Ismét felhasználókat perel az amerikai filmipar
← ElőzőOldal 2 / 2
Jelentkezz be a hozzászóláshoz.
Az OEM windows-sal majdhogynem kitörölheted a...
Egyszer használatos dolgokat nem szeretem.
Egyszer használatos dolgokat nem szeretem.
Régen nagyképű voltam. De már tökéletes vagyok :)
Én sem tartom helyesnek, amit teszek, de nincs sok választásom.
Az elõzõ írásomban pedig a magyar életszínvonalat marasztaltam el, nem provokáltam vele senkit, nem tekintettem helyes cselekedetnek mindazt, amit annyira elleneznek a jogvédõk. Nyilván megéremlik a pénzüket a fejlesztõk, színészek, satöbbi. De nem (és nem annyit amennyit kaszíroznak) a különbözõ, kizárólag a kalózkodás ellen harcoló szervezetek.
Az elõzõ írásomban pedig a magyar életszínvonalat marasztaltam el, nem provokáltam vele senkit, nem tekintettem helyes cselekedetnek mindazt, amit annyira elleneznek a jogvédõk. Nyilván megéremlik a pénzüket a fejlesztõk, színészek, satöbbi. De nem (és nem annyit amennyit kaszíroznak) a különbözõ, kizárólag a kalózkodás ellen harcoló szervezetek.
Egy OEM Win 30k körül van és nem 80, valamint ne vedd meg, tegyél fel linuxot.
Szerintem meg az a durva csúsztatás, hogy Te egyenlõséget teszel a közé, hogy jogod van filmeket játékokat letölteni (ami nincs, de megteszed. és énis persze) és, hogy jogod van enni adi a kölyködnek és tetõt tenni a feje fölé.
Azt akarod mondani, hogy a létminimumon élõ emberek pc-ket vásárolnak és már nincs pénzük os-re? Mi a durva csúsztatás ha nem ez? Melyik létminimumon élõ család vagy éhezõ szegény foglalkozik pc vásárlással? De persze miután megvették, szegényeknek már nincs pénzük os-re, felhasználói programokra meg játékokra???
A kiadók nem hoznak törvényeket, de egyébként teljesen igazad van, van egy ilyen "butulós" tendencia. Sajnos amerikanizálódunk és nem a jó értelemben. És igen, sokat tehetnének ezért azok, akik elvileg a kultúrát kellene terjesszék és sajnos nem teszik.
Azt akarod mondani, hogy a létminimumon élõ emberek pc-ket vásárolnak és már nincs pénzük os-re? Mi a durva csúsztatás ha nem ez? Melyik létminimumon élõ család vagy éhezõ szegény foglalkozik pc vásárlással? De persze miután megvették, szegényeknek már nincs pénzük os-re, felhasználói programokra meg játékokra???
A kiadók nem hoznak törvényeket, de egyébként teljesen igazad van, van egy ilyen "butulós" tendencia. Sajnos amerikanizálódunk és nem a jó értelemben. És igen, sokat tehetnének ezért azok, akik elvileg a kultúrát kellene terjesszék és sajnos nem teszik.
Úgy érzem egy szót sem értettél meg abból amit írtam. Egy szóval se mondtam, hogy jobb vagy különbb lennék Nálatok. Még azt sem, hogy engem nem lehetne elkapni azért mert letöltök dolgokat. Pontosan az a lényeg, hogy amit szeretnék elérni és értelmes lenne, az most illegális. Valamint azt írtam, hogy a kiadók amguk alatt vágják a fát. És nem azért vettem meg amit vettem, hogy jó színben tûnjek fel, hanem azért mert szeretném ha az alkotók több ilyen remekmûvet csinálnának.
"Nem kötelezõ számítógéppel játszani vagy filmet nézni."
Ez teljesen igaz, ahogy lakásban lakni sem kötelezõ, lehet a híd alatt is, sõt kaját sem kötelezõ venni, sokszor lehet ehetõ maradékokat találni a kukában.
Ez a hozzálállás és valódi lopás összemosása az "illegálisnak" nevezett letöltéssel elég durva csúsztatás.
Miiliók élnek létminimumon, és senkinek sem jó ezek az emberek mind képzetlenek, hülyék maradnak, csak azért, mert betartják a törvényt és inkább nem vesznek egy használt PC-t 10 ezerért, mert drága rá a windows, Linuxot meg még úgyse telepítenek rá...
