Tunngle, Hamachi, GameRanger

Jelentkezz be a hozzászóláshoz.

Balumann
király az oldal! Az én FAQ-mat belinkelhetnéd :)

ffxi
Naon klassz!!

Fákjúal!

mohojojo
Sziasztok!

Nem tudom mennyire ismeritek az oldalt... elég friss oly annyira hogy még fejlesztgetjük ...

MAGYAR HAMACHI OLDAL

Megújult rendszerrel és designal, érdemes ellátogatni.

üdv: dex

Balumann
50-es ping az még teljesen jó.
Minden szervernek van egy alap pingje, ha pl. valaki adsl -es nettel hoszol, 128 -as feltöltéssel, akkor a szerver pingje mondjuk ha már 3-an bennvannak akkor biztos hogy 100 felett van :D ilyenkor hiába van akár 100 mbit-es neted, a szerver közvetít mindent mindenkinek, 100 alá nem fog menni a ping!
Tehát a szerver alapban megad egy pinget, az optimális általába 20-50 között van, és akkor erre jönnek rá a saját nettõl függõen a saját pingek. (elég hülyén fogalmazok szerintem :S).

Tehát ha a szerver pingje 40, akkor a legtöbb játékosé, akinek pl. 1Mbit/256k -s netje van, azoké általába 50-60, efelett talán csak kicsivel jobb. Akik ennél lejjebb vannak, azok általába vagy letöltenek, vagy szarakodik a netük... :/

ffxi
Nem értem, nekem kábel netem van. Lemértem 1024 a le és 512 a fel<#vigyor5>. De még is mind Hama-ban mind neten 50-es a pingem. És akinek 512-es ADSL-je van annak is annyi. Gyanítom hogy a rúterem tehet errõl. Mi a megoldás?

Fákjúal!

Balumann
-hamachiba a pingelést én se igazán értem, van amikor mûködik, van amikor nem, ettõl függetlenül a játék általába mûködik (pingelést lehet akadályozza router, vagy tûzfal).
-Warcraft 3-ban nem tudom hogy hogy van a multiplayer, hogy kell-e valamit csinálni, a CS Source esete viszont tudom hogy kivételes, mert ellenõrzi az ip címet, hogy tényleg lan-e vagy csak programmal csinálják, de kilehet játszani. Ezt leírtam a FAQ-ban, hogy hogy kell, bannerban megtalálod a FAQ-t!

Balumann
2 Mbit/s = 2048 Kbit/s = 256 KB/s
1 MBit/s = 1024 Kbit/s = 128 KB/s
(fél Mbit/s) = 512 Kbit/s = 64 KB/s

( kbps = Kbit/s , KB = Kbyte , Mb = Mbit )

Egyébként olyan ADSL -rõl én se hallottam, aminek 512 kbps feltöltése lenne (64 KB/s).

2 Mb -s netnek lehetséges hogy 256 kbps legyen a feltöltése (32 KB/s), 1 Mb -snek még kevesebbnek kéne lennie :/

hi
mi ketten a haverommal próbáltuk ki és õ meg tud pingelni én viszont nem counter strike source-ban mûködik de a warcraft 3 ban nem látjuk a szervert de nem lehet csatlakozni, mi lehet a probléma
válaszokat elõre is köszi
DeathJr
1024/512??
Én csak azt írtam hogy 1 Mb vagyis 128/64 az eredeti le/fel töltés.

1024/512 kilóbájt/sec ez milyen adsl?

ha már itt tarunk 2mb s netem van t-com-nál és max feltölésem 32k és nem tom növelni ez mért van????
DeathJr
Pedig ezek szerint akkor simán kéne mennie mert nekem gyorsabb a feltöltésem mint neki.De ugyan olyan volt ha õ vagy én csináltam a server-t.

Balumann
játékoknak nem változik általába a net sebesség igénye, illetve esetleg csak a szervernek kell gyorsabb net. Aki csatlakozik, annak lekell töltenie a játékosok állapotát folyamatosan, és küldeni a sajátját (erre kb. elég akár 32K feltöltés is, és akár 16 K feltöltés is). A szervernek viszont fogadnia kell az összes játékos helyzetét meg amiket csinálnak, és mindnekinek továbbküldeni mindenkiét. Itt viszont ha kevesen játszanak lehet hogy elég 128 K letöltés, akár 64 K is, de feltöltésnek többnek kell lennie. Mondjuk 1-2 játékost elbír mondjuk 20 K letöltés alatt is talán.

