Flash

Jelentkezz be a hozzászóláshoz.

Dichter
Ide is, hátha a másik topikot valaki nem olvassa:

Hogy tudom a backgroundot átlátszóvá tenni? Mert egy lekerekített négyzet van a stage-en, és kilóg alóla a háttérszín. És mivel az egész egy gradienten helyezkedik el, az sem megoldás, hogy az oldal háttérszínére állítom be.

joebacsi
hétvégére van realitása 😊

www.rdha.hu [bf 80k] [bf2 100k] KisKöcsögkör FTW! \"Az ország azé, aki teliszüli.\"

Rage47
jah, el kezdtem már csinálgatni, amiket ír, az elsõ leckét be is fejeztem...😊
huh, nagyon megköszönném azt a zárójeles részt😄
joebacsi
hát azt nemmondom, hogy holnaputánra már kened vágod a dolgot, de errefelé kell elindulni 😊
(amúgy ha lesz egy kis idõm lehet összedobom, mert tényleg jópofa, és én még csak hasonlót csináltam)

www.rdha.hu [bf 80k] [bf2 100k] KisKöcsögkör FTW! \"Az ország azé, aki teliszüli.\"

Rage47
s azt mondod, ha ezt megértem, akkor meg fogom tudni csinálni?😊 így elsö ránézésre furinak tünik, de ebéd után jobban megnézem...😊) jah és azért thx😊
Sziasztok!

Kérdésem lenne,hogy csináltam egy fõoldalt,amin vannak a menük.

És azt akarom,hogyha rámegyek a rólunk menüpontra pl.,akkor eltünjön a fõoldal és a Rólunk oldal "jöjjön elõ".
A rólunk oldalt akkor movieclippbe csináljam,vagy új scenere vagy hogyan??
Elõre is köszönöm
joebacsi
ennek nézd meg, és csinálgasd meg a 4 részét, és már csak egy kis fantázia, meg kreativitás kell hozzá, meg egy rakat kisérletezés...gl 😊
katt

ez nagyon baba
ez érdekelne engem is

Rage47
Hi!
egy kis flash site-t akarok magamnak csinálni, de elakadtam egy részen. Úgy szeretném megcsinálni, hogy a menüpontokra ráklikkelve folyamatosan következzen az adott menü. Tehát ha pl. fade az effektem, akkor az aktuális menü fade-el tünjön el, a másik pedig fade-el jöjjön elõ. Úgy vettem észre, h manuálisan ez rengeteg munka, minden egyes menü végére odarakni a fade-t, s mindegyik elejére stb... Tudtok-e valami módszert, ill. kódót, amit talán leegyszerüsiti?(sztem biztos van...) Kerestem creating flash site tutorial-okat, is - pl ez is olyan - , de ilyenfajta menürendszer egyiknél sincs😊 Ha vmit érthetetlenül irtam esetleg, akkor szóljatok...😊
norbre
kicsit javítva <#vigyor>:
Stage.width, Stage.height

de köszi, egyszerûen nem találtam <#nyes><#vigyor>

** ha elfordítod a fejed, könnyebb elhitetni magaddal, hogy nem is tudsz a dologról, és pláne nem vagy felel?s ** "Manapság mindenki vissza akar menni a természetbe. Kár hogy autóval"

joebacsi
stage._width, stage._height

norbre
bakker egyszerûen nem találom a jó megoldást, valszeg én vagyok a béna
hogy lehet lekérdezni AS-ben a movie méretét?
plz hlp

** ha elfordítod a fejed, könnyebb elhitetni magaddal, hogy nem is tudsz a dologról, és pláne nem vagy felel?s ** "Manapság mindenki vissza akar menni a természetbe. Kár hogy autóval"

A flashem tartalmaz egy képet, amelynek néhány részére hivatkozást akartok tenni (1*2 cm-es mezõkre kb) Hogyan lehet ezt megcsinálni?
Flamaster
Decompilerrel(pl. Eltima flash decompiler)
Ha a banner f8-al készült akkor viszont ASV5-el tudod visszafejteni.

