1609
-
#1329 Ja értem.
Viszont én nem csináltam eddig swf-et, mert az flvplayer-rel játszottam le az .flv videokat, igaz az egy külső lejátszó. -
#1328 Az swf fájl az már a publikált verzió, amit meg tudsz jeleníteni a neten! Az fla ill. flv kiterjesztés a szerkeszthető!
.fla-ból .swf-et a File/Publish menüponttal csinálhatsz! -
#1327 Köszi a linket, de vmit nem értek.
Én per pillanat .fla illetve .flv file-okat kapok ha lerenderelem macromedia flash-ben az avi-t.
A linken pedig amit mutattál, swf file-okkal dolgoznak. -
#1326 megcsinaltam :) köszönöm :) -
#1325 avinal azt irja ki hog ynem tamogatott filetipus :S -
#1324 őőő oké :D ...sztem meg irok majd :)
am ha a kivagott resz nem negyzet alaku akkor is jo lesz? -
#1323 Jah és arra számíts, hogy ha nem kívülről olvasod be a videot, hanem csak belerakod a flashbe, akkor az sok (akár 2000) frame-t is elfoglal! -
#1322 A képet beteszed mondjuk háttérnek. A videot pedig beimportálod, méretezed, elhelyezed és elmented a kész művet! :) -
#1321 hi!
az lenne a kerdesem hogy photoshopba csinaltam egy kepet... eg helyen kihagytam egy részt ami üres es flashbe szeretnek oda berakni egy videot (avi) es elmenteni swf be... de ezt hogy oldhato meg? :)
segitsegeteket elore is koszonom :) -
phoenix1 #1320 Az SWFObjectet keresed. -
#1319 Hali, ismét én!
Most abban kérnék segítséget, hogy hogyan tudok beágyazni egy weblapra Macromedia Flash-ben renderelt video-t?
Tehát kiválasztom, hogy milyen vezérlőpanel legyen a klippen, beállítom a kódolást minőségét és megcsinálja a progi az encoding-ot. Elvileg a végén kapok egy .flv file-t.
Ezután hogy tudom beszúrni a file-t a weblapba, hogy azt bárki letudja játszani?
Köszi előre is! -
#1318 Köszi, már tárgytalan :) -
#1317 Sziasztok!
Tudna valaki segíteni nekem abban, hogy leírja hogy tudok megcsinálni flashben egy szimpla text-et (számokat) kis betüméretből nagy betüméretté változtatást?
Előre is köszönöm a segítséget! -
#1316 Megnéztem a fájlokat és az id3v2 részük van kitöltve. Akkor az lehet még a gond, hogy még a fájl eleje sem töltődött le? Mondjuk még csak gépen teszteltem ezért fura. Szeretném streamként használni a dalokat, úgyhogy gondolom, így két megoldást látok. Vagy figyelem a letöltött anyag méretét, és mondjuk, ha már 5% lenn van, akkor próbálom kiplvasni az adatokat, vagy php-val előre kiolvasom, és onnan olvasom be. -
#1315 itt van pár program hozzá (egyiket se próbáltam csak beíírtam googleba) vagy simán winamppal is meg tudod változtatni az id3 tagokat.
De mint mondtam nem biztos hogy ez a probléma. -
#1314 Flash Player 6 supported several ID31.0 tags. If these tags are in not in the MP3 file, but corresponding ID3 2.0 tags are, the ID3 2.0 tags are copied into the ID3 1.0 properties, as shown in the following table. This process provides backward compatibility with scripts that you may have written already that read ID3 1.0 properties.
ID3 2.0 tag
Corresponding ID3 1.0 property
COMM
Sound.id3.comment
TALB
Sound.id3.album
TCON
Sound.id3.genre
TIT2
Sound.id3.songname
TPE1
Sound.id3.artist
TRCK
Sound.id3.track
TYER
Sound.id3.year
Availability: ActionScript 1.0; Flash Player 6 - Behavior updated in Flash Player 7.