Nekem 380/64 KB/s a le/feltöltésem, és ez elég volt generals szervernek. SW Battlefront 2-ben 12-en tudtunk játszani, de akkor már laggolászott, 8 játékos még optimális volt. Pinget nem tudok mondani :S

DeathJr
Nekem 1 Mb-es netem van
vagyis 128-al húz le és 64-el vel

A Havernak viszonylag lassabb nete van.
De szentem hülyeség hogy lassú lenne mert ez egy 2003-as gama és ujjabb játékokal megy nomrálisan.
De nem baj majd most úgy is fogja duplázni a sebességet a T-Com szal nekem 2Mb lesz de neki sajna marad az a sebesség mert Naracom-os.

Balumann
talán az lehet, hogy lassú a netetek a játékhoz, de nem tudom.
Ha ADSL -etek van, akkor valószínûleg az lesz a probléma, mert lassú a feltöltése, és szervernél meg inkább az a fontos. Próbáljatok cserélni, hogy ki legyen a szerver, és ki csatlakozik.

Mi egyébként nem patcheltük, teljesen alap gémmel játszottunk, gond nélkül lejátszottunk kb. 3 menetet, akadás meg szaggatások nélkül. Nekem mondjuk jó netem is van (viszonylag), legalábbis a feltöltésem jobb

DeathJr
Nem tudod mi lehet a baj???#614

DeathJr
Nah ment elindult minden csak az a baj hogy szaggat vagy nem tudom lagol vagy passz.
Pedig a net csak arra összpontosít.
Mit lehet tenni???
1.8-as Patch van rajta és le van szedve a honosítás.
Pls Help!

Balumann
jah, pontosan így kell lennie mindennek.
Ellenõrizzétek, hogy biztos ugyan az-e a verziótok, nincs-e patchelve egyikõtöknek, vagy ilyesmi hibák lehetnek :S /esetleg windows tûzfalat meg ilyeneket lõjjetek ki. Fõleg ha van nagyobb tûzfal, pl. kaspersky vagy norton, azt is

DeathJr
Reggelt all!
Nah itt van a két kép:

Kép 1

Kép 2

DeathJr
Majd Reggel feltöltöm amikor majd megint próbálkozunk.

Balumann
DeathJr
de nem tud bejönni oda vaminek vagy nem tudom neki vagy nekem akkor olyankor mit kell nyomnom???magyarosítva van...most akartam 2 képet feltölteni de 20 kb alá tenni nem nagyon tudtam:D a képfeltöltést meg nem engedélyezi:(

Balumann
asszem igen :/

DeathJr
azt mondod hogy amikor ki lehet választani hogy könnyû játkos meg stb??? elvileg oda kell belépni e a másiknak nemde?

Balumann
egyiknek hosztolni ott, másiknak csatlakozni, aztán választotok színt, meg csapatot, aztán ready go!

DeathJr
Hát úgy mondom hogy mit kell csin???Mutatja a játkéosoknál a 2 nevet és amikor vaki csinál pályát mutatja a játéknál a nevét
nah de utána mit kell nyomni???
ha csatlakozást nyomok azt írja hogy meghiusólt és kacc utána semmi

Balumann
vesszõket rakj légyszi :S
Mit nem tudtok elindítani? Én haverral tudtam játszani, elöször teljesen jó volt, aztán köv próbálkozásnál legközelebb már szaroztunk 3-4 percet, mert disconnectelt, vagyis így eltûnt még a menüben mielõtt betöltöt volna, de aztán jó lett. (nem beállításon múlt)

DeathJr
Sziasztok!

Ma akartunk egy haverral a Hamachi-n játszani a Command And Conquer Generals-on meg is találtuk egymást és tudtunk is írni egymásnak de egyszerûen nem tudtuk elindítani.
Hogy kell???Pls Help!

Balumann
tegnap elõtt tettem én is újra a rendszert, természetesen elfelejtettem kilépni
Mostmár egyik szobába 4.-jére vagyok benne (pontosabbn a saját régi szobámba :D )

Toby0501
Hát ez bizony kínos! :S :D

Balumann
nem lehet visszaállítani. Törölni kell a szobákat,kikell lépni a hálozatokról mielõtt újra telepíted a gépet.
Vagy mostmár lehet, hogy belerakták ezt a lehetõséget hogy lelehessen menteni, de akkor is csak akkor lehet ,ha lementetted, nem tudom :-/

Toby0501
Hali! Ha újratelepítettem a windowst, hogy tudok a régi acc-ommal felmenni hamachi-ra?

Balumann
FAQ -ba olvass bele
szürke pont azt jelenti, hogy bennevan a szobában, de éppen nincs online a hamachiban, így kapcsolat sincs
-a NfS szériáknál a LAN nem ilyen egyszerû játszani, azok vmennyire védve vannak ettõl, FAQ-ba leírtam szintén hogy hogyan lehet játszani (de mondjuk sztem nem éri meg szarakodni vele, nem olyan jó...)
Egyéként Carbon-ba én nem látok LAN-t, túlságosan nem is kerestem, mert az nekem megy neten is.

