1609
  • Juhiii
    Üdv!
    Eljutottam odáig, hogyha rákattintok egy alakzatra eltűnik, mit kellene a kérdőjel helyére írni, hogy lejátszon egy hangot? (pl. shotgun.wav)
    on(press) {
    ?
    this._visible=false
    }

tudom nagyon alap, de nem sikerül sehogyse
  • Dynamic
    Amúgy nem bonyolult a játék.Sima űrhajós-lövöldözős.
  • Dynamic
    Köszi a segítséget.Megnézem.
  • joebacsi
    elmetérkép programok?

én ezt használom

ha nem túl bonyolult a játékprogi, akkor sztem bőven elég ez is a működés felvázolásához
    kezelése pedig pofonegyszerű :)
  • phoenix1
    Elvileg ami így hirtelen az eszembejut az a Word diagram szerkesztője. Próbáld meg, nem sokat foglalkoztam vele, de néhány ember szerint egy rémálom Wordel UML-t szerkesztgetni. :S próba...
  • Dynamic
    Ja, értelemszerűen Flash 8-cal csináltam a játékprogramot:)
  • Dynamic
    Sziasztok!
    Csináltam egy játékprogramot, de kellene dokumentálnom mellé egy programtervet is.UML-lel próbálkoztam, de kicsit bonyolultnak tűnik és igazán jó szakirodalmat nem találtam hozzá a neten, csak rövid 30-40 oldalas segédleteket(magyar kéne).
    Valami más alternatíva esetleg?Sürgős lenne, igazából pár napom van csak megcsinálni.Köszi
  • Blasta
    Már nem aktuális, megoldottam :)
  • Blasta
    Sziasztok!

Kérlek Titeket, segítsetek, zsákutcába futottam, nem lelem a kiutat! :)

Csináltam egy bannert, és valamiért nem működik rajta a link, pedig már jópárszor csináltam ilyet.
    Valaki kitud segíteni, és megmondja hol hibáztam???

Ez itt a letölthető .FLA

Előre is kösz a segítséget!
  • DJ Tope
    ha buttonnak állitod be a képedet akkor csak az overbe kinagyitod amijenre akarod és már kész is:)
  • DJ Tope
    hali.valaki tudja h tom megcsinálni flash8 ba h ha rákattintok egy gombra akkor behozzon egy url cimet?probáltam a gaturl-t de nem jött ba:(Lécci help
  • rokawa
    Sziasztok!
    Légyszi segítsetek.
    Hogy lehet azt megcsinálni, hogy egy kép kiemelkedjen, amikor rákattintok az előtte lévő gombra?
    Valamint,hogy hogy lehet azt megcsinálni hogyha rámegyek egy képre akkor kinagyítsa.
    Gondolom action scriptel kell.
    Letudnátok írni?
    Köszi
  • phoenix1
    Nem mellékessen, de érdemes ellátogatni a www.adobe.com oldalra, abban az esetben ha más oldalakról sem indul IE-be a flash. Az adobe oldalán automatikussan feltelepül *külön* IE-re a flash lejátszó.
  • busky
    Közben rájöttem, hogy mi hiányzott a forráskódból. Sorry.
  • busky
    Valaki meg tudná mondani, hogy az Explorer mért nem játsza le ezt a flash-t? A Firfox-al és az Operával rendesen működik. Előre is kösz.ezt
  • Met
    ahha, azt hittem az én bénaságom :)
    a másik amire nem jöttem rá, hogy egy transition paramétereit később, hogy tudom megváltoztatni? hogy ne kelljen újból megcsinálni ha 1-2 frame-el akarom megváltoztatni az action-t
  • autoszimulator
    Sajnos ez a progi hibája, mindig ezt csinálja.. Ami megoldás, hogy beszúrsz egy képet, ráteszed a 6 frames transition, abból csinál a Librarybe neked egy transitiont. Ez az a "dolog", amit később is aztán felhasználhatsz..
    Úgy szoktam folytatni innen, hogy a transition utolsó frame-je után teszek egy keyframet (F6), erre rápakolja a a flash újra a transitiont. Azt kitörlöm, beteszem oda a képet, ami előzőleg megjelent, X Y koordinátákra figyelve, és akkor nem is látszik az animációban ez a trükk.
  • Met
    pl. azt nem értem, hogy van egy 30 frame "hosszú" képem és az elejére akarok tenni egy 6 frame hosszú Transition-t akkor eltünteti az egészet és ott marad a 6 frame hosszú "dolog"
  • Met
    ez nekem kínai :)

