Flash

Jelentkezz be a hozzászóláshoz.

Flamaster
na, én is most kezdtem egy fogdokisat csinálni épp <#smile>
Egyenlõre csak a fõoldal és egy link kattintható, de ez csak terv, bedobált efektekkel.
Az érdekessége hogy 100% vektoros. 50kb az egész.
ez

jó ez a kifestö.kellene bele zöld, mert nemtudtam milyen szint használjak a levelekhez <#smile>

joebacsi
öö most perpill ilyen progikat csinálgatok (sokat)
nemröhög, a szükség nagyúr 😊 <#hehe>
oldalból meg ez a legutóbbi, bár ezis szünetel egy joideje (tölem független okok miatt)

www.rdha.hu [bf 80k] [bf2 100k] KisKöcsögkör FTW! \"Az ország azé, aki teliszüli.\"

sufnituning
Joebacsi, van valahol honlapod vagy valamilyen mûved a neten? Szívesen megnézném egy igazi nagy flös guru mûveit!!!<#nevetes1>

For sale: thedronewebshop.com

sufnituning
Hi. Nézzétek meg a piarsoft.com-ot!
Marhajól meg van csinálva!!!

For sale: thedronewebshop.com

Köszi, hnap kipróbálom.
joebacsi
jájj, utolsó 2 már öskövület, és az abszolút hivatkozás sem a legjobb, mert ha betöltöd egy másik moziba, akkor borul minden 😊
feltételezve, hogy A és B is egy szinten van, relatív hivatkozással:
this._parent.B.gotoAndStop(5);

www.rdha.hu [bf 80k] [bf2 100k] KisKöcsögkör FTW! \"Az ország azé, aki teliszüli.\"

_root.b.gotoAndStop(5)

vagy with(_root.b){this.gotoAndStop(5)}

vagy tellTarget("_root.b"){gotoAndStop(5)}

igy jó?

http://www.lohere.net - a MagyarChan

Hogy tudok A szimbólumból a B szimbólum 5 kockájára hivatkozni?
Free
köszönöm . megnézem az xml tutort hátha az jobb Sõõt biztos :c) jah én voltam kisbruno is csak nem itthon voltam :c)

http://iaro.3dmax.hu http://www.clanwar.hu Minket nem lehet kirúgni... A Rabszolgákat eladni szokták..

xml könyvtárfa kódot kéne irni sokkal egyszerübb, gyorsabb és máshol is használható lenne. meg arról van letölthetõ kész tutor is

igaz nem értem a problémádat. A változókat simán tudod dinamikusan használni, a lose typing miatt meg ha bugos mert számot vár akkor Number() vagy int()

a baj az az hogy tulajdonképpen nem is annyira kiiratni szeretném a változó értékét hanem használni mint érték. gondolok itt arra, hogy van egy könyvtáram, a könyvtárbvan alkönyvtárak amik egyben kategória nevek is. a php annyit csinál , hogy egy txt be kilistázza a könyvtárak számát és ehez mérten megalkkotja a változókat is pl ha 5 köbnyvtáûram van akkor a katérték=5 és a kat<1>=autók és így tovább ( az autók a könyvtár neve.)
majd ha ezzel megvan a kategóriákon az az könyvtárakon belüli képek számát számolja meg, és írja hozzá egy változóhoz asmi a kategoriakepek változó lenne.
namost ha megvan hogy mennyi kategóriám van annyiszór kell muvit duplicálnom és ha megvan a kategóriákon belüli képek száma arra tudok az if ben hivatkozni hogy ennyi kép van benne tehát csak eddig lehet lapozni.
Jah azt nem említetttem hogy ez egy flash galéria lenne :c) lehet hogy ez egy fontos infó lenne :c)
bocsi és köszi

load.txt tartalma:
&szam1=656
&szam2=45
a flash action az elsõ framen:
_root.loadVariables("load.txt");

ertek1 = Number(szam1);
ertek2 = Number(szam2);
eredmeny = ertek1 + ertek2
stop();

És van egy Dinamikus szövegdobozom aminek instance neve nincs csaqk a változója van megnevezve mint eredmeny.
A szövegdoboz kimenete minding NaN
nem értem miért

Flamaster
szóval.
A php álltal legenerált txt tartalmát szeretnéd behivni egy textmezõbe és azt szeretnéd, hogy a flash textmezõbe behivott adatot számként kezelje ha jól értelmezem.

A szövegmezõnek van egy változó neve.pl: szam
Ha csak ugy hivatkozol rá hogy "szam" akkor szövegként fogja kezelni, de ha igy hivatkozol rá hogy: Number(szam) , akkor már számértékként fogja kezelni.

azért tényleg köszönöm :c) de nem fordítanád le hogy hogyan lehet ezt megoldani ? :c)

ettõl nem lettem sokkal okosabb lévén hogy az angolom a "hello, yes, no" ban kimerûl :c)

Flamaster
Sziasztok. hogyan lehet azt megoldani ? hogy egy változót amit txt ben tartok számként hívjon be nem pedig szövegként?
Konkrét példa egy php álltal legenerált txt tartalma a következõ
&katszam=6
&gallery<1>=valami
&gallery<2>=bármi
&gallery❤️>=semmi
most a katszam az a ketegóriák száma lenne amivel nekem a flashban számolnom kell. a Load variables viszont mint szöveg kezeli le . tehát ha behívom a txt bõl a kat szamot akkor nem tudok mondjuk hozzáadni egy mmásik számot. van erre valkami spec behívás ?
Köszi

Tudom, el is kezdtem, de aztán úgy döntöttem hogy az egyik tutorial feladat megoldása után inkább saját magam szeretnék rájönni, úgy mégis izgalmasabb, bár lehet hogy nem az igazi. Mindenesetre kösz.

