GTR 2 - FIA GT Racing Game

Jelentkezz be a hozzászóláshoz.

Hecker007
Állítólag a pedálja szarrá megy egy idõ után, de inkább ITT kérdezd meg!

laci 700
csõ! Van itt aki MOMO-val tolja? Én most gondolkodom hogy veszek egyet. Milyen tapasztalataitok vannak?
thx!

LaszloLedzenyi
guminyomás, illetve stabilizátor, összetartás de az már változtatt kicsit

\"Életemet mindig egyedül a másodpercekért való harc töltötte be,és szívesen vállaltam az áldozatos,nélkülözéssel teli éveket,hogy megtanuljak vezetni,gyorsan vezetni,és még gyorsabban vezetni!\"

Köszönöm a választ!
Tényleg hasznos infók.
De ha volna konkrét dolog, hogy mit állítsak a hátsókerekek melegebbé tételéhez ami viszont nem rontja az autó menet tulajdonságait az jó lenne.
Köcce!
LaszloLedzenyi
ezt a leírást Kiss Norbert csinálta, nagyon hasznos volt számomra, remélem segít neked is

Tök egyszerû amit én csinálok az alap setuppal. Nem felvágni akarok, semmi ilyesmi, de tegnap az 550-el az elsõ mért köröm 2.06.1 volt, ami már nem alap setup, de a következõk, amiket minden alap setuppal megcsinálok minden autónál, kivéve amikor külön kitérek egyes autókra, de az alap setupok nyilván tipusonként különbözõek, de jó irányban.

1-es képen:
- Gumik, soft-soft
- Benzin nyilván kevés, felvezetõ plusz 1-2 gyors körre való adagot
- Fék 1%-al elõrébb a gyárihoz képest
- Duct 2
- Rev limitert felnyomom maxra, de ennek ellenére nem minden autót érdemes kiforgatni teljesen, szóval figyelni a kilométerórát, meg hang alapján hogy kábé mikor kell váltani hogy a legjobban gyorsuljon.
- Motor hûtés: kérlek benneteket hogy normális idõben is 3 legyen, nagy melegben pedig még több hogy ne füstöljünk, mert tök zavaró, és nem is gyorsít semmit se. Én mindig úgy állítom hogy sose füstöljek még edzés alatt se.
- Váltó: 1-es a pálya leglassabb kanyarjához, hogy gázra ne azonnal, de elég hamar harapjon a kocsi, 6. a leghosszabb egyeneshez, a többi fokozat pedig ezek kõzé a lehetõ legegyenletesebben elosztva. Van néhány autó ahol nem engedi túl finoman állítani a fokozatokat, azokat elég szopás beállítani.
- Difi: power 50%-re minden autónál, coast 550-né 30-35%, többi autónál ahogy egyre farnehezebb az autó, úgy kell növelni fokozatosan a coastot, tehát pl, Corvette, 575: 40%, Maserati, Saleen, Lambo: 50% körül, Porschék 55% vagy akár több.
Amúgy ez a coast beállítás talán az amit a legjobban személyre kell szabni, dehát ezzel érdemes variálni hogy kényelmes és stabil autót kapjon mindenki magának. Coast tehát a fékezés közbeni bekanyarodásnál befolyásolja az autót, ha csökkented a %-ot az autó egyre túlkormányzottabb lesz, esetleg hirtelen keresztbe is állhat, ha növeled a %-ot egyre stabilabb lesz. Nyilván inkább lefele kell tendálni, amit még biztonságosan el tud vezetni az ember.
Preload szintén hasonló dolgot csinál, mint a coast, csak a fék felengedése és a gáz fokozatos visszanyomása között érezteti hatását dehát már egy kicsit inkább a kanyar közepe felé való viselkedés finomításában segít.. Kisebb szám szintén túlkormányzottabb, nagyobb alulkormányzottabb.

2-es kép
- Guminyomásokat hagyom alapon
- Gátlóknál elõl mind a fast és a slow reboundot a hozzá tartozó compression szám kétszereésre állítom, hátul marad alapon.
- Dõlések: elõl minden esetben max -4.5, hátul növelnem -0.5 fokkal legalább.
Plusz hátsó dõlés szintén a beforduláskor való stabilitást segíti, de ezzel nem érdemes túl nagyra menni, mert akkor meg a kigyorsítás lesz nehezkes.
- Caster (ez az utánfutás) alap
- Rugók minden esetben a legpuhább amit enged, elõl és hátul is. Kivétel ez alól pont Spa ahol két fontos kanyarban is leér az autó alja dehát érdemes 1-2kattintással keményebbel menni elõl, és ha alulkormányzott az autónk egyébként, akkor hátul is.
- Hasmagasságok elõl 5.0-5.5 hátul mindig 1.5-el magasabb. Ez alól szintén kivétel spa, ahol 6.0-6.5 szükséges.
- Antirollok a farnehéz autóknál nagyjából jók az alapok. Kevésbé farnehezeknél érdemes csökkenteni az elsõt kapásból 2-3 kattintással.
- Szárny: ahogy mondták fentebb Monza és Enna kivételével elõl 2, hátul pedig érdemes a kisebb felé tendálni, amit még az ember tud kezelni. Elsõre nem érdemes hozzányulni.
- Toe: alap -0.10 és 0.10 jó mindig.

