1609
  • kisbruno
    a baj az az hogy tulajdonképpen nem is annyira kiiratni szeretném a változó értékét hanem használni mint érték. gondolok itt arra, hogy van egy könyvtáram, a könyvtárbvan alkönyvtárak amik egyben kategória nevek is. a php annyit csinál , hogy egy txt be kilistázza a könyvtárak számát és ehez mérten megalkkotja a változókat is pl ha 5 köbnyvtáűram van akkor a katérték=5 és a kat[1]=autók és így tovább ( az autók a könyvtár neve.)
    majd ha ezzel megvan a kategóriákon az az könyvtárakon belüli képek számát számolja meg, és írja hozzá egy változóhoz asmi a kategoriakepek változó lenne.
    namost ha megvan hogy mennyi kategóriám van annyiszór kell muvit duplicálnom és ha megvan a kategóriákon belüli képek száma arra tudok az if ben hivatkozni hogy ennyi kép van benne tehát csak eddig lehet lapozni.
    Jah azt nem említetttem hogy ez egy flash galéria lenne :c) lehet hogy ez egy fontos infó lenne :c)
    bocsi és köszi
  • kisbruno
    load.txt tartalma:
    &szam1=656
    &szam2=45
    a flash action az első framen:
    _root.loadVariables("load.txt");

ertek1 = Number(szam1);
    ertek2 = Number(szam2);
    eredmeny = ertek1 + ertek2
    stop();

És van egy Dinamikus szövegdobozom aminek instance neve nincs csaqk a változója van megnevezve mint eredmeny.
    A szövegdoboz kimenete minding NaN
    nem értem miért
  • Flamaster #446
    szóval.
    A php álltal legenerált txt tartalmát szeretnéd behivni egy textmezőbe és azt szeretnéd, hogy a flash textmezőbe behivott adatot számként kezelje ha jól értelmezem.

A szövegmezőnek van egy változó neve.pl: szam
    Ha csak ugy hivatkozol rá hogy "szam" akkor szövegként fogja kezelni, de ha igy hivatkozol rá hogy: Number(szam) , akkor már számértékként fogja kezelni.
  • kisbruno
    azért tényleg köszönöm :c) de nem fordítanád le hogy hogyan lehet ezt megoldani ? :c)
  • kisbruno
    ettől nem lettem sokkal okosabb lévén hogy az angolom a "hello, yes, no" ban kimerűl :c)
  • Flamaster #443
    Number
  • kisbruno
    Sziasztok. hogyan lehet azt megoldani ? hogy egy változót amit txt ben tartok számként hívjon be nem pedig szövegként?
    Konkrét példa egy php álltal legenerált txt tartalma a következő
    &katszam=6
    &gallery[1]=valami
    &gallery[2]=bármi
    &gallery[3]=semmi
    most a katszam az a ketegóriák száma lenne amivel nekem a flashban számolnom kell. a Load variables viszont mint szöveg kezeli le . tehát ha behívom a txt ből a kat szamot akkor nem tudok mondjuk hozzáadni egy mmásik számot. van erre valkami spec behívás ?
    Köszi
  • faz
    Tudom, el is kezdtem, de aztán úgy döntöttem hogy az egyik tutorial feladat megoldása után inkább saját magam szeretnék rájönni, úgy mégis izgalmasabb, bár lehet hogy nem az igazi. Mindenesetre kösz.
  • Flamaster #440
    szerintem is.
    konkrétan ezt ajánlom: http://www.flashkit.com/tutorials/
    kezdőknek tökéletes!
  • Shadow_THH
    szerintem egyszerübb lenne ha nekiállnál az alapoknak, mert a kérdésed is nehezen megérthető
  • faz
    meg kéne mondani a bal fölső sarkának a helyét, a méretét, és hogy melyik symbol, nem?
  • faz
    És ha egy symbol kéne a szövegdobozba akkor hogy néz ki a szkript? Vagy azt nem a szövegdobozba kéne rakni? Hogy lenne a legproblémamentesebb kattintásra megjeleníteni valamit jobb oldalon?
  • Shadow_THH
    mer nekem nincs koronám D: :)
  • Shadow_THH
    eventHandler
  • Shadow_THH
    szintugy
  • Dichter
    Én ctrl+c-vel ki szoktam copyzni egy ;-t, aztán ahová kell, oda ctrl+v :)
  • Flamaster #432
    nincsmit...

