Doctor Who (TV)

Jelentkezz be a hozzászóláshoz.

Andr0
baba egy rész volt 😊

Armin & Ayu fan

Dzsini
Ha megnézed azt a részt újra, ott beszél is az Ice Warriorokról.

If your idea of "beauty" is narrow, you will rarely see it unless you live a sheltered life and avoid new experiences. The moment I stop having fun with it, I'll be done with it.

Spoiler (katt a megjelenítéshez)
És akkor most hogy jut el a déli sarkra? Még ha tengeralattjáróval el is viszik a partig, van egy fél kontinensnyi táv, amit meg kéne tenni gyalog -40 fokban... Miért is nem az ûrhajót kérte meg, hogy dobja már át õket oda?

Uh, kösz hogy szóltok, töltöm is. 😊

Narxis
Kösz. :p Már meg is néztem tényleg jó rész volt, rég volt már ilyen közvetlen harci jelenetes rész.

Ha jól értettem akkor a Marsról származik? Mert akkor igencsak zsúfolt az a bolygó, emlékezzünk pl. a vizes special részre a 10-es Dokival. 😛

Értem én, csak leszarom. :) Nem kell válaszolnod, igazam van.

Dzsini
És még itt dumálsz ahelyett, hogy néznéd 😊 Jó szórakozást.

If your idea of "beauty" is narrow, you will rarely see it unless you live a sheltered life and avoid new experiences. The moment I stop having fun with it, I'll be done with it.

Narxis
Azt szedem, most jött le.

Dzsini
Doctor.Who.2005.7x08.Cold.War.720p.HDTV.x264-FoV
Feltöltve Today 19:49,

piratebay-nél publikusabb kell? ott 2 perccel hamarabb fent volt, valószínûleg 2 percen belül 100+ seederrel.

Narxis
Jaaaa, én sorozatot a publikos oldalakról szedek azért nem 5 perc. .p

Dzsini
Akkor szoktam beírni, mikor túl vagyok rajta 😊 19:51kor került fel, max 5 perc alatt lent van.

Sokan az utóbbi évek egyik legjobb részének tartják, tényleg nem lett rossz. Bitang jó az Ice Warrior, bár kezdem unni, hogy Nick Briggs adja az összes szörny hangját 😊

Narxis
Már megnézted? Nekem még le se jött pedig 20:10-kor kezdtem tölteni a 720p verziót.

Dzsini
Gatiss megint jó részt írt.

Dzsini
Klisélista 😊
Alien Invasions:
Most alien civilizations devote their time and energy to invading other planets. It is not clear why this activity is so popular. Perhaps it's just their way of being friendly.
In particular, these aliens like to invade Earth. We seem to be prime real estate. Even species who are manifestly unsuited to the local environment want it. The reasons are, again, unclear; it's difficult to imagine what we might have that can't be had more easily elsewhere. Ownership of Earth would be a big resource sink, as well, since you'd have to defend it from all the other aliens who want it.

Base Under Siege:
The Doctor arrives at a base. Bases are always located in isolated areas such as alien planets, space stations, or Antarctica. As soon as the TARDIS lands, the base comes under siege from implacable enemies. The Doctor must use his special talents to help the personnel, who are useless in a crisis, defend themselves.
If this is a television episode, the base will feature a large room in which most of the action will take place.

Factions in Space:
A society, usually a human colony in the future, is divided into two factions. Relations between the factions vary from mild unrest to outright war, but in any case the Doctor is caught between them. The situation usually worsens just as he arrives.
Often an external threat just happens to show up at the same time as the Doctor. Evil Aliens work well for this. If so, either the factions will learn to work together to fight the new menace, or escalating tensions will hinder the Doctor's efforts to defeat it.

Fiction Becomes Reality:
Fiction—sometimes a specific work, sometimes a genre—becomes real, through dimensional weirdness, advanced technology, or some other device. The Doctor is thrown into the resulting environment.
This idea hasn't quite become a cliché yet, as writers are still coming up with new takes on the plot every time they use it. However, it's popular enough that cliché status is inevitable.

Viszont ezzel már mosódnak össze a kategóriák, monster-of-the-weekbõl lesznek a visszatérõk, és gyakran "idegenek fenyegetik Londont" sztorilájnt kapnak.

És akkor ebbõl látszik is, hogy hülyeség is volt elkezdeni kategorizálgatni, túlságosan nem sablonos a dolog, inkább csak visszatérõ motívumok vannak. 😛

Ja, igen, kiegészítés:
6. Visszatérõ ellenségek.

