Tunngle, Hamachi, GameRanger

Jelentkezz be a hozzászóláshoz.

Barrett 50 Cal
Hát akár milyen jó dolgokat írtál le Balumann,de még mindig nem látok semmilyen hostot,pedig tûzfal kinyomva,nod32 kinyomva,hamachi beállításokkal is vívódtam,de sajna nem jó😞
Am annak van jelentõsége,h a Hálózati kapcsolatokba a hamachinál ez van írva: Hozzáférés típusa : Nincs internetkapcsolat<#kerdes>

Raidmax Sagittarius:Windows 7 Professional 32bit, ATI 3800 HD Series 512 MB,Intel Core2 Quad 2.40 GHz,2 GB RAM CoD multi name: 88 Norbi 88

Sziasztok!
Nem tudom hogy, ti értetek e az LFS-hez! De az LFS fórumon azt írták h. Hamachi-val lehet neten/lan-ban jáccani! Nem tudjátok hogy, lehet?😊

Gigabyte M52L-S3P | AMD Athlon II X2 255 (3,1ghz) | 4GB DDR3 1600MHZ | Saphire Ati Radeon HD 4670 1GB DDR3 | Windows 7 Ultimate 64Bit. | 1,5 TB WD 7200RPM + 500GB WD 7200RPM

Akkor felveszlek msn re, és ott jobban megtugyuk tárgyalni és még egyszer köszönöm a segítséget.
Balumann
A NOD32 (ha tûzfala van akkor amúgy Eset Smart Security a neve) nem engedi át semmiképp a hamachit, azt mindenképp ki kell lõni. Ha routered nincs akkor itt megint valami anomália van.

Holnaptól már ráérek úgyahogy, akinek problémája van az vegyen fel msn-en: [email protected] címen.

Kösz a gyors Választ azt már kiderítetem amit leírtál hogy nem közvetlen kapcsolatot teremt csak azt nem tudtam hogy hogy csináljam meg.Router em nincs úgyhogy azal nem lehet gond.
Nod-ot használok és már próbáltam hogy kikapcsoltam rajta a tûzfalat úgy se jó esetleg valami más ötlet (ha valami baromságot írtam nem nagyon értek hozzá) 😊 még egyszer köszi a gyors választ.
Balumann
FAQ-ban is benne van, és én is jópárszor leírtam már itt is. Nem tud közvetlen kapcsolatot létesíteni a hamachid másokkal, ezért valami alapszolgáltatás portján kersztül, közvetetten kapcsolódik (ezért lesz lagos is, mert közbeékelõdik egy szerver). Router, vagy tûzfal helytelen beállítása okozza. Ha tûzfal akkor lõdd ki, vagy engedélyezd rajta, ha router akkor nézz utána a routered leírásában, hogy hogyan kell beállítani az upnp -t és a portokat.

Sziasztok!
Szeretnék a haverjaimal játszani left 4 dead 2-õn hamachin keresztül, de az a probléma hogy az én hamachim mindenkit csak kéken lát és engem is mindenki csak kéken lát. A többiek viszot egymást látyák normálisan zölden mi lehet a probléma??
Be tudok lépni a játékba csak az a probléma hogy 500-as pingem van és 5-másodpercenként elvesztem a kapcsolatot.
A töbiek tudnak egymásal normálisan játszani de én nem.
Ez a jelenség körülbelül a pályák feléig van aztán megjavul.
De van olyan pálya amin nem javul meg hanem ugyan úgy lagolok.
Mi lehet a probléma??
Válaszotokat elõre is köszi!

PLS Válaszoljatok mert ezt már vagy 5 forum on megkérdeztem és még egyiken se írtak.
Barrett 50 Cal
Akinek 32 bites Win7 van és látja a szerókat,az pls írja le,h van beállítva a hamachi.

Raidmax Sagittarius:Windows 7 Professional 32bit, ATI 3800 HD Series 512 MB,Intel Core2 Quad 2.40 GHz,2 GB RAM CoD multi name: 88 Norbi 88

Barrett 50 Cal
A sorrendre rájöttem,h kell.A hamachi volt legfelül,szal ez is megvan és mégsem látom a szerókat<#idiota><#sir>

Barrett 50 Cal
Amiket felsoroltál,azok közül csak a kapcsolódási sorrendet nem tudtam beállítani.Win7en a spec beállításokba csak az otthoni meg a nyilvános van,ezeknek a sorrendjét nem tudtam megváltoztatni.Nyíllal legördítem és be tudok állítani mindenfélét,de sorrendet nem tudok.