Example
The following example traces the ID3 properties of song.mp3 to the Output panel:
var my_sound:Sound = new Sound();
my_sound.onID3 = function(){
for( var prop in my_sound.id3 ){
trace( prop + " : "+ my_sound.id3[prop] );
}
}
my_sound.loadSound("song.mp3", false);
-
#1313 Köszi a kimerítő választ. Már csak egy kérdésem maradt, hogy tudok ID3v2-t használni? Ez azt jelenti, hogy valami más programmal írom az mp3 id3 tagjét? Vagy a flashben más hozzáférés? -
#1312 jah és még annyi hogy shoutcast sztreamnél érdems php proxyt használni mert ezzel kijátszató a crossdomain.xml is. :c) és akkor bárhonnan bármilyen szertverről tuunk bármilyen zenét sztreamelni tovább :c)))
A méásik előnye hogy 80 as porton küldöd a sztreamet és így ha valaki tűzfal mögűl szeretné hallgatni az is menni fog mert a 80 as port álltalában open szóval tessék használni és az írónak megköszönni :c)
ha vakit érdekel akkor a php proxy kódja:
<?php
// SHOUTcast PROXY 1.0 by [email protected]
// This script proxy your SHOUTcast streaming from all ports on port 80 with PHP
echo $tenPercentOfFileInBytes;
// Begin modifiable
$streamToOpen = " ide a rádió címe"; //IP
$port = "port"; //PORT
$path = "/;stream.mp3";
// End modifiable
header("Content-type: audio/mpeg");
$socket = fsockopen($streamToOpen,$port);
fputs($socket, "GET $path HTTP/1.0\r\n");
fputs($socket, "Host: $streamToOpen\r\n");
fputs($socket, "User-Agent: SHOUTcast PROXY/1.0\r\n");
fputs($socket, "Accept: */*\r\n");
fputs($socket, "Connection: close\r\n\r\n");
while (!feof($socket)) {
$buffer = fgets($socket, 4096);
echo $buffer;
}
$totalSize = 0;
for ($i=0; $i < $tenPercentOfFileInBytes; ) {
$buffer = fgets($socket);
$strSize = strlen($buffer);
$totalSize = $totalSize + $strSize;
echo "$strSize \n";
$i = $i + $strSize;
echo $buffer;
}
fclose($socket);
?>
-
#1311 jah ha már benne vagyok a gépelésbe amire van még 1 percem ha kész leszek kiteszem a forrást és AS filet hogy aki akarja hazsnálja fel , vagy írok SWF .hu ra egy segédletet nem tudom majd amire több igény van -
#1310 shoutcast sztreamnél sok helyről nyerhetsz infót. lehet az xml ből lehet a 7.html ből sőőt vannak hozzá nagyon okos kis php s admin dolgok is amikkel még meg tudod stuffolni az infókat. érdemesebb php vel átadni a cuccost . ennek az is az előnye hogy folyamatos adatáramlással akár másodpercenként juthatsz adatokhoz egy két bit sávszél felhasználásáva mert ügye szem elött kell tartani hogy nincs mindenkinek 1 megabites kapcsolata down irányba.
Én xml el próbálkoztam de az sem az igazi mert az xml minden váltoázást lecasheli a browser és onnan szedi be a flash. ophp nél meg felülírja az előzőt ergo nem terheljük túl a iuser gépét a sok írással olvasással helyfoglalással. ami kint van playerem az V-1.0 már azóta van 3.0 is csak az nem rett még meg a kirakásra :c))))) -
#1309 jah ha valakit érdekel akkor létezik megoldás arra, hogy shoutcastot jól sztreameljünk és ne mentse le a sztreamet a vinyóra.
