81
-
aaaaa #41 Igen az emberek 95%-a nem tudja eladni magát. Ezért fogjuk be őket rabszolgának, mert nem egy rámenős őstehetség, csak egy szerencsétlen becsületes munkás , aki szorgalmasan elvégzi a rá bízott feladatokat, és akkor sem panaszkodik ha létminimumon dolgoztatják... -
aaaaa #40 Ezt majd magyarázd a buszsofőrnek aki a 30 éves lepukkant BKV buszt vezeti a 40 fokban, napi 12 órát, amíg a német kollégája az 1 éves klímás legmodernebb buszt vezeti sokkal kényelmesebben napi 8 órában kb. 5x annyiért. Nehogy már megmagyarázd, hogy a magyar rosszabb munkát végez...
Ez a duma elment a kommunista időkben, de most már a vak is látja mi van. Nem csak a felsőfokú végzetségű emberek keresnek jobban odakinnt.
Amíg a senkiházi tróger külföldi vendégmunkás németországban a pocsékul elvégzett segédmunkájáért hazavisz 1500 eurót, addig nem kéne már szidni a magyar munkaerőt, hogy szarul dolgozik, és jogos hogy 50-60 ezret adnak neki... -
Caine #39 Hogy megélénkült a forgalom -
Caine #38 Ha ilyen jól képzett és szorgalmas és mégse keres, amennyit szeretna, akkor csak azt tudom mondani, hogy nem tudja eladni magát. Az is külön tudomány. Azonfelül, Neked is csak azt tudom mondani, hogy én ugyan nem tiltom meg Neki, hogy letöltsön. Tegye. Jó szórakozást hozzá. -
Caine #37 Senki se mondta, hogy vegyék meg. Mindenki azt csinál otthon, amit csak akar. ÉN biztosan nem fogom ellenőrizni. Töccse le, oszt nyomja, mi közöm hozzá. De ettől még nem lessz legális. Én azt szeretném, ha meg lehetne tenni ezt, vagy le lehetne értelmes pénzért tölteni dolgokat a netről. De ettől még egy kicsit távol vagyunk.
De kitartás! -
#36 Ejha akkor hagy kötekedjek nem egy olyan ismerősőm van aki rendelkezik kötelsség tudattal pontos, pedáns szorgalams ráadsául van 3 diplomája és nem töltelék szakokon haname gépész,bányamérnöki,anyagmérnöki és ezek után annyit keres hogy eltudja taratni a családját de még ő sem gondolkozik, hogy töltsön vagy vegyen mert még csak szélessávra se futja a család mellett!!!!!!! Pedig szerinted akkor neki milliomosnak kellen lennie vmit nagyon elcsesztek a mátrixban haver, szolj már nekik!!! -
Caine #35 Igen ezzel magam is így vagyok, szerintem se helyes és is mehteszem. Ezzel nincs semmi gond. Meg ha van is ki nem sz@rja le. Csak az szokott felb@szni, ha valaki úgy állítja be, hogy ő a Robin Hood, meg neki joga van letülteni, ső kötelessége. Én is megteszem, de nem azért mert faxa gyerek vagyok, hanem mert szar a mostani rendszer, ahogy van. Reméljük záros határidőn belül megoldódik a helyzet. Te is szeretnél új gammát venni 3-4 ezresért, online a fejlesztőktől vagy esetleg egy nagyobb online kiadótól ráadásul házhozszállítással vagy letöltéssel. Eszméletlen pénzeket meg lehet takarítani a csomagolás/szállítás/raktározás/hatalmas kiadó fentartása dolgokon. -
#34 Nem utálunk, tiszteljük a véleményt -
aaaaa #33 Nem a kiadók hozzák a törvényeket ez egyértelmű, de ők lobbiznak érte , vagy durvább esetben megvesztegetnek törvényhozókat, hogy az legyen amit ők akarnak.
Igenis sok csóró vesz utólsó pénzén a gyerekének PC-t, mert a többinek is van az iskolában, és valósznűleg tényleg csak egy olcsó 10-en ezres PC-re telik neki, de mégis megveszi, hogy a gyerek ne maradjon le teljesen a többitől. Ezek soha nem fognak legal Win-t meg Office-t venni neki, örülnek, hogy a gépet kinyögték. Az iskolában meg MS cuccokat tanítanak, tehát a hajára kenheti a linux-ot, hiába van ingyen...
-
Caine #32 Na erről is megvan a véleményem, már úgyis utál mindenki, úgyhogy kifejtem :
Mindíg azon sírunk, hogy a magyar keresetek nem érik el, mondjuk a németet.
