Flash

Jelentkezz be a hozzászóláshoz.

köszönöm!

http://www.lohere.net - a MagyarChan

Flamaster
Én ebbõl nem sokat értettem meg.<#smile>

valaki segíthetne nekem egy olyan dologban amit nem tudok megérteni.
Van egy tutorban egy input szövegbox. ha ráállok a szerkesztésére akkor a jobb alsó sarkában a megszokott fehér kocka heléyett egy fekete sokkal nagyobb kocka van. és nem tudom hogyan lehet iulyet készíteni.
a lényege annyi hogy egy email küldõben van benne és az ebbe írt szöveg formázatlanúl kerûl át a php nek. amit én készítek inputbox abból meg mintha html szerkesztve menne át a php nek az adat.
mi a megoldás?
köszi

Flamaster
3 napig lesz fenn icu.

ember és a ték hol marad? D:

Oh. :)

Elnézést.

Sok láma Linux júzer TANULJA MEG használni a Windowst. Linux Powa\' 4 me 2 :)

Dichter
Szerintem telitalálat ezzekkel a zenékkel, és képekkel. Fogadjunk, hogy SOTW lesz valamelyik kreatív oldalon.

SaintSavin
1.33as MacMini-n :)
Én nem vettem észre lényeges sebességbeli különbséget, a 2.4es P4hez képest.

Flamaster
na mit találtam? <#hehe>

Flamaster
Mac-en nálad is lassabb a flash8 mint win alatt?
Milyen Mac-en nyomod?

SaintSavin
Én pl Mac-et. :)

joebacsi
jaja, pl királynõci is így tolta :D
jópár reklámfilmben is láttam, akkor volt Swordfishben is, Az Egyetlen-ben, sõt még smilei is van:

:D
ezek amik így hirtelen eszembe jutottak :)
az hogy most flashbe betettek egy ilyen videót képkockántént nem egy nagy durranás , szóval ennyit az eredeti ötletrõl (amúgy persze jópofa)

www.rdha.hu [bf 80k] [bf2 100k] KisKöcsögkör FTW! \"Az ország azé, aki teliszüli.\"

Dichter
És mit értesz az etc alatt? :) Shrek? :)

Egyébként linuxra van vmi flash szerkesztõ alkalmazás? Vagy mindenki windowst használ erre a célra?

joebacsi
megvalósítás: csak pénzkérdés, nemolyan vészes :)
ötlet: öö nemépp egy eredeti (mátrix...etc, elég lerágott csont :))

www.rdha.hu [bf 80k] [bf2 100k] KisKöcsögkör FTW! \"Az ország azé, aki teliszüli.\"

Dichter
ez nagyon dúrva. A megvalósítás, az ötlet.... Minden. Bár hogy ne legyek teljesen elégedett, azért elég kezelhetetlen.

Flamaster
Én ekszplorerben szoktam tesztelni.Ott be tudod állitani, hogy minden inditásnál újrakesselje.
IE -> Tools -> Internet Options -> (Temporary Internet Files) Settings -> és beikszeled az "Every visit to the page"-et.

Lenne egy olyan kérdésem , hogy hogyan lehet azt megoldani, ha készítek egy galéáriát, ami xml bõl szedi az adatokat tök jól mûködik de megváltoztatom a szerveren az adatokat akkor hiába refresselem az oldalt nem tölti le újra az xmlt. azt olvasgatja ami bent marad a gép cash ében tehát csak akkor tudok új ionfóhoz nyúlnu ha törlöm az ideiglenmes fileokat a internet temporariból
Van erre valam i spec megoldás ?

Flamaster
Az ikea-nál nem az idõ a lényeg, hanem a pénz.
A programozása kimerül a play/stop-nál.
A lényeg hogy be kell szerezni legalább 30 egyforma kamerát, ami egyidõben veszi fel a képet külömbözõ szögekbõl.
Ezeket utánna szépen egymás mellé rakják.
Tipikus matrix eset.

