Doctor Who (TV)
Jelentkezz be a hozzászóláshoz.
Letölteni addig is le tudod bármilyen változatban.
(mondjuk az 1-7 Blu-Ray gift box ára kicsit húzós 😄 )
If your idea of "beauty" is narrow, you will rarely see it unless you live a sheltered life and avoid new experiences. The moment I stop having fun with it, I'll be done with it.
De melyiken érdemes beszerezni a Doctor Who Szériát ? (A 2005-ös reboot-ra gondolok nem a Classicra) !
DVD-n vagy Blu Ray Disc-en ? Elõre mondom nincs Blu Ray lejátszóm se Blu Ray olvasóm csak egy LG 160 Gb-os DVD felvevõm.
Gondolom Blu Ray Discen érdemes lenne õket beszerezni de Blu Ray olvasó hiányában szerintem marad a DVD !
Mert ugye a Blu Ray változatból már kapható a teljes (2005-ös )Doctor Who Complete 1-7 Series Box Set ! De iszonyat drága !
A DVD változatból meg ugye van a Doctor Who Complete 1-4 Series Box Set ez viszonylag egész jó árban van csak a posta költség ne lenne ! 😄 És külön vannak a további részek a Doctor Who Complete 5-6 Series és a Doctor Who 7 Series Part 1-2.
Ha nem lenne olyan drága a postaköltség akkor tuti beszerezném a Doctor Who Complete Series 1-4 Box Set-et. De ez csak az elsõ 4 évad ahhoz még külön meg kéne venni a további részeket is.
De láttam olyat hogy van már Doctor Who Complete 1-6 Series DVD Box Set az elsõ 6 évad egyben ez már sokkal jobban hangzik és az ára is jó de a postaköltség itt is nagy magas.
De egy másik verzióhoz meg hozzá rakják a 7 évad Elsõ évadát és ugye árban nem sokkal különbözik tõle csak a posta költség ne lenne olyan magas. DE akkor még ugye ehhez kellene még a 7 Series Part 2 és az összes Doctor Who Special évadok is ! 😄
Amugy ezen gondolkodom most erõsen 😄 Mert most ugye fél áron van. 😄
Doctor Who Season 1-7 (Part 1) DVD Box Set
Nem is rossz ár érte a gond az hogy fele annyi a postaköltség vazee ! 😄
A 2005-ös újraindítást rajongók harcolták ki a BBC-nél, és máig olyan rajongók írják, akik évtizedeken át benne éltek-élnek a világban. Gyakorlatilag nincs olyan rész, ahol ne lehetne találni egy-két kikacsintást, visszautalást régi részekre, eseményekre, történésekre, vagy ne lenne egy olyan szóhasználat, ami vigyort csal a mindent ismerõ rajongók arcára.
De hogy mi a fontos? Kinek ez, kinek az.
Spoiler (katt a megjelenítéshez)

If your idea of "beauty" is narrow, you will rarely see it unless you live a sheltered life and avoid new experiences. The moment I stop having fun with it, I'll be done with it.
De tényleg a Pertwee (3) Doktortól már rendben vannak a dolgok, és egész modern technológiát is elkezdenek használni a részekben (zöld háttér plusz utólag rávetített dolgok - bár a mûanyag dínók London utcáin megérdemelnek egy mosolyt).
Nem, vagy ritkán voltak ilyen évadokon átívelõ összefogott történetek (így hirtelen három jut eszembe), inkább volt a Doktor, voltak társak (1-sok), és egyes kalandok (akkoriban fõleg 4x25 perces részekben elmesélve).
Ha meg majd kifogysz a 2005-ös évadokból, meggondolod majd magad a képi világot illetõen sztem. 😊 Én sem nagyon tudtam elképzelni, hogy meg akarom majd nézni õket, mégis egész jól viseltem a fekete-fehér, minimál díszletes elsõ sorozatot is.
Ez eredetileg azért készült, hogy majd Paul McGann-al beindul újra az addigra több éve leállított Doctor Who. Nem sikerült, mert a film nem volt igazán sikeres (kicsit amerikai, kicsit ellentmondásba is keveredik a régi kánonnal, de azért a rajongók szeretik 😊 )
(viszont 1996-2005ig rengeteg regény jelent meg Paul McGann dokijával, és máig készülnek a hangjátékok vele)
A háborús doki és a többi sztori, és hogy mi történt az Idõháborúban majd a 7. sorozat végén és a jubileumi részekben: Name of the Doctor - Night of the Doctor - Day of the Doctor - Time of the Doctor tisztázódik.
tegnap meg akartuk nézni de nem találtam sehol. vagy valami epizód lenne hosszabb játékidõvel? milyen címmel keressem?
