10998
| .:: F.A.Q. ::.| CHEAT| SIMBIN| GTR2 WEB| RSC NEWS| RACESIM-TRACKER| HSW| VirtualR| NOGRIPRACING| GP HUNGARY|
| GTR4U| MaverickSXT Tracks - PACK1 PACK2 PACK3PACK4| GTR2 TRACKS (TEMP) | MAGYARÍTÁS| GTR2 RANK|
BAJNOKSÁGOK/SZERVEREK: | GTR MASTERS|
-
#10598 Állítólag a pedálja szarrá megy egy idő után, de inkább ITT kérdezd meg! -
#10597 cső! Van itt aki MOMO-val tolja? Én most gondolkodom hogy veszek egyet. Milyen tapasztalataitok vannak?
thx!
-
#10596 guminyomás, illetve stabilizátor, összetartás de az már változtatt kicsit -
cyber #10595 Köszönöm a választ!
Tényleg hasznos infók.
De ha volna konkrét dolog, hogy mit állítsak a hátsókerekek melegebbé tételéhez ami viszont nem rontja az autó menet tulajdonságait az jó lenne.
Köcce! -
#10594 ezt a leírást Kiss Norbert csinálta, nagyon hasznos volt számomra, remélem segít neked is
Tök egyszerű amit én csinálok az alap setuppal. Nem felvágni akarok, semmi ilyesmi, de tegnap az 550-el az első mért köröm 2.06.1 volt, ami már nem alap setup, de a következők, amiket minden alap setuppal megcsinálok minden autónál, kivéve amikor külön kitérek egyes autókra, de az alap setupok nyilván tipusonként különbözőek, de jó irányban.
1-es képen:
- Gumik, soft-soft
- Benzin nyilván kevés, felvezető plusz 1-2 gyors körre való adagot
- Fék 1%-al előrébb a gyárihoz képest
- Duct 2
- Rev limitert felnyomom maxra, de ennek ellenére nem minden autót érdemes kiforgatni teljesen, szóval figyelni a kilométerórát, meg hang alapján hogy kábé mikor kell váltani hogy a legjobban gyorsuljon.
- Motor hűtés: kérlek benneteket hogy normális időben is 3 legyen, nagy melegben pedig még több hogy ne füstöljünk, mert tök zavaró, és nem is gyorsít semmit se. Én mindig úgy állítom hogy sose füstöljek még edzés alatt se.
- Váltó: 1-es a pálya leglassabb kanyarjához, hogy gázra ne azonnal, de elég hamar harapjon a kocsi, 6. a leghosszabb egyeneshez, a többi fokozat pedig ezek kőzé a lehető legegyenletesebben elosztva. Van néhány autó ahol nem engedi túl finoman állítani a fokozatokat, azokat elég szopás beállítani.
- Difi: power 50%-re minden autónál, coast 550-né 30-35%, többi autónál ahogy egyre farnehezebb az autó, úgy kell növelni fokozatosan a coastot, tehát pl, Corvette, 575: 40%, Maserati, Saleen, Lambo: 50% körül, Porschék 55% vagy akár több.
Amúgy ez a coast beállítás talán az amit a legjobban személyre kell szabni, dehát ezzel érdemes variálni hogy kényelmes és stabil autót kapjon mindenki magának. Coast tehát a fékezés közbeni bekanyarodásnál befolyásolja az autót, ha csökkented a %-ot az autó egyre túlkormányzottabb lesz, esetleg hirtelen keresztbe is állhat, ha növeled a %-ot egyre stabilabb lesz. Nyilván inkább lefele kell tendálni, amit még biztonságosan el tud vezetni az ember.
Preload szintén hasonló dolgot csinál, mint a coast, csak a fék felengedése és a gáz fokozatos visszanyomása között érezteti hatását dehát már egy kicsit inkább a kanyar közepe felé való viselkedés finomításában segít.. Kisebb szám szintén túlkormányzottabb, nagyobb alulkormányzottabb.
2-es kép
- Guminyomásokat hagyom alapon
- Gátlóknál elől mind a fast és a slow reboundot a hozzá tartozó compression szám kétszereésre állítom, hátul marad alapon.