Balumann
Milyen módra gondolsz, elvileg látnod kellene. Ha nem látod, akkor valami még nicns megfelelõen beállítva (router, tûzfal, hálózati kapcsolat, kapcsolatsorrend, kliens, stb.). Próbáld meg újra kvenni az ipv6 -ot, állítsd be vagy vissza a metrikát, pipáld be illetve ki ha nincs speciális tûzfalad vagy routered az UPNP -t a hamachi kliens beállításaiban, stb.

Barrett 50 Cal
Am arra tényleg nincs mód,hogy lássam azt az istenverte szervert,amit más nyit<#kerdes>

Balumann
Az itt belinkelt FAQ -ban szerintem mindent leírtam rendesen, az alapján beállítva 90% hogy mûködni fog. (a vista/win7 vaygy 1.0.5.0 fölötti verziós beállításokat, és a tûzfal beállításokat nézd meg). Ha más probléma is van akkor a hibaelhárítást. Kb. 3-4 hét és megpróbálok összedobni egy youtubes videót, amiben az alapvetõ hibákat is bemutatom, meg mindent.

Üdv Mindenki!

Hozzá nem értõ társaságként már egy hónapja próbálkozunk körülbelül azzal, hogy sikerüljön beizzítani és Hamachin játszhatóvá tenni a régi Half Life-ot. Tudom, hogy tele van a net leírásokkal, de annyiféle van, hogy belezavarodunk, sok még ellent is mond a többinek.
Éppen ezért valakit megkérnék, aki ért hozzá és segítõkész, hogy írja már le lépésrõl lépésre egy laikusnak, hogy kellene megoldani a dolgot az alapoktól (hamachi, half-life melyik verzió stb.) odáig, hogy mûködik az egész.
Elõre is köszönöm.
Barrett 50 Cal
Hát most nagyon jó lett.Bepipáltam a TcP/IPv6-t,meg 1.0.1.5ös hamachi van fennt.Bár ez is félsiker,mert ha én nyitok,akk látják,de ha más nyit én nem látom sajna.Max nem lehetek Richtofer-el<#sir>.De legalább mükszik😊

Balumann
És most úgy mûködik a Hamachi, hogy be van pipálva a TCP/IPV6 ?! Hányas hamachi? Volt 2-3 ember akinél ennek a kivétele oldotta meg a hibát (egyértelmûen!), habár az is igaz, hogy ez kizárólag Windows Vista-n fordult elõ (azóta meg nem is tapasztaltam, hogy be lenne pipálva valahol is, pedig kiemelten írtam bele a faq -ba 😄).
Ezekszerint akkor már ez se probléma. Vagy ez is egy ilyen rejtélyes dolog, mint a metrika, hogy 10% -nál mûködik úgyis, hogy nincs beállítva. A kapcsolatok sorrendjét nem említem, mert az mondjuk játék függõ, meg azon is múlik, hogy van-e belsõ hálózata (routere). Mert akkor a helyi kapcsolatnak még az ip címe is C osztályú ugye (192.168...), így ha ip címet nézi, és sorrendben az van elõl akkor nem jut el a hamachiig :-)

wolf magic
tipp TcP/Ipv6 pipa be 😄
nekem is kivoltm ma nem müködött bepipáltam jo lett 😄

Barrett 50 Cal
Zöld jel van elõtte,tûzfal kikapcsolva(bár régen Vistával úgy is ment,h be volt kapcsolva).Most látja a szerómat,csak "this game session is no longer available" ezt írja.
Csatoló metrika automatikus a TCP/IPv4-nél,mert ha 10re állítottam,akk nagy volt a ping és nem engedte be.
TCP/IPv4 bepipálva
TCP/IPv6 nincs bepipálva

Balumann
Akkor valószínûleg még mindig nincs közvetlen kapcsolatotok, csak közvetetten. Ez valószínûleg router vagy tûzfal hiba lesz. Zöld vagy kék pont van a neve elõtt?

