10998
  • autoszimulator
    kát hogy nagyon lowfps :S
  • zsgaby
    Ami még kicsit illuziorombolo, hogy fejhallgatón sokkal jobban "kijönnek" a hangok, sokkal jobban lehet hallani hogy más más a kocsik hangja mint surround hangszórón. SB live value + creative inspire 4400
    De lehet hogy ez nem hiba hanem tulajdonság...
  • b-type
    igen, viszont ott is (nem mai progi) és az LFS-ben is aki belenézett az hamar rájött hogy melyik szakkifejezés mit is rejt..mivel látta.
    és logikát használva már elindulhatott egy valószínűleg helyes úton.
    Itt is kellene a vezetői iskola mellé egy beállítási iskola is :))
    ..term. megfelelő feladatokkal :)

a puha rugók aok autónál tényleg bevállnak, viszont ha kirugózást-berugózást is elpuhítod azt nagyon észrevenni, és nem csak az alulkormányzott-túlkormányzott módon, hanem pl. kigyorson ugrál az autó hátulja, vagy nem tartja az ívet.
  • zsgaby
    Jah télleg. Bár ott is úgy szénné lehetett konfigolni a járművet hogy még elindulni se tudtál vele :) Amúgymeg szim.-ban szeretem a lány rugózást. Hogy miért? Mert nem pattog -> nincs a levegőben a kerék -> szépen sírnak a gumik és csak utána szállsz el.
  • b-type
    A viper Racing nagyon jó volt ebből a szempontból.
  • b-type
    Mármint én ezt sem bánom nagyon ami jelenleg van, csak azért hoztam fel mert érdekes hogy nem szeressük az arcade megoldásokat, de qualon bejövünk a pit-be pályagéppel és 2-3perc múlva kiállunk egy off-road beállítású uazzal a géppel.
    ...a villámkezű szerelők ugye :D
  • zsgaby
    Már nememlékszem de volt valami szimulátor, ahol egy kanyarban mutatta a járgány mozgását attól függően mit hogyan merre állítottál. Az mondjuk ötletes. De lehet hogy csak valamelyik autógyáros tycoon-al keverem. (mert abban biztosan volt ilyen)
  • b-type
    :))
    Ez már felmerült párszor..mármint a beállítás másmilyen megvalósítása.
    ..és remélem fognak is rajta fejleszteni, mert ez szvsz egy gyengesége a szimeknek.
    Vagy látható-kezelhető összefüggéseket lehessen csak állítani, vagy mittomén, de jelen állapotban túl sok szabadidőt emészt fel egy versenyképes beáll. elkészítése.
    Ez sztem a piacnak sem használ, elvégre cél a minnél szélesebb réteg, és ez nem baj.
    Valami olyasmi kellene, mint egynémely jobb arcade-ban, van egy adott időd és amikor állítod az összefüggéseket, az mind időt emészt fel mert azé' az hogy vki átkaszabolja a beállítást a hasmagasságtól a terpesztésen át, a váltóáttételig...és ez az egész egy 15másodperces kattintgatás az elég ééérdekes szvsz :))))
    ..és a kizárólag összefüggések állításaival, ezt nem feltétlen egy csúszkán kell elképzelni Colin2 módra...ötletesség és nem lebutítás lenne a cél.
  • zsgaby
    Kár hogy nem lehet kiadni autszorszingba valami kft-nek. Mer a versenyző álltalában nem a szervíztím tagja :) Bocs. Ma hüje vaok.
  • Shortstop
    köcce. terpesztésre most nem is gondoltam :)
  • Willi Betz
    akkor megpróbálom mégegyszer.
  • b-type
    Igen, ha alacsony az nem jó.
    ezek a különbségek elég nagyok, ha úgy érzed hogy muszáj rajta változtatnod akkor újra kell gondolni a setup-t.
    A legkézenfekvőbb a gumiterpesztés és a guminyomás állítása (a soft-medium-hard gumifajtákon kivűl), de ez nem mindig elég..illetve van hogy többet buksz a terpesztés-merevítés megbolygatásán mint amennyit nyersz az egyenletes gumihőn.
    Ilyenkor marad a rugózás állítgatása, de ez is csak addig amíg nem romlik jelentősen a köridő illetve a vezethetőség.
    Minden olyan beállítást felhasználhatsz ami a gumi melegedéséhez vezethet de összeségében nem romolhat a vezethetőség és a köridő sem jelentősen.
    elég babra meló.
    Ha pedig elérted a beállításod maximumát, akkor már csak a vezetési stilusoddal melegítheted-hűtheted a gumijaidat.
    A versenyzők meglehetősen sokféle gumitipusból választhatnak, időjárás-hőmérséklet-aszfalthőfoktól függően. Ez nálad/nálunk nincs így, gondolom hogy még kézbentartható legyen az átlag játékosnak a beállítás.
  • Shortstop
    köszi
  • Shortstop
    de nem úgy van hogy az a legjobb ha nagyjából mind ugyanaolyan meleg és ezáltal jobban tapad mind a 4 kerék mind fékezéskor, mind gyorsításkor?

