1609
  • Rage47
    swf.hu-n találtam egy tutorial, azonban ez a megoldás nem müxik akkor, ha átkonvertálom player 8-ra, mert mindig hibát ir ki.
    Tehát tudtok vmi másik tutort, vagy esetleg ki tudnátok javitani a hibáját, h müködjön player 8-al?
    itt a maszk script tutor
  • Hay #847
    Aztán. Photoshopban meg tudom adni, hogy egy új kép háttere átlátszó legyen, így ha oda szöveget írok, és azt berakom egy másik képre, nem viszi tovább a pl. alapesetben fehér hátteret. A flashban nem találom a backround e beállítását, csak a színét tudom változtani. Hogy lehetne a backround átlátszó? Vagy hogyan tudok egy adott képet megadni backroundnak?
  • Hay #846
    Előző kettő törölve, bocs. Properties-Align-ál kiválasztom az Absolute Middle-t, preview-nél még mindíg nem középen van... ???
  • Hay #845
    "abban ha megnyitod" úgy értem a kérdést, hogy a html-t vagy az dófla-t nyissam meg?
  • Hay #844
    Mit nyitok meg?
  • sufnituning
    Szal, hogy tudnám középre vinni bármilyen felbontáshoz?

Hát ezért mondtam hogy célszerű átszerkeszteni! Említetted hogy Dreamwavert használsz, abban ha megnyitod sztem ott lesz a flash is! Kijelölöd és középreigazítod!
  • Hay #842
    Ya, persze, hogy nem véleményt kérek, mindenki láthatja, hogy nem a produktum még a lényeg :-)))
  • Hay #841
    O.h., bepipáltam a "Flash" meg a "Html" előtti előtti négyzeteket, majd rányomtam lennt a "Publish"-ra. Gyorsan végigfutott egy "Publishing" c. ablakban a kék csíkocska. Megnyitottam az így keletkezett (és index.html-re átnevezett) html fájlt, minden o.k., csak nincs az oldal kellős közepén. 1024*768-on van a képernyőbeállítás, de ugye többen mások 800*600-at, meg egyebeket használnak.
    Közben sikerült összehoznom, be is tudom mutatni: http://www.tolna.net/~hagyma/
    Szal, hogy tudnám középre vinni bármilyen felbontáshoz?
  • Hay #840
    O.k., most foci VB-hegyek, aztán gyors alvás, de holnap a kapott segítségeket megprósza kamatoztatni, egyben kösz!!!
  • sufnituning
    Ne úgy próbáld hogy swf-ként mented, hanem File/Publish!
    A Publish Settingsbe be tudod állítani, hogy milyen néven, milyen kiterjesztéssel mentse, meg a flash player szükségletet, stb. Ha benyomod a Publish-t, akkor lesz egy akármi.swf és akármi.htm is (hacsak nem állítottál át valamit)! Szerintem célszerű ezt átszerkeszteni (ha szükséges).
  • Rolesz
    Isert-Media-Flash vagy Ctrl+Alt+F valahogy igy miután megvan nyitva a mondjuk html
  • Hay #837
    Dreamweaver telepítve, + a 801 majd 802 update is. Megnyitottuk, majd "Create new" alatt "Html". Hogy tzeszük be az swf. fájlt? File/Importnál ilyen kiterjesztést nem találtunk.
  • Hay #836
    Dreamweawer-t most telepítem.
    .swf File, Save as..., és ott kell megadni ezt a formátumot?
  • Rage47
    .swf-ben kell kirakni az oldaladra a flash-t.
    Dreamweaver-t ajánlok honlapszerkesztéshez.
  • Hay #834
    Hi!
    Tegnap került a gépünkre a Flash 8. Kisfiam nagyon szeretne vele dolgozni, de absolute kezdők vagyunk. Végigolvastuk e topic 12 oldalát, a http://flashmx.uw.hu/ oldal 1-2 példáját megcsinálgattuk, tök yó volt, ahogy kisfiam lereagálta sikerélményeit. A következőt szeretnénk kérdezni:
    Lesz nemsokára elérhető tárhelyünk (tk. már most elérhető), s szeretnénk annyit kiírni egy ideig, hogy "Szerkesztés alatt". A Flashban "készítettünk" egy pici fla kiterjesztésű fájlt (Elhalványulgat a "Szerkesztés alatt" felirat), ezt szeretnénk ftp-n keresztül feltenni a tárhelyünkre. fla-ban jó, vagy más formátum kell? Ezen kívül ha jól tudom, hogy a nyitóoldal index.html kell legyen. Mivel készítsük az oldalakat? (Microsoft FrontPage ; E107 - ezeket ismerem e célra.)
    Remélem, érthető a kérdésünk.
  • Japep
    Kössz, ezzel már meg is oldottam a problémát!!!
    :DDDDDD
  • Flamaster #832
    Nincs semmi gond a példával.
    Nézd meg ebben a topicban a #641-es hozzászólást.
    Letöltheted a fla-t.
    Abból már okosabb leszel.
  • Japep
    Én még csak pár napja használom, és Monoton ezt az oldalt adta nekem.
    Az Alapok menüponton belül én a 17.példáig jutottam, ahol elakadtam, pedig ez lenne nekem a legfontosabb!
    Akkor ha megkérhetnélek leírnád nekem mi a gond a 17.példával?!
    Előre is kössz!!!
  • Flamaster #830
    Működik az és a script is jó.
    Csak az alapokat kellen megtanulni..
  • Japep
    Ha gombot készítek link csatolásával, akkor az Action Script-be milyen parancsot/utasítást kell beírni???
    Ezt írják egy oldalon, de nem működik:

