Flash

Jelentkezz be a hozzászóláshoz.

joebacsi
nyomj egy ctrl-b -t mégegyszer 😊

www.rdha.hu [bf 80k] [bf2 100k] KisKöcsögkör FTW! \"Az ország azé, aki teliszüli.\"

PíszLávJuniti
Hiába darabolom fel részekre a szöveget, a shape tween beállítása után szaggatott vonallal jelöli a timeline on, és nem végzi el.hiba üzenet screenshot

\"meg fog azoknak a száma növekedni, akik bár minden rátermettség nélkül úgy érzik, hogy a nemzet vezéri szolgálatába kell állítaniuk \"halhatatlan\" erejüket\" Mein Kampf, Adolf Hitler

Rage47
swift 3D-vel is lehet.

shape tween szövegre: kijelölöd a szöveget, majd Modify>Break Apart. egyszerübben: CTRL+B
PíszLávJuniti
A 3D-s "4.2" feliratot hogy csináltad?

\"meg fog azoknak a száma növekedni, akik bár minden rátermettség nélkül úgy érzik, hogy a nemzet vezéri szolgálatába kell állítaniuk \"halhatatlan\" erejüket\" Mein Kampf, Adolf Hitler

PíszLávJuniti
Tudtok abban segíteni, hogy Tween shape átmenetet alkalmazzam szövegre?

Rage47
DummyBoy-nak majdnem ugyanolyan a logója mint neked😄
itt láttam😊
joebacsi
tudom, meg lassan a flexre is kéne gyúrni, de a player8 azért nemterjedt el egyik napról a másikra, és mindig a leglamibbakból kell kiindulni 😊

www.rdha.hu [bf 80k] [bf2 100k] KisKöcsögkör FTW! \"Az ország azé, aki teliszüli.\"

Rage47
tényleg szuper
Flamaster
Ugye azt nem mondod komolyan, hogy a pléjjer miatt nem használsz f8-at, miközben a pléjjer már a 9-es verziónál tart!<#smile>
Jól nézz ki a szösszeneted.grat.

joebacsi
jah az nekem is tetszetõs fícsör, nemkell végre kismillió átlátszó pngvel szarakodni, (amit persze az mx2004 bámulatos memóriakezelésével teljesedik ki 😊)
jódolog a flös nyóc, csak még nemmertem nagyon áttérni rá, lévén annyira nincs még elterjedve a pléjer...node most már ez a veszély se áll fenn igazán, csak perpill idõm nincs...
a KisköcsögKörrel meg éppen világuralmi törekvéseink vannak, ennek vizuális kiburjánzása a logómban összpontosul, tehát szükségem van arra, hogy épp a kellõ pillanatban teljes egészében a rendelkezésemre álljon, szóval a kötsög marad 😄
amúgy thx, végre volt egy kis idõm pofikás egyenlogót heggeszteni a bf csapatocskámnak 😊
(amúgy hogy ne csak annyira offtopik legyen, íme egy friss flös szösszenet...kicsit lopott az ötlet, de cserébe úgyis full nonprofit, illetve az oldalacska érdekessége, hogy egy deka tween anim nincs benne, minden mozgás asbõl van...bár cserébe a typo még elég szutyok, de majd lassacskán kialakul 😊)

Rage47
kiváncsian várom😊)
Flamaster
szivi.
jah...flash 8 egy nagy lépés volt.
Nagyon örölök neki.
Õrületes dolgokat lehet vele csinálni.
Az "alpha channel movie" kezelése is döbbenetes.<#eljen>
Megpróbálom pár napon belül demonstrálni.<#smile>

Rage47
<#worship><#worship>
köszi😊 nem is gondoltam h ekkora különbség van a két verzió között, ezután jobban felfigyelek erre is.Remélem nem kellett sokat dolgoznod vele<#wink>
Flamaster
faxa a lógód, de a köcsög helyett mást tennék.<#unalmas>
vagy kivenném.<#hamm>

Flamaster
Amikor Actionscriptel akarsz megmozgatni egy objektumot(gomb,movieclip) akkor "intstance nevet" kell hogy adjál neki, amire a programozás során tudsz hivatkozni.
Ha olyan nevet adsz egy objeknek ami egyben egy parancs is akkor abból vicces dolgok történhetnek.
Jelen esetben az alsó mozgatható scrollmezõ instance neve "scroll" volt.
Flash5-ben még nem létezett az AS-ben scroll ezért ott okés volt.
Flash8-ban viszont már ez a hivatkozás ebben az esetben hibás:
movespeed = 5;
if (_root.scroll._x<=-521.4) {
gotoAndStop (1);
} else {
_root.scroll._x -= movespeed;
}

Az alsó scrollobeject nevét át kell nevezni másra, pl. "scroller" mivel ez nem szerepel a parancsok listájában.
movespeed = 5;
if (_root.scroller._x<=-521.4) {
gotoAndStop (1);
} else {
_root.scroller._x -= movespeed;
}
(2 helyen kell kicserélni)

A másik pedig, hogy a flash8 megkülönbözteti a kis és nagybetüket a flash5-el ellentétben.
Ebben a tuttorban a "movespeed" 2 helyen "moveSpeed"-ként szerepelt.
gallery_fla8

Rage47
<#worship>

még gondolkozom azon amit irtál😊
Flamaster
Most kissé el vagyok foglalva, de ha hazaértem segítek.
Elsõ körben csak annyit, hogy 3 Movieclip is van benne aminek a neve: scroll,left,right.
Ez a 3 név flash5 alatt simán használható instance névnek, viszont flash8-ban nem, mivel ez a 3 kifejezés már mint parancs mûködik.

