110
  • tanyasi
    #110
    Lost 2 király!!!
  • winnie
    #109
    mamas and papas, akármi. a címét elmondják. nézd meg a lost topikot a tévé szekcióba szeptember 22 környékén.
  • Piko888
    #108
    Hi!
    Nem tudjátok mi a címe annak a számnak ami a 2. széria első epizodjában szól a legelején?
  • heystumafly
    #107
    Én ,ár láttam!!(AXN)
  • Kuncsi
    #106
    Ti még nem is láttátok az első évadot??Hmmmmm....nagyon jó sorozat áámmm!!!
  • InfectedMann
    #105
    ha valaki ismer olyan oldalt (NEM TORRENT) ahonnan külön egyesével fentvannak a részek és ugye le lehet tölteni őket az írjon egy mélt plz az [email protected] -ra ! köszi !
  • winnie
    #104
    szerintem a kérdés az, hogy honnan nem lehet tölteni?

    létezik olyan, aki nem látta, hogy mi történik miután lemennek a 'heccs'-be?:)
  • santino
    #103
    Egy rakás torrent oldalon fent van.
  • Ronnieka
    #102
    valahonnan nem lehet letölteni lost részeket ?
  • winnie
    #101
    a rajongótábor egy dolog (ld. firefly, ami sokkal nagyobbat bukott), de azért ne túlozzunk a dark angel nézettségét illetően. (a golden globe korrekt, de nyilván az igazi kritikai elismerés, az emmy díj messzire lkerülte)

    a premier 13,5M nézőt vonzott, ami nagyon jó (a 29. legnézettebb sorozat volt azon a héten), majd beállt a nézettség 9M környékére. (ami 60. hely környéke, de még mindig korrekt)

    viszont a lelövés, ha ezeket az adatokat nézzük teljesen jogos volt, hiszen a 2. év évadzáró epizódját már 6M-an sem nézték, ezzel a sorozat a 106 vetített sorozatból csak 85. legnépszerűbb volt - és ezzel a legkevésbé nézett sorozat címet is elnyerte a 4 nagy adó (fox, cbs, nbc, abc) sorozatait vizsgálva (a upn és a wb a kicsik)

    sajnáltam nagyon a DA-t, ráadásul ugye cliffhanger lett a vége, de a döntés valahol érthető - racionális (egy f*szt, érhető:) (persze a helyébe jött firefly 3-4 M-ós nézettséggel nem váltotta meg a világot, de legalább kult lett)

    ez a két bukás az oka, hogy a nagyok hanyagolták azóta a scifi sorozatok műfaját, de most szerencsére szakítottak ezzel és 3 új scifi sorozatot is ránk eresztenek 2 héten belül:)
  • Hoz_Hun
    #100
    A dArk Angel elég sikeres volt. Max karaktere azóta is elöl van Scifi karakterek toplistályán. A sorozat maga renget jelölése közül sokat meg is nyert (Golden Globe-on is jelölték), és massziv rajongótábora is van.
    Amerikában sincs máshogy, mint a világban. Jön egy befolyásos ember az ötletével és szinte bármit megtehet.
    De tény, hogy a Dark Angel sikerességben meg sem közelítette a Lost-ot.
  • winnie
    #99
    a dark angel és a firefly is gyenge volt nézettségileg alapvetően, szóval nem tekinthetőek sikeresnek (pláne a lost-hoz képest - 2,5-3-szor többen nézik a lost-ot) - elgalábbis a fox szerint. most már örölnének, ha hoznák azt a nézettséget péntekenként, amit a zsinórban lelőtt 3 sorozat egyike is hozott (ld. dark angel, john doe, fastlane)

    sikeres sorozatot nem lőnek le, max ha azok önállóan döntenek a végükről (ld. friends, x-akták, raymond)
  • Hoz_Hun
    #98
    Lötek már le sikeres sorozatot úgy hogy nem fejezték be. Dark Angel két szezont ért meg. És miért nem folytatták? A Fox vezérigazgatója új ember (Gail Berman) lett, akinek saját projektje volt (jobban mondva ő volt a producere); név szerint Firefly.
    A sors iróniája, hogy Firefly még az első szezon befejezése előtt visszavonták.
  • winnie
    #97
    ha nem lett volna népszerű, akkor a felénél lelőtték volna, jobb esetben végigengedik és kész - nem folytatják. (ha egyértelmű év közben, hogy nem fog folytatódni, akkor ha jófejek a készítők, akkor lezárják) - ami nem népszerű, azt azonnal lelövik - gondolj bele,, ha a 24-et lőtté volna le anno a 13. résznél (mert ugye általában egy friss sorozatbül ennyit rendelnek)

    amúgy fura, amit mondasz, hiszen szerintem a háttérsztorik miatt épphogy minden rész totálisan elkülöníthető, nem?:) (locke-os rész, hurley-s rész, stb.)