Amikor már könyvtárakat záratnak be a pénzéhség miatt, akkor ott már semmi jó nem várható.
http://index.hu/tech/net/slp0826/
Büszkék lehetnek magukra a kiadók, és fõleg azok akik ilyen országromboló tudásellenes törvényeket hoznak, hogy sikerül az országot minél nagyobb tudatlanságba kényszeríteniük. Örülnének, hogy valaki még OLVAS és nem a Gyõzikét meg Való Világot nézi...
Ez teljesen igaz, ahogy lakásban lakni sem kötelezõ, lehet a híd alatt is, sõt kaját sem kötelezõ venni, sokszor lehet ehetõ maradékokat találni a kukában.
Ez a hozzálállás és valódi lopás összemosása az "illegálisnak" nevezett letöltéssel elég durva csúsztatás.
Miiliók élnek létminimumon, és senkinek sem jó ezek az emberek mind képzetlenek, hülyék maradnak, csak azért, mert betartják a törvényt és inkább nem vesznek egy használt PC-t 10 ezerért, mert drága rá a windows, Linuxot meg még úgyse telepítenek rá...
Amikor már könyvtárakat záratnak be a pénzéhség miatt, akkor ott már semmi jó nem várható.
http://index.hu/tech/net/slp0826/
Büszkék lehetnek magukra a kiadók, és fõleg azok akik ilyen országromboló tudásellenes törvényeket hoznak, hogy sikerül az országot minél nagyobb tudatlanságba kényszeríteniük. Örülnének, hogy valaki még OLVAS és nem a Gyõzikét meg Való Világot nézi...
Azt még hozzátenném, hogy az EU átlagot elérjük, sõt még túl is tesszük, ha az állam zsebét kell tömnünk. A nekünk járó dolgokban még csak közelében sem járunk ennek.
Pl. Németországban 6 Mbit/s-es netet kapnak annyiért, amennyiért a magyar csak (jó esetben) 512 kb/s-est. Ehhez hozzájön még, hogy többet is keresnek a németek.
Tehát össszegezve:
- német fószer többet keres, kevesebbet költ --> jól él
- magyar csávó alig keres, rengeteget költ, és még perelik is emiatt.
Hol az igazság?
Pl. Németországban 6 Mbit/s-es netet kapnak annyiért, amennyiért a magyar csak (jó esetben) 512 kb/s-est. Ehhez hozzájön még, hogy többet is keresnek a németek.
Tehát össszegezve:
- német fószer többet keres, kevesebbet költ --> jól él
- magyar csávó alig keres, rengeteget költ, és még perelik is emiatt.
Hol az igazság?
Egyébként a törvénytisztelés, meg szerzõi jogok mind szép és jó, de nem az átlag magyar fizetéshez mérten. Lehetünk törvénytisztelõek, ha azokat emg is tudjuk venni. Biztosan nem mindent, de azért nem tartunk ott, hogy lopás nélkül ne lehessen bebútorozni a 30 nm-es garzonlakásunkat. Nem ugyanez a helyzet a filmekkel vagy a játékokkal. Vegyek meg egy kurva nem OEM vindózt 80 ezerért, amikor nem keresek ennyit nettóban... Azért nem olyan tökéletes szoftver, hogy rámenjen másfél havi fizum.
Nem lenne semmi gáz, ha nemcsak az árakat nyomnák az EU átlag fölé, hanem a fizetéseket is.
És higyjétek el, minél több embernek lenne lehetõsége megvásárolni a cuccot, annál többen élnének vele. Nyilván nem mindenki, hisz kalózkodás mindig lesz, mindig lesznek akik ingyen próbálnák megúszni a legolcsóbb cuccokat is. De nem lenne, hogy a fogyasztók 50-60%-a ezt csinálja.
Nem lenne semmi gáz, ha nemcsak az árakat nyomnák az EU átlag fölé, hanem a fizetéseket is.
És higyjétek el, minél több embernek lenne lehetõsége megvásárolni a cuccot, annál többen élnének vele. Nyilván nem mindenki, hisz kalózkodás mindig lesz, mindig lesznek akik ingyen próbálnák megúszni a legolcsóbb cuccokat is. De nem lenne, hogy a fogyasztók 50-60%-a ezt csinálja.
