (isohunt, piratebay, btdigg, kat.ph, akármi...), rakd nagyság szerinti sorrendbe, és rá fogsz akadni. Vidd, amelyik tetszik.

Ha erre a hozzászólásra gondolsz, azzal az a baj, hogy a jelek szerint olyan, hogy Demonoid, már nem létezik.

Narxis
haha 😄

Dzsini

Dzsini
A topic elején linkeltem egy ~200 gigás torrentet, kb. az a méret az, amit meg lehet találni itt-ott, és szinte az összes epizód megtalálható benne.
(keresõben nagyság szerint sorba kell rakni a találatokat)

Nekem csak az lenne a kérdésem, hogy a régi sorozatot HONNAN lopom el..? 😛 Torrenten ingyenes keresõkkel túlteng az új sorozat... Egyben az egész, sorozatonként leválasztva, _epizódonként_ szétválasztva, confidental részek egyben, egyesével, stb. Sokezer torrent ugyanarról. Régi sorozat meg elvétve, 0 seederrel...

Köszi 😊
Dzsini
A tardis.wikia.com-on fent van minden apróság, és minden ilyen plusz résznél (prequel-ek, miniepizódok, stb.) írja, hogy kb. hova illeszkedik a nagy részek között.

Olyan oldalt esetleg tudsz ajánlani, ahol ténylegesen írja az összes epizódot? Ahogy írtam, wikipédián nem ír minden webes epizódot. 😊
Dzsini
Az Unearthly Child amúgy is kötelezõ, azzal kezdõdik az egész, a másodikban pedig rögtön jönnek a Dalekok 😊
(és azzal a résszel rögtön tarkón is verték az eredeti "történelmi oktató-kalandsorozat" koncepciót, amit egy ideig terveztek...)

Viszont fõleg a második Doktor idejébõl nagyon sok részbõl csak hanganyag és forgatási képek vannak meg, úgyhogy ott nehéz végigkövetni a dolgokat. A harmadiktól pedig már színes és megvan minden, és Pertwee Doktora nekem (a hetedik mellett) az egyik legjobban tetszett, bár akkor épp nagyon más stílusú volt a sorozat (viszont azokhoz teljes a magyar felirat).

Majd elkezdem nézni a régit is és ha nem jönik be, akkor max ajánlasz részeket. 😊 Nagyon tetszik a sorozat világa. Nagyon egyedi. Nem igazán hasonlít egyik sci-fi sorozat világára se, amiket eddig néztem. Emellett az epizódok sztorijai is (többnyire) hihetetlenül jók. Elõször gagyiságnak tûnt. A Cool TV-n láttam még anno az elsõ 2 részt az elsõ évadból és csak néztem, hogy mi a fene ez, de aztán nem tudom milyen megfontolásból elkezdtem nézni nemrég a netrõl töltögetve és beleszerettem.
Space and Time-ot néztem. Wikipedián szoktam nézni, hogy milyen sorrendben jönnek a részek. A First Night-ot is írja, de mondjuk a Great Detective-t nem, meg más webizódot sem, ami a 7. évad folyamán megy.
Dzsini
Madame Vastra a silurian és Jenny 😊 Õk csak úgy jöttek, de lesznek még.
Ami fontos lehet, és figyelj oda rá: a hetedik sorozat környékén is van egy csomó apró, internetes epizód, ami sokat hozzáad a történethez.
(plusz remélem eddig se hagytad ki az ilyeneket - space and time, a first night - last night történetek, majd késõbb a PS, a mostani karácsonyi epizód elõtt a Great Detective és a másik...)

A régi sorozat sokszor elég nehéz feladat, ha nem vagy nagyon elszánt, akkor érdemes inkább keresni online valami ajánlatot, hogy melyik részekbe érdemes belekóstolni (attól is függ, hogy mennyire jó az angoltudásod, mert nem mindenhez van magyar felirat, angolból van több). Ami mindenképp érdemes - mindegyik Doktornál van 2-3 ikonikus történet, megismerni a Doktorokat, a fontosabb companionokat. Ha gondolod én is ajánlok néhányat, ami szerintem kikerülhetetlen.

