1609
-
Erre gondolsz? 
Hogy létrehozd a 2 videót használhatod a duplicateMovieClip parancsot is.
Hogy melyik avifilm(movieclip) legyen előtérben azt pedig a Moviclip.swapDepths() parancsal oldhatod meg.
Forrás file itt
haszáld egészséggel
-
faz #487
de duuuuuurva 
az ikeás az hogy már? :o Mennyi idő egy olyat csinálni és hogy lehet így pörgetni mindent? -

-
#479-esemre tudtok vmit mondani? -
:-)
http://www.ikea.com/ms/sv_SE/kampanj/fy06_dromkok/dromkok.html
Ez sem rossz.főleg a tyúkos :) -
:DDD -
erre csak ennyi tudok mondani neked
nézd meg -
Én is csinálgattam régebben ilyen filmeket. A honlapomon van pár.:) -
faz #480 haladok :) -
Sziasztok!
Szeretnék egy olyan flash-t csinálni, amelyben 2 db video-t helyezek el. Pl 2 avi-t. Egyszerre akarom őket elindítani, de közben, ha ráklikkelek a másik videora, akkora az jöjjön elő. Tehát egyszerre kettő video játszódik le, és én választom ki, hogy melyiket akarom éppen nézni, viszont időben ugyanott legyenek az átváltásnál.
Lehet szerintetek ilyen flash-t készíteni? Esetleg tudtok vmi segíteni? Vagy mire keressek rá esetleg angolul.... -
faz #478 Lehet downgrade-elek : ) -
faz #477 Képzeljétek el, becsukódnak a menük flash 8-ban miközben "böngészem" őket.
Gondolom nem így lett kitalálva :)
-
úgy, hogy használja a flash8 új eszközeit :) -
Flamaster, hogy tudod megcsinálni vektorosra az oldalt?
Magyarul mitől olyan kicsi? -
Jó kis játék! 
Az oldal meg egyszerűen marhajó! -
ha nagyon nemmegy, majd tedd föl a forrást valahova...bár nincs még flash8am (munkához egy jó darabig úgyse lehet még kihasználni a képességeit, és ha fenn lenne, túl nagy lenne a kísértés, de nemsokára, azért rászánom magam :)), de ha el tudod ugy menteni, hogy mx2004ben is olvasható legyen, akkor talán tudok segíteni (több szem többet lát :)) -
köszi
Este utánanézek a dolognak. Végülis mindkét problémát megoldottam máshogy, csak nam olyan elegáns a megoldás, és kissé zavar.:)
1. nem for ciklust tetten be, if és else if elágazást
2. A sceen mentes a mozikliptől, már egyből a libraryban hoztam létre. Az, hogy megjelenik valami programhibának gyanítom, de lehet, hogy tévedek. Amúgy a megoldásom egyezik a javaslatoddal. A hiba valami apró dologban lehet.
Amúgy, hogy a first framre be van pipálva a kép kikerül a bal felső sarokba és hiába mondom neki, hogy hova menjen, nem hatja meg, továbbá vagy ugyanoda tölti a többi példányt is, vagy a többiek fel sem kerülnek. Amúgy a debuggerben, nem is látom azt a nevet, amit adtam neki.
Az zavar a legjobban, hogy amit nyáron csináltam flash-t, ott nem volt gond. (Onnan lestem a betöltést, mert nem emlékeztem rá pontosan.) A különbség, hogy az 2004ben ez meg a 8asban íródott.
Persze abszolút nem zárom ki, hogy én kavartam el valamit, csak zavar, hogy nem találom mit. Hiába nézem át.
De majd este nekifekszem megint. -
1. tartomány vizsgálathoz használj for ciklust
2. nem kéne megjelennie attól hogy az Export in first frame be van pipálva, hacsak nem hagytad fennt a scene-n az mc-t
hát jópárhelyen elcsúszhattál, a legidegesítőbb talán az lehet, hogy az az attachMovieClip() inkább csak attachMovie() :)
ha nyitsz egy új mozit, csinálsz egy mc-t, amit linkage-ben "mc" néven exportálsz, first frame-et bepipálod, akkor ezzel megcsinálja azt, amit szeretnél, szépen egymás alá tesz 5 mc-t, 100 keppont tavolsagra:
for(i=1;i<6;i++)
{
_root.attachMovie("mc", "mc" + i, _root.getNextHighestDepth(), {_x: 0, _y: 0 + (i-1) * 100});
} -
Kisebb kihagyás után újra elővettem a flasht. Látszik, hogy elmúlt az a kevés gyakorlatom is, mert megakadtam benne és egyenlőre nem találtam kiutat.
Két kérdés foglalkoztat.
Az egyik, bár ezt már áthidaltam, de jó lenne tudni a választ, hogy a switch case utasításnál meg tudok e adni tarományt, tehát, ha vizsgálok egy változót, akkor lehetséges e, hogy a case-nél nem konkrét értéket adok, hanem egy tartományt. Ha lehet, mi ennek a szintaktikája?