Rage47
<#worship><#worship><#worship><#worship><#wink>
Flamaster
Erre gondolsz?<#smile>
Hogy létrehozd a 2 videót használhatod a duplicateMovieClip parancsot is.
Hogy melyik avifilm(movieclip) legyen elõtérben azt pedig a Moviclip.swapDepths() parancsal oldhatod meg.
Forrás file itt
haszáld egészséggel<#smile>

<#nevetes1> de duuuuuurva <#nevetes1>

az ikeás az hogy már? :o Mennyi idõ egy olyat csinálni és hogy lehet így pörgetni mindent?

Rage47
<#vigyor3><#eljen><#eljen>
Rage47
#479-esemre tudtok vmit mondani?
Flamaster
Rage47
:DDD
Free
erre csak ennyi tudok mondani neked
nézd meg

http://iaro.3dmax.hu http://www.clanwar.hu Minket nem lehet kirúgni... A Rabszolgákat eladni szokták..

Rage47
Én is csinálgattam régebben ilyen filmeket. A honlapomon van pár.:)

Rage47
Sziasztok!
Szeretnék egy olyan flash-t csinálni, amelyben 2 db video-t helyezek el. Pl 2 avi-t. Egyszerre akarom õket elindítani, de közben, ha ráklikkelek a másik videora, akkora az jöjjön elõ. Tehát egyszerre kettõ video játszódik le, és én választom ki, hogy melyiket akarom éppen nézni, viszont idõben ugyanott legyenek az átváltásnál.
Lehet szerintetek ilyen flash-t készíteni? Esetleg tudtok vmi segíteni? Vagy mire keressek rá esetleg angolul....
Lehet downgrade-elek : )

Képzeljétek el, becsukódnak a menük flash 8-ban miközben "böngészem" õket. <#fejvakaras> Gondolom nem így lett kitalálva :)

joebacsi
úgy, hogy használja a flash8 új eszközeit :)

sufnituning
Flamaster, hogy tudod megcsinálni vektorosra az oldalt?
Magyarul mitõl olyan kicsi?

For sale: thedronewebshop.com

sufnituning
Jó kis játék! <#buck>
Az oldal meg egyszerûen marhajó!

For sale: thedronewebshop.com

joebacsi
ha nagyon nemmegy, majd tedd föl a forrást valahova...bár nincs még flash8am (munkához egy jó darabig úgyse lehet még kihasználni a képességeit, és ha fenn lenne, túl nagy lenne a kísértés, de nemsokára, azért rászánom magam :)), de ha el tudod ugy menteni, hogy mx2004ben is olvasható legyen, akkor talán tudok segíteni (több szem többet lát :))

SaintSavin
köszi
Este utánanézek a dolognak. Végülis mindkét problémát megoldottam máshogy, csak nam olyan elegáns a megoldás, és kissé zavar.:)
1. nem for ciklust tetten be, if és else if elágazást
2. A sceen mentes a mozikliptõl, már egybõl a libraryban hoztam létre. Az, hogy megjelenik valami programhibának gyanítom, de lehet, hogy tévedek. Amúgy a megoldásom egyezik a javaslatoddal. A hiba valami apró dologban lehet.
Amúgy, hogy a first framre be van pipálva a kép kikerül a bal felsõ sarokba és hiába mondom neki, hogy hova menjen, nem hatja meg, továbbá vagy ugyanoda tölti a többi példányt is, vagy a többiek fel sem kerülnek. Amúgy a debuggerben, nem is látom azt a nevet, amit adtam neki.

Az zavar a legjobban, hogy amit nyáron csináltam flash-t, ott nem volt gond. (Onnan lestem a betöltést, mert nem emlékeztem rá pontosan.) A különbség, hogy az 2004ben ez meg a 8asban íródott.
Persze abszolút nem zárom ki, hogy én kavartam el valamit, csak zavar, hogy nem találom mit. Hiába nézem át.
De majd este nekifekszem megint.

