1609
  • PíszLávJuniti
    Brush toollal rajzolok keresztbe kassul pár vonalat, mintha folyó írás lenne, és ebből csinálok shape tween-t, majd közbeszűrok egy keyframet, akkor az egész flasht kb 2 fps-el játsza le.. ez neormális?
  • Rage47
    Azt találtam ki, hogy tök jó lenne, ha a képeket lehetne léptetni is, amellett, hogy klikkelgetünk rájuk azon a sávon, amit lehet mozgatni. Összerakosgattam azt, hogy lehet mindkettöt, csak az a baj, hogy nincsenek szinkronban a különböző megoldások, tehát pl. ha az 5. képre klikkelek a mozgatható sávon, akkor a köv. kép nem biztos h a 6. lesz, ha a továbbklikkelgetös módszert használom. Elég bonyolult talán leirva, de ebből biztos kiderül.:)
  • Flamaster #966
  • Flamaster #965
    Az valami népi hagyományőrző szekta? :)
  • Rage47
    lehet h megint elkel majd a segitségetek azzal a galériával(továbbfejlesztve) kapcsolatban:/ majd holnap felrakom amit eddig sikerült megcsinálnom...
  • joebacsi
    csak ő nem tagja a KisköcsögKör-nek, így olyanja sincsen :)
  • Rage47
    jaaa:D
  • PíszLávJuniti
    very htx
    swift 3D t megnézem.
  • joebacsi
    persze, 1 bf csapatban vagyunk, neki is énhazudtam össze az sglokkót :)
  • Rage47
    2x darabold fel. most már jo lesz
  • joebacsi
    nyomj egy ctrl-b -t mégegyszer :)
  • PíszLávJuniti
    Hiába darabolom fel részekre a szöveget, a shape tween beállítása után szaggatott vonallal jelöli a timeline on, és nem végzi el.hiba üzenet screenshot
  • Rage47
    swift 3D-vel is lehet.

shape tween szövegre: kijelölöd a szöveget, majd Modify>Break Apart. egyszerübben: CTRL+B
  • PíszLávJuniti
    A 3D-s "4.2" feliratot hogy csináltad?
  • PíszLávJuniti
    Tudtok abban segíteni, hogy Tween shape átmenetet alkalmazzam szövegre?
  • Rage47
    DummyBoy-nak majdnem ugyanolyan a logója mint neked:D
    itt láttam:)
  • joebacsi
    tudom, meg lassan a flexre is kéne gyúrni, de a player8 azért nemterjedt el egyik napról a másikra, és mindig a leglamibbakból kell kiindulni :)
  • Rage47
    tényleg szuper
  • Flamaster #950
    Ugye azt nem mondod komolyan, hogy a pléjjer miatt nem használsz f8-at, miközben a pléjjer már a 9-es verziónál tart!
    Jól nézz ki a szösszeneted.grat.
  • joebacsi
    jah az nekem is tetszetős fícsör, nemkell végre kismillió átlátszó pngvel szarakodni, (amit persze az mx2004 bámulatos memóriakezelésével teljesedik ki :))
    jódolog a flös nyóc, csak még nemmertem nagyon áttérni rá, lévén annyira nincs még elterjedve a pléjer...node most már ez a veszély se áll fenn igazán, csak perpill időm nincs...
    a KisköcsögKörrel meg éppen világuralmi törekvéseink vannak, ennek vizuális kiburjánzása a logómban összpontosul, tehát szükségem van arra, hogy épp a kellő pillanatban teljes egészében a rendelkezésemre álljon, szóval a kötsög marad :D
    amúgy thx, végre volt egy kis időm pofikás egyenlogót heggeszteni a bf csapatocskámnak :)
    (amúgy hogy ne csak annyira offtopik legyen, íme egy friss flös szösszenet...kicsit lopott az ötlet, de cserébe úgyis full nonprofit, illetve az oldalacska érdekessége, hogy egy deka tween anim nincs benne, minden mozgás asből van...bár cserébe a typo még elég szutyok, de majd lassacskán kialakul :))
  • Rage47
    kiváncsian várom:))
  • Flamaster #947
    szivi.
    jah...flash 8 egy nagy lépés volt.
    Nagyon örölök neki.
    Őrületes dolgokat lehet vele csinálni.
    Az "alpha channel movie" kezelése is döbbenetes.
    Megpróbálom pár napon belül demonstrálni.
  • Rage47

