11
  • Fenjoy
    #11
    Blue-ray nálam is a "befutó", a védelem meg ilyen legendák nem mozgatnak:) Csak jó lenne ha már elkezdenék a sorozat gyártást, mert mirre kijön az író, a védelem egy ujabb patche, meg egy ujabbja,meg egy ujabbja etc etc... ez mind idő:)
  • dez
    #10
    Az nagyon jó lesz, ha pl. egy HD-s filmből csinálsz egy amatőr minőségű sima TV bontású (SD) anyagot... :) Akkor már érdemesebb a DVD kiadást másolni.

    Egyébként valószínű vízjel is lesz benne, ami kölönféle konvertálások után is benne maradhat, és a DRM-es lejátszók felismerik és nem játszák le. Persze lehet mást is használni. Most még könnyű. Később esetleg nehezebbé válhat a dolog.
  • szombi
    #9
    Védelem ide, védelem oda...
    Attól senki sem sogja megvédeni a diszkeket, hogy a lejátszóból a hangot és képet egy tunerkártyára
    vezetve másolatot készítsek és minden haveromnak lemásolom...
  • dez
    #8
    Szerintem nagyon gyorsan meg fognak jelenni olyan értelemben hibrid meghajtók, hogy az adott szabvány mellett vinni fogják a CD, DVD-t is (hacsak nem lesznek eleve ilyenek), mert ez komoly előny. A cikkben viszont olyan értelemben szerepel a hibrid kifejezés, hogy mindkét új szabványt (is) viszi. (A kép viszont nem igazán illik a cikkhez.) Előbb-utóbb ilyenek is lesznek. És ekkor már a lemezek árai (nem lesz-e túl sokkal drágább a BD a nagyobb kapacitásáért - mondjuk egy darabig valószínűleg jóval drágább lesz, de aztán majd lemegy), minősége, stb., illetve a védelem feltörhetősége fognak számítani. (Mindkettőnek erős védelme lesz amúgy.)
  • BlueGold
    #7
    Szerintem ez a Kombo-lemez teljesen felesleges dolog. Nem a lemezből kellene kombót késziteni hanem a meghajtóból, hogy ne kelljen ki dobálni a háznál meglevő CD-ket és DVD-ket.Szerintem az a formátum lesz a nyertes amelyikből hamarabb és olcsobban kiadják a Kombó PC-s és Asztali lejátszót/irót.
  • Hedgehunter #6
    Az egyik csapat betojt hogy egy nagy dologrol marad le....
  • onimusha
    #5
    sima dvd-vel is így volt egy jó ideig megjelentek az asztali lejátszók mindenki istenítette védelmüket aztán egy vagyonért kereskedelmi forgalomba került 1x dvd iró, ezekhez is idő kell
  • HUmanEmber41st
    #4
    Így van! mert a B.R.-re valami komoly másolásvédelmet fognak csinálni.
    Talán írót (PCbe valót )sokáig nem is lehet majd kapni, meg eleinte annak is elég jó ára lesz...
  • zidder
    #3
    Nem az számít hogy melyik a jobb, hanem hogy melyiket lesz könnyebb előbb hamisítani...
  • NuCLEARScoRp
    #2
    A lehető legrosszabb megoldás a hibrid meghajtó... el kell dönteni ki legyen a győztes... bár szerintem nem kétséges melyik a jobb! Blu-Ray
  • Murdoc
    #1
    Nekem tök mindegy ki támogatja, vagy ki gyártja, csak legyen legalább egy terás az új lemez, és olcsó!