Doctor Who (TV)

Jelentkezz be a hozzászóláshoz.

Fabio Capello
brit sorozat, ennyi 😊 ráadásul, a Doktorok sosem voltak hosszú idõre "szavatálva". 😄

stargatelost
Nem láthattál még sok brit sorozatot 😄 Pl.: Skins, Misfits, Being Human, Primeval mind-mind lecserélõdött a szereplõgárda (Skinsnél mondjuk ez volt a koncepció, Primevalnál meg nem mindenki). Doctor Who-nál is mondhatjuk koncepciónak. Engem nem zavar, talán azért csinálják, hogy friss maradjon, ne fásuljanak be a karakterek 😊

922044:16 SYSTEM FAILURE SYSTEM FAILURE SYSTEM FAILURE \"I think I crashed your plane\"

A napokban arról beszélgettem az öcsémmel, aki szintén nézi a Doctor Who-t, hogy miért váltogatják ilyen gyakran a szereplõket? Ha arról lenne szó, hogy kiöregedtek, esetleg 10 évadon keresztül szerepeltek és ráuntak, vagy híres színészek lennének a szereplõk, rengeteg mennyiségû filmben szerepeltek volna és a Doctor Who csak egy kis, "jelentéktelen" megálló lenne számukra, akkor megérteném, azonban ezekrõl a többség esetében szó sincs. Mégis Amy és Rory is csak 2 és fél évadot voltak, David is csak 3 évadot Doktorkodott és akkor még ne is említsük Eccleston-t, vagy az egy évados társakat. Vagy a sorozat készítõik váltogatnak ilyen gyakran? De mégis miért? Igazából elég érthetetlen. Sok sorozat 10, vagy több évadot megél ugyanazzal a szereplõgárdával.
Dzsini
Vagy csak szórja a heringeket Moffat kézenfogva a részek íróival 😊 Máskor is jól elvolt azzal, hogy telerakták félrevezetõ jelekkel a részeket, és pontosan tudták az írók, hogy ilyenkorra ismert lesz az utolsó rész címe és szinopszisa is.

Plusz úgyis elõszed valami elõreláthatatlant, és jön a Deus Ex Machina megoldás, amit még csak kitalálni se lehetett volna.

#1493: azt már eljátszották egyszer, Gaiman pedig a Cyberman-es részt írta ebben az évadban.

If your idea of "beauty" is narrow, you will rarely see it unless you live a sheltered life and avoid new experiences. The moment I stop having fun with it, I'll be done with it.

Andr0
mert igazából Clara a TARDIS megtestesülése... 😄

Armin & Ayu fan

Amire majd az évadzáróban hirtelen nagy szükség lesz!

Dzsini
És a TARDIS tisztában volt vele, hogy vissza lesz(lett) forgatva az idõ, és ki tudja, hogy nem jutott-e át a felejtésen a tudás egy része...
😊

If your idea of "beauty" is narrow, you will rarely see it unless you live a sheltered life and avoid new experiences. The moment I stop having fun with it, I'll be done with it.

Andr0
de úgysem emlékszik szóval ez igazából szívtás volt 😄

Armin & Ayu fan

Dzsini
Azt hiszem látható az eddigi részekbõl, hogy annyira nincsenek jóban 😊

A TARDIS mutatta meg neki. 😊

Dzsini
Spoiler (katt a megjelenítéshez)
ami nem tetszett, hogy az "Idõháború története" címû könyvbe véletlenszerûen belelapozva 2 oldalon belül véletlenül pont ráakad széljegyzetként a Doktor évszázadok óta hétpecsétes titokban tartott nevére... ejnye már... viszont a Gallifrey Enciklopédia-palackok jók 😊

Szerintem is jó rész volt, mondjuk az "láva" népekrõl éreztem hogy az õ alteregoik lesznek.

A buddhista béke jele. http://en.wikipedia.org/wiki/Swastika

Andr0
nekem is bejött.. 😉

Armin & Ayu fan

Huh! Jól agyonbonyolított rész lett, pedig nem is Moffat írta 😄
Nekem tetszett.
Fabio Capello
+1

Dzsini
Hát, érdekes egy rész lett ez... igencsak érdekes.