\"Életemet mindig egyedül a másodpercekért való harc töltötte be,és szívesen vállaltam az áldozatos,nélkülözéssel teli éveket,hogy megtanuljak vezetni,gyorsan vezetni,és még gyorsabban vezetni!\"

Sziasztok!
Setup kérdésem lenne!
Mit kellene állítanom az autón, hogy a hátsó gumik jobban melegedjenek? Per pillanat nem mennek 67fok fölé.Most kezdem mélyrehatóbban tanulni a setupolást és jó lenne némi tanács a nagyoktól.
Hamár itt tartok akkor azt is meg kérdezném, hogy lassú kanyarokban nagyobb tapadás érdekében mit kellene állítani, hogy ne legyen alulkormányzott sem az autó?
A választ elõre is köszönöm!
Üdv:cyber
Penge88
Hali. Figyeljetek már, próbált már valaki simraceway.com-on PRO memebership-et csinálni? Akinek van efféle credit card-os fizetési móddal kapcsolatban tapasztalata az írjon!

Thank God, I\'m a Lada owner!

TG Gida
A nogrip-en találtam egy pár jó setup pack-ot régebben,csak az a baj,hogy rs-el nyomom és ahhoz elég kevés van.

Isten áldja a pogányokat!

Köszönöm a választ!
nincsenek online setup-ok nekem sem..

volt kis variálás az online dologgal...szerintem azóta nincsenek

- Debilon - Powered by BA3 Zájc, nú págágyí!

Senki?!
Igen.
Eredeti!!
TG Gida
Nálam is ez van.Eredeti a cucc,még mielõtt megkérdi valaki.

Isten áldja a pogányokat!

Sziasztok!
Szeretnék kérdezni.
Mégpedig azt hogy a Gtr2-nél a garázsbán az online file-nél miért üres amappa miért nincsenek setupok?Rég használtam a progit és lehet lemaradtam valamirõl?
Elõre is köszönöm!
azzzzz<#eplus2>
Black Ghost
ez nagyon de nagyon szar
White White White maga nagyon nem Fájt

Őrült vagyok? Lehet :D

az igen ez már rímel.

Hanó, hanó, maga nagyon nem jó!<#mf1>
köszke!

pointer4
Hmm, érdekes. Én inkább fokozat, és fülre a hozzá tartozó fordulat alapján tájolom ezt.
De ha kijelzõt szeretnél a képernyõre másikat, akkor esetleg az XD! motec pugin, bár ez inkább extra adatokhoz juttat.
Ha van második monitorod, akkor Takatec, vagy Sim-Tools.
Ez meg mindkettõre jó.
én azért xeretem látni hogy milyen gyorsan megyek át a kanyarokon. így legalább kitudom akkora sebességre nyomni magam hogy át mennyek a kanyaron hiba nélkül.

SimaSuna
ha van kedved csinálj...

én mindent kikapcsolok..a motor hangjára bízom magam...az a Get Real 😊
nem lehetne vmi szebb sebességmérõt beszerválni?

Olvastam más oldalon, hogy XP-n a Pilóta iskola összes leckéje is játszható. Win 7 és Vista alatt viszont nem, ezért Win 7 alatt én XP kompatibilitási módban futtatom a játékot, és így már nincs semmi gond.
hát némely pályán ezért okozok tömegbalesetet. fõleg a lezárt pályán megyek ami ráadásul szõk is...

CodeRed
Ezért van az, hogy az elmúlt 2 évben ezzel együtt ez a 4.ik hozzászólásom. Bár ezt olvasgatni is legalább akkora "élményt" nyújt mint 60 kört menni az esõs nordschleife-én gokart fun mod-al hátrafelémenetben.
Az érzés nagyon mókás de lepetézel mire a végére érsz.

https://www.youtube.com/channel/UCNMRCx_bkrHBdc51cuob9wg/featured

Alexease
De maskor nem is johet be a safety car😊
bár bejött. Sajnos csak akkor hajlandó bejönni ha a egész pályára sárga zászló van... máskor nem...

mcmoha
£25.00.

