GTR 2 - FIA GT Racing Game
Jelentkezz be a hozzászóláshoz.
thx!
\"Életemet mindig egyedül a másodpercekért való harc töltötte be,és szívesen vállaltam az áldozatos,nélkülözéssel teli éveket,hogy megtanuljak vezetni,gyorsan vezetni,és még gyorsabban vezetni!\"
Tényleg hasznos infók.
De ha volna konkrét dolog, hogy mit állítsak a hátsókerekek melegebbé tételéhez ami viszont nem rontja az autó menet tulajdonságait az jó lenne.
Köcce!
Tök egyszerû amit én csinálok az alap setuppal. Nem felvágni akarok, semmi ilyesmi, de tegnap az 550-el az elsõ mért köröm 2.06.1 volt, ami már nem alap setup, de a következõk, amiket minden alap setuppal megcsinálok minden autónál, kivéve amikor külön kitérek egyes autókra, de az alap setupok nyilván tipusonként különbözõek, de jó irányban.
1-es képen:
- Gumik, soft-soft
- Benzin nyilván kevés, felvezetõ plusz 1-2 gyors körre való adagot
- Fék 1%-al elõrébb a gyárihoz képest
- Duct 2
- Rev limitert felnyomom maxra, de ennek ellenére nem minden autót érdemes kiforgatni teljesen, szóval figyelni a kilométerórát, meg hang alapján hogy kábé mikor kell váltani hogy a legjobban gyorsuljon.
- Motor hûtés: kérlek benneteket hogy normális idõben is 3 legyen, nagy melegben pedig még több hogy ne füstöljünk, mert tök zavaró, és nem is gyorsít semmit se. Én mindig úgy állítom hogy sose füstöljek még edzés alatt se.
- Váltó: 1-es a pálya leglassabb kanyarjához, hogy gázra ne azonnal, de elég hamar harapjon a kocsi, 6. a leghosszabb egyeneshez, a többi fokozat pedig ezek kõzé a lehetõ legegyenletesebben elosztva. Van néhány autó ahol nem engedi túl finoman állítani a fokozatokat, azokat elég szopás beállítani.
- Difi: power 50%-re minden autónál, coast 550-né 30-35%, többi autónál ahogy egyre farnehezebb az autó, úgy kell növelni fokozatosan a coastot, tehát pl, Corvette, 575: 40%, Maserati, Saleen, Lambo: 50% körül, Porschék 55% vagy akár több.
Amúgy ez a coast beállítás talán az amit a legjobban személyre kell szabni, dehát ezzel érdemes variálni hogy kényelmes és stabil autót kapjon mindenki magának. Coast tehát a fékezés közbeni bekanyarodásnál befolyásolja az autót, ha csökkented a %-ot az autó egyre túlkormányzottabb lesz, esetleg hirtelen keresztbe is állhat, ha növeled a %-ot egyre stabilabb lesz. Nyilván inkább lefele kell tendálni, amit még biztonságosan el tud vezetni az ember.
Preload szintén hasonló dolgot csinál, mint a coast, csak a fék felengedése és a gáz fokozatos visszanyomása között érezteti hatását dehát már egy kicsit inkább a kanyar közepe felé való viselkedés finomításában segít.. Kisebb szám szintén túlkormányzottabb, nagyobb alulkormányzottabb.
2-es kép
- Guminyomásokat hagyom alapon
- Gátlóknál elõl mind a fast és a slow reboundot a hozzá tartozó compression szám kétszereésre állítom, hátul marad alapon.
- Dõlések: elõl minden esetben max -4.5, hátul növelnem -0.5 fokkal legalább.
Plusz hátsó dõlés szintén a beforduláskor való stabilitást segíti, de ezzel nem érdemes túl nagyra menni, mert akkor meg a kigyorsítás lesz nehezkes.
- Caster (ez az utánfutás) alap
- Rugók minden esetben a legpuhább amit enged, elõl és hátul is. Kivétel ez alól pont Spa ahol két fontos kanyarban is leér az autó alja dehát érdemes 1-2kattintással keményebbel menni elõl, és ha alulkormányzott az autónk egyébként, akkor hátul is.