Van egy flash-em (swf) azt szeretném fla kiterjesztésûvé tenni, hogy megnyithassam a macromedia flash 8-cal és szerkeszthessem (v. bármilyen progival).
Milyen progival, vagy hogyan lehetséges ezt megcsinálni?
Flamaster
Az input mezõnek adsz egy változónevet(pl. "pass").
Az Enter-nek pedig megadod ezt a parancsot:

enter.onPress = function() {
if (pass == "jelszavad") {
nextFrame();
}else{
uzenet = "Hibás felhasználónév vagy jelszó";
}
}

Az "uzenet" szintén egy változó amit pl. a lap alján egy dynamic mezõnek adsz meg.

Ez a legegyszerûbb megoldás, viszont flashben ilyen jelszóbeléptetés gyakorlatilag haszontalan, mivel 2 másodperc alatt egy kezdõ webes is simán vissza tudja fejteni.
Egyel jobb megoldás ha encripteled a jelszót, de ez sem nyújt biztonságot.
A jelszóbeléptetést szerintem mindenképp php-val oldjad meg.

streetracer

Hogy tudom azt megcsinálni, hogy csak akkor engedjen tovább az oldalra a beléptetõ, hogyha a megfelelõ kódot beírtam a "KÓD HELYE" dobozba? Gondolom az Enter gombra kell egy olyan scriptet írni, ami akkor ugrik a következõ framere, ha a megfelelõ jelszó van a szövegdobozban...

Dj Faustus
Modify/Document menûpont Background color...

Hogyan lehet a macromedia flash 8 pro-ban háttérszínt változtatni?
Flamaster
#575 <#smile>

eu érdekelne 😛

http://www.lohere.net - a MagyarChan

Flamaster
nm

Sland
KÖSZÖNTEM!

Muszáj PONTOS JÉ! Nem ly... Avval-evvel nyelvtanilag ugyan úgy helyes, mint az azzal-ezzel!

köhöm!Ízírájder öcsém!😊!#679

Intel Q8200@2,9GHZ,4GB@800,HD4850,Logitech G25 LFS&TDU:Rolesz92

Flamaster
A Temporary Internet Files-ban megtalálod.

Sland
Hello! Találtam egy nagyon jó swf bannert egy oldalon. azt hogy tudom letölteni??? Firefoxban bemegyek az oldal adatainak megtakintésébe, ott média és nem engedi elmenteni. Tudtok valamit errõl hogy hogyan lehet?

Muszáj PONTOS JÉ! Nem ly... Avval-evvel nyelvtanilag ugyan úgy helyes, mint az azzal-ezzel!

Flamaster
Ez hasznos, csak sajnos flash8-at nem tud visszafejteni ASV5-el ellentétben.<#kacsint>

lopni<#nyes><#bee1><#idiota><#vigyor>

Intel Q8200@2,9GHZ,4GB@800,HD4850,Logitech G25 LFS&TDU:Rolesz92

dvidka
és ez mit tud?

ingyen sms!! --->>>unknow.uw.hu

ThomasGins
Flash.Decompiler.v.2.9.0.349
Ha érdekel valakit....)

\"So always look on the bright side of death\"

<#lama>

Dj Faustus
Free
Jééézusom ebmerek.......
Ez már a Vég...

Apró tanács a "kezdõknek"
1, van beépített help vagy ha úgy jobb súgó a programban
2, Google -ban beírod hogy flash és a problémád egy részét kb 3000 lapot dob ki a megoldással.
3, számtalan tutoriált és leckét lehet végigolvasni a neten MAGYARÚL is. (pl.: swf.hu

http://iaro.3dmax.hu http://www.clanwar.hu Minket nem lehet kirúgni... A Rabszolgákat eladni szokták..

