Tunngle, Hamachi, GameRanger

Jelentkezz be a hozzászóláshoz.

nem egy szerverel kommunikáltok hanem egymásal..., maga a progi csak anyiban segit a központi serverel hogy emgtaláljátok egymást, onnan meg p2p :)

\"Hány fokon üzemel egy x2 4400+ proci átlag normál üzemmódban? De jó, oké, megnézem akkor az amd.com ot. Azt hittem van vki aki megnézi helyettem, te láma válaszoló.\" bye ent

Balumann
megkell kérdezned attól aki létrehozta :) Ez a hamachi ilyen private szobák létrehozására alkalmas csak, így neten nem fogsz találni szobákat. 1 oldal van amit beleraktam a faq-ba, oitt vannak szerverek!

köszi majd ha válaszoltok megköszönöm és bocsánat hogy enyit irtam
most olvasom hogy ha beszeretnék lépni egy szobába tudnom kell a jelszavát és a nevét Need for Speed Most Wanted hol lehet megtalálni a jelszot és a nevet?
szoval aszt szeretném kérni hogy egy kezdönek tudnátok e segiteni?
szoval a lényeg be van kapcsolva a net és nem talál a szerveren senkit nem tudok sehova csatlakozni mi okozhatja?
http://www.helpbybalu.dox.hu/hamachi.html a 2. lépés szerint csináltam de nem értem mia baj
szoval a szobában vagyok és nincs egy játékosse atol még akor jol megcsinnáltam ugye?
látom hülyeséget kérdeztem bocsi ezért de lene egy kérdésem én a most wanted játékal játszanék és követem az utasitásokat de nem vagyok bene biztos hogy jo e amit csináltam
SHARER
Az h kuva messze vannak nem sokat dob a sebességen mert ugyis 1 serverrel comunikálunk velük 1ütt de nem akarok vitatkozni :) csak mondtam.

HACKER©ORP™ http://sharer.p8.hu

hm ez tényleg jo, igy legalább alapbol összeakad egy halom otthoni hálozattal amik alabol 192.168-as ip-n futnak... :P habár fenetudja de én nem füznék hozzá sok reményeket hogy két azonos ip tartományú dolog szeretni fogja egymást :D

\"Hány fokon üzemel egy x2 4400+ proci átlag normál üzemmódban? De jó, oké, megnézem akkor az amd.com ot. Azt hittem van vki aki megnézi helyettem, te láma válaszoló.\" bye ent

arty
és még 1 elõny: 192.168.x.x IP-t oszt, igy egy csomo hamachi ip-t feketelistára tevõ programmal alapbol megy a "lan", mivel ez egy szokványos belsõ IP mezõ ...

Forza.

arty
a pár kinai irásjelen kivül semmi gond vele :)

nfs_mw-t probáltam, az ment tökéletesen... sajnos fõleg csak kinaiak vannak, igy a sebesség sem az igazi :( ez nem az "alacsony sávszélesség nem támogatás" miatt van, hanem mert kurva messze laknak, nagyok a pingek :D

viszont a hamachinál jobb, mivel itt látsz "szobalistát", a hamachiban NEM!

Forza.

SHARER
ugy h megkérdezed tõle :)

SHARER
Hát nemtom ez nekem nagyon gamespy v kali95 érzést nyújt...
szoval nem vmi a progi ráadásul kinai :)
nah komolyan ha vmi alternativát akarsz akkor itvan ez KALI95
Ez a progi még elég messze van 1 Hamachi alternativához képest, és nem nagyon támogassa az alacsony sávszélességet!!

sziasztok bocsánat most verötem ide ahogy olvasgatom ezeket a sorokat hogy mire is valo a program hogy lehet játszani ezen keresztül?
és hogy tudom meg hogy más mivel játszik (meg van e nekem is és csatlakoznék hozá)
Balumann
hm nem tûnik rossznak. Ez is hasonlóan mûködik mint a hamachi? Mennyien lehetnek 1 hálózaton belül? :)
Ha jól látom akkor többen lehet lenni egy hálózatba, késõbb kipróbálom! Ha jó akkor ezt el kell terjeszteni :D

SHARER
mindjárt ráregelek és kiproba én is

arty
a felület: (a kusza betük a kiai cucc miatt vannak :D )

Forza.

SHARER
és mien ez a vlan? probaltad?

arty
tökéletes :)

Forza.

arty
SHARER
Na tetszik az új banner?

Balumann
:S

arty
"Fixing UDP port is normally used in conjunction with configuring port
forwarding on your NAT/router device when resolving 'yellow status
issue'."

Ez van mikrósnál és sárgán ugye nem tudsz játszani... :(

Forza.

Balumann
A hamachi faq-ba kérdezte valaki, hogy routere van és nem tud játszani, és akkor kerestem rá, akkor találtam meg ezt a szöveget:

"Hamachi connects to a central server on ports 12975 and 32976
using TCP. First port is used for a initial contact, second - for an
actual session. It also uses dynamic local and remote UDP ports
for communicating with other Hamachi peers.

What you can do is to fix local UDP port.

Open Hamachi Preferences, System page and enable Magic Option in
Troubleshooting section. The number next to it is UDP port value.

Fixing UDP port is normally used in conjunction with configuring port
forwarding on your NAT/router device when resolving 'yellow status
issue'.