Én végignéztem mindet, nagyon más a tempója a történeteknek (általában 4x25 perc a mostani 1x45 helyett). Nem bántam meg, de én már meghallgattam több száz hangjátékot is, és elolvastam pár tucat könyvet, így nem biztos, hogy mérvadó a véleményem 😊

A kalózok okés, judoon okés, a kék csávóra is emlékszem, de nem tudom, hogy honnan ismerõs. De a sontaran, meg a gyík (nem tudom a faj nevét) csaj? Azokat csak úgy berakták?
Ja és ha már itt tartunk. Lassan utolérem a sorozatot, plusz megnézem az összes részét a Torchwood-nak, meg a SJA-nak. A régi Doctor Who sorozat milyen? Érdemes nézni? Vagy mai szemmel nézve zavaróan gagyi?
River
Amy lánya.
Na ne!! Nem kicsit meglepõdtem 😄
Btw azok, akik segítettek a Doktornak a csatában, azok a régi sorozatban találkoztak a Doktorral? Csak néztem, h "Ez ki, meg ez ki?".
Dzsini
A Doktor mindenkor a lehetséges békés megoldás híve volt, a harmadik anno igen csúnyán megharagudott az emberekre, mikor a Silurianokkal összeakasztották a bajszukat (erre utal is az új sorozatban, hogy már régebben se jött össze a békés tárgyalás), de ezer másik példa is van, õ mindig az agresszió ellen van.

Mondjuk ezért is lesz az a 6. sorozat közepe és vége az, ami - érzi, hogy elszaladt vele egy kicsit a ló...
ezt majd a 6. sorozat közepe után olvasd csak el 😊 és ezért volt az, hogy a doktor szó abban a Gamma erdõkben a nagy harcost jelentette, és nem a gyógyító, rendet hozó embert, mint pl. a Földön - ez Moffat egyik nagyon régi ötlete, hogy a doktor szó azért jelent a Földön csodálatos jótevõ embert, mert faji szintû emlékünk van a beavatkozásairól

Narxis
De õ már egy új Doktor, minden regenerációval alapjaiban is változik. Hiszen a személyisége se állandó.

Jah, hogy úgy, hogy jaj!! Értem. Persze. Okés, köszi 😊
Dzsini
Hogy bekerüljenek egy olyan szobába, ahol bizonyosan nincs jelen egy Silent sem, és tudjanak álca alatt dolgozni.

A Silence-el a nagy probléma ott van, hogy:
ha 1969 óta folyamatosan gyilkoljuk õket, akkor hol van a rengeteg hulla? Plusz nem igazán Doktor-kompatibilis megoldás egy népirtás propaganda beépítése az emberi tudatba

6. évad elsõ 2 része nagyon jó lett. Ez a Silence valami zseniális ötlet. Egy valami nem volt teljesen világos. Nem tudom, hogy szükséges-e a spoiler tag, de azért mindenesetre rakok, hátha valaki hozzám hasonlóan nem rég kezdte el nézni a sorozatot és jár ide.
Miért volt szükség arra, hogy a 2. részben a (volt) FBI ügynökkel karöltve eljátsszák a Doktor bebörtönzését és a többiek halálát?

Egyébként Matt Doktort egyre jobban bírom. Ha David 10, akkor Matt 9,5.
Ilyen ez. Mindig találsz valamit, ami végeredményében pozitívvá teszi az átlagot, aztán majd megszokod és megszereted azt is, ami elsõre szokatlan.

Többek közt ezért zseniális a sorozat szerintem...

Az 5. évad közepe felé tartok. Eddig nem nagyon tudok véleményt formálni az (számomra) új Doktorról. Kicsit furcsa, h nem David az. Nagyon tetszett az õ karaktere. Úgy tûnik, h Matt Doktor karaktere is elég hasonló jellemû. Lehet, hogy mire a 7. évadhoz érek, addigra megszokom 😊
Az új társ, Amy pedig. Hmmmmm 😊 Nem tudom, hogy mi a legjobb kifejezés rá. Szexi? Nem is tudom. Nagyon bejön. Az egész lénye, ahogy van. Nem az a kimondott bombanõ, de nagyon bájos és aranyos és vörös és kicsit szeplõs és stb.stb. Már csak miatta is érdemes nézni. Imádom.
Dzsini
Egy kis jó hír:

So the schedule for the 8 episodes should follow:
706. Written by Steven Moffat – Saturday 30th March
707. Written by Neil Cross – Saturday 6th April
708. Written by Mark Gatiss – Saturday 13th April
709. Written by Neil Cross – Saturday 20th April
710. Written by Stephen Thompson – Saturday 27th April
711. Written by Mark Gatiss – Saturday 4th May
712. Written by Neil Gaiman – Saturday 11th May
713. Written by Steven Moffat – Saturday 18th May

A jubileumi eseményekrõl még nem tudni.