Nem akarok fikázni, de te se vagy jobb egyikünknél se. Tudod, mit ér pár megvett cucc? Semmit...
Egyébként a felfogásod csak arra enged következtetni, hogy többet keresel, mint én.
És hiába jössz a jó és törvénytisztelõ szöveggel, hamár van pár dolog, amit töltöttél, akkor téged is perelnének keményen...
Egyébként a felfogásod csak arra enged következtetni, hogy többet keresel, mint én.
És hiába jössz a jó és törvénytisztelõ szöveggel, hamár van pár dolog, amit töltöttél, akkor téged is perelnének keményen...
Mielõtt még bárki megkérdezné én is szoktam ezt-azt letölteni. Ami tetszik megveszem, ami nem letörlöm. Egyébként nevetséges, de rengeteg olyan dolgot vettem meg késõbb, aminek a létezésérõl azelõtt nem is tudtam, hogy letöltöttem volna (Futurama, Family Guy, csomó film amit itthon nem vatítettek, vagy vetítettek ,de nem néztem meg, mert nem érdekelt akkor). Ezt persze nem veszik figyelembe, pedig ezen piacot veszítenek. Nem baj, ami nem életképes a piacon (mert mondjuk már idejét múlt) az úgyis megbukik. Csak ki kell várni.
Érdekes, hoy ebbõl a témából mindíg flémelés lesz? Miért kell legyökerezni a másikat, csak azért mert más a véleménye?
Azt kellene szerintem észrevenni, hogy most egy átmeneti idõszakban vagyunk, a régi rendszer már nem mûködõképes az új még nem forrott ki.
Nekem amúgy az a véleményem, hogy ha tetszik, ha nem a filmek/zenék/softverek a kiadók (esetleg szerzõk) tulajdona. Hiába sz@r, drága vagy akármi (ami amúgy teljesen igaz a 95%-ban), Te alapvetõen 2 dolgot tehetsz jogszerûen: megveszed vagy nem veszed meg. Igazából senkit sem érdekel, hogy nincs rá pénzed vagy "már úgyis milliókat kerestek", mert ez csak kifogás. Nem kötelezõ számítógéppel játszani vagy filmet nézni. Tudtommal nincs benne az alkotmányban, hogy ehhez bárkinek egyetemes joga lenne. Ha nem tetszik ne vedd meg. Pont.
Mielõtt bárki rámsütné, hogy gyökér vagyok (ami amúgy nem érdekel) vagy, hogy valami "jogvédõ idióta" vagyok nézzük meg a dolgokat kicsit kontra is:
A kiadók valóban vergõdnek, szerintem, vagy át tudnak alakulni vagy eltûnnek.
Engem is nagyon idegesít a sok gagyi, zavar, hogy nem tudok (legáisan) letölteni filmet/zenét/játékot kipróbálásra, hogy aztán ne sz@rt vegyek.
Attól függetlenül amit szeretek filmet/zenét/játékot meg szoktam venni, mégha nem is sokat.
Nagyon zavar az is, hogy a kiadók a saját vevõiket sz*patják és nem a piac kívánalmainak próbálnak megfelelni. Az agyamat felb@szom az olyan plakátokon ami fentebb is látható. A kiadóknak ki kellene szolgálnia az igényeket (ami gyakorlatilag olcsó, kényelmes letöltés lenne) és nem a vevõit is a leendõ vevõt (tinédzserek) perelgetni. A vége az lesz (szerintem), hogy az emberek dafke se fognak semmit megvenni (még online sem) és akkor nézhetnek. Most még simán át tudnák menteni a bizniszt (persze rengeteg munkába és PÉNZBE kerülne), de továbbra is nyeregben maradhatnának. Ha az emberk rászoknak, hogy a szerzõktõl vásároljanak, ami gyakorlatilag mindenkinek jobb lenne, kivéve nekik, akkor leshetnek, mert felkopik az álluk. Nekem nem fognak hiányozni.
Szerintem.
Azt kellene szerintem észrevenni, hogy most egy átmeneti idõszakban vagyunk, a régi rendszer már nem mûködõképes az új még nem forrott ki.