Ha majd a magyar (átlag)munkaerő olyan lesz mint a (z átlag)német, akkor elvárhatjuk.
Ha majd pontosan járunk dolgozni, szakképzettek leszünk, beszélünk nyelveket, igényünk lessz arra, hogy amit kiadunk a kezünkből, az normális legyen, ha leteszünk valamit az asztalra, valami plusszt. Na majd akkor elvárhatjuk, hogy EU-s fizetést kapjunk. Félreértés ne essék, most is vannak már ilyen emberek szerencsére, de nem ez az átlag. Ismerek nem egy ilyen embert, van amelyiknek a legnagyobb végzettsége érettségi, van amelyik 3 diplomás, de abban megegyeznek, hogy eleget tesznek a fenti feltételeknek is és persze abban is megegyeznek, hogy degeszre keresik magukat. Amíg a többieknek ez leesik, addig nekik még jobb dolguk lesz, mert két kézzel kapkodnak a munkaerő piacon az ilyen emberek után. Aki meg azzal jön, hogy majd dolgozik rendesen, ha rendes fizetést kap az gondolkodjon el azon, hogy miért keres még annyit mint 2-3-5 vagy 10 éve, és hogy egy betöltetlen állásra vagy 10-en pályáznak. Örülhet ha holnap még lesz munkája.
Uff, én szóltam, lehet utálni -
#31 Az OEM windows-sal majdhogynem kitörölheted a...
Egyszer használatos dolgokat nem szeretem. -
#30 Én sem tartom helyesnek, amit teszek, de nincs sok választásom.
Az előző írásomban pedig a magyar életszínvonalat marasztaltam el, nem provokáltam vele senkit, nem tekintettem helyes cselekedetnek mindazt, amit annyira elleneznek a jogvédők. Nyilván megéremlik a pénzüket a fejlesztők, színészek, satöbbi. De nem (és nem annyit amennyit kaszíroznak) a különböző, kizárólag a kalózkodás ellen harcoló szervezetek. -
Caine #29 Egy OEM Win 30k körül van és nem 80, valamint ne vedd meg, tegyél fel linuxot. -
Caine #28 Szerintem meg az a durva csúsztatás, hogy Te egyenlőséget teszel a közé, hogy jogod van filmeket játékokat letölteni (ami nincs, de megteszed. és énis persze) és, hogy jogod van enni adi a kölyködnek és tetőt tenni a feje fölé.
Azt akarod mondani, hogy a létminimumon élő emberek pc-ket vásárolnak és már nincs pénzük os-re? Mi a durva csúsztatás ha nem ez? Melyik létminimumon élő család vagy éhező szegény foglalkozik pc vásárlással? De persze miután megvették, szegényeknek már nincs pénzük os-re, felhasználói programokra meg játékokra???
A kiadók nem hoznak törvényeket, de egyébként teljesen igazad van, van egy ilyen "butulós" tendencia. Sajnos amerikanizálódunk és nem a jó értelemben. És igen, sokat tehetnének ezért azok, akik elvileg a kultúrát kellene terjesszék és sajnos nem teszik. -
Caine #27 Úgy érzem egy szót sem értettél meg abból amit írtam. Egy szóval se mondtam, hogy jobb vagy különbb lennék Nálatok. Még azt sem, hogy engem nem lehetne elkapni azért mert letöltök dolgokat. Pontosan az a lényeg, hogy amit szeretnék elérni és értelmes lenne, az most illegális. Valamint azt írtam, hogy a kiadók amguk alatt vágják a fát. És nem azért vettem meg amit vettem, hogy jó színben tűnjek fel, hanem azért mert szeretném ha az alkotók több ilyen remekművet csinálnának. -
aaaaa #26 "Nem kötelező számítógéppel játszani vagy filmet nézni."
Ez teljesen igaz, ahogy lakásban lakni sem kötelező, lehet a híd alatt is, sőt kaját sem kötelező venni, sokszor lehet ehető maradékokat találni a kukában.
Ez a hozzálállás és valódi lopás összemosása az "illegálisnak" nevezett letöltéssel elég durva csúsztatás.
Miiliók élnek létminimumon, és senkinek sem jó ezek az emberek mind képzetlenek, hülyék maradnak, csak azért, mert betartják a törvényt és inkább nem vesznek egy használt PC-t 10 ezerért, mert drága rá a windows, Linuxot meg még úgyse telepítenek rá...
