2363
I am the Doctor whether you like it, or not!
  • Zero 7th
    Ehm, igen, hát ezért szoktam meg nehezen az elején. Bár annyiból meg fasza, hogy neki gumimaszk nélkül is sikerül úgy kinéznie, mint egy földönkívüli... :P

És még Kilences volt kiakadva a fülein...
  • Dzsini
    Érdekes, mert nincs egy hónapja, hogy hír volt arról, hogy aláírt a nyolcadik évadra is. Persze az ő döntése is, hajrá :)

Én azt vártam, hogy Moffat hamarabb távozik, mint Smith - bár három évad plusz a jubileum bőséges időtartam neki is. Bár voltak jelek, ami alapján már pedzegették a dolgot - nemsokára filmforgatásba kezd, lenyíratta a haját egészen tüsire, meg ilyesmik.
  • Fabio Capello
    Nem, JLC marad, azt mondják.
  • Yoohaj
    Az igen... Hát én azt gondoltam, hogy ennél azért egy kicsit több időre számolnak vele, hát úgy látszik mégsem.
    A Clarat alakító Jenna-Louise Coleman távozására ugye még nem kell számítanunk Matt Smith távozásával, ő gondolom még marad a következő inkarnációval is?
  • Fabio Capello
    Igaz, a BBC oldalán is kinn van már, sajnos :/
  • Narxis
    Na kíváncsi vagyok, hogy ehhez mit szól majd Dzsini... durva ha igaz.
  • stargatelost
    Az igen Hát nem is tudom...
  • Fabio Capello
    na neeeeeeee....
  • kovi04
    Matt Smith távozik a Doctor Who-ból. Az utolsó epizódja a karácsonyi epizód lesz.
  • Evoluti0N
    C a helyes, ha jól tudom. Nem csaltam.
  • Dzsini
  • Dzsini
    Nincs hivatalos írás, tehát nem lehet lefordítani. Amit itt-ott a neten használnak, az egy rajongó által kialakított angol nyelv írásmód. A körvonalas írásról hivatalosan azt se tudni, hogy betűkre vagy gondolatokra épít, hogy van-e információs egység, hogy egyáltalán hogy kell olvasni...
  • Fabio Capello
    Kérdés egyébként - valaki nem tudja, lefordították a gallifreyi feliratot az új TARDIS-belsőben?
  • Dzsini
    Érdekes filmek :) távolról van közük a DW világhoz, viszont szerepel az egyikben Wilf fiatal korában (pontosabban a színész)
  • Gordis2k
    Esti program:)

Vegre beszereztem amazonrol:)
  • kopa1
    Amúgy nagyon remélem, hogy november közeledtével összeraknak egy minimum ilyen minőségű trailert az 50.-re ;)
    http://www.youtube.com/watch?v=7li5eZ3JZbA
  • Dzsini
    A korszakhoz képest (hatvanas évek) amúgy még egészen erős, aktív figuraként ábrázolják a nőket már az elején is. Hamar alakul amúgy (meg hozzá is lehet szokni), lesz sokféle női szereplő, és egy időre le is szoknak a sikítozásról (aztán visszatérnek rá egy-két companionnál).

Skarora majd még visszatérnek párszor, jelen lesz a (negyedik) Doktor akkor is, amikor Davros megalkotja először a Dalekokat.

Itt egy lista egy máshol összeállított ajánlott részekről a klasszikus sorozatból - az érdekesebb, jobban sikerült, vagy történetileg lényeges részek:
    SPOILER! Kattints ide a szöveg elolvasásához!

FIRST DOCTOR
    An Unearthly Child
    The Daleks
    Key's of Marinus
    The Aztecs
    The Time Meddler
    The Gunfighters
    REGENERATION "THE TENTH PLANET"

SECOND DOCTOR
    Tomb of Cybermen
    The Mind Robber
    The Krotons
    The War Games
    REGENERATION "THE WAR GAMES"

THIRD DOCTOR
    The Silubains
    Inferno
    Terror of the Autons
    The Daemons
    Carnival of Monsters
    REGENERATION "PLANET OF THE SPIDERS"

FOURTH DOCTOR
    Genesis of the Daleks
    Pyramids of Mars
    The Robots of Death
    The Talons of Weng-Chiang
    City of Death
    Logopolis
    REGENERATION "LOGOPOLIS"

FIFTH DOCTOR
    Kinda
    Earthshock
    The Caves of Androzani
    REGENERATION "THE CAVES OF ANDROZANI"

SIXTH DOCTOR
    Attack of the Cybermen
    Vengeance on Varos
    Mark of the Rani
    Two Doctors
    Revelation of the Daleks
    REGENERATION "TIME AND THE RANI"

SEVENTH DOCTOR
    Paradise Towers
    Remembrance of the Daleks
    Greatest Show in the Galaxy
    Ghost light
    Curse of Fenric
    Survival
  • Zero 7th
    Most nézem wikin, hogy nem volt Dalek retcon. AZ a Skaro, és ez történt.
  • Evoluti0N
    Ha nagyon hiányom lesz novemberig, akkor lehet, hogy a későbbi Doktorokkal bepróbálkozom, de az elsőt nem hiszem, hogy valaha is meg fogom nézni.
  • Evoluti0N
    A dalekosnál hagytam abba. Nem tudom pontosan, hogy mennyit néztem meg a dalekosból, de pár részt még abból végigszenvedtem. Tudtam, hogy mire számítsak: fekete-fehér kép, béna díszletek, stb., szal ez a része nem zavart, de arra nem számítottam, hogy ennyire idegesítőek és ellenszenvesek lesznek a főszereplők, különösen a nők.
  • Zero 7th
    Persze, hát az első sorozatban nem tudhatták, hogy 50 évig fog menni... Nem várok ám túl sokat ettől, próbálom élvezni olyannak, amilyen.

