1609
  • NFP
    a flash 9 lejátszó gyorsabb mint a 8, nyugodtan használd azt

Csak éppen a kompatibilitás nagyon lekorlátozza, ki mit tud megnézni.
    Kövezzetek meg, de én (hacsak tehetem) még mindig flash 6 formátumban mentem ki a projektjeimet, mert így legalább közel biztos lehetek benne, hogy mindenki meg tudja nézni.
  • NFP
    Amikor az ember mondjuk rajzfilmet készít, jön jön azért, ha a vágások más-más scene-be kerülnek.
  • joebacsi
    scene-k használatát felejtsd el :)
    az első scene-t szabad csak használni...
  • Flamaster #1045
    Dinamikus változóval tudod megoldani.
  • Flamaster #1044
    gotoAndPlay(x);

az "x" helyére a (key)frame-et irod, ahonnan szeretnéd, hogy ismétlődjön.
  • Rage47
    ez engem is érdekelne, hogy hogyan csinálnak ilyeneket...
    én sajna csak külön scene-kel tudtam megvalositani ezt, elég strapás 1 oldal létrehozása igy:)
  • Dichter
    Hogy csináljam azt, hogy egy gombra megnyílik egy adott mc, valamilyen animmal. És ha egy másik gombra nyomok, akkor ezt az mc-t egy animmal zárja be, és jöjjön az új mc. Egy weboldal lesz belőle, ha így egyszerűbb a dolog.
  • Ádám525
    ne kezdje elöről hanem csak 1 bizonyos keyframetől ismételje
  • joebacsi
    hát flesselés előtt előbb inkább fogalmazni tanulj meg...nemnagyon értem mit akarsz :)
    alapból ismétli az egész mozit, ha nemteszel a végére egy stop()-ot
  • joebacsi
    this[tomb[0]]._x
    vagy
    eval(tomb[0])._x

ciklusban meg pl:
    j=0;
    while(tomb[j])
    {
    this[tomb[j]]._x = 100*i;
    j++;
    }

(fejből firkáltam, ha valamit elírtam, sry :))
  • Ádám525
    hali hogy lehet megcsinálni hogy ismételje az előzö keyframet elég kezdő vagyok :s plz help me
  • SaintSavin
    egy kérdés... szégyenlem is magam érte
    van egy tömböm, amit feltöltök moziklip nevekkel, pl.:
    tomb("pic00_mc", "pic01_mc")
    hogy tudnék egy ciklusban hivatkozni valamilyen tulajdonságra? pl.:
    tomb[i]._x? mármint pl. a pic00_mc._x-re?
  • Dichter
    htx, ezeket kipróbálom
  • Shadow_THH
    #1028 a flash 9 lejátszó gyorsabb mint a 8, nyugodtan használd azt
    #1029 :) thx
    #1030 flv-nél beállitod a minőséget a bit per framet és a keyframet meg annak megfelelően optimalizálod (magas, sűrű stb)
    #1034 vagy stream vagy preloader ha a szaggatást úgy érted hogy nem töltött még be a film. ha grafika miatt szaggat akkor csak trükközni tudsz: nem high qualityt használsz kicsinyited a stage ill movie méreteit (ez a kettő iszonyat gyorsítűást jelent) kevesebb tweent, nem 100% alpháju részt, blending mode és filtert, kisebb méretü mc-ket, használsz ill amit lehet nem kézzel hanbem scripttel oldasz meg (ha pl 100 apró kört akarsz ugráltatni akkor azt ne kézzel csináld viszont van amikor az as sokkal lassabb, pl sokkal gyorsabb ha 10 vonalat húzol kézzel>lassabb ha 10 vonalat tratalmazó mc-t raksz a stagere as-sel>drawing apival húzol 10 vonalat)

kb ennyi nm
  • Dichter
    Ha van egy cca 2,5 - 3Mb méretű swf-em, akkor mit kell csinálni, hogy ne szaggasson lejátszás közben? Elég egy preloader, vagy kell még valamit operálni?
  • Rage47
    Hi!
    Próbálgattam azt a tutorial-t, amit adott joebacsi (itt van). Át is alakitottam, majdnem sikerült, amit létre akarok hozni, csak van pár dolog ami sehogy sem akar sikerülni. Pl. nem tudom a képeket görgetni, mert 2 küln swf-ben van megcsinálva a galéria... Feltöltöttem ide.
    Találtam egy hasonlót, ami nekem kellene, igaz ez is meg van bonyolitva eléggé. itt van.
    Szal ha ráértek vessetek rá 1-2 pillantás plz, amit felraktam a tárhelyemre^^
  • Flamaster #1032
    mcload(forgo).zip