És nem csak õ volt abban a részben, hanem akit Robb stark lebaszott a kitámadásáért, azt volt az igazi meggyõzõdés nélküli orosz tiszt.

Már a múlt heti epizódban is szerepelt "Owen", csak akkor eléggé a háttérben volt megbújva. 😊 De ha már itt tartunk, akkor meg a tengeralattjárós Doctor Who epizódban pedig "Davos" szerepelt a Trónok harcából 😊
Na, rajtam kívül ki ismerte fel segítség nélkül a heti GoT-ban, a Torchwoodból az arcot?

Dzsini
A statról nem sokat tudunk - azt látni, hogy villámgyorsan el tudta fogadni pl. a Doktor idegenségét, a másik világok és lények jelenlétét, a "smaller on the outside"-ot, ez alapján nagyon nyílt, ilyen téren intelligens figura. Viszont az idõutazással nagyon nem békült ki, szemben pl. akár Rose-al, aki néhány mondat után látszólag elfogadta az "én akkor most ott lent vagyok holtan / én még meg sem születtem" párost.

Addig oké, hogy nem ért a számítógépekhez, de az skill, nem stat. Remélem érted mire célzok, hosszas magyarázkodás nélkül is... 😊

Dzsini
Biztos csak az elsõre vonatkozott, hiszen a St.Johnban külön elemként ki is volt emelve, hogy semmit nem ért a számítógépekhez, aztán a Doktor meg is lepõdött, hogy Twitteres poént süt el.

Olvastam egy olyan teóriát, hogy az oda feltöltött / lemásolt mentalitását viszi majd a Great Intelligence ide-oda az idõben, és általa ölt testet az idõsíkokban a viktoriánus kortól a jelenen keresztül a jövõig - nekem ez egy kicsit túl egyszerûnek tûnik ahhoz képest, amekkorákat Moffat szokott keverni a történeten.

Ja, ez elég durva plothole, fõleg, hogy az egész cuccnak, ami kinyitotta a féreglyukat, a TARDIS adta az energiát. Megelõztél, ezért jöttem, hogy szóljak... 😊

Szerintem leglényegesebb mondat a részben:
"Every lonely monster needs a companion."

Lesz az évadban még népirtás a Doktor részérõl, azt hiszem.

Egyébként kissé hiányolom Clara elsõ találkozáskor villantott intelligenciáját. Mondjuk persze lehet, hogy az csak a jövõbeli Clarára volt jellemzõ... De most egy kissé "standard companion"-ná silányult, õ az ember a Doktor mellett empátiával, nem az a majdnem Doktor szintû intellektus. Kár.

Dzsini
Mondta: Clara az egyetlen titok, amit érdemes megfejteni.

Andr0
én csak azt nem értem, most akkor van fõszál? vagy az a fõszál, hogy...
a Doktor keresi a választ arra miért halt meg 2x Clara és még mindig él?

Armin & Ayu fan

Ez tényleg egy jó rész volt, pedig nem is Moffat írta. Kb etalon rész 😊

Andr0
jó rész volt.. k9vetkezõ meg egyenesen nagonjólesz :😄

Armin & Ayu fan

Dzsini

De hogy hova tûntek hirtelen a kábelek, amivel az energiát adták a kristálynak, mikor Clara próbálta rávenni a TARDISt, hogy engedje be... konkrétan van egy képváltás, amikor hirtelen eltûnik róla az összes kábel 😛
(és hogy minek hord magával egy olyan kristályt, ami közvetetten a harmadik "halálát" okozta, az jó kérdés 😊 )

Dzsini
A mostani rész aranyos volt - volt benne csavar is, és jó alapötlet hozzá... jó kis klasszikus DW sztori szerintem.

Narxis
Jah, ez olyan mint a Doktor halála, de ott legalább nem olyan egyszerû trükköt alkalmaztak, hogy hülyének érezze a nézõ magát, legalábbis szerintem kellõen kidolgozott sztori volt. Ha itt is hasonlóan jó lesz akkor egyáltalán nem zavar, hogy tudom, hogy eredetileg se tervezték, hogy nevet adnak a Dokinak.

