1609
-
kisbruno #448 a baj az az hogy tulajdonképpen nem is annyira kiiratni szeretném a változó értékét hanem használni mint érték. gondolok itt arra, hogy van egy könyvtáram, a könyvtárbvan alkönyvtárak amik egyben kategória nevek is. a php annyit csinál , hogy egy txt be kilistázza a könyvtárak számát és ehez mérten megalkkotja a változókat is pl ha 5 köbnyvtáűram van akkor a katérték=5 és a kat[1]=autók és így tovább ( az autók a könyvtár neve.)
majd ha ezzel megvan a kategóriákon az az könyvtárakon belüli képek számát számolja meg, és írja hozzá egy változóhoz asmi a kategoriakepek változó lenne.
namost ha megvan hogy mennyi kategóriám van annyiszór kell muvit duplicálnom és ha megvan a kategóriákon belüli képek száma arra tudok az if ben hivatkozni hogy ennyi kép van benne tehát csak eddig lehet lapozni.
Jah azt nem említetttem hogy ez egy flash galéria lenne :c) lehet hogy ez egy fontos infó lenne :c)
bocsi és köszi -
kisbruno #447 load.txt tartalma:
&szam1=656
&szam2=45
a flash action az első framen:
_root.loadVariables("load.txt");
ertek1 = Number(szam1);
ertek2 = Number(szam2);
eredmeny = ertek1 + ertek2
stop();
És van egy Dinamikus szövegdobozom aminek instance neve nincs csaqk a változója van megnevezve mint eredmeny.
A szövegdoboz kimenete minding NaN
nem értem miért -
szóval.
A php álltal legenerált txt tartalmát szeretnéd behivni egy textmezőbe és azt szeretnéd, hogy a flash textmezőbe behivott adatot számként kezelje ha jól értelmezem.
A szövegmezőnek van egy változó neve.pl: szam
Ha csak ugy hivatkozol rá hogy "szam" akkor szövegként fogja kezelni, de ha igy hivatkozol rá hogy: Number(szam) , akkor már számértékként fogja kezelni. -
kisbruno #445 azért tényleg köszönöm :c) de nem fordítanád le hogy hogyan lehet ezt megoldani ? :c) -
kisbruno #444 ettől nem lettem sokkal okosabb lévén hogy az angolom a "hello, yes, no" ban kimerűl :c) -
Number -
kisbruno #442 Sziasztok. hogyan lehet azt megoldani ? hogy egy változót amit txt ben tartok számként hívjon be nem pedig szövegként?
Konkrét példa egy php álltal legenerált txt tartalma a következő
&katszam=6
&gallery[1]=valami
&gallery[2]=bármi
&gallery[3]=semmi
most a katszam az a ketegóriák száma lenne amivel nekem a flashban számolnom kell. a Load variables viszont mint szöveg kezeli le . tehát ha behívom a txt ből a kat szamot akkor nem tudok mondjuk hozzáadni egy mmásik számot. van erre valkami spec behívás ?
Köszi
-
faz #441 Tudom, el is kezdtem, de aztán úgy döntöttem hogy az egyik tutorial feladat megoldása után inkább saját magam szeretnék rájönni, úgy mégis izgalmasabb, bár lehet hogy nem az igazi. Mindenesetre kösz. -
szerintem is.
konkrétan ezt ajánlom: http://www.flashkit.com/tutorials/
kezdőknek tökéletes! -
Shadow_THH #439 szerintem egyszerübb lenne ha nekiállnál az alapoknak, mert a kérdésed is nehezen megérthető -
faz #438 meg kéne mondani a bal fölső sarkának a helyét, a méretét, és hogy melyik symbol, nem? -
faz #437 És ha egy symbol kéne a szövegdobozba akkor hogy néz ki a szkript? Vagy azt nem a szövegdobozba kéne rakni? Hogy lenne a legproblémamentesebb kattintásra megjeleníteni valamit jobb oldalon? -
Shadow_THH #436 mer nekem nincs koronám D: :) -
Shadow_THH #435 eventHandler -
Shadow_THH #434 szintugy -
Én ctrl+c-vel ki szoktam copyzni egy ;-t, aztán ahová kell, oda ctrl+v :) -
nincsmit...