- Dőlések: elől minden esetben max -4.5, hátul növelnem -0.5 fokkal legalább.
Plusz hátsó dőlés szintén a beforduláskor való stabilitást segíti, de ezzel nem érdemes túl nagyra menni, mert akkor meg a kigyorsítás lesz nehezkes.
- Caster (ez az utánfutás) alap
- Rugók minden esetben a legpuhább amit enged, elől és hátul is. Kivétel ez alól pont Spa ahol két fontos kanyarban is leér az autó alja dehát érdemes 1-2kattintással keményebbel menni elől, és ha alulkormányzott az autónk egyébként, akkor hátul is.
- Hasmagasságok elől 5.0-5.5 hátul mindig 1.5-el magasabb. Ez alól szintén kivétel spa, ahol 6.0-6.5 szükséges.
- Antirollok a farnehéz autóknál nagyjából jók az alapok. Kevésbé farnehezeknél érdemes csökkenteni az elsőt kapásból 2-3 kattintással.
- Szárny: ahogy mondták fentebb Monza és Enna kivételével elől 2, hátul pedig érdemes a kisebb felé tendálni, amit még az ember tud kezelni. Elsőre nem érdemes hozzányulni.
- Toe: alap -0.10 és 0.10 jó mindig.
-
cyber #10593 Sziasztok!
Setup kérdésem lenne!
Mit kellene állítanom az autón, hogy a hátsó gumik jobban melegedjenek? Per pillanat nem mennek 67fok fölé.Most kezdem mélyrehatóbban tanulni a setupolást és jó lenne némi tanács a nagyoktól.
Hamár itt tartok akkor azt is meg kérdezném, hogy lassú kanyarokban nagyobb tapadás érdekében mit kellene állítani, hogy ne legyen alulkormányzott sem az autó?
A választ előre is köszönöm!
Üdv:cyber -
#10592 Hali. Figyeljetek már, próbált már valaki simraceway.com-on PRO memebership-et csinálni? Akinek van efféle credit card-os fizetési móddal kapcsolatban tapasztalata az írjon! -
#10591 Magyar szimulátoros közösségi oldal
-
#10590 A nogrip-en találtam egy pár jó setup pack-ot régebben,csak az a baj,hogy rs-el nyomom és ahhoz elég kevés van. -
cyber #10589 Köszönöm a választ! -
Debilon #10588 nincsenek online setup-ok nekem sem..
volt kis variálás az online dologgal...szerintem azóta nincsenek -
cyber #10587 Senki?! -
cyber #10586 Igen.
Eredeti!! -
#10585 Nálam is ez van.Eredeti a cucc,még mielőtt megkérdi valaki. -
cyber #10584 Sziasztok!
Szeretnék kérdezni.
Mégpedig azt hogy a Gtr2-nél a garázsbán az online file-nél miért üres amappa miért nincsenek setupok?Rég használtam a progit és lehet lemaradtam valamiről?
Előre is köszönöm! -
White Falcon #10583 azzzzz -
#10582 ez nagyon de nagyon szar -
oder hano #10581 White White White maga nagyon nem Fájt -
oder hano #10580 az igen ez már rímel. -
White Falcon #10579 Hanó, hanó, maga nagyon nem jó! -
oder hano #10578 köszke! -
#10577 Hmm, érdekes. Én inkább fokozat, és fülre a hozzá tartozó fordulat alapján tájolom ezt.
De ha kijelzőt szeretnél a képernyőre másikat, akkor esetleg az XD! motec pugin, bár ez inkább extra adatokhoz juttat.
Ha van második monitorod, akkor Takatec, vagy Sim-Tools.
Ez meg mindkettőre jó. -
oder hano #10576 én azért xeretem látni hogy milyen gyorsan megyek át a kanyarokon. így legalább kitudom akkora sebességre nyomni magam hogy át mennyek a kanyaron hiba nélkül. -
#10575 ha van kedved csinálj...
