165
  • lalakov
    #165
    Azért hoznám fel a témát, mert időszakosan meg szoktam nézni a T-Online ÁSZF-jét, hátha emeltek az extrém határon. A szeptember 8-tól érvényesben, nem szerepel az extrém határ!
  • benny73
    #164
    ezt keresd meg:

    Ma kaptam 1 levelet a tonlájnakszelerólófasztól, miszerint felmondják az ADSL szolgáltatásomat gazdasági okokból.
    Felhívtam őket, és azt mondták, hogy többet töltök le, mint szerintük normális! Normálisak?
    Más is kapott már ilyet?

    Hihetetlen balfasz banda ez...
  • dez
    #163
    Hm, ez egy 35 oldalas topik... Mit is kell nézni? (Talán a magától elszállt Mumia és xy flemjét?)
  • csuzlee8400
    #162
    EZT NÉZZÉTEK!
  • Seaweed
    #161
    Hmm elobb beszeltem a temaval kapcs egy kozvelemeny(?!) kutatoval telefonon..amire a legkivancsibb volt az az volt hogy hogy valtozott a megitelesem ezzek utan a T-com/T-Online/T-Mobile-al kapcsolatban....
    Hat nem rejtettem veka ala a velemenyem!

    Ugylatszik felebredt ppar pr-es es rajottek hogy kivagtak maguk alatt par fat es ez talan nem is olyan jol sult el mint azt terveztek!!!!
  • dez
    #160
    De azt elvileg nem szabad, ilyen alapon minden szomszédodba mehetne tőled a net, egy előfizetésért.
  • rosemberg
    #159
    Itt szerintem nem az a lényeg hogy legális amit letöltesz vagy sem,hanem az hogy ha én korlátlan netre fizetek akkor ne legyen korlát.Nagyon drága nálunk az internet hozzáférés szerintem had használjam ki amennyire tudom.De elárulok egy titkot nálunk ROUTHER és HUB segitségével 4 számitógép van rákötve 1 vonalra úgyhogy nem olyan nehéz összehozni 150G letöltést főleg ha mindekinek van valami kedvenc filmje vagy akármilye az online játékokról nem is beszélek
  • dez
    #158
    Bocs, de ostobaság csak magunkból kiindulni. Azt is számold bele, hogy p2p esetén optimális esetben annyit töltesz fel, mint le, így máris feleződik az adatmennyiség. Azaz a 150GB forgalom az 75GB hasznos adat. Az full sávszéllel 2 nap alatt lejön. Miből jön ez össze? Kedvenc filmjeid DVD-n (16db/hó) v. xvid-ben (50-100db/hó) v. épp HD-ben (2-5-10db/hó) vagy zenei albumok lossless-ben (70-150db/hó, tripla+dupla+egylemezes vegyesen) vagy sok mp3 vagy 38 nap rádiózás, 192kbps, 1 csatorna egyszerre vagy néhány nap tévézés... Ha a vagy-okat és-ekre akarod cserélni, akkor persze drasztikusan esnek az értékek! A letöltésekhez megjegyezném, hogy egyrészt itthon legálisak (ezért fizetünk [:)] plusz díjat az adathordozókra...), másrészt akkor kell tölteni egy adott cuccot, amikor épp elérhető, nem amikor eszedbe jut.
  • Hegyikecske
    #157
    a vodánál már innyé van afogadás is nincs roaming :)
    Amikor én kinnjártam nem volt vele semmi zűr faxáyan működött, Bezzeg akko NEM VOLT INNYÉ a roaming :(
  • Hegyikecske
    #156
    Nem alternatíva mer mióta az axeleroból tré-onlány lett a limites csomagok bevezetésével fokozatosan eltüntetk a korlátlanok, mostmeg ha megfigyeled csak limitest éri meg neki forgalmazni mióta gigánklént fizet... (és azt tom h amig axelero volt nem számolták bele a feltöltéset ha azóta nem változott akkor így van ezt tom mer dirrekt megkérdeztem!) és azóta is örülök h váltottam mer valóban 4* gyorsabb a feltöltésem ami az adsl nevetséges aílacsony értékéhez képst nagy előrrelépés.... viszont nemtom télleg mi tehet ki LEGÁLISAN havi 150gigánál többet ha vkinek van rá vmi 5lete várom a linkeket :D
  • Hegyikecske
    #155
    Nos rtélleg elég szemétség ahog ezt teszik, de attól független amit azok csináltak azt én valszeg nem nevezném túl legálisnak...
    nemtom havi 150giga mire nem elég, nekem a havi 30fele is bőven sok...
    És nemtom mit lázadoztok, ez van kainek ez nem tetszik váltson!! lkétezik sok más valóban "korlátlan" szolgáltató, még jobb áron is.. a technika pedig télleg elavult mer a bűvős 3Mbit felé már nem naonm lehet vinni... ADSL2(+)pedig igen kölcséges lenne szal nem megoldás marad a cable :)
  • Hegyikecske
    #154
    A feltöltés nincs benne!
  • dez
    #153
    Apropó T-Mobile... Ugyebár azt is úgy reklámozzák, hogy "határtalan, világméretű kapcsolat", vagy valami ilyesmi. Ismerősömék nemrég kimentek egy hónapra Párizsba. A csapat néhány tagja Vodafonos, néhányan T-Mobile-os (volt, aki csak azért váltott az utóbbira, hogy kint is működjön). Nos, a Vodafonos mobilok működtek tovább, mintha mi sem történt volna, a T-Mobile-osok meg szépen elnémultak... (Utánajárással, helyi bejelentkezéssel talán megoldható lett volna, de nem szórakoztak vele. Nem tudnak franciául, és valószínű, hogy a helyi T-Mobile irodákban meg nem tudnak magyarul...)
  • Cervantes
    #152
    Én is T-Offline-os területen lakom Bp-en. Még nincs netem, de szeretnék. Tudtok valami megbízhatót szolgáltatót? UPC nem lehet technikailag.Köszi.
  • apS
    #151
    Ez "szinte" mind igaz amit írtatok.... ,de sajnos a probléma nagyon 1szerű EZ Magyarország.
    No Comment!
  • Bith
    #150
    Egyébként aki a T-online-tól elmegy mert sunyi banda, az a T-mobile-ját is cserélje pannonra, vodára. 1 cég. T-com-tól már nehezebb megszabadulni 1 fokkal.
  • Bith
    #149
    LOL