köszi:) nem is gondoltam h ekkora különbség van a két verzió között, ezután jobban felfigyelek erre is.Remélem nem kellett sokat dolgoznod vele
  • Flamaster #945
    faxa a lógód, de a köcsög helyett mást tennék.
    vagy kivenném.
  • Flamaster #944
    Amikor Actionscriptel akarsz megmozgatni egy objektumot(gomb,movieclip) akkor "intstance nevet" kell hogy adjál neki, amire a programozás során tudsz hivatkozni.
    Ha olyan nevet adsz egy objeknek ami egyben egy parancs is akkor abból vicces dolgok történhetnek.
    Jelen esetben az alsó mozgatható scrollmező instance neve "scroll" volt.
    Flash5-ben még nem létezett az AS-ben scroll ezért ott okés volt.
    Flash8-ban viszont már ez a hivatkozás ebben az esetben hibás:
    movespeed = 5;
    if (_root.scroll._x<=-521.4) {
    gotoAndStop (1);
    } else {
    _root.scroll._x -= movespeed;
    }

Az alsó scrollobeject nevét át kell nevezni másra, pl. "scroller" mivel ez nem szerepel a parancsok listájában.
    movespeed = 5;
    if (_root.scroller._x<=-521.4) {
    gotoAndStop (1);
    } else {
    _root.scroller._x -= movespeed;
    }
    (2 helyen kell kicserélni)

A másik pedig, hogy a flash8 megkülönbözteti a kis és nagybetüket a flash5-el ellentétben.
    Ebben a tuttorban a "movespeed" 2 helyen "moveSpeed"-ként szerepelt.
    gallery_fla8
  • Rage47

még gondolkozom azon amit irtál:)
  • Flamaster #942
    Most kissé el vagyok foglalva, de ha hazaértem segítek.
    Első körben csak annyit, hogy 3 Movieclip is van benne aminek a neve: scroll,left,right.
    Ez a 3 név flash5 alatt simán használható instance névnek, viszont flash8-ban nem, mivel ez a 3 kifejezés már mint parancs működik.
  • Rage47
    igen?:)
  • Flamaster #940
    Kis változtatás szükségeltetik, de műxik az flash8-al is.
  • joebacsi
    nemtudom, nemhasználok még flash8at...így meg tapasztalat nélkül nehéz kitalálni :)
    de ugyanezt sokkal egyszerűbben meg lehet már oldani flash 8ban :)
  • Rage47
    flash 8-ban akkor sztem nem is müxik?
  • Rage47
    sajna nem jött be:( nemtom most mit csináljak
  • joebacsi
    nekem mx2004ben simán lefordult, és megy is szépen, annak ellenére, hogy azért tartalmaz nemkevés őskövület megoldást :)
    talán a nyilakon található tellTarget-et nem nyeli már be a flash8, próbáld ki hogy az ilyeneket:
    tellTarget ("right")
    {
    gotoAndStop (1);
    }

átírod erre a gomb as-én:
    this.right.gotoAndStop(1);

hátha :)
  • Rage47
    jah, azt elfelejtettem irni, h a scrollozás nem müxik
  • Rage47
    hi!
    Találtam egy tök jo tutor-t a galéroámhoz, de vmiért nem akar müködni flash8-ban mikor megcsináltam. Ha Flash5 re konvertálom akkor tökéletes. Nem értem mi lehet a baj. Lécci ha tudtok vmit segitsetek ez ügyben. Swf.hu-n is kérdeztem már, de ott meg belinkeltek egy tök más segédletet egy másikfajta galériáról:/
  • akmot
    ok, kössz, remélem összejön:)
  • joebacsi
    használod a kreatív, és kombinációs készséged :)
  • akmot
    ok és ha mondjuk ebbe szeretném beépíteni????
  • Shadow_THH
    mc-be
    onClipEvent(enterFrame){_rotate+=1}

egy másik scripttel meg átlépteted olyan framere ahol nincs meg a kerék amikor betöltött
  • akmot
    ja meg hogy ebben a segédletben alkalmazott preloadernél nem azt szeretném hogy csík menjen, hanem ez a kép forogjon, amíg a fájl be nem töltődik, szóval hogyan lehet ezt megoldani?