Flash
Jelentkezz be a hozzászóláshoz.
www.rdha.hu [bf 80k] [bf2 100k] KisKöcsögkör FTW! \"Az ország azé, aki teliszüli.\"
\"meg fog azoknak a száma növekedni, akik bár minden rátermettség nélkül úgy érzik, hogy a nemzet vezéri szolgálatába kell állítaniuk \"halhatatlan\" erejüket\" Mein Kampf, Adolf Hitler
shape tween szövegre: kijelölöd a szöveget, majd Modify>Break Apart. egyszerübben: CTRL+B
\"meg fog azoknak a száma növekedni, akik bár minden rátermettség nélkül úgy érzik, hogy a nemzet vezéri szolgálatába kell állítaniuk \"halhatatlan\" erejüket\" Mein Kampf, Adolf Hitler
itt láttam😊
www.rdha.hu [bf 80k] [bf2 100k] KisKöcsögkör FTW! \"Az ország azé, aki teliszüli.\"
Jól nézz ki a szösszeneted.grat.
jódolog a flös nyóc, csak még nemmertem nagyon áttérni rá, lévén annyira nincs még elterjedve a pléjer...node most már ez a veszély se áll fenn igazán, csak perpill idõm nincs...
a KisköcsögKörrel meg éppen világuralmi törekvéseink vannak, ennek vizuális kiburjánzása a logómban összpontosul, tehát szükségem van arra, hogy épp a kellõ pillanatban teljes egészében a rendelkezésemre álljon, szóval a kötsög marad 😄
amúgy thx, végre volt egy kis idõm pofikás egyenlogót heggeszteni a bf csapatocskámnak 😊
(amúgy hogy ne csak annyira offtopik legyen, íme egy friss flös szösszenet...kicsit lopott az ötlet, de cserébe úgyis full nonprofit, illetve az oldalacska érdekessége, hogy egy deka tween anim nincs benne, minden mozgás asbõl van...bár cserébe a typo még elég szutyok, de majd lassacskán kialakul 😊)
jah...flash 8 egy nagy lépés volt.
Nagyon örölök neki.
Õrületes dolgokat lehet vele csinálni.
Az "alpha channel movie" kezelése is döbbenetes.<#eljen>#eljen>
Megpróbálom pár napon belül demonstrálni.<#smile>#smile>
köszi😊 nem is gondoltam h ekkora különbség van a két verzió között, ezután jobban felfigyelek erre is.Remélem nem kellett sokat dolgoznod vele<#wink>#wink>
Ha olyan nevet adsz egy objeknek ami egyben egy parancs is akkor abból vicces dolgok történhetnek.
Jelen esetben az alsó mozgatható scrollmezõ instance neve "scroll" volt.
Flash5-ben még nem létezett az AS-ben scroll ezért ott okés volt.
Flash8-ban viszont már ez a hivatkozás ebben az esetben hibás:
movespeed = 5;
if (_root.scroll._x<=-521.4) {
gotoAndStop (1);
} else {
_root.scroll._x -= movespeed;
}
Az alsó scrollobeject nevét át kell nevezni másra, pl. "scroller" mivel ez nem szerepel a parancsok listájában.
movespeed = 5;
if (_root.scroller._x<=-521.4) {
gotoAndStop (1);
} else {
_root.scroller._x -= movespeed;
}
(2 helyen kell kicserélni)
A másik pedig, hogy a flash8 megkülönbözteti a kis és nagybetüket a flash5-el ellentétben.
Ebben a tuttorban a "movespeed" 2 helyen "moveSpeed"-ként szerepelt.
gallery_fla8
Elsõ körben csak annyit, hogy 3 Movieclip is van benne aminek a neve: scroll,left,right.
Ez a 3 név flash5 alatt simán használható instance névnek, viszont flash8-ban nem, mivel ez a 3 kifejezés már mint parancs mûködik.
de ugyanezt sokkal egyszerûbben meg lehet már oldani flash 8ban 😊
talán a nyilakon található tellTarget-et nem nyeli már be a flash8, próbáld ki hogy az ilyeneket:
tellTarget ("right")
{
gotoAndStop (1);
}
átírod erre a gomb as-én:
this.right.gotoAndStop(1);
hátha 😊
Találtam egy tök jo tutor-t a galéroámhoz, de vmiért nem akar müködni flash8-ban mikor megcsináltam. Ha Flash5 re konvertálom akkor tökéletes. Nem értem mi lehet a baj. Lécci ha tudtok vmit segitsetek ez ügyben. Swf.hu-n is kérdeztem már, de ott meg belinkeltek egy tök más segédletet egy másikfajta galériáról:/
onClipEvent(enterFrame){_rotate+=1}
egy másik scripttel meg átlépteted olyan framere ahol nincs meg a kerék amikor betöltött
http://www.lohere.net - a MagyarChan
Intel Q8200@2,9GHZ,4GB@800,HD4850,Logitech G25 LFS&TDU:Rolesz92
Intel Q8200@2,9GHZ,4GB@800,HD4850,Logitech G25 LFS&TDU:Rolesz92
nekem lenne egy olyan kérdésem, hogy már megcsináltam a gombokat /buttonok nem pedig movie clippek/ és szeretném úgy megcsinálni hogy ha rákattintok az egyikre akkor egy betöltés-jelzõ kiírja a százalékot mondjuk vagy valahogy jelzi a betöltést és megjelenik az adott movie clip. Na és nem tudom hogy kell összekapcsolni ezt a három dolgot, szal aki tudja segítsen légyszi😊