A második doktor kalandjaiból van a legtöbb problémás, ott sokszor tényleg csak hangjáték.
Viszont egy csomó jó mókából kimaradsz, ha utólag se nézed meg az extrákat.
Kb egy éve elkezdtem a legelejét, és... hát ott tört bele a bicskám, ahol hangjátékká változott, valami Marco Polo-s rész, de nem film, hanem csak állóképek meg hang. Cserébe színes, de ez így nekem már túlságosan minimál.
Honnantól nézhetõ fizikailag?
Régebben is érezni lehetett, ha valamikor váltott a fõ író 😊
De Moffaton azért látszott a 6. széria után, hogy a hetesnél már visszafogta magát, a nyolcasra pedig azt mondta, hogy ilyen szempontból "normális" évad lesz.
Persze a rajongók húzását már most elkezdte, néha olyanokat nyilatkozik... 😄
Majd a második fele a karácsonyi résszel kezdve átmegy mókásba, de nem lesz ilyen káosz benne, csak két kisebb, évadot átölelõ rejtély.
Na akkor jöhet a 7 évad ahogy leírtad szép sorjában.
Habár mint irtad a 7 évad nem ilyen kacifántos hanem sokkal nyugisabb évad !
6. évad sztori spoiler mögött
Az ûrhajós River, aki az egyetlen beavatottá válik az utolsó pillanatban, és õ azért vonul börtönbe, mert tudja, hogy ezzel biztosíthatják azt, hogy a világ azt higgye, valóban meghalt. Nem csak a Silence, hanem a teljes univerzum, még Amy és Rory is.
Viszont az nem volt benne a pakliban, hogy River megmakacsolja/megmakacsolta magát, és azzal összetörik a világ, mert a fix pontokat ennyire megváltoztatni nem lehet (mert Moffat azt mondta 😉 ). Ez lesz a plusz "minden egyszerre történik" világ, ahol a Doktor meggyõzi Rivert, hogy valóban úgy kell döntenie, hogy meg fogja ölni (nézzen a szemébe).
A Teselecta pedig csak az utolsó pillanatokra került oda - az ott is volt a részben, mikor elmegy érte. És ezért kellett elégetni azt a testet, miután a Doktor a teljes legénységet elszállította belõlük. A 200 év azzal telt, hogy ezt a tervet kialakítsa, mindent elõkészítsen önmaga elõtt.
Hiszen ha nem alakította volna így a dolgokat, akkor nem lehetne ott, hogy tudja, hogy alakulnak a dolgok 😄
A végén pedig kiderül, hogy azért a Silence azon volt, hogy a végsõ kérdést ne hangozzon el, és ha nem halt meg, akkor a kérdést márpedig fel fogják tenni...
A 6. sorozat után jön a Doctor, Widow, Wardrobe karácsonyi rész, aztán az Asylum of the Daleks.
Meg a miniepizódok: Space / Time, Death is the Only Answer, Good as Gold Night and the Doctor (5 rövidke rész), Pond Life
A hetedik sorozatban pedig az Angels take Manhattan után KÖTELEZÕ a The Snowmen (karácsonyi rész) és a P.S. miniepizód, és csak utána a Bells of Saint John-tól kezdve a sorozat második fele, és irány az 50. jubileum környéki móka.
Valaki leírná röviden hogy a 6 évad befejezõ részében mi is volt ?
Mert nem igen áll össze a kép!
Mert ugye az elsõ részben lelövik a Doktort egy ûrhajós lövi le meg is halt el is égették. DE az utolsó befejezõ részben kiderült hogy az ürhajós River volt az ö az aki majd megöli a Doktort.
Mivel ez fix pont az idõben ezért a Doktornak mindenképp meg kell halnia de River ezt megváltoztatta azzal hogy nem ölte meg a Doktort ezért meghasadt az idõ ami elkezdett lassan szétesni a Doktor miatt mivel nem halt meg ezzel létre hozva egy alternatív idõsíkot ahol mindig ugyanaz az idõ volt szóval mivel meghasadt az idõ az az alternatív világ sose létezett vagy mi ?