Yellow status means that Hamachi cannot establish direct p2p tunnel
toward respective peer. This is not a bug or an error, it is an artefact
of core Hamachi technology. This condition occurs in approximately 5%
of all cases and it is discussed in this FAQ thread"

Balumann
én most azt olvastam, hogy a magic port az csak egy udp port. Úgy van valahogy hogy van 2 tcp amin mennek az adatok, meg egy dinamikusan változó udp, vagyis mindig változik, de ezt lelehet rögzíteni a magic portal, hogy mindig azon legyen. Nem csak az kell, hogy bekell írni egy udp portot amit enged a mikros szolgáltatónál? :S
/ezt nem igazán értem, bár mondjuk azt se tudom mi az az udp meg tcp, vagyis hogy mi a különbség :S/

arty
sajnos tüzfal/router mögül csak akkor tudsz játszani, ha a "magic port" a gépedre van engedve! márpedig ezt vagy a szoftveres tüzfalad konfigurálásával vagy a routered webes felületének állitgatûsûval lehetséges!

ha pl mikrós szolgáltatónál vagy, az kvázi ugyanaz, mint ha router mögött lennél csak ugye itt az adott magic portot nem tudod a gépedre irányitani, igy normálisan hamachin sem tudsz játszani :(

Forza.

GTR2höz van...hamachi..

Pestrõl Hazajövet mondtam magamban:Huzasd ki 4,5,6 padlógáz,pici fék vissza 5,4,3,2 éles jobbra,gáz 3,4,5,6 több gáz,nagyon gáz,vissza 5,4,3,2,1 másszunk ki a sóderból!

sikura
Hali ha vki tud a GTR2 höz felhasználói neve és jelszót legyenszives írjon, köszönöm.

A biztonsági öv lehet, hogy korlátoz a mozgásban, de még mindig nem annyira mint a tolószék!!!

Balumann
talán kérdezd meg a most wanted topicjába, hogy akar-e valaki játszani... ide általába akkor jönnek ha valami hiba van.

ffxi
Na de hova kéne csatlakozni?

Fákjúal!

Herold
Most nem lehet wanted-zni csak késõbb. <#mf1>

ffxi
Kihez csatizhatok ha most wanted-zni akarok?

Fákjúal!

Balumann
hamachi alatt egy piros betüvel, FAQ!
lesz buktató, és faq-ba meg is találod hogy hogy kell áthidalni

Hali.NFSU-val gamelnék Hamachin keresztül.Még nem próbáltam ki,de gondoltam megkérdem elõre hátha tud valaki valami buktatóról ami miatt nem mûködne elsõre??
Balumann
hát akármihez kapcsolódik az ip alapján kapcsolik nem? Mindenképp kell legyen sztem egy rendes ip cím, ami alapján kapcsolódnak mások hozzád, vagy te kapcsolódsz máshova. Ha ez megvan akkor a hamachinak mennie kell, a program a rendes ip -den kapcsol össze, viszont az ad a virtuális hálózati kártyádnak egy saját lan ip címet, amivel az ál hálózati kapcsolaton/lan -on csatlakozol a játékban/programban.
én legalábbis így értelmezem a programot

arty
ha központi tüzfal mögött vagy, s belsõ IP-t kapsz, akkor nem, ill. csak a fizetõs hamachi verzio megy/menne neked

Forza.

Balumann
Overview
Hamachi is currently available for Windows 2000, XP and 2003.

Ott van a hamachi fõoldalán a letöltésnél

Attila8805
Hi all nekem rádióhullámos netem van és azt szeretném megkérdezni hogy meglehet-e oldani valahogy hogy mûködjön a HAMACHI?

Ha már nyakig szarban vagy, adj hálát Istennek: \"Köszönöm, Uram, hogy legalább nem hullámzik!\"

Clava
Hali win 98 on kéne menni a hamachinak mert 1ik haveorm nem tudja felrakni már az instalnál hibár ír ki.
azt hogy install error mi elhet a hiba?

AMD X2 5200+ /4GB DDR2/ Gforce 8600 GTS 512 ddr3

Béla9248
Sajan még nem volt alkalmam lanon nyomni gamet ez lesz az elsõ! Csak ezért gondoltam!

Ha a nép dics?ít is téged, mégis csak egy ember vagy! Lenovo Y560

Balumann
na azért ha megnézed a játékot akkor erre rájöhettél volna. New game vagy crate new game, ott beállítod, majd elindul a játék. Társad akivel játszani szeretnél find a game, LAN és ott látni fogja. Ha nem akkor favourites, és ott Add és beírja a Hamachis ip címed!
De ez már egyszerû rész, ebbe nem tudom mit kell segíteni... ez már nem is a hamachihoz tartozik. Egyikõtök csinál szervert, másikótok csatlakozik. Körülnézel abba a nagyon egyszerû játék menübe rájössz... Ne kérdezz meg minden lépést fölöslegesen

Béla9248
Na akkor ezt mind megcsináltam de hol tok gamezni? Elindítom a gamet és hol találom?

Balumann
az a lényeg hogy ugyan az a verzió legyen neked is meg annak a játéka is akivel játszani szeretnél. A patchet azért adják ki a játékhoz, mert elõfordulnak hibák a játékban amiket kiadás elõtt nem vesznek észre, amiket kiküszöbölnek, javítnaak vele a játék élményen. Ettõl függetlenül nem kötelezõ patchelni... De ha patcheled, akkor a társad is patchelje, ez a lényeg!

Béla9248
És a CSS-hez rakjak vmi patchet v nem???

Balumann
sikerült elírnom, neki is NOSTEAM -es kell!

Béla9248
THX Balu!!!

Balumann
ja látom hogy olvastad a faq-t :) Egyszerûbb válasz: Igen, neki is steam-es kell, ip-t meg a faq alapján állítsd be, vagyis az aki a szervert csinája!

Balumann
köszi!

Balumann
FAQ-t olvass, verzió kell hogy egyezzen, írtam is a FAQ-ba hogy nostaem!