- Hasmagasságok elõl 5.0-5.5 hátul mindig 1.5-el magasabb. Ez alól szintén kivétel spa, ahol 6.0-6.5 szükséges.
- Antirollok a farnehéz autóknál nagyjából jók az alapok. Kevésbé farnehezeknél érdemes csökkenteni az elsõt kapásból 2-3 kattintással.
- Szárny: ahogy mondták fentebb Monza és Enna kivételével elõl 2, hátul pedig érdemes a kisebb felé tendálni, amit még az ember tud kezelni. Elsõre nem érdemes hozzányulni.
- Toe: alap -0.10 és 0.10 jó mindig.
\"Életemet mindig egyedül a másodpercekért való harc töltötte be,és szívesen vállaltam az áldozatos,nélkülözéssel teli éveket,hogy megtanuljak vezetni,gyorsan vezetni,és még gyorsabban vezetni!\"
Setup kérdésem lenne!
Mit kellene állítanom az autón, hogy a hátsó gumik jobban melegedjenek? Per pillanat nem mennek 67fok fölé.Most kezdem mélyrehatóbban tanulni a setupolást és jó lenne némi tanács a nagyoktól.
Hamár itt tartok akkor azt is meg kérdezném, hogy lassú kanyarokban nagyobb tapadás érdekében mit kellene állítani, hogy ne legyen alulkormányzott sem az autó?
A választ elõre is köszönöm!
Üdv:cyber
Thank God, I\'m a Lada owner!
Isten áldja a pogányokat!
volt kis variálás az online dologgal...szerintem azóta nincsenek
- Debilon - Powered by BA3 Zájc, nú págágyí!
Eredeti!!
Szeretnék kérdezni.
Mégpedig azt hogy a Gtr2-nél a garázsbán az online file-nél miért üres amappa miért nincsenek setupok?Rég használtam a progit és lehet lemaradtam valamirõl?
Elõre is köszönöm!
Őrült vagyok? Lehet :D
én mindent kikapcsolok..a motor hangjára bízom magam...az a Get Real 😊
Az érzés nagyon mókás de lepetézel mire a végére érsz.
https://www.youtube.com/channel/UCNMRCx_bkrHBdc51cuob9wg/featured
Mégegyszer köszi a segítséget!
3DSimEd-ben nyisd meg az autót és keresd meg a kerék palástjának materialját, nevezd át 'tread'-re, ha esetleg nem az lenne és így állítsd be a dolgokat:

Bár lenne olyan személy akitõl megkérdezhetném privátban, de így talán több hozzáértõ szem is látja kérdésemet.Nekem õsidõk óta nagy kedvencem az F1 1988 mod, mely véleményem szerint az egyik legjobb/legélvezetesebb kiegészítés. Bár tökéletesnek rFactor alatt mondható mert a GTR2 alá konvertált verzió tele van hiányosságokkal
de jópár munkaóra alatt sikerült használhatóvá tennem a magam számára. Igazából magának az rFactornak vannak "élvezhetõségi" korlátai számomra ezért vagyok inkább GTR párti. Hogy a lényeget említsem, eljutottam egészen odáig, hogy mostmár választható és mûködõképes a vizes gumi használata, viszont csere után a gumitextura nem változik, és ezt szeretném megoldani. A gtr. kiterjesztésû fájlokban ugye DDS-ek TGA, gMotor fájlok vannak de valószínûleg valamibe bele kell nyúlni ami valamelyik hivatkozásra mutat és akkor cserélõdik a textura.
Még mielõtt valaki aztmondaná, hogy ez nem lehetséges a WSGT modban változik a textura a felrakott guminak megfelelõen. (az alapjátékban is csak nem minden esetben). A segítségeket elõre is köszönöm!
ui:tudom, hogy a legegyszerûbb az lenne ha a készítõvel Carrera.4-el venném fel a kapcsolatot de ilyen szinten nem megy az angol. Kérem, hogy csak az érdemben válaszolni tudók jelezzenek vissza.
Crome
Ahogy irta Alex fingod sincs az egészröl.a magyarítás mért okozna gondot?
Mielõtt kérdezel faq 😊
Crome