    amúgy ez van - én mindig mondtam, hogy aki nem válik addikttá a 3-4. rész után, annak a folytatás sem fog bejönni annyira.
  • edk
    #96
    Nekem is sikerült megnézni a sorozat első évadját, de én nem vagyok annyira elragadtatva tőle. Én azokat a sorozatokat szeretem inkább, amelyiknek a részei önálló epizódok. A Lost nem ilyen. Sőt azt mondanám, hogy egy (dúrván számolva, mondjuk 4 évaddal, évadonként kb. 20 óra filmmel) 80 órás film. Ez nekem kicsit sok. Ebben a 25 részben az én véleményem szerint nem sok történt. Ezt úgy értem, hogy megtudtunk egy csomó dolgot a szereplők előéletéről (bár számomra nem derült ki, hogy pl. Kate-nek mi is volt az eredeti bűne), de maga a fő cselekményvonal (a szigeten a túlélés, és az ott lévő rejtélyek) nem sokat mozdult előre. Igazából a rejtélyek is rejtélyek maradtak, minimális dolog derült ki ezekkel kapcsolatban.
    Arra azért kíváncsi lennék, hogy mi lett volna akkor, ha a sorozat nem lesz népszerű, és nem készül több évad? Le lett volna adva egy hosszú filmnek (hangsúlyozom, ez inkább az, mint egy sorozat az én szememben) az eleje, azt' jóccakát, vagy mi?
  • Cat #95
    azt ugy hivják, hogy mini series, pl. a dune ilyen volt, fixen meg volt irva hogy hány részes lesz, kész, kaputt
  • santino
    #94
    Igen csak ugye elkezdődik egy sorozat jelen esetben a Lost ami zseniálisra sikerül és nagyon sok nézőre tesz szert, az emberek rákattannak és nézni fogják már akkor is ha esetleg esik a színvonal. Lehet jobb lenne ha megírnák a sztorit 2-3 évadra és vége mint egy filmnek és nem folytatni csak mert sokan szeretik de hát ezt biztos jobban tudják nálam, gondolom azért nincs is így:)
  • santino
    #93
    Igen csak ugye elkezdődik egy sorozat jelen esetben a Lost ami zseniálisra sikerül és nagyon sok nézőre tesz szert, az emberek rákattannak és nézni fogják már akkor is ha esetleg esik a színvonal. Lehet jobb lenne ha megírnák a sztorit 2-3 évadra és vége mint egy filmnek és nem folytatni csak mert sokan szeretik de hát ezt biztos jobban tudják nálam, gondolom azért nincs is így:)
  • winnie
    #92
    minden sorozatot addig folytatnak, amíg nézik a népek. mindegyiket. (jó, a 8-10. évadba a sikeresek egy részét lelövik, de csakis azért, mert már mást is akarnak csinálni - igaz, ide minden 1000. jut el:)

    fokozatos kapni fogja a nép a válaszokat, cserébe persze újkérdések megülnek fel. amikor nem lesz több kibújási lehetőség, akkor esetleg elviszik egy új irányba a sztorit.

    vagyis, nem a pénz miatt folytatják, hanem mert a sorozat ilyen műfaj
  • santino
    #91
    Akkor ebből valami hihetetlen nagy sztorit kell kihozniuk ha ilyen sokáig húzzák. Remélem nem fogják elrontani és már csak a pénz miatt folytatni.
  • winnie
    #90
    mérget vehetsz a 3. évadra és arra is, hogy a heti 1 rész azt jelenti, hogy olykor 3-4 hétig nem lesz új rész, hiszen 22 részt kell leadniuk május végéig.
  • santino
    #89
    Na most végeztem az utolsó résszel és ááááááááááááááááááá!!!:)
    Nagyon messze van még szept21, és onnan heti egy rész nagyon őrjítő lesz mert így rendben volt az első évad, hogy leszedtem egyben de kivárni részenként.....
    Remélem 3. évad nem lesz:))
  • winnie
    #88
    25 része van hivatalosan + 1 összefoglaló rész - a 2. évad szeptember 21-én kezdődik.
  • Pluskast
    #87
    24 része van az első évadnak. Én most fejeztem be az ucsú részt:) Egyébként a második évadot nem lehet megszerezni valahonnan vagy azt még le sem forgatták?
  • winnie
    #86
    jaja
  • santino
    #84
    Nem 24 része van az első évadnak? Mert én annyit szedtem le vagy az utolsó rész ami másfél óra az kettőnek számít?
  • atyland
    #83
    a legg jobb sorozat (Szerintem)
  • winnie
    #82
    Miért, szerinted mi a különbség?

    ezt komolyan kérdezed? a definíció a különbség.

    egy sorozatnak egy évben átlag 22 epizódja van. (ennek 25 volt)

    egy szappanoperának egy évben 200-250 epizódja van.