😊

Fabio Capello
elvileg a dalekok ki vannak iktatva egy jó idõre a szuflés résszel, és nem is tervezik rebootolni, legalábbis valami ilyesmi rémlik

Narxis
Jah ez mondjuk így jó, tényleg kb. ilyen kategóriák vannak meg hát ugye újra is újra felbukkanak ugyanazok az ellenségek, Dalekok, Kiborgok, Mester is szerepelt a régi részekben ha jól tom...

Azon gondolkoztam, hogy hány kategóriába lehetne besorolni a részeket, és hogy ezek mennyire metszenek össze. Szal úgy vettem észre vannak részek, amik témájukban nagyon hasonlítanak egymásra, és jól elkülöníthetõek a többi témától.
Mondjuk így, hogy:
1. Mai Londont támadják. Bells volt ilyen legutóbb, a karácsonyi részek jellemzõen ilyenek. Gondolom nem kell részleteznem, ez elég egyértelmû kategória.
2. Tipikus szörnyfilmek. Viszonylag zárt helyszín, kevés szereplõ, van valami monster-of-the-week fenyegeti õket, futnak sokat, lenyomják. Blink, szállodás minótauruszos rész, vagy az a westernes bírós, meg még egy rakás.
3. Hajótöréses részek. Kilyukadnak valahol, ahol épp vészhelyzet van, nem tudnak lelépni, klausztrofóbiás helyszín, de aztán megoldják a bajt: következõ tengeralattjárós rész, Starship Titanic, a fekete lyukas rész, a napból tankolós ûrhajós, stb.
4. Meseszerû, világmegmentõs részek, mint most ez a Rings of Akaármi, Rose egyesült a Tardissal, Doktor megjavította az összecsúszott idõt, stb. Jellemzõen évadzárók, de máskor is elõfordul.
5. Felfedezõs részek, mennek valahova, találnak valamit, beavatkoznak, a világ jobb lesz. Ood, Gridlock, Vendéglõ a Világ Végén, egyebek.

És nagyjából ezek a témák ismétlõdnek körbe-körbe. Mit gondoltok errõl?

Fabio Capello
Úristen gyerekek, olyat theorycraftoltunk az asszonnyal, hogy az beszarás... 😄

Dzsini
Az eddigi legjobb hír számomra a jubileumi részrõl 😊

Kate Lethbridge-Stewart visszatér 😊

Dzsini
A Bells húsvét szombatján volt, azóta már lement még egy rész 😊

Narxis
Ezt a fordító dolgot észre se vettem, tényleg fura. 😄 A "nekem fontos" tárgyaknál nem azt mondta a Doki, hogy "lenyomatot" hagy a tárgyon?

Bár igazából mindegy már én is elfogadtam, hogy sok dolog azért van úgy mert az adott részben úgy kell legyen és logikát ebben a sorozatban ne keressek.

Whoa, várjunk csak, én a Bells of St John részrõl beszéltem! 😄 Akkor ezek szerint van új, és le vagyok maradva! 😛

Dzsini
Miért kapnál köveket? Nem feltétel, hogy mindenkinek minden rész bejöjjön, ez pedig a szokásosnál is mesésebb volt - starwars szintû lényhordát vonultettak, a most következõ pedig kalandosabb, akciósabb lesz (Ice Warrior, "bázis ostrom alatt" zsáner rész).

Érdekes elemek: Clara számára valamiért nem, vagy csak részben mûködik a TARDIS fordítórendszere (késõbb kiderülhet) - ezt akár be lehet tudni annak is, hogy akkor szokott (és nem szokott) mûködni, ha dramaturgiailag szerepe van a dolognak - most lehetett hülyéskedni a fura hangokkal és fura lényekkel, viszont volt egy elejtett mondat arról is, hogy kedveli-e õt a hajó, és Moffat néha ilyen apró elejtett apróságokat rak a történetekbe. (ezek legalább a fele félrevezetés a rajongók szórakoztatására : ))
A világ felépítése is érdekes - légkör van a kavicsokon és köztük, az énekhang elég jól terjed a semmiben, és kapaszkodásból tanulható az ûrmotor irányítása, egy csillag pedig nem túl komoly távolságról sem éget nagyon 😊
És hogy lehet egy "nekem fontos" emlékkel tovább kereskedni? 😊

Nekem nem tetszett a sztori. Bocs, és várom a köveket. 😛

Szal oké, light scifi, de ez még a szokásosnál is kicsit lightosabb volt, számomra már túl a határon.