Amikor már könyvtárakat záratnak be a pénzéhség miatt, akkor ott már semmi jó nem várható.
http://index.hu/tech/net/slp0826/
Büszkék lehetnek magukra a kiadók, és főleg azok akik ilyen országromboló tudásellenes törvényeket hoznak, hogy sikerül az országot minél nagyobb tudatlanságba kényszeríteniük. Örülnének, hogy valaki még OLVAS és nem a Győzikét meg Való Világot nézi... -
#25 Azt még hozzátenném, hogy az EU átlagot elérjük, sőt még túl is tesszük, ha az állam zsebét kell tömnünk. A nekünk járó dolgokban még csak közelében sem járunk ennek.
Pl. Németországban 6 Mbit/s-es netet kapnak annyiért, amennyiért a magyar csak (jó esetben) 512 kb/s-est. Ehhez hozzájön még, hogy többet is keresnek a németek.
Tehát össszegezve:
- német fószer többet keres, kevesebbet költ --> jól él
- magyar csávó alig keres, rengeteget költ, és még perelik is emiatt.
Hol az igazság? -
#24 Egyébként a törvénytisztelés, meg szerzői jogok mind szép és jó, de nem az átlag magyar fizetéshez mérten. Lehetünk törvénytisztelőek, ha azokat emg is tudjuk venni. Biztosan nem mindent, de azért nem tartunk ott, hogy lopás nélkül ne lehessen bebútorozni a 30 nm-es garzonlakásunkat. Nem ugyanez a helyzet a filmekkel vagy a játékokkal. Vegyek meg egy kurva nem OEM vindózt 80 ezerért, amikor nem keresek ennyit nettóban... Azért nem olyan tökéletes szoftver, hogy rámenjen másfél havi fizum.
Nem lenne semmi gáz, ha nemcsak az árakat nyomnák az EU átlag fölé, hanem a fizetéseket is.
És higyjétek el, minél több embernek lenne lehetősége megvásárolni a cuccot, annál többen élnének vele. Nyilván nem mindenki, hisz kalózkodás mindig lesz, mindig lesznek akik ingyen próbálnák megúszni a legolcsóbb cuccokat is. De nem lenne, hogy a fogyasztók 50-60%-a ezt csinálja. -
TH448 #23 Nem akarok fikázni, de te se vagy jobb egyikünknél se. Tudod, mit ér pár megvett cucc? Semmit...
Egyébként a felfogásod csak arra enged következtetni, hogy többet keresel, mint én.
És hiába jössz a jó és törvénytisztelő szöveggel, hamár van pár dolog, amit töltöttél, akkor téged is perelnének keményen... -
Caine #22 Mielőtt még bárki megkérdezné én is szoktam ezt-azt letölteni. Ami tetszik megveszem, ami nem letörlöm. Egyébként nevetséges, de rengeteg olyan dolgot vettem meg később, aminek a létezéséről azelőtt nem is tudtam, hogy letöltöttem volna (Futurama, Family Guy, csomó film amit itthon nem vatítettek, vagy vetítettek ,de nem néztem meg, mert nem érdekelt akkor). Ezt persze nem veszik figyelembe, pedig ezen piacot veszítenek. Nem baj, ami nem életképes a piacon (mert mondjuk már idejét múlt) az úgyis megbukik. Csak ki kell várni. -
Caine #21 Érdekes, hoy ebből a témából mindíg flémelés lesz? Miért kell legyökerezni a másikat, csak azért mert más a véleménye?
Azt kellene szerintem észrevenni, hogy most egy átmeneti időszakban vagyunk, a régi rendszer már nem működőképes az új még nem forrott ki.
Nekem amúgy az a véleményem, hogy ha tetszik, ha nem a filmek/zenék/softverek a kiadók (esetleg szerzők) tulajdona. Hiába sz@r, drága vagy akármi (ami amúgy teljesen igaz a 95%-ban), Te alapvetően 2 dolgot tehetsz jogszerűen: megveszed vagy nem veszed meg. Igazából senkit sem érdekel, hogy nincs rá pénzed vagy "már úgyis milliókat kerestek", mert ez csak kifogás. Nem kötelező számítógéppel játszani vagy filmet nézni. Tudtommal nincs benne az alkotmányban, hogy ehhez bárkinek egyetemes joga lenne. Ha nem tetszik ne vedd meg. Pont.
Mielőtt bárki rámsütné, hogy gyökér vagyok (ami amúgy nem érdekel) vagy, hogy valami "jogvédő idióta" vagyok nézzük meg a dolgokat kicsit kontra is:
A kiadók valóban vergődnek, szerintem, vagy át tudnak alakulni vagy eltűnnek.