    Az ilyen hosszú rétes sorozatot nevezi a szleng szappanoperának. Egyébként miért baj, ha ez a jelző erre is rá illik? Talán a film olyan "komoly" hogy nem szabad annak nevezni?

    mindenki annak nevezi aminek akarja, én csak a definíciót írtam le. a tök alsó 2-őt is lehet kriminek nevezni, mert nem tudjuk ki a gyilkos, de mindenhol vígjátéknak titulálják.

    Lényeg hogy csak habzik és sosincs vége. Addig húzzák, amíg pénz van benne, amíg nézik.

    megint nem értem. szerintem fogalmi zavarban vagy. (no offense)

    MINDEN sorozatnak sosincs vége. MINDEN sorozatot addig húznak, amíg pénz van benne. azért egy sorozatot sem fognak befejezni, mert azt mondják az alkotók, hogy kösz, már nem kell ennyi pénz. (akad persze 1-2, mint a jóbarátok, a raymond vagy az x-akták, amiket 10, 8, 9 év után befejeztek, de ez csak a legnagyobbaknak adatik meg.

    szerint formálják, ami végül is lehet jó bevétel, nagy nézettség, de nem biztos, hogy ez az igazi jó film recepttúrája

    ezzel jobban nem is tudok egyetérteni - ez teljesen igaz.
  • tomsh
    #81
    <egyrészt ez nem szappanopera, hanem sorozat. nem mindegy.>
    Miért, szerinted mi a különbség? Az ilyen hosszú rétes sorozatot nevezi a szleng szappanoperának. Egyébként miért baj, ha ez a jelző erre is rá illik? Talán a film olyan "komoly" hogy nem szabad annak nevezni? A szappanopera minden ismérve fellelhető benne, csak egy másik korosztályt céloz meg vele. Igen is, ez inkább egy tini-ifjúsági kaland szappanopera. Van sok csöpögős (brazil), van családi (Dallas) és van rejtélyes kaland szappanopera, csak más a célközönség. Lényeg hogy csak habzik és sosincs vége. Addig húzzák, amíg pénz van benne, amíg nézik. És a filmeket manapság a potenciális nézők, korosztályok várható szájíze szerint formálják, ami végül is lehet jó bevétel, nagy nézettség, de nem biztos, hogy ez az igazi jó film recepttúrája.
  • winnie
    #80
    torrentről, inkább. de dc-ről is lehet.

    de jövő héten jelenik meg a dvd
  • hnoemi
    #79
    Nem fogják kiadni dvd-n az első évadot? Honnan lehet leszedni? DC-ről?
  • IMYke2.0.0.0
    #78
    Sajna, én nagyon gyorsan lenyomtam a 24+1 részt... Tűkön ülve várom, hogy mi lesz a 2. évadban!
  • Norbi7
    #77
    Isteni jó sorozat. Érzem függő leszek!
  • ZoliJ
    #76
    a PRO 7 az első évad második felét fogja adni, nem pedig a 2. évadot
  • winnie
    #75
    az amerikaiaknak nem is kellett igazán felhozni a sorozatokat. mindig is ők csinálták a legjobbakat és most is magasan ők csinálják.

    sorozatgyártás igazából (és nem szappanoperára gondolok) az usa mellett, a néemeteknél, az ausztráloknál és az angoloknál folyik. az angolok jók, de kevés van és túlságosan szofisztikált sorozatok (ráadásul 6-8 rész van belőlük egy évben), az auszik sokat másolnak usa-ból és igazán nem tudtak még nemzetközi sikert elérni, a németek meg ízlés kérdése - egy csomó megy nálunk is.

    talán még a kanadaikat érdemes említeni, ők olykor kihoznak 1-1 jó sorit, ld. idén a regenesis (kis bioterrorizmusos) vagy a charlie jade (párhuzamos univerzumos-nyomozós)
  • csuhi
    #74
    Band of Brothers - Elit Alakulat
  • Murdoc
    #73
    Nem mintha azt mondanám, hogy az amerikaiak olyan jó filmeket gyártanának, de manapság már a sorozataikat sikerült olyan szintre felhozni, mint amilyenen a filmek is vannak. Nem csak bugyuta baromságok, hanem dramaturgiailag jól felépített, jó színészekkel teli "minifilmek" :) Csak hogy az ismertebbeket mondjam, ott volt a Band Of Brothers(magyar címére nem emléxem), a 24 olyan színészekkel mint Kiefer Sutherland, vagy az Elnök emberei, esetleg az Al Pacino főszereplésével az Angyalok Amerikában.
  • winnie
    #72
    kábeles, de lehet neten is fogni, ha t-onlineos vagy
  • Borg
    #71
    Én németen láttam már az első évadod, és szerintem állati jó sorozat.
    Szeptembertől amúgy a PRO7 is kezdi nyomni a 2. évadot már.

    Mondjuk így a magyaron megnézve az első részt, pár dolgot másképp fordítottak, és hát a szinkronhangokat sem találták el mindenkinél igazán. Dehát ez az átka, ha valaki más nyelven is látta...
  • DoNorBi
    #70
    AXN TV az internetes csatorna vagy mi?