2080
 • Piftuka
  #2080
  Sziasztok!

  Olvassa még valaki ezt a fórumot, és használja a "GameRanger" szoftvert?

  Annak használatában szeretnék segítséget kérni! Kérlek, írjatok, ha aktív még ez a fórum!

  Köszi előre is!
 • Nyethuszar
  #2079
  Sziasztok! Baráttal feltelepítettük a Tunggle-t, de amikor beloginolna a program, akkor kiírja,hogy "Tunngle hálozati adapter nincs a sorban előre állítva, így nem fogsz egy szervert sem találni a játékaid LAN keresőjében". Na most ezzel mihez kezdjünk ? A tűzfalon engedélyezve van. A program jobb alsó sarkában zöld is a pici jel. Ja és nincsen routerem a portforward miatt, a tűzfalon engedélyeztem az tunggle exéit. De ez a tegyem a sorban előre dologra kerestünk a neten és az alapján meg is csináltam, ott van mint az első a sorban.. De ugyan úgy kiírja amikor loginolna be. És persze nem talál semmilyen szervert. A borderlands the pre sequel-el próbáltuk és semmi szerver. De még a random emberekét sem mutatja. Valaki segítsen plíz. Köszönöm szépen előre is :)
 • Plityu
  #2078
  Hali!
  a Hamachi progival müködik a Dying Light COOP?Ha müködik valaki le tudná irni mit hogy kéne beállitani? Köszi
 • Balumann
  #2077
  Youtube-n meg máshol is találsz részletes útmutatót, hogy hogyan kell ezeket beállítani.
 • Balumann
  #2076
  A port forwarding beállításhoz itt találsz leírást.
  A lényeg, hogy engedélyezni kell tűzfalon (ha alkalmazásszintű, mint pl. Windows tűzfal, akkor az alkalmazást kell engedélyezni), illetve a router beállításaiban be kell állítani, hogy a kívülről, a tunngle által használt portra küldött adatokat a te gépedre irányítsa.

  A router kezelőfelületét általában úgy éred el, hogy beírod az alapértelmezett átjáró címét (parancssorba: ipconfig , és ott látod, általában 192.168.1.1 ), az alap user/jelszó általában: admin/admin (ha wifis router, akkor célszerű megváltoztatni, akkor viszont saját :P), majd "port forwarding" vagy "virtual servers" menüpontnál beállítod a Tunngle portját a te gépedre (szintén látod ipconfig-nál a saját belső ip címedet). Alapértelmezetten az 11155 -ös UDP portot kell beállítani (de ez átállítható a Tunngle beállításaiban).
  Egyébként ha UPnP engedélyezve van routerben, akkor ezt általában az alkalmazás be tudja magának állítani.
 • gamby
  #2075
  Sziasztok! Van itt valaki aki ért tunngle beállításokhoz? az a baj h a zöld kis szmájli helyett nekem sárga van és haverral nem látjuk egymást...closed portot ír ki és nem tudom hogy tudnám megynyitni.
  Ha valakinek volt ilyen problémája az segíthetne akár team viewerrel!
  Előre is köszi!
 • Kacyking
  #2074
  Üdv mindenkinek!

  A következő problémám lenne tunnglelel. Az adaptert nem rakja fel a telepítő és amikor manuálison próbálom azt írja,hogy a hozzáférés megtagadva. A hálózati kapcsolatok között nem is látom a tunngle adapterjét. Jah és win 7-em van.

 • GyaxyBoy
  #2073
  Sziasztok! Életemben először tettem fel a Tungle programot, de annyira nem tudom hogy itt hogy kell csinálni az egészet. Eddig Gameranger-rel szórakoztam.

  A listában szerepel a Might & Magic Heroes VI H.o.D.
  Beléptem a szobába és ott volt egy launch gomb. Kérte, hogy tallózzam be az exet, megtettem. Kérte, hogy adjam meg neki a kapcsolókat (nem adtam meg semmit, mert nem találtam semmit, hogy mit kéne írni oda.)
  Itt hogyan lehet megnyitni a szobát? Hogy foglya ő összehozni a játékot?
 • Ironman2
  #2072
  Felraktam a héten az 1.0.3.0-t,és az tökéletesen elindul,lehet is normálisan játszani vele.Nem értem hogy a legujabb verzió miért csinálja ezt.
 • Balumann
  #2071
  Szerintem inkább a Tunngle-t próbáljátok használni, nem érdemes a Hamachival szenvedni.
  A kapcsolódási hiba oka sokminden lehet: tűzfal, routerben port tiltási szabály, vagy valamilyen más rejtélyes hiba a hálózati kapcsolatokkal. xD
 • Ironman2
  #2070
  Sziasztok! Mitől van az hogy nem indul el a hamachi,mert azt irja ki hogy nem tud csatlakozni a szolgáltatáshoz?
 • Balumann
  #2069
  Splinter Cell Convintion, Rainbow Six Vegas 2, Left 4 Dead, Portal 2 (ezt nagyon tudom ajánlani, az alap coop missziók sem rosszak, de rengeteget lehet letölteni hozzá, amik ezerszer jobbak és hosszabbak az alapoknál,egy élet nem elég végigvinni őket :D ), SWAT 4, Ghost Recon Advanced Warfighter 1-2, Armed Assault 2 (gondolom az újabbakat is)
 • REALista
  #2068
  Üdv!Vannak olyan játékok melyekkel lehet online tunngle segítségével co-op-ban lehet tolni az alap küldetéseket?
 • RAMyMamy
  #2067
  megoldottam, nem voltak jók a windowsos beállítások a hamachihoz
 • RAMyMamy
  #2066
  üdv