Ugye az idõsebb jövõbeli énje hagyott hátra egy levelet a fiatalabb énjének hogy figyelmeztesse õt ? Ugye a befejezõ részben ott volt a Teselecta is szóval az egész évad arra ment ki hogy a Doktor hogyan verje át a Silence-t ?
Mivel ugye mindenképp meg kel halnia ezért igénybe vette a Teselecta segítségét és ezáltal létrehozott egy Teselecta Doktort aki átvette a helyét amikor eljön az idö hogy meg kell halnia ! Szóval az igazi Doktor az elmúlt 200 évben mindvégig bujkált a Teselecta Doktorban várva a megfelelõ pillanatra ?
Vagy mindvégig az egész évad alatt a fiatalabb énjét láttuk és csak a halála napján cseréltek helyet a Teselecta Doktorral ezzel átverve a Silence-t ? Akkor az elsõ részben ezek szerint nem az idõsebb énje volt hanem akkor a Teselecta Doktor volt az akit elégettek.
Értem én, csak leszarom. :) Nem kell válaszolnod, igazam van.
Augusztus 23 - "Deep Breath" a rész címe.
wesker:
Valaki leírná pontosan hogy most mi van ? (Persze Spoilerben)
Mert nekem ez már nagyon zavaros ! 😄
Mert ugye a fiatalabb Amy rossz ajtón ment be és 36 évet évet kellett várnia hogy a Doktor és Rory megtalálja, rá is hangolódtak Amy idõvonalára csak közben 36 év telt el de ugye ott volt a másik idõsíkon szintén a múltbeli fiatalabb Amy akárcsak a jövõbeli idõsebbik Amy és ugye idõ paradoxon hoztak létre vagyis egy idõsíkban volt mindkét Amy a fiatalabb is meg az idõsebb is de ugye a Tardisban nem lehetett egyszerre két Amy mert az túl nagy paradoxon lett volna, mert ha a jövõbeli idõsebb Amy-t engedi be akkor a múltbeli fiatalabb Amy szûnik meg létezni, ha a múltbeli Amy marad akkor meg a jövõbeli Amy szûnik meg létezni, szóval Rory-nak kellett dönteni. És ugye a múltbeli fiatalabb Amy-t választotta vagyis megmentette Amy-t a múltbeli fiatalabb énjét de egyaránt meg is ölte Amy-t az idõsebb énjét.
A hetedik ilyen szempontból nyugodtabb lesz 😊
Most néztem meg a 6 évad 7 részt és kb elég sok dologra fény derült !
Na jöhet a 6 évad 8 rész Can't Wait ! XD
Akkor elmagyarázhatnál nekem néhány dolgot mert elég nagy káosz van a fejemben hogy mi is van most ? xD
Bár nem tettem volna mert akárhány részt megnézek nem tudom megállni hogy ne nézzek meg még egy részt ! xD
Tegnap néztem meg a 6 évad 6 részt azt hittem mindent értek de aztán kiderült hogy szart sem értek az egészbõl vazee ! XD
Még csak most jön a 7-dik rész vazee !
Most mi van ? Amy az tulajdonképpen nem is Amy ? WTF ? 😄
Lemaradtam valamirõl mikor lett belõle a hús által készített másolat ? 😄
Mert ugye az 5 rész a Rebel Flesh volt és a 6 rész az Almost Human !
Már a dupla rész odabaszott rendesen hogy az elsõ rész az tulajdonképpen arról szól hogy a doktor 200 évvel idõsebb és tudta hogy megfog halni, habár kíváncsi lennék ki volt az ûrhajós mert a doktor már tudta hogy ki ö, azt jött a másik WTF hogy tulajdonképpen az a jövõbeli doktor volt akit lelõttek és a fiatalabbik doktor még csak nem is tud róla hogy meg fog halni késõbb !
Na de az elsõ 2 rész érdekes volt mert ugye felbukkant a Silence elég rusnyán néz ki 😄 és felbukkant az ûrruhás fazon is aki egy kislány volt aki képes regenerálódni !
Na meg ugye Amy talált egy fényképet amin ö volt és egy csecsemõ gondolom ez az a kis csaj lehetett aki az ûrruhában volt !