Engem is nagyon idegesít a sok gagyi, zavar, hogy nem tudok (legáisan) letölteni filmet/zenét/játékot kipróbálásra, hogy aztán ne sz@rt vegyek.
Attól függetlenül amit szeretek filmet/zenét/játékot meg szoktam venni, mégha nem is sokat.
Nagyon zavar az is, hogy a kiadók a saját vevőiket sz*patják és nem a piac kívánalmainak próbálnak megfelelni. Az agyamat felb@szom az olyan plakátokon ami fentebb is látható. A kiadóknak ki kellene szolgálnia az igényeket (ami gyakorlatilag olcsó, kényelmes letöltés lenne) és nem a vevőit is a leendő vevőt (tinédzserek) perelgetni. A vége az lesz (szerintem), hogy az emberek dafke se fognak semmit megvenni (még online sem) és akkor nézhetnek. Most még simán át tudnák menteni a bizniszt (persze rengeteg munkába és PÉNZBE kerülne), de továbbra is nyeregben maradhatnának. Ha az emberk rászoknak, hogy a szerzőktől vásároljanak, ami gyakorlatilag mindenkinek jobb lenne, kivéve nekik, akkor leshetnek, mert felkopik az álluk. Nekem nem fognak hiányozni.
Szerintem. -
FecaA #20 Én maradok a letöltésnél + a megnézésnél! Azt le nézem ezeket! -
avman #19 én spec most a baszvára gondoltam... -
pemga #18 Emiatt már perelte az Iparkamara az Artisjust, nem tudom milyen eredménnyel. (Egyébként nem alapítvány, hanem egyesület. jogilag más a körítése és másképp végezhet profitorientált tevékenységet. alapítvány asszem sehogy, az egyesületnél más a helyzet, ld. foci) -
#17 Vélemény 1: http://index.hu/velemeny/olvir/artis710/
Vélemény2:
http://index.hu/velemeny/olvir/pro050715/
Példa mobil progi...programozó 3db 4-600e ft
továbbadás 4 mill
vevő eladja a szolgáltatónak 14 mill
(adatok (direkt) picit torzítottak de az arány igaz)
Ki ver át kit?
Másik kérdésem:
Valakihez betörnek és elviszik a cd gyüjteményét amit boltban vásárolt. Biztosító nem fizet.
Ő letölti.
Ki lopott kitől?
Oldern! Neked mit is mondhatnék? A gyökér hozzád képest varázspálca. Ez persze nem baj :)) Nekünk. -
#16 te drogozol? ennyire?
nem latod a fatol az erdot.....
kemenyen "beperelt 286 felhasználót" mert kb ennyire tellett toluk. nagyszeru, bravo.
te tenyleg nem erzed ezt nevetsegesnek?
mert ha nem, velem van a baj.....
-
avman #15 ja és kihagytam valamit: ahol egy multikat védő szervezet alapítványként tevékenykedik (mert ugye adózni csak szépen, ahogy csillag megy az égen.. de csak kizárólag a bérből és fizetésből élőknek). (nézzetek már szét ugyan kik állnak eme bizonyos alapítvány támogató között). -
avman #14 hömm. illegálisan csak szofvert töltögethetsz (abből sem mindent). kéretik utánanézni az artisjus(tice) elvi állásfoglalásának a letöltésről. tény h visszaosztani már (szintén az ő állításuk szerint) bűncselekmény. de azért ismerjük be kicsit vicces mindez egy olyan országban, ahol tocsik márta legálisan vágott zsebre soknullás tiszteletdíjat, vagy ahol kulcsár háziőrizetben van és majd mindenkit jól tisztára mosnak. vagy ahol 10 éve elavult, kiigazításra szorulna a szerzői jogi szabályozás (mint ahogy mindenhol) de mint a médiatörvényhez (ami eleve rossz volt, mikor meghozták), semmihez sem mernek hozzányúlni, ami kényes téma. végülis mindez csak pár millió felhasználót, fogyasztót érint, illetve kriminalizál. éjjen a szellemi javak újrafelosztása... de most akkor ezek valóban szellemi javak vagy csak szimpla kereskedelmi termékek??? -
DWz #13 Ez a click-es szlogen nevetseges. -
onimusha #12 "you can click but you can't hide" nem, ez biztos ? -
HuHa #11 Amíg a hollywoodi sztároknál a hörcsögnek jobb lakása van mint nekem, addig ne pattogjanak. És nem fogok azért remetének elvonulni, mert havi netto 0 Ft a jövedelmem, Egyik szülő fizetése elmegy a csekkekre, aztán nem ártana enni is, meg néha egy ruhacsere. -
#10 Elnézést de picit magamra vettem a témát szal ez is megtörtént vagy is szemtanuja voltam egy ilyen esetnek ezt most vagy elhiszed vagy se de látásból ismerek olyan emberkéket akik nagyban űzik a hamisítást ilyet mondjuk nem nehéz ismerni mert mindehol hírdetnek és vajon hogy mernek így hírdetni hát pl úgy hogy a szemem láttára adott át egy villamos megállóban egy ilyen muksó egy elég magas beosztású rendőr bácsinak egy adag dvd filmet de tételezzük fel mind jogtiszta volt és csak vmi promó anyag volt rajtuk(ezt még a 6 éves uncsi tesóm se komálja be). -
#9 Jaja, épp azon gondolkoztam mennyivel jobb is az énekeseknek, mint nekünk fejlesztőknek.