Nekem amúgy az a véleményem, hogy ha tetszik, ha nem a filmek/zenék/softverek a kiadók (esetleg szerzõk) tulajdona. Hiába sz@r, drága vagy akármi (ami amúgy teljesen igaz a 95%-ban), Te alapvetõen 2 dolgot tehetsz jogszerûen: megveszed vagy nem veszed meg. Igazából senkit sem érdekel, hogy nincs rá pénzed vagy "már úgyis milliókat kerestek", mert ez csak kifogás. Nem kötelezõ számítógéppel játszani vagy filmet nézni. Tudtommal nincs benne az alkotmányban, hogy ehhez bárkinek egyetemes joga lenne. Ha nem tetszik ne vedd meg. Pont.
Mielõtt bárki rámsütné, hogy gyökér vagyok (ami amúgy nem érdekel) vagy, hogy valami "jogvédõ idióta" vagyok nézzük meg a dolgokat kicsit kontra is:
A kiadók valóban vergõdnek, szerintem, vagy át tudnak alakulni vagy eltûnnek.
Engem is nagyon idegesít a sok gagyi, zavar, hogy nem tudok (legáisan) letölteni filmet/zenét/játékot kipróbálásra, hogy aztán ne sz@rt vegyek.
Attól függetlenül amit szeretek filmet/zenét/játékot meg szoktam venni, mégha nem is sokat.
Nagyon zavar az is, hogy a kiadók a saját vevõiket sz*patják és nem a piac kívánalmainak próbálnak megfelelni. Az agyamat felb@szom az olyan plakátokon ami fentebb is látható. A kiadóknak ki kellene szolgálnia az igényeket (ami gyakorlatilag olcsó, kényelmes letöltés lenne) és nem a vevõit is a leendõ vevõt (tinédzserek) perelgetni. A vége az lesz (szerintem), hogy az emberek dafke se fognak semmit megvenni (még online sem) és akkor nézhetnek. Most még simán át tudnák menteni a bizniszt (persze rengeteg munkába és PÉNZBE kerülne), de továbbra is nyeregben maradhatnának. Ha az emberk rászoknak, hogy a szerzõktõl vásároljanak, ami gyakorlatilag mindenkinek jobb lenne, kivéve nekik, akkor leshetnek, mert felkopik az álluk. Nekem nem fognak hiányozni.
Szerintem.
Én maradok a letöltésnél + a megnézésnél! Azt le nézem ezeket!
én spec most a baszvára gondoltam...
Emiatt már perelte az Iparkamara az Artisjust, nem tudom milyen eredménnyel. (Egyébként nem alapítvány, hanem egyesület. jogilag más a körítése és másképp végezhet profitorientált tevékenységet. alapítvány asszem sehogy, az egyesületnél más a helyzet, ld. foci)
Vélemény 1: http://index.hu/velemeny/olvir/artis710/
Vélemény2:
http://index.hu/velemeny/olvir/pro050715/
Példa mobil progi...programozó 3db 4-600e ft
továbbadás 4 mill
vevõ eladja a szolgáltatónak 14 mill
(adatok (direkt) picit torzítottak de az arány igaz)
Ki ver át kit?
Másik kérdésem:
Valakihez betörnek és elviszik a cd gyüjteményét amit boltban vásárolt. Biztosító nem fizet.
Õ letölti.
Ki lopott kitõl?
Oldern! Neked mit is mondhatnék? A gyökér hozzád képest varázspálca. Ez persze nem baj 😊) Nekünk.
Vélemény2:
http://index.hu/velemeny/olvir/pro050715/
Példa mobil progi...programozó 3db 4-600e ft
továbbadás 4 mill
vevõ eladja a szolgáltatónak 14 mill
(adatok (direkt) picit torzítottak de az arány igaz)
Ki ver át kit?
Másik kérdésem:
Valakihez betörnek és elviszik a cd gyüjteményét amit boltban vásárolt. Biztosító nem fizet.
Õ letölti.
Ki lopott kitõl?
Oldern! Neked mit is mondhatnék? A gyökér hozzád képest varázspálca. Ez persze nem baj 😊) Nekünk.
Ahány ház, annyi baj legyen.
te drogozol? ennyire?
nem latod a fatol az erdot.....
kemenyen "beperelt 286 felhasználót" mert kb ennyire tellett toluk. nagyszeru, bravo.
te tenyleg nem erzed ezt nevetsegesnek?
mert ha nem, velem van a baj.....
nem latod a fatol az erdot.....
kemenyen "beperelt 286 felhasználót" mert kb ennyire tellett toluk. nagyszeru, bravo.
te tenyleg nem erzed ezt nevetsegesnek?
mert ha nem, velem van a baj.....