gomb_btn.onPress = function() {
    getURL("vissza.htm", "_self");
    };

(Amúgy nekem Macromedia Flash 8 Professional-om van!)
  • Manual
    Flashez kellene nekem a köv. PLUGIN
    --------------------------------------
    Pj+S4 power Pack
    Pj components for Flash MX
    Supreme components for flash mx
    Astro
    --------------------------------------
    Ha ezekből valakinek legalább 1 megvan,Kérem szóljon!!! Sokat segítene Előre is köszönöm
  • Atika :o)
    Akkor joo akkor nem csak nekem nem tetszik :)
  • Rage47
    plz vhogy nyomd át:)
  • Japep
    Hello!
    Macromedia Flash 8 Professional-hoz van magyarítás???
    (Ha van, belinkelné nekem valaki?)
    Előre is kössz!!!
  • Rolesz
    ez így simán müködik most ki is próbáltam de ha kell átnyomom hogy csináltam
  • Rolesz
    küld át az fla-t mert mert nem értem hogy mit akarsz!thx!
    msn is lehet akár:)
  • Rage47
    igen ez kell a gombra akkor, ha nem a movie clipet akarod megállitani. Nem?
  • Rolesz
    Esetleg?:)

on (press) { stop()
    }
  • Rage47
    ez nem jó, mert én egy gombbal akarom megállitani, tehát nem azt akarom, h magától álljon meg.
  • Rolesz
    szerintem elég szar az a progi vagy csak én kezelem szerencsétlenül:)
  • Rolesz
    én nagyon hülye vagyok hozzá de próbáld meg azt hogy létrehozol egy új framet a movie clipen belül és a fremra irsz egy szkriptet hogy stop() vagy majd valami okosabb ember megmondja:)
  • Rage47
    Meg lehet azt csinálni, h egy stop gombbal megállitsam a movie clip-ben menö cuccokat, s az azon kivülit is? Eddig sajna csak annyi sikerült, h a movie clip-em nem akar megállni sehogysem.
  • Atika :o)
    ASV 5 progi hogy allitja vissza fla-ba a dolgokat szoval hogy egy az egyben ahogy keszult vagy csak epp hogy ahogy tudja?
  • Rolesz
    én privimre miért nem válaszolsz?
  • Shadow_THH
    álylávlyú :c
  • Flamaster #813
    ment
  • Shadow_THH
    köszi csak nem lehet oda regelni, csak invite-tal :/ néztem más torrentes oldalakat sehol sincs fenn, esetleg egy direkt link privibe? :P
  • Rolesz
    vazze nekem nem megy a regisztrálás
    ezt irja:
    User registration
    Registrations are closed
    If you have an invitation code, click here
    Honan szerezek olyat?THX help!Esetleg ha tudnál küldeni egy regget thx(privátba is lehet)ja és a rekesz sört is megpróbálom eljutatni valahova csak mond a cimed
  • Flamaster #810
    Termeled ám a felkiáltójeleket
    Tíz perce még csak 1 volt

Vérnyúl....Muhhaahaaaa

Amugy ott link...nehogymá kiírjam hogy vévévépontdemonoidpontkomm :)
  • Flamaster #809
    Még annyi segítség, hogy ebben nincs olyan opció, hogy "Import/Save to *.fla",
    hanem a File menü alatt találsz egy ilyet hogy "Export Rebuild Data(JSFL)..."
    Ez lementi a cuccokat egy mappába, majd a rebuildcommand.jsfl-t elindítva szépen összerakja a *.fla-t flashben.