Hali!
Volt már olyan, akinek ment az NFS:Most Wanted vagy a Carbon Hamachin? Nekem olyat csinál, hogy fellépek egy hálózatra, és a hálózat elõtt zöld pont van, de a hálózaton belül a felhasználók nevei elõtt mind szürke a pont. És a játékban sem látom a Lan alatt a hálózatot. Ez azért van, mert a felhasználók nincsenek belépve, és így a játékban sem látok semmit?
Ha valaki tud segíteni csak egy válasszal, azt nagyon megköszönném!
Hali!

Van most mûködõ hamachi szoba GTR2-höz amit használnak?

Balumann
Ja és boldog karácsonyt és kellemes hamachi-s ünnepi játékokat <#taps><#vigyor3>

Balumann
általában, ha hamachi szoba megvan és online van mindenki a szobába, akkor egy valaki multiplayer -> LAN -> crate szerver, aki csatalkozik annak meg join, filterné lvagy valahol LAN, és ott látni fogja!
Kivételes esetek nagy része meg a FAQ-ban, vagy azon az oldalon ahova az #593 -ös üzenetembe is adtam linket!

Balumann
CoD 2-höz: #587

Fife 07 -hez meg itt
(ha nem tudsz angolul akkor nézd a képeket :D)

HAYES
Ja még vmi.
Fifa 2007-hez és call of duty 2-höz kellene a leírás

thx!

HAYES
Hy!

Nekem egy leírás kellene hogy ha megcsinálom a szervert akkor hogy tudok belépni, hogy játszhassak rajta és hogy tudnak hozzá cstlakozni mások.

Balumann
ha eredetibe van meg, akkor az steam -es verzió. Ha nincs meg a haverodnak eredetibe, és nem te adtad kölcösn, és a steam-es van meg neki akkor az nem is engedi elindítani a játékot, ha meg nosteam-es akkor nem kompatibilis a steam-es verzióval!
Szerezzétek meg mind 3-an a nosteam -es verziót, és akkor a FAQ alapján már tudtok játszani. A staem -es verzió -t nem ismerem, nem tudom hogy lehet-e játszani így hamachival.
Azt tudom, hogy ugyan azzal az akkountal nem fogtok tudni 1 szerveren játszani, szerintem lanon se :S (a steam-es netre van, a nosteam -es meg lanra, mert a steam-es az neten keresztül mûködik csak, és sokan csak lanozni szeretnek, ezért csinálták meg azt a verziót is valószínû). Azt hogy ezt meg hogyna próbálták levédeni, hogy csak sima lan-ba tudjanak rendesen játszani, rájöhettek ha elolvassátok a faq-t :)

toysoldier
hy
az lenne a problémám, hogy én meg 2 haverom szeretnénk csézni (nekem eredeti, az egyiknek nem, a másiknak meg kölcsönadtam) és csináltam egy olyan aliases.txt-t vagy mit, beleírtam az egyik ip-jét, és utána csináltam servert csében. de a gyerek nem látja, nem tud csatlakozni. én amikor rákerestem a serverre akkor láttam (lehet h csak azé mer én csináltam) esetleg vki tud segíteni? a faq-t is elovastam de így sem tudom h mit kéne és hogyan.

He has gone to bring us back our heart&#8217;s desire. What is our heart&#8217;s desire? Vengeance. Justice. Fire and blood.

bakvarnyu
Felesleges, mert az összes COD2 szerver tört, kooperativ módja meg nincsen!

Balumann
Call of Duty 2 leírás
ha patch fennvan akkor simán megy, ha 1.0 verzió akkor töltsd le errõl az oldalról a private server patch-t vagy mit, és utána elvileg menni fog.

az 1.3-asat !!!! az a legujabb,ha jol tudom !

Balumann
NEM PTÓBÁLTAM MÉG CALL OD FUTY-IT JÁTSZANI ÉS NEM TUDZOM HOGYAN KELL METR MÉG NEM PRÓBBÁLTAM DE MELYIK VERZIÓT PRÓBÁLTAD MERT ATTÓL IS FÜGGHET ÁM MEG HOGY MILYEN VERZIÓ

PTOBÁLT MÁR VALAKI HAMACHIN KERESZTÜL CALL OF DUTZ-IT JÁTSZANI,HA IGEN AKKOR HOGYAN MERT NEKEM VALAHOGY NEM AKAR ÖSSZEJÖN

Hidden And Dangerous 2-t próbála valaki hamachival?

infidel

Balumann
faqmban bennevannak a hibalehetõség

abban kérek segitséget hogy amikor cs-zni akarok a haverokkal dettó versió nem látom a szervert nem tudom milehet a baj!!! plz!!!