Abit IP35 Pro, QX6700 @ 3500MHz, 4GB OCZ RAM, PNY 280 GTX
ja és kihagytam valamit: ahol egy multikat védõ szervezet alapítványként tevékenykedik (mert ugye adózni csak szépen, ahogy csillag megy az égen.. de csak kizárólag a bérbõl és fizetésbõl élõknek). (nézzetek már szét ugyan kik állnak eme bizonyos alapítvány támogató között).
hömm. illegálisan csak szofvert töltögethetsz (abbõl sem mindent). kéretik utánanézni az artisjus(tice) elvi állásfoglalásának a letöltésrõl. tény h visszaosztani már (szintén az õ állításuk szerint) bûncselekmény. de azért ismerjük be kicsit vicces mindez egy olyan országban, ahol tocsik márta legálisan vágott zsebre soknullás tiszteletdíjat, vagy ahol kulcsár háziõrizetben van és majd mindenkit jól tisztára mosnak. vagy ahol 10 éve elavult, kiigazításra szorulna a szerzõi jogi szabályozás (mint ahogy mindenhol) de mint a médiatörvényhez (ami eleve rossz volt, mikor meghozták), semmihez sem mernek hozzányúlni, ami kényes téma. végülis mindez csak pár millió felhasználót, fogyasztót érint, illetve kriminalizál. éjjen a szellemi javak újrafelosztása... de most akkor ezek valóban szellemi javak vagy csak szimpla kereskedelmi termékek???
Ez a click-es szlogen nevetseges.
"you can click but you can't hide" nem, ez biztos ? <#idiota>#idiota>
xbox360+komputer
Amíg a hollywoodi sztároknál a hörcsögnek jobb lakása van mint nekem, addig ne pattogjanak. És nem fogok azért remetének elvonulni, mert havi netto 0 Ft a jövedelmem, Egyik szülõ fizetése elmegy a csekkekre, aztán nem ártana enni is, meg néha egy ruhacsere.
Elnézést de picit magamra vettem a témát szal ez is megtörtént vagy is szemtanuja voltam egy ilyen esetnek ezt most vagy elhiszed vagy se de látásból ismerek olyan emberkéket akik nagyban ûzik a hamisítást ilyet mondjuk nem nehéz ismerni mert mindehol hírdetnek és vajon hogy mernek így hírdetni hát pl úgy hogy a szemem láttára adott át egy villamos megállóban egy ilyen muksó egy elég magas beosztású rendõr bácsinak egy adag dvd filmet de tételezzük fel mind jogtiszta volt és csak vmi promó anyag volt rajtuk(ezt még a 6 éves uncsi tesóm se komálja be).
Jaja, épp azon gondolkoztam mennyivel jobb is az énekeseknek, mint nekünk fejlesztõknek.
Mi is elõállítunk valamit hála az istenadta tehetségünknek + a képzésnek, õk is
A mi termékünket is 100e élvezik, az övéket is
Csakhogy mi fix haviért (néha éhbérért) dolgozunk, õk milliókért + õket ilyen-olyan szervezetek védik.
Mi mint alkotók miért nem vagyunk ugyanúgy elismerve ?
Mi is elõállítunk valamit hála az istenadta tehetségünknek + a képzésnek, õk is
A mi termékünket is 100e élvezik, az övéket is
Csakhogy mi fix haviért (néha éhbérért) dolgozunk, õk milliókért + õket ilyen-olyan szervezetek védik.
Mi mint alkotók miért nem vagyunk ugyanúgy elismerve ?
Star Trek fan vagyok, tehát egy IDEALISTA. Viszont magyar is vagyok, tehát egy HARDCORE REALISTA.
Megint más; az ilyen,, you can click but you can't hide" kissé közösség izgató hatású szövegekért is lehetne perelni, másrészõl berugodosnám a pofáját aki ilyen aranyos szövegeket írkál már nem azért de fennyegessék a jóq**** anyukájukat!!!!!!!!!!!!