őő akarom mondani megoldás még van csak még nem futottam át a kódot hogy hogyan de létezik . élő példa rá a http://www.radiodigitaal.nl/
egész ügyes cuccos. mert max csinál 5 mega környéki adatot a vinyóra és ezt 24 órás hallgatás alaTT SEM NÖVELTE MEG . R-GO VALAHOGY ÜRÍTI A BUFFERÉT. szemét capslock :(
amint sikerül kicsit átnéznem az as fileokat majd nyilkatkozom hogy hogyan és miként oldották meg a dolgot
az én lejéátszómmal az a gond hogy lementi a sztreamet és így egy idő után egy 600 megás fileval megterrthelve akar működni :(
http://www.abszolutradio.hu/
mondanom sem kell hogy akkor már eléggé nehézkes a dolog.
mondjuk egy síma mp3 player ami nem streamet játszik le egyszerűbb a képlet mert csak azt az 1 mp3 at írja vinyóra amit lejátszik miután váltunk törli is a cahs ből -
#1308 Én a helyedben inkább így próbálkoznék. az alapvető probléma, a te kódodban , hpgy elöbb próbálod megaállapítani azt , hogy mi van az id3 tagban mintsem hogy betöltődne a file. na most ha nincs file akkor nincs miből id3 at nézni :)
Próbáld kontrollálni , hogy betöltődö9tt e az mp3 avagy még nem és ha betöltődött kérd le az infót..
Valami hasonló lesz a képlet . bocsi ha csúnya a script de most volt rá 5 percem kb.
stop();
zene_sound = new Sound();
eleresiut = "Europe-Carrie.mp3";
btn.onRelease = function() {
zene_sound.onLoad = function(success:Boolean) {
if (success) {
zene_sound.start();
trace("jo");
} else {
trace("Sound failed");
}
};
zene_sound.loadSound(eleresiut, false);
};
zene_sound.onID3 = function() {
dal = zene_sound.id3.artist+" "+zene_sound.id3.TIT2;
adatok_txt.htmlText = dal;
}; -
#1307 Én eddig csak olyat csináltam, hogy maga a shoutcast szoftver generált egy xml filet az adatairól és abból php-vel kiválogattam ami kell és azt küldtem a flashnek, szóval amit írók csak egy ötlet.
Az ID3-ból 2 fajta létezik az ID3v1 és az ID3v2. Az ID3v1 a file végéhez kapcsolja az információt, tehát streamelés esetén nem tudja beolvasni. Próbáld meg hogy csak ID3v2-t használsz. -
#1306 kérdezd free-t, swf.hu-n látom, hogy nagyrészt sikerült megoldania a shoutcastot flashel (nem is tudtam, hogy egyáltalán lehetséges :)), szóval sztem most nagyon vágja a hangkezelést :)
(én már rég foglalkoztam vele, most meg már nincs energiám utánnatúrni) -
#1305 Szokás szerint elakadtam, egy egyszerőnek tűnő dolognál. Egy mp3 lejátszót készítek, és a dal címét és előadóját az ID3 tagből szeretném beolvasni. Az mp3asokat kivülről srteamként olvasom be, és ki vannak töltve a tulajdonságaik, legalábbis előadó és számcím mindenképp.
Ezek ellenére mikor kiiratom őket undefined értéket kapok.
Már végigböngésztem a helpet, meg keresgéltem a fórumban is, kipróbáltam pár dolgot, de nem jött be egyik sem. Nem iszem, hogy ennyire bonyi legyen egy ilyen dolog.
Itt a kódrészlet, hátha máshol hibáztam:
lejatszas = function () {
//lejátsza az adott tételt, az adott poziciótól
_root.zene_sound = new Sound();
eleresiut = "audio/antisocial.mp3";
_root.zene_sound.loadSound(eleresiut, true);
_root.zene_sound.start(pozicio, 1);
_root.zene_sound.onID3 = function() {
dal = _root.zene_sound.id3.songtitle+"<br>"+_root.zene_sound.id3.artist;
adatok_txt.htmlText = dal;
}
}; -
#1304 Sziasztok!
Lenne egy olyan Kérdésem , hogy készítettem egy flash-es Shoutcast playert.
Tök tutin veszi az adatokat szerverről mindenhogyan . ezzel nincs is gon . fainúl szól is a zene.