joebacsi
1. tartomány vizsgálathoz használj for ciklust

2. nem kéne megjelennie attól hogy az Export in first frame be van pipálva, hacsak nem hagytad fennt a scene-n az mc-t
hát jópárhelyen elcsúszhattál, a legidegesítõbb talán az lehet, hogy az az attachMovieClip() inkább csak attachMovie() :)
ha nyitsz egy új mozit, csinálsz egy mc-t, amit linkage-ben "mc" néven exportálsz, first frame-et bepipálod, akkor ezzel megcsinálja azt, amit szeretnél, szépen egymás alá tesz 5 mc-t, 100 keppont tavolsagra:

for(i=1;i<6;i++)
{
_root.attachMovie("mc", "mc" + i, _root.getNextHighestDepth(), {_x: 0, _y: 0 + (i-1) * 100});
}

SaintSavin
Kisebb kihagyás után újra elõvettem a flasht. Látszik, hogy elmúlt az a kevés gyakorlatom is, mert megakadtam benne és egyenlõre nem találtam kiutat.
Két kérdés foglalkoztat.
Az egyik, bár ezt már áthidaltam, de jó lenne tudni a választ, hogy a switch case utasításnál meg tudok e adni tarományt, tehát, ha vizsgálok egy változót, akkor lehetséges e, hogy a case-nél nem konkrét értéket adok, hanem egy tartományt. Ha lehet, mi ennek a szintaktikája?

A másik kérdésem lényegesebb, mert ezt még nem oldottam meg. :)
Készítettem egy moziklipet, amit nem helyeztem el a scenen, csak a labraryben kuksol. Innen szeretném beemelni futás közben a jelenetbe. A libraryban csinaáltam linkelést, hogy exportálja be a flashbe, de az elsõ kockára történõ exportot nem engedélyeztem. Bár én az elsõ kockán fogom betölteni, de ennek hatására a moziklip megjelent a bal felsõ sarokban. (Nem is értem miért.)
A lényeg, hogy futás közben a _root.attachMovieClip metódussal beemelem. De mivel 5 példányra van szükségem, ezt még 4x megjátszom, persze más azonosítónevekkel, és midig a legfelsõ szabad szintre. A betöltött moziklipek helyét is meghatározom.
Mindezek ellenére, futás közben nem látok semmit.
Van valami tippetek, hol tévedtem?

joebacsi
még szerencse, hogy alsós dislexiás általános sulisoknak készül <#hehe>
(jó, ez még elég kezdetleges, meg lesz még alatta hangnarráció, úgy talán már menni fog elsõre :P)

Flamaster
hu ba..tényleg.most fogtam fel.<#vigyor3>

joebacsi
:P

fittizél :D

joebacsi
nem :)
több okból is jó külön swfekbõl felépíteni
egyrészt nem kell mindent betölteni az elején...
másrészt, ha valamit frissíteni kell, akkor is könnyebb így
persze ezmég nemsok, az igazi az, mikor a szöveget, képet mysql táblából nyeri a flash, és ha refresh van, akkor hozzá se kell nyúlni a flash forráshoz :)
bár egyszerûbb oldalnál felesleges ezt megoldani...

joebacsi
jópofa, bár a bevel-t szerintem kicsit túlzásba vitted, így maga a statikus layout annyira nemjön be (bár énis elég gyengusz vagyok psbõl :))
másrészt flash8 ideje sztem még kicsit arrébb van :)

Arra gondoltam (képkockára)

És ezt így szokás? Nem egy fájlban az egészet?

joebacsi
ott csak egy sima mc-be behív egy másik .swf-et sztem...az általad említett "frame"-eket felejtsd el, kihalt õsállatok még a htmles idõbõl :)
flashben mindent meg lehet oldani úgy nélkülük, hogy nem kell számolni a hátrányaival :)
flashben a képkockákat hívját frame-eknek, teljesen más a kettõ :)

Vagy azt itt is framenek hívják (kicsit más jelentéssel)? <#vigyor0>

Asszem találtam valami hasonlót...

Egyébként kérdeznék megint :)

Valaki plz. mondjon egy példát hogy mikor használok jeleneteket.

Html esetén frame-nek hívnák azt amire gondolok... Azt milyen technikákkal lehet elérni? Tehát Flamaster oldalán pl. a sarkított téglalap, ahol változást eszközöl egy feliratra való kattintás? Az egy szimbólum, vagy mi az?

Egyébként csináltam egy pálcikaembert akit ledarál egy fekete téglalap.

Oda van írva :)