Értem én, csak leszarom. :) Nem kell válaszolnod, igazam van.

Andr0
nem fogják elmondania nevét 50 év után... SPOILER ALERT: Sherlock sem halt meg a 2. évad végén 😊

Armin & Ayu fan

Dzsini
Csak nem képzeli senki, hogy 50 év titokzatoskodás után be fognak mondani a képünkbe egy Romanadvoratrelundar jellegû nevet...

illetve de, sokan képzelik.

bõvebben?
mi történt?
Jaj, Istenem! Mekkora pánikot keltett a dolog facebookon. Mindenki fel van háborodva és Moffatot átkozzák 😄
Narxis
😊)

Fabio Capello
Erre volt egy nagyon jó komment facebookon - "His name is Sweetie, I refuse to accept anything else."

Én a Lipótra tippelek

Narxis
😄D

Dzsini
Béla

Narxis
Hoppá! Úgy néz ki a nagy titokra fény derül! <#wow1>

Dzsini
Az évadzáró:

Dzsini

Starfarer: köszi a választ - ez az, sokféle részt csinálnak, mások a hangsúlyok még sorozatonként is: az 5. és a 6. sorozat nagyon koncentrált az átívelõ történetre, a 7. szériában ez sokkal kevésbé hangsúlyos, inkább az egyedi részek a lényegesek (ezért van külön "poszter" minden részhez, Matt Smith keze a Journey-én felejthetetlen 😊 ).

Etalon pl The Ood-os részek, de a Blinkes is marha jó volt, vagy a hatodik évadból, azok amik a fõszálat, a Silence-es szálat vitték tovább.

Narxis
Pedig a Manhattenes rész jó volt. :p

Dzsini
BBC America továbbra se rak bele pénzt, csak egy napon adják a brit premierrel. Továbbra is a BBC Wales házigyártmánya, és a negyedik sorozat óta (2008 - válság) egyre kevesebb pénzbõl készül, a BBC-nél is komoly elbocsátások és költségcsökkentések vannak minden évben (ezért is állt le pl. a Doctor Who Confidential készítése, komoly bajban van a The Mill, akik a digitális effekteket csinálták az elsõ széria óta nekik, a Sherlocknak, a Merlinnek... )

Emellett viszont a nézettség nem esik, a részek az utólagos értékelések (AI index) alapján rendben vannak, tehát a "romlik a minõség" kitétel nem objektív, sõt, a hetedik széria átlagban felülmúlja például a hatodikat. Számodra melyik részek számítanak etalonnak?

És ha már szubjektív: én speciel Moffat részeinél már kicsit unom a 40 percben felépítek valami problémát majd 3 perc alatt egy csodával megoldom módszert. Jó dolog a Deus Ex Machina, mint történetmesélési elem, de nem biztos, hogy minden résznél érdemes használni, mert nem ad esélyt a nézõnek kitalálni, hogy mi lesz a megoldás, így pedig unalmassá válik a dolog, mert nem is érdemes próbálkozni. Szerencsére itt a hetedik sorozatnál már visszavett ebbõl, és érthetõ, nagyjából (Doctor Who-szinten) logikus részek készültek - azt viszont nem fogom megbocsátani neki, hogy a Blinkben kitalált zseniális Angyalokból a Flesh and Stone-ra és fõleg a Manhattanes részre tucatvacak szörnyet csinált - a bronzöntvény Szabadságszobor pedig említést sem érdemel.

Érzõdik is a sorozaton, hoyg romlik a minõség, hiába az amerikai pénz, a jobb fényképezés és zene és effektek, ha az írás messze elmarad az etalontol. De az vigasztal, hogy legalább 2 jó rész még lesz.

Dzsini
A mostani részekbõl csak a Bells of St John-t írta Moffat, és majd az utolsót fogja, aminek még nem tudjuk a címét.
(és persze a jubileumi epizódot, amit most forgatnak)

Hát ez a mostani részen szintén lehetett érezni, hogy nem Moffat írta, gyenge is volt. Hiába szerepelt benne a fél GoT stáb.

Narxis
😄DDDDD

Fabio Capello