De fél óra zenehallgatás után belassúl mint atom. gondolom azért mert ami adatokat vesz a shoutcasttól azt ő eltárolja. ezt onnan lehet tudni hogy pl egy görgető sávon vissza tudok lapozni akár az elejére is a sztreamnek.
A kérdésem az lenne, hogy hogyan lehetne ezt az adatmennyiséget valahogy korlátozni, gondolok itt arra , hogy pl belövök egy adatmennyiséget, és az állandó. amit épp vesz hozzáírja az adatokhoz amimeg már nem kell folyamatosan törli magából
amolyan data buffer szerűség kellene. nem tudom mennyire voltam érthető.
előre is köszönöm -
#1303 Tudom tudom ismerem ezt az oldalat meg van http://videocopilot.net/ is nekem ez is sokat segitett :) -
marci03 #1302 Sziasztok!
Van egy Flash-es weboldal template-em(Dynamic Flash Gallery) és azt szeretném átalakítani.
Vannak .html fájlok amikben át lehet írni a kívánt szöveget.
A baj az, hogy ha ékezetes betűt írok, akkor az nem jelenik meg a weblapon.
A kérdésem az lenne, hogy hol lehet átállítani a betűtípust ilyen esetekben, vagy mi a probléma megoldása.
A szerkesztéshez szükséges programok kéznél vannak, az ismeretük már kevésbé...:)
Előre is köszönöm! -
Lewy20 #1301 jja AE nagyon zsir! vandit ide menny el tecceni fog: www.trapcode.com nagyon beteg :D -
#1300 Hat latom be kell kemenyitenem After effect teren :D -
#1299 Ja ja van olyan is és elég primitív de általában bőven elég flash animációkhoz. -
Lewy20 #1298 ja az a swiff 3d vagy mi a neve? de az ilyen primitív fos nem? -
#1297 3D modellező programokkal is lehet ilyent csinálni és a template monsteren elég sokat használják. Sokszor a 3D forrást is csatolják. -
Lewy20 #1296 óóó hát azt hittem pedig hogy vágjátok, amugy nem talált se nem 3ds progival csinálják se nem flashel, hanem kompozitáló program ala After Effects. vágom én ezt a progit meg meg is van a trapcode összes pluginja(legjobb plugincsomag AE hez) hozzá de ilyen profin hogy az istenbe lehet csinálni? a másik kérdés hogy nem tudom észrevettétek e de a template monsteren a legtöbb templatenek az alkotója Delta vagy Quill. 1 kérdés ezek szarják az ilyen kurva jó templateket vagy lopják valahonnan mer nem hiszem el hogy mindegyik ilyen kifogástalanul jól néz ki :D -
#1295 En is gondoltam hogy valami 3d-s progiban keszult esetleg meg lehet after effect is abban is lehet szep dolgokat csinalni :) Csak meg kellene tanulni kezelni :D -
#1294 alphamaskolt bittérképes animáció, amit valamelyik 3d-s progival készítettek, ahogy bercy is mondta
bár hasonló effektet el lehet érni részecskeanimációkkal is, bár az jóval erőforrásigényesebb lenne ilyen részletesség mellett, szóval ez biztos nem azokkal készült :) -
#1293 Ezeket nem biztos, hogy flash programmal csinálják. Sok ilyen template-ben vannak 3D objektumok is amiket pl Maya-ban 3DStudio-ban csinálják és utánna beimportálják. -
#1292 Hat ez tenyleg jol nez ki ha netan talalnal valami megoldast ra szolj nekem is mert erdekelne ;) -
Lewy20 #1291 sziasztok!! a templatemonsteren vannak ilyen beteg átmenetek amire nagyon kiváncsi lennék hogy csinálják. itt egy cím ezt nézzétek meg, amikor menüt váltotok akkor jön be ilyen részecske átmenet , hogy kell ilyet csinálni? :D http://www.templatemonster.com/flash-templates/15135.html -
phoenix1 #1290 ha nem külső fájlból olvasod be, akkor használj inkább _root -ot.