  egyszer régebben sikerült hamachin keresztül coopban saints row 2-zni egy haverommal, de most egy másikkal már nem tudok egyszerűen sehogy sem
  mindkettőnknek eredeti, steames verziója van. tunngle, hamachival nem látjuk egymás játékát. ha gamespy profilba belépünk és úgy csinálunk játékot, akkor látjuk egymásét, viszont csatlakozásnál csak azt írja ki, hogy várjál, kb. 1 percig, utána meg ledob

  ha létezik erre megoldás, le tudná nekem valaki írni lépésről lépésre, hogy mit kell vele csinálni? nem igazán értek az ilyesmikhez, főleg a port forwardinghoz nem
 • Béluska74
  #2065
  Beindítom a TUNNGLE-t és máris jött a böngésző,hogy nyertem egy IPAD3-at. De csak akkor jött elő ha ment a TUNNGLE...és még ketten hárman jelezték ezt a problémát. Nem tudom mi lehet a baj.
 • csuszi
  #2064
  küldtem egy privátot utólagos engedelmeddel :)
 • Balumann
  #2063
  Kieg.:
  IP cím megnézése: futtatás -> cmd -> ipconfig és ott az ethernet adapter (vagy ha wifi akkor wireless), ipv4 cím.
  Ha ott a cím privát cím, akkor nat mögött is vagy (192.168.* vagy 10.0.* ), a külső ip címed akkor eltérő (whatismyip.com).
 • Balumann
  #2062
  Ha nincs router, akkor nincs mit forwardolni, hisz minden kívülről érkező adatcsomag a te gépedre (publikus ip címedre, ami egyben a gépednek is az ip címe) érkezik. Ha jól tudom van olyan szolgáltató egyébként, ami eleve NATol (azthiszem mikrohullámú valami), annál fogalmam sincs, hogy lehet-e kezdeni ezzel valamit. Nézzétek meg a külső ip címet, abból kiderül, ha 192.168.valami vagy 10.0.valami , akkor az belső hálózati cím, tehát NAT is van előtte (előtte van egy router, aminek publikus címe van, hiszen netről csak úgy lehet elérni, és a router dönt a külső csomagok esetén, hogy milyen portra érkező csomagot hova küld, ezt kell ilyen esetekben forwarding szabállyal beállítani, különben kívülről nem lehet elérni).
  Ha ez nincs, akkor valami más hiba lesz. Ha a tűzfal is ki van lőve, akkor viszont azt tudom esetleg javasolni, hogy töröljétek le a tunngle-t (ha van hamachi meg ilyesmi is), nézzétek meg van-e frissítés esetleg a hálózati hardverhez (vagy azt is telepítsétek újra), és utána újra fel a Tunngle.
 • Balumann
  #2061
  Okés, összevontam. Hát GameRangert én még mindig nem ismerem, úgyhogy abban nem vagyok pro. De tényleg felesleges külön topik neki szerintem.
 • csuszi
  #2060
  megy a tunngle, megy a game (splinter cell conviction) mind a kettem tudunk csatlakozni másokhoz.
  egymáshoz nem. nála se megy tűzfal stb. másokkal megy a game.
  sniper elite v2 megy, gondolom, mert ott invite lehetőség van. de amúgy a tunngle szerint a másik offline.
  és mindenhol a kurva forwardolast mondják, és akinek nincs routere? :DD
  na éppen itt tartunk :)
 • Rotcsa
  #2059
  Akkor passzolom :)
 • csuszi
  #2058
  nem használok tűzfalat. :)
 • Rotcsa
  #2057
  Talán a tűzfalban kéne kiosztanod valamilyen portot. Ezek a szarok udp-n és tcp-n dumálnak, ott talán lehetne babrálni valamit.
 • csuszi
  #2056
  sziasztok. nem találok sehol leírást, hogy tudnám forwardolni a portot router nélkül.
  nincs routerem.
  piros kereszt van a nevem mellett, barátom pedig offline-nak tűnik tunngle hálózaton.
  mit tudok/kell csinálni?
  ty
 • Rotcsa
  #2055
  Balu, húzd össze légyszi a GameRangeres topicot is ezekkel. Már mindegy akkor, ha egyben vannak ezek a dolgok, meg úgy is Te vagy a prof. az ilyen cuccokban! :)
 • KillerBlue
  #2054
  Tudja valaki mivel tudnék Half-Life-ot játszani multiban? Nekem non-steam-es verzió van és az a Tunngle-el nem működött, egyetlen szervert sem láttam.
 • wattafaka
  #2053
  A tűzfal kikapcsolása nem eredményezett megoldást :/ lehet hogy láma kérdés, de mi az a NAT és mit kellene vele csinálnom?
 • Balumann
  #2052
  Elvileg ezt is tűzfal vagy NAT okozhatja. Próbáljátok meg kikapcsolni a tűzfalat.
 • wattafaka
  #2051
  Muszáj még egyet kérdeznem. Az miért lehet, hogy ha én csinálok szervert, és a barátnőm beírja favourits-ben az IP-m, akkor simán működik, fordítva meg nem? Valamit biztos be kellene nála állítani, lehet hogy csak simán windows-ban valamit, mert amikor egy szobában LAN-on játszottunk, akkor is ugyanez volt a gond, hogy én tudtam szervert csinálni, és ő csatlakozni hozzám, de ha ő csinált, akkor nem láttam.
  Ötlet?
 • wattafaka
  #2050
  Ohh köszi, csak ennyi hiányzott, hogy favourits-ban IP és már ment is :) ezer hála (amúgy a jó öreg 1.6-tal toljuk mi is)
 • Balumann
  #2049
  A CS -vel mi is sokat szenvedtünk anno, nem tudom most milyen verziók vannak és hogy azoknál kell-e és ha igen, mit kell trükközni, hogy menjen. Azt én még anno Hamachival játszottam, ott még alias ip címeket is meg kellett adni, mert csak a C osztályú belsőhálózati ip címeket volt hajlandó elfogadni (192.168.1 ... ), a hamachi meg A osztályút használt (10.0...), és class C hibát dobott ki rá.
  Tunngle-n ilyet nem lehet, mégis van csoportja, úgyhogy biztos van valami megoldás vagy patch vagy hasonló rá. Nézd meg, hogyha belépsz a szobájába, nincs-e valami leírás belinkelve, hogy hogyan kell megoldani, illetve 1.6-hoz itt a tunngles topikja.