Figyu haver nézzünk már szét a vinyodon oké?! Bár ez a hozzászólás arra enged következtetni hogy vmelyik jogvédõ szervezet oszlopos tagja vagy, szal nehéz lesz elmagyarázni de azért megpróbálom;
A magyar átlagfizetés nem azt nem teszi lehetõvé ,hogy vki eredeti dvd filmeket nézzen hanem már ott kezdõdik a probléma hogy eredeti op rendszerre se telik.Azonban az országot már szépen elárasztották számítógépekkel és most az Asva aki a semmibõl milliókat teremt elõ csak az álltal, hogy kimegy szegény iskolás gyerekhez találnak nála 100 db illegális cd-t dvd-t vegyesen, és ráhúzzák, hogy mekkora ellensége is õ a társadalomnak.(ez megtörtént eset igaz nem velem hanem haverral bár nálam is voltak kutatni de én megúsztam)
Én is programozónak tanulok és hidd el nem az kapja a lovét aki írja hanem aki kiadja, és így azért mindjárt más, pl én elvállalok egy melót egy cégnek õk adnak nekem fix összeget majd annak a sokszorosát beszedik a progi terjesztésével és õk ezért egy keresztbe szalmát nem tesznek.
A magyar átlagfizetés nem azt nem teszi lehetõvé ,hogy vki eredeti dvd filmeket nézzen hanem már ott kezdõdik a probléma hogy eredeti op rendszerre se telik.Azonban az országot már szépen elárasztották számítógépekkel és most az Asva aki a semmibõl milliókat teremt elõ csak az álltal, hogy kimegy szegény iskolás gyerekhez találnak nála 100 db illegális cd-t dvd-t vegyesen, és ráhúzzák, hogy mekkora ellensége is õ a társadalomnak.(ez megtörtént eset igaz nem velem hanem haverral bár nálam is voltak kutatni de én megúsztam)
Én is programozónak tanulok és hidd el nem az kapja a lovét aki írja hanem aki kiadja, és így azért mindjárt más, pl én elvállalok egy melót egy cégnek õk adnak nekem fix összeget majd annak a sokszorosát beszedik a progi terjesztésével és õk ezért egy keresztbe szalmát nem tesznek.
Nincs olyan felhasználó,aki életében nem tötött volna le semmi illegálisat.Olyan nincs hogy béké felhasználó.
Büntessünk meg mindenkit aki eltévedt.
Hülye vagy vazze
Büntessünk meg mindenkit aki eltévedt.
Hülye vagy vazze
Sõt, ezek a szervezetek már kezdenek paranormálissá válni 😊) , lsd amikor egy halott öreg hölgyet jelentettek fel
Star Trek fan vagyok, tehát egy IDEALISTA. Viszont magyar is vagyok, tehát egy HARDCORE REALISTA.
Úgy látom, fogalmad sincs arról, mennyi kárt okoz ez a játékkiadóknak, filmiparnak, zeneiparnak. Nem mindenki gondolkozik ám úgy hogy éljen a warez. Csinálják csak.
A hülyék. Erre költik a dollármilliókat. A kémkedésre, meg a pereskedésre. Ezzel több pénz úszik el, mint amennyi kárt okoznak a letöltõk.
Arról nem is beszélve, hogy ez a szervezet már kezd paranoiássá válni.
Asszem a videózás is így indult. És mi lett belõle? Tömegszórakozás. Csak az a kérdés, a fájlcserélés mikor lesz az...
Szerencsére a fájlcserélõk eddig több gólt rúgtak ezeknek a pénzéhes és idióta szervezeteknek. Mindet be kéne záratni ilyen cselekedetekért. Csak sajna egyelõre a 'békés felhasználók zaklatása marhaságokkal' még nem törvénytelen.
Arról nem is beszélve, hogy ez a szervezet már kezd paranoiássá válni.
Asszem a videózás is így indult. És mi lett belõle? Tömegszórakozás. Csak az a kérdés, a fájlcserélés mikor lesz az...
Szerencsére a fájlcserélõk eddig több gólt rúgtak ezeknek a pénzéhes és idióta szervezeteknek. Mindet be kéne záratni ilyen cselekedetekért. Csak sajna egyelõre a 'békés felhasználók zaklatása marhaságokkal' még nem törvénytelen.
Hiába kapálózik az MPAA úgysem tud semmi eredményt felmutatni mert ezen az egy-két eseten kivûl több száz van amirõl még csak nem is tudnak.
← ElőzőOldal 2 / 2