Barrett 50 Cal
Most sikerült javítani picit a szitun,ha én nyitok akk a haverom láttja,csak nagyon magas a ping és nem engedi be.De én még mindig nem látom az övét:S

Barrett 50 Cal
Megpróbáltam de már megint nem jó.Már nagyon kezd idegesíteni<#merges3>

Balumann
Nem írtál hülyeségeket, én is írtam hogy az 1.0.3.0 -t tegye föl mindenki (kivéve, ha már felrakott mást és mûködött). Ez a legstabilabb verzió, és a legalkalmasabb arra is, hogy az esetleges hibát elhárítsuk.

Fussátok át az újabb verziós beállításokat, illetve a router beállításokat, ha nem megy sehogyse, akkor vegyél föl msn-re, és megpróbálok segíteni, bár most nem nagyon érek rá sajna.
[email protected]

(nem szívesen adom meg a címem, mert a következõ 2 aki megtalálja innen a címem, az valószínûleg bele se néz majd a GYIK-be. :-( )

wolf magic
figy averzio mindegy legalábbis azt hiszem nekem 1.30 van haveromnak 1.15 másiknak 1.17 és tudunk játszani.tedd az 1.30 asat fel sztem nekem is azzal müködött remélem nem irtam hülyeséget 😄

Barrett 50 Cal
Nekem is ez a problémám,h nem látom a szervert és amit én csinálok,azt sem látják.Nekik XP van,nekem meg Win7.Ugyanazzal a hamachival is megnéztük,de nem lett jó.A GYIK-ben leírtak szerint is megnéztem,de úgysem lett jó.Vki help<#sir>

Balumann
GYIK -ben megtalálod a megoldást rá.

Heló,az a gondon lenne,hogy csinálok Hamachi szervert,haver feljön rá,ok minden rendben.Bemegyek játékba,csinálok LAN szervert,de a haver nem látja az enyémet,és én se az övét. Ez miért van? :S
Balumann
1.0.3.0 -t használjatok, a FAQ alapján állítsátok be a metrikát és a kapcsolatok sorrendjét. Ha nem javul meg, nézzétek végig a Hamachi GYIK-ben a router és tûzfal beállításokat. Hamarosan vége az évnek, szerintem összedobok egy videót a teljes beállításokról meg hibaelhárításról.

wolf magic
Az lenne a kérdésem win7 alatt meik hamachi müködik mert az 1.015 nemhiszem ho igen és sajnos nekem win7 em van haverjaimnak xp és nemtudjuk megoldani a kapcsolatot csak lanba.Pls válaszoljatok

Balumann
Hát ez hogy mi a "jó" ez elég relatív kérdés így 😄
Mûködnek az újabbak is, csak be kell állítani a metrikát meg a kapcsolatok sorrendjét (1.0.1.5 -nél, XP esetében nem volt szükség erre), én az 1.0.3.0 -t javaslom.

Ideális esetben a 2-esek is mûködnek, de ha hiba van velük nagyon nehéz megtalálni a probléma forrását illetve megoldani... meg nem is jól átlátható.

Ha mûködik egyébként gyakorlatilag teljesen mindegy melyiket használod (1.0.0.0 -tól kezdve akár).

Bence94
Üdv! még mindig az 1.0.1.5-ös verzió a jó ? mert láttam már van 2-es is.

GTA V Több patchet kevesebb \"next weeket\" kedves DICE..

Balumann
Lehetséges, nem véletlenül írtam oda hogy ha jól tudom. LAN -ja viszont nincs, így Hamachival nem fogsz tudni játszani (arról tudnék, ha lenne). De szívesen várok további lebutázást, ha tévednék.

Üdv!
Van a carbonnak multija,inkább ne írtál volna butaságot
Balumann
Carbonban nincs is multiplayer ha jóltudom, LAN semmiképpen (így hamachi kilõve).

Üdv!
lehet hogy már kérdezték ezt de már nincs kedvem több fórumot végignyálazni ezért megkérdezem. Nsf carbont hogyan lehet hamachin keresztül jatekolni multiba.
Hello! Akit érdekel Left 4 dead 2 multi plz írjon nekem priviben! Szívesen csatlakozom már meglévõ hamachi szobához is.<#integet2>

HI! Valaki le tudná írni hogyan kell megcsinálni a left 4 dead-et hogy menjen hamachin? pls help
nonicks
probléma megoldódott eset blokkolta..

Háború a béke megteremtése.Béke felkészülés a háborúra!