Eseménykezelők(actions):
on(Release)
on(Press)
on(RollOver)
stb....... -
faz #431 Kösz :) -
faz #430 Ja értem -
URL content példa :) -
faz #428 Szóval gondolom az actions. Najó, stfg, bocs a zavarásért :) -
faz #427 Jó, timeline az nem persze :) -
faz #426 Timeline? -
faz #425 AZ eseménykezelőt angolul hogy mondják? -
Mikor elkezdtem ismerkedni a progival, nagyon idegesített, hogy nem találom a ;-t, nem elég, hogy sok mindent nem értettem, de egy olyan egyszerű, és sokszor használ dolgot, mint a ;-t sem tudom már túl sok volt. :)
Én is fórumon tudtam meg a választ, mert erről az egyszerű, de fontos dologról, sehol sem emlékeznek meg, legalábbis én nem leltem említést róla sehol, pedig kerestem. :) -
faz #423 Hm.
És ha egy komolyabb dolog kell amiben képek vannak meg minden, akkor új symbolt csinálok, és azt jelenítem meg ott, ahol a szöveget szeretném per pill? Vagy ilyen nagy kiugró zenélő izéket hogy csinálnak? :) (Nekem mondjuk csak képek kellenének meg alájuk szöveg) -
huhh kösz, ezt spec énse tudtam :) -
as szempontjából tökmind1 melyik layeren van :)
azt kell tudnod, hogy a gombokhoz képest hol van ez a content (pl: _root.content.text = "Ami kell";, vagy: this._parent._parent.content.text = "Ami kell"; vagy valami hasonló, ésezeket egy on eseménykezelőbe tenni a gombokon természetesen... -
Hogy melyik layeren van, az nem számít, csak az, hogy melyik moziklipben. Ezen az elérésen hivatkozhatsz az elemekre.
Másik kérdésedre a válasz egyszerű: a szövegdobozodnak kell egy egyedi azonosító. A content elnevezés nem tudom, hogy az e. Aztán pedig a tartalmát egyenlővé teszed a kívánt szöveggel. -
faz #419 ja, és a menü a menu layeren van, a content a szöveg layeren... vagy ez hülyeség? :) -
faz #418 Segítsetek nekem: hogy kell azt megoldani, hogy a menu nevű menüben lévő url1 - url5 gombok a content nevű szövegdobozban jelenítsék meg amit kellene? :) -
faz #417 Na most majdnem hittem valamit amíg el nem jutott a tudatomig a control : )
Kösz. (Szerencsére sima alttal is jó, a másiknál az én billemen eléggé facsarodna a kezem.)
-
Pontosvesszőt, ha magyar billentyűzeted van, a control+alt gr+pontosvessző gombbal (kérdőjel is van rajta :) ) érheted el. -
faz #415 Öb... hát én elkezdtem a tutorialt, aztán szükség volt rá
-
a csel az hogy alt-shift-tel átlövöd angolra a bill-t, és akkor É lesz a ;
(legalábbis én igy használom, meglehet szokni :)) -
egy FLÖS MESTER hogy kérdezhet ilyet? :) -
Shadow_THH #412 magyar billentyűzeten nekem sem sikerült még :D helyette egyel jobbra lép a képkockákon :D
de minek neked ;? actionscript 2.0-hoz irsz classeket vagy miért olyan fontos, hogy rendesen nézzen ki a kód? mondjuk ahhoz ott van a notepad abban lehet :) -
faz #411 Bammeg megin elszabtam a tutorialt.
Nade tényleg, rohadt idegesítő hogy még egy stop(); -t sem tudok leírni :) -
format c:
-
faz #409 Hello,
Ne röhögjetek ki, de... ti tudtok pontosvesszőt írni Flash 8-ban? :) Mert én nem... :))) Mit tehetnék ha mindenhol tudok csak ott nem? (Ld. ;;;;;;;;;;;)
Üdv