Dichter
<#wilting>

Üdv.
Még kezdõ vagyok nagyon a Flash készítésében és most letöltötem a Macromedia Flash 8 at és ahoz kéne valami útmutató.A legjobb a teljes verzióhoz tartozó CD lenne szerintem a legjobb vagy olyan oldal ahol mindent leírnak teljesen és Magyarul.Ha lehet ne kódokkal mert azt nemnagyon vágom , hanem a grafikus kezelõjének a leírása kéne. És valaki mondja még meg hogy hogy lehet 1 tárgyat amit rajzolunk lekicsinyíteni (hogy szépen kicsinüljön )és kközben bemennyen 1 hejre, pls bal felsõsarok) Elég sok,elég csak a magar teljes leírás is .
Elõre is kösz.
ha lehet a [email protected] ra küldjétek nagyon kösz elõre is
Sziasztok!
Kezdõ vagyok és egybõl az elején felmerült az a kérdés, hogy van Scene1 és egy Scene2 hogyan tudom megcsinálni, hogy scene 1-en megnyomok egy gombot és scene2-re ugrik? (Arra gondolok, mint a htm-ben a hiperhivatkozás tudom hogy a flashben ezt nagyon másképpen kell csinálni)
Macromedia flas pro 8-at használok.
Elõre is köszönöm a segítséget.
SaintSavin
Én is egy kérdéssel fordulok felétek. Szeretnék egy olyan flashes oldalt csinálni, ahol bizonyos részekre csak jelszóval lehet belépni. Ezt leprogramozni nem nagy kunszt.
Arra gondoltam, hogy pl. az egyes képkockán lesz a mindenki számára elérhetõ oldal és ha valakinek van jogosultsága, akkor beírja a jelszavát és akkor átugrasztom pl. a 2. képkockára a fõmoziban.
A gondom csak az, hogy ha valaki leszedi a flasht magának, akkor visszafejti a kódot és simán be tudhat lépni.

Szóval nem lehet valami védelemmel élni, hogy ne tudják visszafejteni a mozit, vagy valami jobb ötletetek van a kivitelezésre flashben?

dvidka
aham, kösz szépen
még egy kérdés: errõl a flashrõl volna szó. szóval azt hogy lehet megoldani hogy a regisztrációs pont az egész kocsira kiterjedjen(sztem ez a baj) mert most csak egy ponton van, és így a kocsi hátulja kimegy a pályáról...
tudna valaki ebben segíteni???

http://www.learnflash.com/

asszem itt van ingyé is

dvidka
tudtok olyan oldalt, ahol ingyen video tutorialok vannak?

joebacsi
annak a színét asszem nemtudod állítani, de ha a keret helyett egy dinamikus méretû, csak vonalat tartalmazó mc-t használsz, rögtön kitágulnak a lehetõségeid 😊

joebacsi
ez csak 1 fps-es movie-nál mûködik, szóval elég ratyi 😊
(meg az a sok felesleges _root. <#guluszem1>)
sztem Date() objektummal a legegyszerûbb megoldani...

Free
Hogyan lehet a textnél ha bekapcsolom a show border text aroundot hogy ne fehér legyen fekete kerettel?
Hol lehet annak a szinét megadni ?

http://iaro.3dmax.hu http://www.clanwar.hu Minket nem lehet kirúgni... A Rabszolgákat eladni szokták..

streetracer
nagyon köszi, és akkor ezt akkor csak be kell másolnom az actions közé és mûködik?

//1 perc 00-ról le számol
//_root.szamolas a változó amit kiirathatsz

_root.mins=1
_root.sec=0

_root.sec--
if (_root.sec<0){
_root.sec=60
_root.mins--}
if (_root.mins<0){
_root.mins=0
_root.sec=0
_root.szamolas="Letelt"
}else{
if (_root.sec<10){
_root.szamolas=_root.min+":0"+_root.sec
}else{
_root.szamolas=_root.min+":"+_root.sec
}
}

gotoAndPlay(2)

remélem jól írtam

streetracer
Hogy tudok digitális visszaszámlálót csinálni flashben?

Rage47
Hi!
Hogy tudom megcsinálni, azt, hogy ha berakok egy videot a flash-be, akkor ne pixelezze szét a képet, mikor mozog ?
Bobber
szerintem tedd fel a kérdésedet és ha valaki tud akkor szivesen segit de igy látatlanba tuti nem sokan fognak irkálni😊
bár lehet tévedek😊

Nem vagyok magamnál. Kérem, hagyjon üzenetet.

streetracer
kéne vki aki tudna segíteni nekem pár dologban Flash 8-ban. Légyszi privizzen rám, aki esetleg segítene!

Dichter
txt-t lehet az ImportFileInto-val. Doc-ot nem.