Narxis
Jah jó rész volt de tényleg agresszívabbnak tûnik a Doki.

Andr0
hát picit volt agresszív, de ez a rész szerintem jó volt.

Armin & Ayu fan

Fabio Capello
Csak én érzem úgy, hogy most az évad másik felében jóval agresszívabb lett a Doktor, mint "kéne"?

Dzsini
Jó kis mese lett.

Ki vette észre a Galaxis Útikalauzos - Douglas Adamses kikacsintást?

Gordis2k
Sajna meg nem toltottem fel mashova ha van FB usered

Doctor Who trip

Shanway(Sieghard)81MM/78ST/79DC/75DA HUNCsuzlee 81/79/77/58 BestBD BD(Franz) Tikirino PPR(Franz)ShAnGron TH(Franz) Shanael KamaNOOB(Sieghard)

Narxis
😄D

Dzsini
Nem, nem érdekel senkit, nehogy véletlenül egy DW iránt érdeklõdõ topicba ilyesmiket pakolj fel 😊

Narxis
Tölts!

Gordis2k
A Doctor Who Experience/muzeum egyszeruen fantasztikus volt...fantsztikus
Ha valakit erdekel tolthetek fel kepeket.

Shanway(Sieghard)81MM/78ST/79DC/75DA HUNCsuzlee 81/79/77/58 BestBD BD(Franz) Tikirino PPR(Franz)ShAnGron TH(Franz) Shanael KamaNOOB(Sieghard)

Gordis2k
Doctor Who Experience T-24h 😊

Narxis
ejj de rondák 😄

Dzsini
Õk térnek vissza benne:

Zygon a nevük, képernyõn egyszer szerepeltek még a Negyedik Doktornál, plusz néha említés szintjén (pl. a Pandoricánál)

Narxis
<#taps>

Nagyon durva rész lesz ez a jubileumos, ezt merem elõre borítékolni.

Dzsini
Ma volt az elsõ olvasópróba

én sajnálom, hogy nem lett áprilisi tréfa 10 + Rose visszahozása - bár megértem a dolgot, egy ilyen jubileumon az elsõdleges cél a rajongók kiszolgálása, és biztosan szórakoztató részt kapunk

Ahhoz, hogy összehúzódj, El?bb ki kell tágulnod, Ahhoz, hogy elgyöngülhess, El?bb meg kell er?södnöd, Ahhoz, hogy összeomolj, El?bb fel kell épülnöd,

Amelia Williams.
😊 Nem vettem észre, de aztán fejszbúkon olvastam, hogy mások írták.
Dzsini
...azt bezzeg nem vettétek észre, hogy ki írta a könyvet, amirõl Clara a kissráccal beszélget.

Dzsini
Kicsit el vagytok tévedve - ez még mindig egy gyermekshow, és a Doktor alapvetõen aszexuális (a Rose-os hülyeség volt igazából teljesen szerepen kívüli).

Andr0
hát kb az lesz hogy utolsó részben megvolt az akció és Clara-t kicsinálja egy Dalek, majd kiderült hogy a csak még terhes is lett...😄 8. évadban akkor masszív háború lenne a Dalekok ellen.

Armin & Ayu fan

Biza. Amikor a 7. évadban elõször felbukkant, meg aztán a karácsonyi részben is, akkor már tudtam, hogy imádni fogom ezt az új companion-t (ilyen szépen "magyarosan" 😊).
Narxis
A kérdés, hogy mikor feküdnek össze? Utolsó részben? 😄 Durva lesz.

Andr0
még a személyisége is olyan akit el tudnék viselni életem végéig. Szóval a Doki jól választott...😄

Armin & Ayu fan

Mondjuk teljesen érthetõ. A Doktor is férfi. Még ha nem is ember, akkor is férfi. Ki nem akarna összefeküdni egy olyan nõvel, mint Clara? 😄
Andr0
gizdulni akart a Lány elõtt... Van egy olyan gyanúm hogy ezek ketten össze fognak feküdni... Ez mélyebb kapcsolat lesz mint Rose és Doki...

Armin & Ayu fan

Tényleg voltak bénaságok.
A motorozós rész is. Mindenhova a TARDIS-szal közlekedik, erre most kitalálja, hogy inkább motorral fog, mert nem viszi "csatába" a TARDIS-t. Na persze. Mintha korábban nem tette volna meg 100 alkalommal 😄