  Egyébként úgy emlékszem, hogy a türkközés után sem látta a LAN-nál a szervert, a favouritsba kellett IP alapján hozzáadni, úgy már látta.
 • wattafaka
  #2048
  És az miért lehet, hogy bejelentkezünk ugyanabba a privát szobába ketten, és mégsem látjuk egymást Counter Strike-ban LAN alatt?
 • wattafaka
  #2047
  Kösz haver
  Engedélyeztem az UPNP-t mindkét helyen (Tunngle-ben sem volt..), és elmúlt a hiba. És ennek hatására az aktiválás is rögtön sikerült.
 • Balumann
  #2046
  Az elsőre 3 opció lehet.
  -A tűzfal megakadályozza a kapcsolatot, nem engedélyezted például amikor rákérdezett, vagy olyan "inteligens", hogy nem is kérdez rá és blokkolja automatiksan (próbáld kikapcsolni először, hogy megnézd az-e a probléma)
  -A router beállításaiban és a programban is legyen engedélyezve az UPNP szolgáltatás (a programban azthiszem alapértelmezetten engedélyezve van).
  -A routerben állítsd be "manuálisan", hogy a megfelelő portra érkező csomagokat a te gépedhez küldje (port forwarding vagy port trigger módszerrel)

  Utóbbi kettőt a router beállításaiban éred el, a legtöbb routert a böngészőből a 192.168.1.1 -es címed éred el, alapértelmezett felhasználónév/jelszó: admin

  Tunngle Port forward vagy Port Trigger

  A másodikra ötletem sincs. :|
 • wattafaka
  #2045
  Sziasztok.
  Két problémám is lenne a Tunngle-vel:
  1. bejelentkezéskor mindig ezt írja ki: Error 4-113: NAT error. Your Router NAT configuration is preventing Tunngle from working properly. You need to setup a port forwarding.
  2. mikor privát hálózatot akarok csinálni, akkor valamit aktiválni kell, de hiába írom be a megerősítő kódot a böngészőben ami beugrik, azt írja, hogy nem tudják aktiválni..
  Megoldások esetleg ezekre a problémákra valaki?
  Előre is köszi,
  W
 • RobiJoe
  #2044
  Nagyon szépen köszönöm a segítséget Balumann. Így már jó
 • Balumann
  #2043
  link mégegyszer
 • Balumann
  #2042
  Hát egyik javaslat, hogy próbáljátok telepíteni különböző kulcsal.
  Illetve: private server patchet használjátok
 • RobiJoe
  #2041
  Sziasztok! Olvasgattam már, de nem találom a megoldást. Tunngle-vel kapcsolodunk és a CoD2-ben meg is van a szerver. De ha csatlakozni szeretnénk akkor Awaiting key code authorization üzenet jön. Ezzel mit lehetne kezdeni? Vagy hol találok rá megoldást? Nagyon megköszönném ha tudnátok segíteni.