Dzsini
79 éves Tom Baker, a negyedik Doktor:

Nem néztem, mert season1ben rájöttem, hogy ez az a típusú sorozat, amit rühellek, történik részenként egy esemény, egyébként meg a szereplõk elõtörténetei. Pont nem érdekelt, picit sem.

Utána meg ilyeneket olvastam:
Link

Ez gyorsan meg is gyõzött, hogy nem maradtam le semmi fontosról.

stargatelost
Inkább hallgattál volna 😊

922044:16 SYSTEM FAILURE SYSTEM FAILURE SYSTEM FAILURE \"I think I crashed your plane\"

Eheh. Hát lehet, hogy összefüggõ, csak épp értelme nincs a dolognak, ezért tökmindegy, mennyi részt nézel meg, érteni úgysem fogod. Akkor meg akár ki is hagyhatsz részeket, mert a megnézésük úgysem visz közelebb ahhoz, hogy értsd. Ez pont az a sorozat, aminél nemhogy az évadnak elég megnézni az elsõ és utolsó részét, hanem az egész, x évados sorozatnak. De szerintem még az is sok belõle.

A Maffiózókat csak simán untam, de szörnyen.

stargatelost
Haha, ha a Lostból kihagytál egy részt, akkor kb. buktad is, szóval nem jó példa, az éppen hogy rendkívül összefüggõ 😊 Maffiózókat nem láttam, de az meg egy HBO dráma, az meg megint más, ott folyamatosan megy a történet, nem hiszem hogy jellemzõ lenne rá az országos sorozatok cliffhanger tematikája 😊

922044:16 SYSTEM FAILURE SYSTEM FAILURE SYSTEM FAILURE \"I think I crashed your plane\"

Igen, ezért még éppen elviselhetõ számomra, de eléggé a határon van. A 4. évad meg már túloldalra esik.

Alapvetõen nem is a Childrenrõl írtam, hanem úgy általában.

Dzsini
Ez szerintem nem volt igaz a Childrenre, ott minden részben volt valami, ami vitte elõre a fõ szálat is, vagy értelmes mellékes volt. A Miracle Day már tényleg problémás, ott volt bõven töltelék, ami semmirõl sem szólt, csak ki kellett tölteni a 10 részt.

Lostot meg ilyesmit sose láttam, tehát nem tudom azok milyenek 😊 Emiatt kergetni sem lehet velük 😊

Hát, szerintem nem "teljesen rendben volt", hanem inkább "még éppen el lehetett viselni".

Persze ez lehet a kialakult és berögzült sorozatellenességem miatt is. Nem viselem jól a rétestészta sztorikat. Legalábbis filmen. Nagyon rühellem, hogy az ilyen elnyújtott szarok mindennel foglalkoznak, csak a fõ sztoriszállal nem. Azt, hogy az évadok közepén olyan elbaszott unalmas részek vannak, hogy a legérdekesebb jelenet az epizódban a legvégén a cliffhanger, aminek a megoldására kb majd a fináléban kerül sor. De legfõképpen azt, hogy semmi nem történik, ha az ember megnézi az elsõ epizódot, majd az utolsó kettõt az évadból, akkor végeredményében semmirõl nem marad le.

Nem is nézek sorozatokat, egy Lost-tal vagy egy Maffiózókkal a világból lehet kikergetni kb...

Dzsini
A Children is teljesen rendben volt 5 részben 1 történettel, ott elég feszes volt végig a tempó. A 10 már sok volt, túlságosan megindult RTD társadalomkritikai vénája.
(a Children is errõl szólt igazából, de az elég Torchwoodos maradt, vagy pl. a Second Coming (a 2003-as TV film, nem a 2009-es mozi) is zseniális)

Hivatalosan nem állt földbe, de egyelõre nem készül újabb rész, nem is volt olyan óriási siker - plusz RTD most mással foglalkozik, tehát nem is nagyon jutna rá most ideje (lásd még Moffat és a Sherlock 3. sorozat).