    De édi :))). (gondolom a neve is innen jön)
  • dez
    #148
    Csak épp a szolgáltatónak nem... Legalábbis extraprofit nem lenne rajta.
  • sweet
    #147
    milyen programot töltsek le a netről,hogy azután bármit le tudjak tölteni magamnak?és honnan lehet mesefilmet letölteni?légyszi segítsetek.
  • Bucser
    #146
    4-szer ekkora a felfelé sáv:)
  • strogg
    #145
    ezt a forgalom arányos adsl-t mint választható alternatíva mondtam.
    Nekem pl megérné a gb/500 huf, mert 7-8 gb-os forgalmam van. És még jópár embernek biztosan.:)
    Aki meg 150-300 gb-ot akar tölteni, az válassza a jelenlegi konstrukciókat. Mindenki boldog lenne biztos vagyok benne.
  • rosemberg
    #144
    mekkora szemét cég ez t-online hogy rohadjanak meg havi 15000-et fizetk hát nem azért hogy a leveleimet nézzem megén már 240g-nál vagyok KB. de mág nincs vége a hónapnak de hálistennek nem a t-onlinénál vagyok és ahogy kinéz nem is leszek
  • Seaweed
    #143
    Ott a pont!! Vannak akik az iskolapad mogul olyan okosok hogy az eg megreped felettuk...
  • pepe003
    #142
    ...lehet hogy már úton van a felmondólevelem?
  • WiZZaRD
    #141
    megneztem a forgalmi adataimat a txar szerint siman 200g felett vagyok mar...pfff...xutyok banda....csak tudnam itt felenk milyen szolgaltato van meg...na megyek es kutakodom is picit...meg dobok ra meg ugy 50g-t...hogy szakadjanak meg
  • Bucser
    #140
    Magánvállalkozó hogyan béreljen vonalat mikor ad-hoc munkákból él??? áruld el!!
  • nimfas
    #139
    Most néztem meg a statisztikámat...
    2004.01.13 óta 254669,19 MB Le... 33069,88 MB Fel...
    mivel az adatforgalomba beleszámít a feltöltés is, így 20 hónapra 287739,07 MB.. 1024-el és 20-al leosztva 14 GB/hó az átlag... bár nem egyenletes, volt hogy 1-2 hétig folyamatosan jött le full sebességgel, mostanában, hogy uborkaszezon van, alig megy. Szóval engem nem érint a 150GB.
    Nézzétek a jó oldalát... Chello... 50-60 GB a limit asszem?! :-D
  • #138
    Ha a rendőr azt mondja mindent pakoljak ki a zsebemből, akkor az mindent jelent, nem hagyhatom még a taknyos zsepit sem a zsebemben.