Sok láma Linux júzer TANULJA MEG használni a Windowst. Linux Powa\' 4 me 2 :)

Flamaster
szerintem is.
konkrétan ezt ajánlom: http://www.flashkit.com/tutorials/
kezdõknek tökéletes!

szerintem egyszerübb lenne ha nekiállnál az alapoknak, mert a kérdésed is nehezen megérthetõ

meg kéne mondani a bal fölsõ sarkának a helyét, a méretét, és hogy melyik symbol, nem?

És ha egy symbol kéne a szövegdobozba akkor hogy néz ki a szkript? Vagy azt nem a szövegdobozba kéne rakni? Hogy lenne a legproblémamentesebb kattintásra megjeleníteni valamit jobb oldalon?

mer nekem nincs koronám D: 😊

eventHandler

szintugy

Dichter
Én ctrl+c-vel ki szoktam copyzni egy ;-t, aztán ahová kell, oda ctrl+v 😊

Flamaster
nincsmit...

Eseménykezelõk(actions):

on(Release)
on(Press)
on(RollOver)
stb.......

Kösz 😊

Ja értem

Flamaster
Szóval gondolom az actions. Najó, stfg, bocs a zavarásért 😊

Jó, timeline az nem persze 😊

Timeline?

AZ eseménykezelõt angolul hogy mondják?

SaintSavin
Mikor elkezdtem ismerkedni a progival, nagyon idegesített, hogy nem találom a ;-t, nem elég, hogy sok mindent nem értettem, de egy olyan egyszerû, és sokszor használ dolgot, mint a ;-t sem tudom már túl sok volt. 😊
Én is fórumon tudtam meg a választ, mert errõl az egyszerû, de fontos dologról, sehol sem emlékeznek meg, legalábbis én nem leltem említést róla sehol, pedig kerestem. 😊

Hm.

És ha egy komolyabb dolog kell amiben képek vannak meg minden, akkor új symbolt csinálok, és azt jelenítem meg ott, ahol a szöveget szeretném per pill? Vagy ilyen nagy kiugró zenélõ izéket hogy csinálnak? 😊 (Nekem mondjuk csak képek kellenének meg alájuk szöveg)

joebacsi
huhh kösz, ezt spec énse tudtam 😊

joebacsi
as szempontjából tökmind1 melyik layeren van 😊
azt kell tudnod, hogy a gombokhoz képest hol van ez a content (pl: _root.content.text = "Ami kell";, vagy: this._parent._parent.content.text = "Ami kell"; vagy valami hasonló, ésezeket egy on eseménykezelõbe tenni a gombokon természetesen...

SaintSavin
Hogy melyik layeren van, az nem számít, csak az, hogy melyik moziklipben. Ezen az elérésen hivatkozhatsz az elemekre.

Másik kérdésedre a válasz egyszerû: a szövegdobozodnak kell egy egyedi azonosító. A content elnevezés nem tudom, hogy az e. Aztán pedig a tartalmát egyenlõvé teszed a kívánt szöveggel.

ja, és a menü a menu layeren van, a content a szöveg layeren... vagy ez hülyeség? 😊

Segítsetek nekem: hogy kell azt megoldani, hogy a menu nevû menüben lévõ url1 - url5 gombok a content nevû szövegdobozban jelenítsék meg amit kellene? 😊

Na most majdnem hittem valamit amíg el nem jutott a tudatomig a control : )

Kösz. (Szerencsére sima alttal is jó, a másiknál az én billemen eléggé facsarodna a kezem.)

<#eljen>

SaintSavin
Pontosvesszõt, ha magyar billentyûzeted van, a control+alt gr+pontosvesszõ gombbal (kérdõjel is van rajta 😊 ) érheted el.

Öb... hát én elkezdtem a tutorialt, aztán szükség volt rá <#vigyor3>

joebacsi
a csel az hogy alt-shift-tel átlövöd angolra a bill-t, és akkor É lesz a ;
(legalábbis én igy használom, meglehet szokni 😊)

joebacsi
egy FLÖS MESTER hogy kérdezhet ilyet? 😊

magyar billentyûzeten nekem sem sikerült még 😄 helyette egyel jobbra lép a képkockákon 😄

de minek neked ;? actionscript 2.0-hoz irsz classeket vagy miért olyan fontos, hogy rendesen nézzen ki a kód? mondjuk ahhoz ott van a notepad abban lehet 😊

Bammeg megin elszabtam a tutorialt.

Nade tényleg, rohadt idegesítõ hogy még egy stop(); -t sem tudok leírni 😊

Flamaster
format c:<#smile>

Hello,

Ne röhögjetek ki, de... ti tudtok pontosvesszõt írni Flash 8-ban? 😊 Mert én nem... 😊)) Mit tehetnék ha mindenhol tudok csak ott nem? (Ld. ;;;;;;;;;;😉

Üdv