"Cognovi naturam rerum. Lord's countdown made the world. Truly your's Donda"

CodeRed
Igazán köszönöm! Jelenleg csak 1.14-es verziót tudtam leszedni, de valószínûleg a 2.0-ás fog kelleni hozzá amivel meg tudom csinálni, viszont az már fizetõs. Ha nem húzós az ára akkor valószínûleg megveszem mert a demo alapján jó kis cucc ez a 3DSimEd.
Mégegyszer köszi a segítséget!

Hans Binder Laludt tán?<#zavart1>
miért nem hajlandó bejönni a safety car baleset során?

Toby0501
Na most nem akarok hülyeséget mondani, de azért megpróbálom. 😊
3DSimEd-ben nyisd meg az autót és keresd meg a kerék palástjának materialját, nevezd át 'tread'-re, ha esetleg nem az lenne és így állítsd be a dolgokat:

CodeRed
Sziasztok,

Bár lenne olyan személy akitõl megkérdezhetném privátban, de így talán több hozzáértõ szem is látja kérdésemet.Nekem õsidõk óta nagy kedvencem az F1 1988 mod, mely véleményem szerint az egyik legjobb/legélvezetesebb kiegészítés. Bár tökéletesnek rFactor alatt mondható mert a GTR2 alá konvertált verzió tele van hiányosságokkal
de jópár munkaóra alatt sikerült használhatóvá tennem a magam számára. Igazából magának az rFactornak vannak "élvezhetõségi" korlátai számomra ezért vagyok inkább GTR párti. Hogy a lényeget említsem, eljutottam egészen odáig, hogy mostmár választható és mûködõképes a vizes gumi használata, viszont csere után a gumitextura nem változik, és ezt szeretném megoldani. A gtr. kiterjesztésû fájlokban ugye DDS-ek TGA, gMotor fájlok vannak de valószínûleg valamibe bele kell nyúlni ami valamelyik hivatkozásra mutat és akkor cserélõdik a textura.
Még mielõtt valaki aztmondaná, hogy ez nem lehetséges a WSGT modban változik a textura a felrakott guminak megfelelõen. (az alapjátékban is csak nem minden esetben). A segítségeket elõre is köszönöm!

ui:tudom, hogy a legegyszerûbb az lenne ha a készítõvel Carrera.4-el venném fel a kapcsolatot de ilyen szinten nem megy az angol. Kérem, hogy csak az érdemben válaszolni tudók jelezzenek vissza.

Lehet én vagyok béna, de az miért van, hogy Pilóta iskola menüben nem tudok leckét venni? Nem jelenik meg semmi feladat és a gombok sem aktívak, amikkel bele tudnék kezdeni.

Crome

Köszi a segítségeteket!!! Valahogy megoldom!😊
Nem tudom mirol beszelsz, de a magyaritasnak semmi koze a jatek belassulasahoz, szoveget tartalmazzo fajlok lettek attirva+par kep lecserelve, en csinaltam a jatek szoveges forditasat, en meg olyan emberrel nem talalkoztam akinel problema lett volna a magyaritas Windows XP alatt.
Hecker007
vedd feljebb az Ai erejét meg az agresszivitását és akkor izgalmasabb a verseny

ja még vmi. azt se tudtam + hogy miért nem jön be/ki a safety car a balesetnél. az mind rendbe van hogy a felvezetõkörön kint van velünk. de a balesetnél... Emiatt száltak belém 8 an a kanyarba... amibõl persze tömegbaleset lett...

hát a faq ból sem tudtam 3 hogy hogyan csinálta az a vki hogy 100-an voltak... bár tény hogy az már túlzás de egy olyan 60-70 jólenne. ott már lehetne izgalmas racekat nyomni...

néztem más GTR2 fórumot és nem én vagyok az 1etlen akinek belasítja a játékot...

SimaSuna
az a baj hogy warezolsz.2k a game.nem olvasod a faq-t
Ahogy irta Alex fingod sincs az egészröl.a magyarítás mért okozna gondot?
Mielõtt kérdezel faq 😊

ezzel nem segítesz de már + van. Bementem a vezérlõ pultba/programok telepítése vagy törlése és rámentem az új program hozzáadásra. és mostmár telepítí

Alexease
Egy gond van csak, hogy fingod sincs a szamitogephez:/ Meg hogy warezelsz...
akadt egy kis problémám. föltettem a játékra egy magyarosítást. De az egész belassúlt tõle. ezért leszedtem az egész játékot de most meg nem tudom föltenni. bemegyek a telepítõbe utánna a daemon tool-lal elkezdem a vinrar-ból kicsomagolni. utánna a Daemon-ból kijön az a szöveg hogy kép csatlakoztatása és utánna nem jön a telepítõ. Mi a gond?

én csak olyan kódot akartam ami minden pályát felold. de már letöltöttem hozzá vmi ami feloldja nekem....

Köszi! Azt hittem a vezetési segítségek fõmenübõl is kapcsolhatók, de így már ok.

Crome