    Akkor ami korlátlan az korlátlan!!!! Nem lehet neki határt szabni. példa Ha minden nap megnézek egy netről letöltött DVD minőségű filmet akkor az már 33 napra 150Gb,akkor a 31. napon már nem nézhetek filmet egy 31 napos hónapban? Sőt ha egy nap negy csak egyet nézek meg akkor már extrém felhasználó vagyok? Akkor hírdesse úgy a T-online, hogy korlátos csomag 150Gb és vegye visszább az árait!!

    AMI KORLÁTLAN AZ MARADJON IS KORLÁTLAN!!!

    Vagy talán nembírja a technika, akkor újjítani kell.

  • pemga
    #137
    Egy aprócska hang: mivel a 150GB az összesített forgalom, tehát a fel és a le egyaránt benne van. Tehát, ha valaki DoS-olja a gépemet (pl. kiköti valaki a Winjét direktben hálóra és küldi nekem network browse kéréseket tonnaszám), CodeRed-el, vagy ami vírusok manapság a trendik; nos ez is forgalomnak számít, amiért fizet a mélyen tisztelt ügyfél. Ez kb olyan, mint mondjuk fogadott sms-ek után fizetni...
  • Bith
    #136
    "Én örülnék, ha mondjuk 1gb/500 huf áron jönne az adsl."

    Uhh, az nem kicsit lenne ám sok. Az rohadt magas lenne finoman szólva. 30giga az már 15ezer, és ez eléggé átlag felhasználásnak számít (sztem még a T szerint is). A 100 vagy 50Ft/giga már értelmesebb lenne (meg neked milyen jó :)). De mondjuk lehetne sávosan emelkedő is.
  • strogg
    #135
    A forgalomdíjjas adsl nem lenne hülyeség ám.
    Sokan egyáltalán nem töltenek sokat, mégis "korlátlan" elérést fizet. (Amely mint tudjuk már 150GB. Én ezentúl poéntból a 150GB szót fogom használni a korlátlan szó helyett:))
    Most néztem meg az augusztusi forgalom statisztikámat, 8,9 GB. Eléggé messze van a korlátlantól :)))
    Én örülnék, ha mondjuk 1gb/500 huf áron jönne az adsl. Aki meg csak bongészik, vagy levelezik annak is elég lenne 1500-2000 huf egy hónapban netre. Csakhát jó ötlet volt a forgalom alapú adsl, csak az árak voltak elbaxva. Ezért volt eléggé lanyha az érdeklődés.
    Gondoljuk el. Előfizetek 6 GB-ot kb: 8000/hó áron, azért már kapsz egy "korlátlan" adsl csomagot máshol. De ha mondjuk azt mondják 5GB/3000 huf/hó akkor én is alaposan elgondolkoztm volna rajta, mert sokat egyáltalán nem töltök le.
  • Hegyikecske
    #134
    Khm helyesbítés: ebből a KORLÁTLAN csomag...
  • Hegyikecske
    #133
    Ja valamint ebből a korlátos csomag utolag hozzátett limitjéből adodóan az következne h aki nem használja ki a havi 150gigát (mint pl én) akkor az arányosan kevesebbet fizet?:D
    Vagy hát az visszafelé nem müködik?
  • Hegyikecske
    #132
    LoooL, érdekes... Én örülök is neki h még amíg axelero volt kiszuálltam ebből a hisztériából, mer (igaz soha nem volt havi 3gigánál több letöltésem) de kiderült h ugyanugy nem korlátlan mint a chello, csak ott legalább korrektül megmondják h mennyit lehet... Valamint teccik benne h mindig gyorsabb egy fokkal mint az azonos kategoriájú adsl :)
  • TiTuS
    #131
    Számomra az elv a lényeg.
  • Akuma
    #130
    egyébként korlátlannak valóban korlátlan, ha nem az adatforgalmat tekintjük, hanem az időt!! nonstop nyomatják a netet
  • Akuma
    #129
    ott hány terabájtot tölthettél le? :D
  • TiTuS
    #128
    Tudomásom szerint, amíg Axelero volt, nem voltak hasonló problémák ;)
  • Akuma
    #127
    reklám duma, egyértelmű, ehez nem kell magyar értelmező, csak józan paraszti ész
  • Akuma
    #126
    ha lehetne downgrédelni (kevesebb pénz csurogna), akkor csődbe mennének azok a szolgáltatók, akik növelik a sávszélességet, azaz sose növelné egyik szolgáltató se a sávszélességet... ekkor pedig nem lenne hova downgradelni! szóval ne elégetlenkedjünk!