Rage47
igen?😊
Flamaster
Kis változtatás szükségeltetik, de mûxik az flash8-al is.

joebacsi
nemtudom, nemhasználok még flash8at...így meg tapasztalat nélkül nehéz kitalálni 😊
de ugyanezt sokkal egyszerûbben meg lehet már oldani flash 8ban 😊

Rage47
flash 8-ban akkor sztem nem is müxik?
Rage47
sajna nem jött be😞 nemtom most mit csináljak
joebacsi
nekem mx2004ben simán lefordult, és megy is szépen, annak ellenére, hogy azért tartalmaz nemkevés õskövület megoldást 😊
talán a nyilakon található tellTarget-et nem nyeli már be a flash8, próbáld ki hogy az ilyeneket:
tellTarget ("right")
{
gotoAndStop (1);
}

átírod erre a gomb as-én:
this.right.gotoAndStop(1);

hátha 😊

Rage47
jah, azt elfelejtettem irni, h a scrollozás nem müxik
Rage47
hi!
Találtam egy tök jo tutor-t a galéroámhoz, de vmiért nem akar müködni flash8-ban mikor megcsináltam. Ha Flash5 re konvertálom akkor tökéletes. Nem értem mi lehet a baj. Lécci ha tudtok vmit segitsetek ez ügyben. Swf.hu-n is kérdeztem már, de ott meg belinkeltek egy tök más segédletet egy másikfajta galériáról:/
ok, kössz, remélem összejön😊
joebacsi
használod a kreatív, és kombinációs készséged 😊

ok és ha mondjuk ebbe szeretném beépíteni????
mc-be
onClipEvent(enterFrame){_rotate+=1}

egy másik scripttel meg átlépteted olyan framere ahol nincs meg a kerék amikor betöltött

http://www.lohere.net - a MagyarChan

ja meg hogy ebben a segédletben alkalmazott preloadernél nem azt szeretném hogy csík menjen, hanem ez a kép forogjon, amíg a fájl be nem töltõdik, szóval hogyan lehet ezt megoldani?
igaz az jó lesz asszem, de azt hogy lehet megadni hogy pontosan hol helyezkedjen el a betöltött swf fájl?
szerintem magába ugyanabba a fájlban lévõ flashre ne hivatkozz inkább azt a bizonyos movieclipet mentsd el .swf-be (file exportal) aztán töltsd le a flat az általam adott linkrõl és a gombok hivatkozásait (kép1,kép2,kép3)-ról ird át az elmentett swf nevére azt enyi!Vagy mire gondolsz?

Intel Q8200@2,9GHZ,4GB@800,HD4850,Logitech G25 LFS&TDU:Rolesz92

hú ez tényleg jó valami ilyesmit néztem már én is! és nem tudja valaki hogy lehet kép helyett movieclip-re hivatkozni ennél a segédletnél??
streetracer
Nem importál ez semmit, hanem lefagy.

Dj Faustus
Igen.
File/Import/Import to library (stage) menüpont...

streetracer
A Flash 8 képes beolvasni az Adobe Illustrator(.ai) kiterjesztésû dolgokat?

szerintem valami Ehez hasonlitó dolog vezet a megoldásra egy kicsit átalakitod és már kész is(de majd az okosok megmonják pl Flamaster😊)

Intel Q8200@2,9GHZ,4GB@800,HD4850,Logitech G25 LFS&TDU:Rolesz92

hi
nekem lenne egy olyan kérdésem, hogy már megcsináltam a gombokat /buttonok nem pedig movie clippek/ és szeretném úgy megcsinálni hogy ha rákattintok az egyikre akkor egy betöltés-jelzõ kiírja a százalékot mondjuk vagy valahogy jelzi a betöltést és megjelenik az adott movie clip. Na és nem tudom hogy kell összekapcsolni ezt a három dolgot, szal aki tudja segítsen légyszi😊
Nem igaz már egy flash-animációt se sikerül "csinálnom"!

Jó ksözi kipróbálom!

Rage47
kijelölöd a text-et és jobb egér...
Mem iagaz már egy flash-animációt se tudok csinálni!<#szomoru1>

Nah most lenne egy olyan kérdésem hogy van egy szöveg és azt hogy tudom egyszerre grafikai szombólummá alakítani?Eggyesével kell vagy leht egybe is?

Hát az a nagy gondom hogy nem értek angolul(csak németül)amúgy meg nem kell piszkálni azt kérdek amit akarok és ha nem tetszik akkor nem válaszolsz ennyit errõl!errõl!

streetracer
Én úgy kezdtem, mint ahogy a Photoshoppal is. Elindítottam a programot és próbálkoztam, hogy vajon mit mire lehetne használni. Utána kezdtem el kérdezgetni a fórumokban, de nem ilyeneket, hogy van a színpaletta, stb... Elõbb gondolkozz, utána kérdezz. Ja, és ha tudsz angolul akkor a programon belül a F1 billentyû talán segíthet.

De azért nem kellne ennyire felhúznod magad gondolom te is ígykezted!Ne írjad hogy nem mert nem hiszem el!

Jó oké ezt megbeszéltük hétfõn irány a könyvesbolt!<#wink>

streetracer
Te figyelj, nem azért, de ez egy FÓRUM. Nem pedig egy tanfolyam... Javaslom, hogy nézz körül a neten, vagy vegyél egy flash könyvet(nem nagy pénz, de nagyon hasznos.)

Szúrjunk be egy frame-et a 16. képkockába és az elsõ képkockát másoljuk át ide. Ezután az 1 és a 8. mezõbe egy-egy Shape Tweent helyezzünk el.Ezt nem értem????

Jólvanna de hát azért van a fórum nem?????