én mindent kikapcsolok..a motor hangjára bízom magam...az a Get Real :)
-
oder hano #10574 nem lehetne vmi szebb sebességmérőt beszerválni? -
saigi #10573 Olvastam más oldalon, hogy XP-n a Pilóta iskola összes leckéje is játszható. Win 7 és Vista alatt viszont nem, ezért Win 7 alatt én XP kompatibilitási módban futtatom a játékot, és így már nincs semmi gond. -
oder hano #10572 hát némely pályán ezért okozok tömegbalesetet. főleg a lezárt pályán megyek ami ráadásul szők is... -
#10571 Ezért van az, hogy az elmúlt 2 évben ezzel együtt ez a 4.ik hozzászólásom. Bár ezt olvasgatni is legalább akkora "élményt" nyújt mint 60 kört menni az esős nordschleife-én gokart fun mod-al hátrafelémenetben.
Az érzés nagyon mókás de lepetézel mire a végére érsz. -
#10570 De maskor nem is johet be a safety car:) -
oder hano #10569 bár bejött. Sajnos csak akkor hajlandó bejönni ha a egész pályára sárga zászló van... máskor nem... -
#10568 £25.00.
-
#10567 Igazán köszönöm! Jelenleg csak 1.14-es verziót tudtam leszedni, de valószínűleg a 2.0-ás fog kelleni hozzá amivel meg tudom csinálni, viszont az már fizetős. Ha nem húzós az ára akkor valószínűleg megveszem mert a demo alapján jó kis cucc ez a 3DSimEd.
Mégegyszer köszi a segítséget! -
White Falcon #10566 Hans Binder Laludt tán? -
oder hano #10565 miért nem hajlandó bejönni a safety car baleset során? -
#10564 Na most nem akarok hülyeséget mondani, de azért megpróbálom. :)
3DSimEd-ben nyisd meg az autót és keresd meg a kerék palástjának materialját, nevezd át 'tread'-re, ha esetleg nem az lenne és így állítsd be a dolgokat:
-
#10563 Sziasztok,
Bár lenne olyan személy akitől megkérdezhetném privátban, de így talán több hozzáértő szem is látja kérdésemet.Nekem ősidők óta nagy kedvencem az F1 1988 mod, mely véleményem szerint az egyik legjobb/legélvezetesebb kiegészítés. Bár tökéletesnek rFactor alatt mondható mert a GTR2 alá konvertált verzió tele van hiányosságokkal
de jópár munkaóra alatt sikerült használhatóvá tennem a magam számára. Igazából magának az rFactornak vannak "élvezhetőségi" korlátai számomra ezért vagyok inkább GTR párti. Hogy a lényeget említsem, eljutottam egészen odáig, hogy mostmár választható és működőképes a vizes gumi használata, viszont csere után a gumitextura nem változik, és ezt szeretném megoldani. A gtr. kiterjesztésű fájlokban ugye DDS-ek TGA, gMotor fájlok vannak de valószínűleg valamibe bele kell nyúlni ami valamelyik hivatkozásra mutat és akkor cserélődik a textura.
Még mielőtt valaki aztmondaná, hogy ez nem lehetséges a WSGT modban változik a textura a felrakott guminak megfelelően. (az alapjátékban is csak nem minden esetben). A segítségeket előre is köszönöm!
ui:tudom, hogy a legegyszerűbb az lenne ha a készítővel Carrera.4-el venném fel a kapcsolatot de ilyen szinten nem megy az angol. Kérem, hogy csak az érdemben válaszolni tudók jelezzenek vissza. -
Crome #10562 Lehet én vagyok béna, de az miért van, hogy Pilóta iskola menüben nem tudok leckét venni? Nem jelenik meg semmi feladat és a gombok sem aktívak, amikkel bele tudnék kezdeni. -
szegelek #10561 Köszi a segítségeteket!!! Valahogy megoldom!:) -
Laceee #10560 Nem tudom mirol beszelsz, de a magyaritasnak semmi koze a jatek belassulasahoz, szoveget tartalmazzo fajlok lettek attirva+par kep lecserelve, en csinaltam a jatek szoveges forditasat, en meg olyan emberrel nem talalkoztam akinel problema lett volna a magyaritas Windows XP alatt. -
#10559 vedd feljebb az Ai erejét meg az agresszivitását és akkor izgalmasabb a verseny