A másik kérdésem lényegesebb, mert ezt még nem oldottam meg. :)
Készítettem egy moziklipet, amit nem helyeztem el a scenen, csak a labraryben kuksol. Innen szeretném beemelni futás közben a jelenetbe. A libraryban csinaáltam linkelést, hogy exportálja be a flashbe, de az első kockára történő exportot nem engedélyeztem. Bár én az első kockán fogom betölteni, de ennek hatására a moziklip megjelent a bal felső sarokban. (Nem is értem miért.)
A lényeg, hogy futás közben a _root.attachMovieClip metódussal beemelem. De mivel 5 példányra van szükségem, ezt még 4x megjátszom, persze más azonosítónevekkel, és midig a legfelső szabad szintre. A betöltött moziklipek helyét is meghatározom.
Mindezek ellenére, futás közben nem látok semmit.
Van valami tippetek, hol tévedtem? -
még szerencse, hogy alsós dislexiás általános sulisoknak készül 
(jó, ez még elég kezdetleges, meg lesz még alatta hangnarráció, úgy talán már menni fog elsőre :P) -
hu ba..tényleg.most fogtam fel.
-
:P -
Shadow_THH #466 fittizél :D -
nem :)
több okból is jó külön swfekből felépíteni
egyrészt nem kell mindent betölteni az elején...
másrészt, ha valamit frissíteni kell, akkor is könnyebb így
persze ezmég nemsok, az igazi az, mikor a szöveget, képet mysql táblából nyeri a flash, és ha refresh van, akkor hozzá se kell nyúlni a flash forráshoz :)
bár egyszerűbb oldalnál felesleges ezt megoldani... -
jópofa, bár a bevel-t szerintem kicsit túlzásba vitted, így maga a statikus layout annyira nemjön be (bár énis elég gyengusz vagyok psből :))
másrészt flash8 ideje sztem még kicsit arrébb van :) -
faz #463 Arra gondoltam (képkockára)
És ezt így szokás? Nem egy fájlban az egészet? -
ott csak egy sima mc-be behív egy másik .swf-et sztem...az általad említett "frame"-eket felejtsd el, kihalt ősállatok még a htmles időből :)
flashben mindent meg lehet oldani úgy nélkülük, hogy nem kell számolni a hátrányaival :)
flashben a képkockákat hívját frame-eknek, teljesen más a kettő :) -
faz #461 Vagy azt itt is framenek hívják (kicsit más jelentéssel)? 
Asszem találtam valami hasonlót... -
faz #460 Egyébként kérdeznék megint :)
Valaki plz. mondjon egy példát hogy mikor használok jeleneteket.
Html esetén frame-nek hívnák azt amire gondolok... Azt milyen technikákkal lehet elérni? Tehát Flamaster oldalán pl. a sarkított téglalap, ahol változást eszközöl egy feliratra való kattintás? Az egy szimbólum, vagy mi az?
Egyébként csináltam egy pálcikaembert akit ledarál egy fekete téglalap. -
faz #459 Oda van írva :) -
na, én is most kezdtem egy fogdokisat csinálni épp 
Egyenlőre csak a főoldal és egy link kattintható, de ez csak terv, bedobált efektekkel.
Az érdekessége hogy 100% vektoros. 50kb az egész.
ez
jó ez a kifestö.kellene bele zöld, mert nemtudtam milyen szint használjak a levelekhez
-
öö most perpill ilyen progikat csinálgatok (sokat)
nemröhög, a szükség nagyúr :)
oldalból meg ez a legutóbbi, bár ezis szünetel egy joideje (tölem független okok miatt) -
Joebacsi, van valahol honlapod vagy valamilyen műved a neten? Szívesen megnézném egy igazi nagy flös guru műveit!!!
-
Hi. Nézzétek meg a piarsoft.com-ot!
Marhajól meg van csinálva!!! -
fodorkrisz #454 Köszi, hnap kipróbálom. -
jájj, utolsó 2 már öskövület, és az abszolút hivatkozás sem a legjobb, mert ha betöltöd egy másik moziba, akkor borul minden :)
feltételezve, hogy A és B is egy szinten van, relatív hivatkozással:
this._parent.B.gotoAndStop(5); -
Shadow_THH #452 _root.b.gotoAndStop(5)
vagy with(_root.b){this.gotoAndStop(5)}
vagy tellTarget("_root.b"){gotoAndStop(5)}
igy jó? -
fodorkrisz #451 Hogy tudok A szimbólumból a B szimbólum 5 kockájára hivatkozni?
-
köszönöm . megnézem az xml tutort hátha az jobb Sőőt biztos :c) jah én voltam kisbruno is csak nem itthon voltam :c) -
Shadow_THH #449 xml könyvtárfa kódot kéne irni sokkal egyszerübb, gyorsabb és máshol is használható lenne. meg arról van letölthető kész tutor is
igaz nem értem a problémádat. A változókat simán tudod dinamikusan használni, a lose typing miatt meg ha bugos mert számot vár akkor Number() vagy int()