Ha ki akarod szedni a betöltő csíkot akkor a "loader" MC-ből kitörlöd a felesleges tartalmat és a csak a kormányt hagyod meg.
  • akmot
    ja itt a kép:
  • akmot
    hi!
    Tudna nekem vki mutatni egy tutorial-t arról, hogy hogy lehet videókat NORMÁLIS minőségben importálni???
    Ja meg hiába próbáltam nem tudtam megoldani, hogy ezt a tutorialt úgy alakítsam át hogy ezt a képet forgassa amíg be nem töltődik a fájl a csík helyett, légyszi segítsen valaki!
  • joebacsi
    shadowba hbd
  • Agy Halott #1028
    hy! én a böngészőmhöz flash 9-et használok!
    azt szeretném megkérdezni, hogy jo az, vagy inkabb a flash 8-at használjam?
  • Dj Faustus #1027
    joebacsit kiegészítendő:

• DJviolin
    1. Ez igaz. Elfelejtettem megköszönni a segítséget. Bocsi mindenki.

2. Utálom ha hülyének néznek!!! Erősen célozgattatok arra, hogy elsőnek az animokat csinálom, és csak utána a hátteret, és nem tudom a hátteret alávinni. Holott, én már az elején úgy kezdtem, hogy van egy fekvő bannerem, és akarok egy állót, és az átméretezésnél a hátteret (ami felett látszik) nem tudom bevinni az anim fölé. Amire roppantmód harapok, ha hülyének néznek. Attól még, hogy kenitek vágjátok a flasht, nem kéne teljesen hülyének nézni a lámer kezdőket reflexből, hanem értelmezni a szöveget, és levonni a következtetést, hogy hoppá, lehet hogy mégis valami értelmeset kérdezett.

Flamaster megatta a kérdésemre a helyes választ. Köszönöm Flamaster.

Ennyit erről. Na megyek.

Üdv
  • DJviolin
    Ezt megértem. Bocs.

És itt szeretnék elnézést kérni mindenkitől, mert roppantmód nagy szemétláda voltam. Nemis értem, hogy hogyan tombolhattam ennyire. Máskor nem kap el az idegroham. Megígérem, hogy többet nem lesznek ilyen dühkitöréseim!!!!!!!
  • joebacsi
    nincs magyarosítás, és nemis lesz...
    amúgymeg nézegesd itt a segédleteket:
    www.swf.hu

illetve van egy kezdőbbeknek való tutoriálokat tartalmazó oldal, csak azt így hirtelen nemtudom, majd a többiek úgyis belinkelik :)
  • highooo
    Jah még vmi: vmi normális érthető tananyag, vagy leírásotok is van linkeljétek már be

még1x kössz
  • highooo
    Hi!!!

macromedia flash8 hoz létezik magyarosítás?
    ha igen küldjetek már egy linket...

Kössz
  • Shadow_THH
    ha segítséget kérsz és kapsz nem illik baromkodni, főleg ha a saját tudatlanságod miatt nem tudod megoldani a problémát

örülj neki hogy ilyen pitiáner problémákra időt szakitanak olyanok akik ennél sokszorta komolyabb feladatokra szakosodtak. tehát kérdőjelből mostantól egy is elég köszönöm
  • Flamaster #1020
    igen.
    értjük.
    ha kisbetűvel, 1 e-vel és egy kérdőjellel írod, akkor is.
    vegyél vissza.
  • DJviolin
    Nem vagyok hülye. Már elkészült a banner (lásd legcsavar.try.hu per banner fül), és én ebből a fekvőből akarok álló bannert. ÉRTEEEEEEED??????????? :C
  • PíszLávJuniti
    movie méreteit az elején szokták meghatározni, és arra építik az egészet :C
  • DJviolin
    Kár :(

Nemigaz hogy erre még eddig nem gondoltak????
  • Flamaster #1016
    Ha a háttér alatt maga a flash méretének az átméretezésére gondolsz akkor az animokat is át kell szerkeszteni.
  • DJviolin
    Én úgy értem a mozgatást, hogy arrébb vinni, mert sajna mikor átméreteztem a hátteret, akkor az animációk kikerültek a látótérből (vagyis a háttér elöl).
  • PíszLávJuniti
    Hátteret?
    Külön layerbe beteszed a háttérképet, átkonvertálod Symbollá, majd kulcskockával megadod a kezdő, újabb kulcskocka a vég pozíciót, közte motion tween
  • DJviolin
    Sziasztok!

Flash 8-ban hogyan lehet a hátteret mozgatni? Csak azért kérdem, mert csináltam egy fekvő bannert, és akarok egy álló bannert is. Átméreteztem a hátteret, de nem akarom a többi mozgást áthúzni az új háttér fölé, hanem a hátteret akarom bevinni az animációk mögé.
  • Flamaster #1012
    Meggyalultam sikeresen.
  • Rage47
    ejha!! szuper
  • joebacsi
    ideis: gyalugép :D
  • Rage47
    wow, ez tök jó oldal:)