Te meddig jutottál a régi részekkel? Csak az első sorozatot skippelted, vagy hagytad is az egészet a fenébe?

Az még a nagy problémám, hogy fullon vannak a vinyóim, nem tudom tölteni már a többit. Kb másfél éve nem írtam ki semmit DVDre. Tárolom a komplett 2005-ös sorozatot, meg egy rakat egyéb filmet, el vannak téve, hogy majd archiválom. De iszonyat lusta vagyok hozzá... :P
  • Evoluti0N
    A Dalekok valahol útközben meg lettek változtatva a sorozatban. Nem stimmel az eredetük, a szülőbolygójuk, ráadásul a Doktor se ismeri őket. Ezek még nem azok a dalekok, amik később szerepelnek. Azt mondjuk nem tudom, hogy volt-e valami magyarázat a sorozatban, vagy csak úgy gondoltak egyet és teljesen megváltoztatták a dalekok történelmét.
  • Zero 7th
    Wááá, zokogva fut a TARDISig, meg megijed a villámlástól. És közben egy time lord. Hülyét kapok! :D

De közben meg a Dalekek tök aranyosak, meg nem ismeri még őket a Doktor. Ja, meg kissé kevésbé bírja a sima sugárzást, mint Tizeske, aki csak úgy kirázta kislábujjból...

Na jó, nem kommentálom végig. :P
  • Zero 7th
    Engem azért érdekel a dolog, sőt, élvezem is, amikor épp nincs pánikolás.

Mondjuk elég fura, hogy rögtön az első (négy) részben megváltoztatják a történelmet, amiről gondolom nem lesz további szó...
  • Evoluti0N
    Nekem is ez volt a bajom vele. Elkezdtem nézni az első sorozatot, de egy-kettő abbahagytam az idegesítő, pánikolós, sikongató nők miatt. Teljesen hozzászoktam a talpraesett, önálló, bátor társaihoz a Doktornak az új sorozatban és ez a hisztis picsák (már elnézést) a régiben teljesen kiakasztanak. Tudom, hogy a 60-as évek más világ volt és ilyeneknek kellett lennie a nőknek egy sorozatban és egy erős, bátor férfi kellett melléjük, aki megvédi őket, de akkor is. Ez már nekem sok :D
    Ráadásul úgy egybe véve az egész szereplőgárda roppant unszimpatikus, plusz még a Doktor se egy kedvelhető alak. Egy mogorva öregember, aki csak magára gondol és nem törődik másokkal.
  • Zero 7th
    Jó sokáig ilyenek lesznek a nők a sorozatban, mi? Ezt a rinyálást-sikongatást nehezen viselem... A nulla költségvetésű díszletek meg egyebek nem zavarnak, de ez kicsit kiakasztó.
  • Zero 7th
    Na, egy hét alatt lejött az első szezon a klasszikus sorozatból. :) El is kezdem nézni.
  • Gordis2k
    Akkor ussuk el massal:)

50th :)
  • Dzsini
    ... mert valamivel el kell tölteni a következő fél évet :)

• Dzsini
    Nem tudni - valószínűleg igen, mert Matt Smith és J L Coleman leszerződött a nyolcadik sorozatra (bár arról nincs hír, hogy Hurt nem...)
  • Zero 7th
    Nem vagyok benne biztos, hogy eljutott az agyamig, hogy az arra vonatkozik, azon kattogtam, hogy John Hurt. Meg szombaton láttam, ma meg kedd van. :P

Tudok még vagy féltucat egészen hihető kifogást, soroljam? :D

Ja, és Hurt csak a special erejéig lesz Doktor?
  • Dzsini
    #1523 - ha már a képernyő közepén elhelyezett "November 23" felirat nem lett volna elég feltűnő.
  • Zero 7th
    Ugye most nem ez volt a jubileumi rész a cameo doktorokkal?
  • Fabio Capello
    :D:D átsiklottam felette :P
  • Dzsini
    #1542 - ejha link :) A topicot is érdemes nézni ;)
  • Fabio Capello
    Megnéztem megint a részt

Akik nézték az eredetit, azoknak a GI által említett egyik név, a Valeyard ismerős lehet. Akiknek nem, azoknak erre tessék :)
  • Evoluti0N
    Váó! Ez ütött. Nagyszerű befejezés volt.
  • Narxis
    Na megnéztem...kellett egy fél óra, hogy magamhoz térjek....ez nagyon durva volt, jó volt látni az elején, hogy hogy kezdődött minden, a vége meg természetesen ütött.
  • Dzsini
    Lásd még: #730 - 1995-ből. Már elég régi gondolat ez, és Moffat szokás szerint játszott velünk egy kicsit.
  • Fabio Capello
    Más:

Moffatot ismerve ez a rész sosem a Doktor nevéről szólt, ez inkább egy "The question in plain sight" jellegű dolog volt a rész címével, szerintem inkább a doktor, mint a társadalmilag elfogadott definícióra gondolt - valaki, aki rendbehoz dolgokat, valaki, aki jót cselekszik - persze, szigorúan magánvélemény :D