Balumann
Ilyenkor mindig kiírja üzenetbe, hogy jelenleg túl sokan loginolnak egyidõben, úgyhogy berak a sorba. Hagyd reconnectingen és be fog lépni valamikor (vagy fizess elõ a premiumra).

nonicks
nekem az a problémám lenne hogy a hamachit nem tudom OFFLINE-ból ONLINE-ra váltani( routerem van meg ESET/NOD32/)valami ötlet? mindig kiírja hogy nem tudott csatlakozni utána meg ha újraprobálom folyamatosan reconnectingot ír..és ennyi

Háború a béke megteremtése.Béke felkészülés a háborúra!

nem volt újratelepítés, de mivel apám az 1edül rendszergazda,hadúr,nagybirtokos, és tulajdonosa ennek a gépnek bármi megeshet mert már nem követem az eseményeket😄 csak azt h naponta 120 féle új és ugyanarra való program kerül fel a gépre
Balumann
Hát egyedi, valamilyen beállítás, program vagy ilyesmi kavarhat be valószínûleg. Ha azóta újratelepítetted a rendszert, akkor nagy az esélye, hogy mostmár nem lesz semmi probléma.

esetleg ez csak ien 1xi probléma vagy személyreszabottan nekem soha se lehet hamachim?😄
Balumann
Nah tehát, feltelepítése után, a kliens indításakor, vagy a kliens kilépése után ...

Balumann
Nagyon ritkán fordul elõ - talán összesen 3-4 alkalommal kerestek meg olyan problémával, hogy a Hamachi feltelepítése után, vagy telepítésekor, vagy a kilépéskor behülyül a net, vagy elmegy. A Hamachi virtuális adaptert hoz létre, amit a kliens - ami egyszerûen mint egy netes alkalmazás mûködik, így nem igazán tud belekutyulni az internetbe.

Az alábbi beállítások is akkor segítenek, ha látszólag minden normálisan megy, csak a játékban nem látják a szervert.
Amikor az internetkapcsolatba kavar be, nem jöttünk rá egyszer sem mi lehetett a probléma, csak a reinstall oldotta meg. Egyébként ha a Hamachi megy és mellette a net is, akkor a hamachi metrikája, kapcsolatok sorrendje, meg ilyenek állítása nem valószínû hogy elronthatja (hacsak nem a netkapcsolatodét állítod véletlenül.. 😄)

lehet kicsit szegényesen fogalmaztam😊

A Hamachi 1.0.2.0 és újabb verzióknál, (illetve Vista esetén akár régebbi verziókkal is) elõfordulhat, hogy nem mûködik megfelelõen (pl. minden más stimmel, de nem találjátok egymás szerverét). Erre remélhetõleg megoldást nyújtanak a következõ beállítások:

1. Vezérlõpult -> hálózati kapcsolatok -> Hamachi (jobbklikk) -> tulajdonságok ->Internet Protocol (TCP/IP) (kijelölés) -> Tulajdonságok -> Speciális -> Csatoló metrikája: 10
Ott ezen kívül minden más legyen automatikusra állítva.

eszerint a leírás alapján dolgoztam akkoriban, most nem nagyon akarok állítgatni semmit nehogy baj legyen😊
császtok
csak 1 gyors válasz kellene😊
nemrég felraktam a hamachit a borderlands nevü gamehez és sikerült megsemmisítenem a netemet😄
ez mindig elõ fog fordulni ha felrakom a hamachit? haverommal akarom most tolni a cs-t csak félek h megint kinyírom az egészet és akkor apám konkrétan megölxD
pár haverral játszunk Company of heroes:Tales of Valor LAN-on. akit érdekel irjon msn: [email protected]

Sziasztok !
Ha segítségre van szükségetek akkor a http://hamachibl.blog.hu fórumba írjatok gyorsan segítséget kaptak ,de lehet hogy meg is van a válasz elõször nézzetek szét a fórumon !!Szóval csak bátran ha valamihez segítség kell mi segítünk!!!
Akit érdekel hamachiban Men of War vagy World in Conflict vegyen fel msnre címem:[email protected]

Sziasztok! Lenne egy olyan gondom hogy Cod 2 servert szeretnék indítani. Mindent beállítottam már hozzá. A hamachi is jól mûködik de mikor valaki szeretne hozzám csatlakozni a következõ hibaüzenettel kidobja õt :awaiting key code authorization! Ha valaki tudna segíteni annak örülnék.

Nem mind arany, ami fénylik... attól, hogy sárga, még lehet szar is.