Eseménykezelők(actions):

on(Release)
    on(Press)
    on(RollOver)
    stb.......
  • faz
    Kösz :)
  • faz
    Ja értem
  • Flamaster #429
    URL content példa :)
  • faz
    Szóval gondolom az actions. Najó, stfg, bocs a zavarásért :)
  • faz
    Jó, timeline az nem persze :)
  • faz
    Timeline?
  • faz
    AZ eseménykezelőt angolul hogy mondják?
  • SaintSavin
    Mikor elkezdtem ismerkedni a progival, nagyon idegesített, hogy nem találom a ;-t, nem elég, hogy sok mindent nem értettem, de egy olyan egyszerű, és sokszor használ dolgot, mint a ;-t sem tudom már túl sok volt. :)
    Én is fórumon tudtam meg a választ, mert erről az egyszerű, de fontos dologról, sehol sem emlékeznek meg, legalábbis én nem leltem említést róla sehol, pedig kerestem. :)
  • faz
    Hm.

És ha egy komolyabb dolog kell amiben képek vannak meg minden, akkor új symbolt csinálok, és azt jelenítem meg ott, ahol a szöveget szeretném per pill? Vagy ilyen nagy kiugró zenélő izéket hogy csinálnak? :) (Nekem mondjuk csak képek kellenének meg alájuk szöveg)
  • joebacsi
    huhh kösz, ezt spec énse tudtam :)
  • joebacsi
    as szempontjából tökmind1 melyik layeren van :)
    azt kell tudnod, hogy a gombokhoz képest hol van ez a content (pl: _root.content.text = "Ami kell";, vagy: this._parent._parent.content.text = "Ami kell"; vagy valami hasonló, ésezeket egy on eseménykezelőbe tenni a gombokon természetesen...
  • SaintSavin
    Hogy melyik layeren van, az nem számít, csak az, hogy melyik moziklipben. Ezen az elérésen hivatkozhatsz az elemekre.

Másik kérdésedre a válasz egyszerű: a szövegdobozodnak kell egy egyedi azonosító. A content elnevezés nem tudom, hogy az e. Aztán pedig a tartalmát egyenlővé teszed a kívánt szöveggel.
  • faz
    ja, és a menü a menu layeren van, a content a szöveg layeren... vagy ez hülyeség? :)
  • faz
    Segítsetek nekem: hogy kell azt megoldani, hogy a menu nevű menüben lévő url1 - url5 gombok a content nevű szövegdobozban jelenítsék meg amit kellene? :)
  • faz
    Na most majdnem hittem valamit amíg el nem jutott a tudatomig a control : )

Kösz. (Szerencsére sima alttal is jó, a másiknál az én billemen eléggé facsarodna a kezem.)

• SaintSavin
    Pontosvesszőt, ha magyar billentyűzeted van, a control+alt gr+pontosvessző gombbal (kérdőjel is van rajta :) ) érheted el.
  • faz
    Öb... hát én elkezdtem a tutorialt, aztán szükség volt rá
  • joebacsi
    a csel az hogy alt-shift-tel átlövöd angolra a bill-t, és akkor É lesz a ;
    (legalábbis én igy használom, meglehet szokni :))
  • joebacsi
    egy FLÖS MESTER hogy kérdezhet ilyet? :)
  • Shadow_THH
    magyar billentyűzeten nekem sem sikerült még :D helyette egyel jobbra lép a képkockákon :D

de minek neked ;? actionscript 2.0-hoz irsz classeket vagy miért olyan fontos, hogy rendesen nézzen ki a kód? mondjuk ahhoz ott van a notepad abban lehet :)
  • faz
    Bammeg megin elszabtam a tutorialt.

Nade tényleg, rohadt idegesítő hogy még egy stop(); -t sem tudok leírni :)
  • Flamaster #410
    format c:
  • faz
    Hello,

Ne röhögjetek ki, de... ti tudtok pontosvesszőt írni Flash 8-ban? :) Mert én nem... :))) Mit tehetnék ha mindenhol tudok csak ott nem? (Ld. ;;;;;;;;;;;)

Üdv