végül is ahogy olvasom igazad van, mivel 60/40-es fékerőelosztással megyek mindig de akkor is van hogy a BE kerék 72°C-os a JH meg 95°C-os... A kanyaros résznél is értem hogy miért de ha beáll mindegyik erre az általam leírt hőmérsékletre és nem melegszik tovább akkor nyugodtan lehetne az optimális hőmérséklet akár 90°C is nem?
  • zsgaby
    szerintem meg a porke azé tolja az orrát mer farmotoros :)
  • Finkoo
    kocsiknál máááár, hülye vagyok... persze, hogy gumiknál...
  • Finkoo
    én egyszerűen az első tengelyen lévő kocsiknál nem tudom 70 fok fölé vinni a hőmérsékletet... még soft guminál is ez van... hátul mediumot használok a porschémnál de az 95-98 fokos szokott lenni... az autó egyébként elég jól viselkedik de bizonyos kanyarokban kicsi a tapadása és eltolja az orrát... a kerékdőlés és a futómű puhasága megfelelő... mármint az én stílusomhoz...

kérdés: milyen beállításokon változtassak, hogy meglegyen az első gumik ideális hőfoka is... ?????????
  • Toya
    Ebben biztos vagy? Nekem tuti nem jött semmi :(
  • thugyozo
    Szevasztok tud vki jo beállításokat a verdákhoz?
  • Willi Betz
    elküldtem az e-mail címedre.
    standalone autó.
  • Beagie
    radiátor: hosszú egyenesekben a végsebességet a nyitottsághoz képest fordított arányban befolyásolja
    kerék hőmérséklet: a kerékdőlés+guminyomás meg még egy csomó minden :)
  • Baggio73
    Sziasztok
    Hol tudom beállítani, hogy az időmérőn ne az én legjobb időmhöz, hanem az éppen első helyen állóhoz mérje az időt?
    előre is kösz a választ
  • Fox44
    Mills Metropark v1.12 HSW-rol lehet tolteni! Jatszhatnank multit ezen a palyan NGT es/vagy BMW M3 GTR-el!)
  • b-type
    Sztem a gumihőt 95° körül, illetve 90-100° között érdemes tartani.
    A 4gumit sztem nem érdemes egy hőértékre hozni, mivel fékezéskor az egytengelyen lévők másképpen melegszenek, illetve bizonyos kanyarokban is másképpen melegszik (orturósabb kanyarokban, ill. gyors-kicsit 'usztatós' kanyarokban).
    Szal sztem pályafüggő,..és körszám függő.
  • vader
    az mitől van, hogy egy idő után egyszerűen kidob az asztalra a gáma, és miután újraindítom, a profilomat sem jegyzi meg? azt hallottam már innen onnan hogy kifagy, de így??? nem szereti a húzott cuccokat? (csak a cpu van húzva).
  • Shortstop
    ez megvan és olvasgattam de sajna ebben sincs elmagyarázva az első kérdésem se... az vágesz hogy 100°C alatt tartsam ezt értem de mi az ilyen versenyautóknál az optimális? 75-80?

de a másodikra se találtam számomra megfelelőt :(

azért nagyon köszi !
  • autoszimulator
    gtr2ben van egy kis leírás a setupolásról.. Ez egy doc fájlba kiszedve, megformázva innen leszedhető... nagy része azért elmagyarázásra kerül a setupoknak.
  • Shortstop
    Szűken de elfért :) -erős 140-nél
  • JuanG
    ...jól nyomja ez a Balázs gyerek :)))
  • Shortstop
    lenne pár kérdésem olyanhoz aki ért hozzá:
    beállításoknál a radiator értéke, hogy mennyire van nyitva az mit befolyásol? jó értem a hűtést, de biztos még valamit különben mindig 4-esen lenne.

Mi befolyásolja a gumik hőmérsékletét? Azt hittem hogy a guminyomás de bármennyire kicsit vagy nagyot állítottam be nem tudnam elérni azt hogy a mind a 4 kerék ugyanolyan vagy leglább plussz-minusz két-három fok eltérés legyen... E mellett nem tud valaki adni valami tippet hogy ezt hogy tudnám elérni. (értem hogy miért nem annyi mind a 4 kerékben amúgy de akkor is biztosan van valami megoldás erre...)

előre is köszönöm!
  • Toya
    Persze
  • Adam4444
    Aki akar jáccani Hamachin keresztül egy jo kis társasággal az vegyen fel MSN-en!!! címem:[email protected]
  • Fox44
    #4263!
  • lac coo
    Ez jó ! Érdekes...Még nem láttam aludni a csapatokat .
  • avcom
    off, bár kicsit a GT-hez köthető: Hungaroring Nightlife by Csizik Balázs
  • VRSDM
    evlileg a legends és a R2 az ugyan arra az alapra épül nem? csak mert a legends az sse igényes, igy nemmegy, nálam (hosszu történet) szóval a mod valamennyire csillapithatna... :)

CodeRed a hangokért főleg nagy thx, zsír nagyon
  • lac coo
    Essington van ..?
  • irlindy
    SALEEN S7
    na így jobb
  • irlindy
    nem
    EZ:
    http://www.imca-slotracing.com/images/06-09-SALEEN.jpg
  • Szabi1991
    ez ?