Mi is előállítunk valamit hála az istenadta tehetségünknek + a képzésnek, ők is
A mi termékünket is 100e élvezik, az övéket is
Csakhogy mi fix haviért (néha éhbérért) dolgozunk, ők milliókért + őket ilyen-olyan szervezetek védik.
Mi mint alkotók miért nem vagyunk ugyanúgy elismerve ? -
#8 Megint más; az ilyen,, you can click but you can't hide" kissé közösség izgató hatású szövegekért is lehetne perelni, másrészől berugodosnám a pofáját aki ilyen aranyos szövegeket írkál már nem azért de fennyegessék a jóq**** anyukájukat!!!!!!!!!!!! -
#7 Figyu haver nézzünk már szét a vinyodon oké?! Bár ez a hozzászólás arra enged következtetni hogy vmelyik jogvédő szervezet oszlopos tagja vagy, szal nehéz lesz elmagyarázni de azért megpróbálom;
A magyar átlagfizetés nem azt nem teszi lehetővé ,hogy vki eredeti dvd filmeket nézzen hanem már ott kezdődik a probléma hogy eredeti op rendszerre se telik.Azonban az országot már szépen elárasztották számítógépekkel és most az Asva aki a semmiből milliókat teremt elő csak az álltal, hogy kimegy szegény iskolás gyerekhez találnak nála 100 db illegális cd-t dvd-t vegyesen, és ráhúzzák, hogy mekkora ellensége is ő a társadalomnak.(ez megtörtént eset igaz nem velem hanem haverral bár nálam is voltak kutatni de én megúsztam)
Én is programozónak tanulok és hidd el nem az kapja a lovét aki írja hanem aki kiadja, és így azért mindjárt más, pl én elvállalok egy melót egy cégnek ők adnak nekem fix összeget majd annak a sokszorosát beszedik a progi terjesztésével és ők ezért egy keresztbe szalmát nem tesznek.
-
izb #6 Nincs olyan felhasználó,aki életében nem tötött volna le semmi illegálisat.Olyan nincs hogy béké felhasználó.
Büntessünk meg mindenkit aki eltévedt.
Hülye vagy vazze -
#5 Sőt, ezek a szervezetek már kezdenek paranormálissá válni :)) , lsd amikor egy halott öreg hölgyet jelentettek fel -
#4 "békés felhasználó" nem töltöget illegálisan tartalmakat a netről- nem is zargatják ilyesmivel. -
#3 Úgy látom, fogalmad sincs arról, mennyi kárt okoz ez a játékkiadóknak, filmiparnak, zeneiparnak. Nem mindenki gondolkozik ám úgy hogy éljen a warez. Csinálják csak. -
#2 A hülyék. Erre költik a dollármilliókat. A kémkedésre, meg a pereskedésre. Ezzel több pénz úszik el, mint amennyi kárt okoznak a letöltők.
Arról nem is beszélve, hogy ez a szervezet már kezd paranoiássá válni.
Asszem a videózás is így indult. És mi lett belőle? Tömegszórakozás. Csak az a kérdés, a fájlcserélés mikor lesz az...
Szerencsére a fájlcserélők eddig több gólt rúgtak ezeknek a pénzéhes és idióta szervezeteknek. Mindet be kéne záratni ilyen cselekedetekért. Csak sajna egyelőre a 'békés felhasználók zaklatása marhaságokkal' még nem törvénytelen.