Csak én érzem nehézkesnek a program kezelését? Vagy csak azért mert nem értek hozzá? :)
  • phoenix1
    Hi. Vmi hasonló mint ez nem lenne jó?
  • autoszimulator
    Úgy szokták csinálni az ilyet, hogy a kezdőkép végére tesznek egy transitiont, ami eltünteti. Ezt úgy tudod, hogy a kívánt ponttól, ahonnan szeretnéd, hogy lassan eltűnjön a kép, jobb katt a képre, Timeline Effects/Transform\Transition/Transition

Az első képnél értelemszerűen Direction Off, másodiknál Direction in.

Hogy olyan "egybeolvadó" effektet csinálj, ahhoz az kell, hogy az eltünési effect közepétől induljon meg a megjelenési effect, szép lassan, kezdettől lassuljon, míg az eltűnés a vége felé lassuljon ;)
  • Met
    Slideshowt szeretnék gyártani, de úgy, hogy amikor átvált egyik képről a másikra akkor elhalványodjon majd újra kiélesedjen mint itt
    Nem találom, hogy hol lehet ilyen effektet hozzáadni :)
    Flash CS3
  • Atika :o)
    en is :)
  • phoenix1
    küldtem pm-et
    koszi segitettel de erdekes mert az utvonalat jol adtam meg es nemukodik de ha beteszem a html-t egy konyvtarba a swf-el akkor mukodik :)
  • phoenix1
    Ellenőrizd, hogy jól-e adtad meg az elérési utat az swf felé. Ha biztos akarsz lenni, hogy jól-e működik tedd a html-t és az swf filet egy könytvárba, csak, hogy biztos legyél, hogy úgy működik-e.

Nem árt a flash lejátszó frissítése sem; a flash szerkesztő is feltelepíti a saját lejátszóját a rendszerre szóval nem lehet gubanc, hogy ez miatt nem ... dehát soha nem lehet tudni.
    Az mitol van hogy van egy flash galeriam amit ha megnyitom az swf-et szepen mukodik de ha fogom es belinkelem ezt az swf-et egy html be ott csak a hater szinet latom es semmi nem megy nembirok rajonni hogy mi a baja.
    koszi ezt akartam
  • joebacsi
    alphamask
    sziasztok azt hogy tudom megcsinalni hogy van egy kivagott alakom es a korvonala olyan szepen korbrfut halvanyodva vagy hogy keressek erre ra googleban??? Mert en ugy csinaltam hogy fogtam egy png kepet amin van a korvonalam es arra tettem maszkot a maszk szepen mukodik csak a szelei nem halvanyodnak el es ez igy nemszep remelem ertheto voltam :) Elore is koszi
  • szveti82
    Hello!
    Most kezdtem el használni a Macromedia Flashet,nem semmi program.
    Lenne egy kérdésem:
    Hogy tudnám azt megcsinálni hogy egy garfikává konvertált szöveg kis méretben megindúljon,és növekedjen az eredeti méretre.
    Gondolom létezik erre megoldás,remélem nem kell minden méretre egy szimbólumot berakni oldalanként...
    Előre is kösz!
  • acsati
    oké kiprobálom
    akkor huzd le a trialt hogy az mukodik e ha az se megy akkor nalad van a hiba
  • acsati
    nincs több 100ezrem fölösbe
    kösz
    vedd meg mint mindenki mas vagy van trial azt hasznald
  • acsati
    helotok
    leszedtem egy adobe flash cs3-at és telepités közbe kéri a cd-t :S nem tom mér kéri :(
    van egy másik egy adoba master collection része de ott felrakom és nem indul :(
    MIt csináljak?
    koszi meglesem
  • phoenix1
    Nézzél körül az Adobe actionscript oldalain.
    nemukodik hat ezt nemertem na mind1 majd valami lesz azert koszi
  • jacky87
    Próbáld hogy _parent helyett _self -et írsz! Ha így se jó, akkor passz.