Amikor Amy el mondta a Doktornak hogy valószínû hogy terhes akkor Doktor el kezdet analizálni hogy tényleg terhes-e ?
Szóval egész végig a 6 rész alatt csak megtévesztettek minket és nem is az igazi Amy-t láttuk hanem a hús egyik másolatát ?
Vagy csak késõbb történt vele valami ami felett elsiklottam és nem vettem észre !
Meg egyáltalán ki ez a fél szemû nö aki mindig a falon keresztül bámulta Amy-t (vajon már ekkor a hús másolata volt ?) gondolom késöbb kiderül !
Mert ugye a 6 rész végén derült ki hogy Amy terhes és Amy nem is Amy hanem csak egy másolat az igazi Amy meg egy ismeretlen helyen van aki ép szülne !
De ha terhes akkor kitöl terhes Rory-tól vagy a Doktortól ? 😄
Amugy a 3-dik rész se volt rossz az a Siren-es rész amikor kiderült róla hogy a Siren tulajdonképpen nem is gonosz hanem csak egy profi mesterséges virtuális ember képmásra alkotott Orvos ! 😄
4 rész is jó volt habár a cim eléggé megtévesztõ volt a Doctor's Wife mondom mi van azt késõbb kiderült hogy a Tardis lelke került bele egy csajba aki tulajdonképpen egy csaj volt ? xD
Aztán jött a Rebel Flesh és az Almost Human ahol ugye a hús képes volt bárkit lemásolni még a Doktort is ! És még csak most jön a 7-dik rész 😄
A többit majd akkor, ha megnézted.
És ne olvasgass nagyon vissza a topicban, mert eléggé kitárgyaltuk, néha spoiler nélkül is 😊
Tényleg amúgy a nevét meg fogjuk tudni vagy az csak ilyen örök rejtély mint columbo felesége?
Viszont Moffat szerint nem jó, ha nagyon hozzászoknak a nézõk ahhoz, hogy mindig ugyanúgy mennek a dolgok, ezért a 6. meg a 7. sorozatot szétdobálta - fõleg a jubileumi felvezetés miatt. (ahogy volt a Tennant éra végén is a specialokkal töltött évad)
Most a 8. visszatér a klasszikus felépítéshez.
Nem teljesen értem, hogy milyen logika alapján jelennek meg az újak, ez a legutóbbi, ketté tört évad így elég zavaró volt.
Vagy csak egyszerûen alkalmatlan vagyok sorozatot folyamatában nézni, ha nincs teljes évad egyben, nem kap el a fíling.
Viszont Prof. River Song majd még visszatér neked, az õ története ott még csak "kezdõdött" 😊
(nem véletlenül Moffat rész volt a könyvtáras is)
A 7. sorozat után (ott úgy jön, hogy 7. sorozat elsõ fele, aztán karácsonyi special (The Snowmen), aztán 7. sorozat második fele, az "of the Doctor" részekbe fordulva - Name~ (sorozatzáró), Night~ (rövid rész), Day~ (50. jubileumi special), Time~ (2013 karácsonyi rész, Matt Smith távozása).
A Dayben szerepel a War Doctor, és oda tér vissza színészként Billie Piper is.
De az 5-6. sorozat még bõven fog kavarodást okozni, az új rendezõ-fõíró Steven Moffat eléggé másképp kezeli a világot, mint RTD tette.
amúgy látok netes anyagokon olyan képeket hogy ott van a tizedik, tizenegyedik doki meg még az a háborús doki. az melyik rész lesz? sorozatban benne lesz még így, vagy az külön valami film/rövidfilm?
Vagy mostanában már az Eleventh Hourral, aztán ha rágyógyult megnézheti utólag a Chris-Tennant érát.
Én láttam az összes régi és új részt is, minden Doktorral úgy vagyok, hogy a maga nemében igencsak rendben volt - az eredeti nagypapa William Hartnelltõl kezdve* a félõrülten vigyorgó Tom Bakertõl a manipulátor Sylvester McCoyon át a rövid ideig látható Paul McGannig.
(fõleg ha hozzávesszük a hangjátékokat is, akkor mindegyik egy csoda)
*: mindenképp érdemes megnézni az Adventure in Space and Time-ot, ami egy doku-dráma, és a sorozat kezdetével foglalkozik.
... további jó híreinkben: úgy néz ki készül a Five(ish) Doctors Reboot folytatása 😄