1609
-
#1209 thanx
Van rá lehetőség, hogy az IE ne dobjon biztonsági figyelmeztetést falsh-es oldalnál? -
Ádám525 #1208 hello lenne egy kérdésem nem tudtok olyan oldalt ahol a flash playerhez lehet skineket letölteni vagy ahol levan irva hogy kell csinálni?
válaszotokat előre is köszönöm -
#1207 onrelease-n belül: this.local_i -
for(i=1;i<5;i++){
_root["al"+i+"_Mc"].local_i
_root["al"+i+"_Mc"].onRelease = function(){
akarmi.text=local_i
}
}
-
#1205 ok, megoldva.
kovetkezo problemam, hogyan tudok dinamikusan felepitett fuggvenyen belul megadni azon belul lokalis valtozot?
[quota]
for(i=1;i<5;i++){
_root["al"+i+"_Mc"].onRelease = function(){
akarmi.text=i
}
}
[/quota]
tehat ilyesmi alakban, a fuggvenyen beluli i erteket szeretnem a fuggvenyez kotni.. -
#1204 használj csak mc típust...arra is lehet onpress-t dobni -
#1203 Mc re simán megy, de Btn re nem akar :D
fene se érti -
#1202 köszi. fene egye meg, szal eddig azért szívtam, mert a végén a ".text" et nem biggyesztettem hozzá.. szép.
lol -
#1201 a gomb "szövegének" dynamic text-nek kell lennie, és annak is nevet kell adni, mint az mcnek (vagy btn-nek)
ha mondjuk a button1en lévő text objektumot "szoveg"-nek hívják, akkor így tudod módosítani:
_root.gomb1_btn.szoveg.text = "akarmi"; -
#1200 Egyszerű menü rendszert kezdtem el összedobni, néhány gombból felépülve. A gombokon feliratvan, elnevezve. Ezt a btn szimbólumot néhány példányban szeretném használni, mindegyik példánynak adtam nevet.
A gondom az, hogy a _root ból nem tudok hivatkozni a különböző gombok felirataira.
gomb1_Btn.szoveg=".. "
formával próbáltam, de nem változtatja meg az értékét. -
#1199 Valaki írja lesz légyszi(akár priviben), hogy hogy tudok flashben órás visszaszámlálót készíteni! Köszi! -
#1198 THX Evin, de más nincs? -
phoenix1 #1197 Hello. Azt írásodból úgy veszem ki, hogy a fő flash fájlba, nevezzük azt main.swf hívod meg véletlenszerűen a többi .swf fájlokat, ehhez kellene neked egy preloader ami a main.swf-be van. Ebben az esetben ahogy már joebacsi is említette és gondolom már van elkészítve neked egy preloader nem a _root-ból veszed a getBytesTotal() vagy a getBytesLoaded()-ot hanem, pl. a kiválasztott fájlt betöltöd loadMovieNum-al a _level1 -re, hogy nehogy a _level0-t írja felül vagyis _root. Ezután írsz egy function-t, hogy egyszerűbb legyen a dolog, vissza ugrasz a gotoAndPlay-el arra a framere ahol a preloader van és már kész is.
Remélem érted. -
phoenix1 #1196 Hello. Azt írásodból úgy veszem ki, hogy a fő flash fájlba, nevezzük azt main.swf hívod meg véletlenszerűen a többi .swf fájlokat, ehhez kellene neked egy preloader ami a main.swf-be van. Ebben az esetben ahogy már joebacsi is említette és gondolom már van elkészítve neked egy preloader nem a _root-ból veszed a getBytesTotal() vagy a getBytesLoaded()-ot hanem, pl. a kiválasztott fájlt betöltöd loadMovieNum-al a _level1 -re, hogy nehogy a _level0-t írja felül vagyis _root. Ezután írsz egy function-t, hogy egyszerűbb legyen a dolog, vissza ugrasz a gotoAndPlay-el arra a framere ahol a preloader van és már kész is.
Remélem érted. -
phoenix1 #1195 Hello. Azt írásodból úgy veszem ki, hogy a fő flash fájlba, nevezzük azt main.swf hívod meg véletlenszerűen a többi .swf fájlokat, ehhez kellene neked egy preloader ami a main.swf-be van. Ebben az esetben ahogy már joebacsi is említette és gondolom már van elkészítve neked egy preloader nem a _root-ból veszed a getBytesTotal() vagy a getBytesLoaded()-ot hanem, pl. a kiválasztott fájlt betöltöd loadMovieNum-al a _level1 -re, hogy nehogy a _level0-t írja felül vagyis _root. Ezután írsz egy function-t, hogy egyszerűbb legyen a dolog, vissza ugrasz a gotoAndPlay-el arra a framere ahol a preloader van és már kész is.
Remélem érted. -
dominoboy #1194 Magát a cuccokat Ilustratorban rajzoltam , azokat áthúztam a flashba és lám :)
Nem árt egy Wacom tábla sem hozzá , nagyon megkönnyíti a rajzolgatást , könnyebb egy digitális tollal , mint egérrel rajzolgatni :) -
#1193 kösz, megnézegetem:)
azt sajna nem tudom, hogyan lehetne egy fájlban megoldani a cserélgetést.
tudsz esetleg vmi tutorial-t, leirást ezzel kapcsolatban? -
#1192 Ugylatom nemvoltam vilagos ! :D
Nekem nem zsir uj kell !!!
Kulonben fel sem tettem volna ezt kerdest sztem logikus :D ! -
Shadow_THH #1191 'megunta'...
1) bemész boltba, vagy macromedián buy
2) leveszed a polcról/netes tranzakció
3) kifizeted
4) ???
5) PROFIT -
#1190 Sziasztok !
Nekem az lenne a kerdesem van-e valakinek kozulleltek
Macromedia Flash MX 7 (2004)
Ugyanis ilyen proggira lenne szuksegem ! JOGTISZTAN !!! azaz eredetiben !
Ha estleg akad koztetek valaki akinek van es mar megunta stb.. esetleg eladna akkor az keressen meg es megdumaljuk az arat !
Itt a topickban vagyok elerheto ! Az emailem egyenlore meg nem adom meg !
-
#1189 csaltam, nem kicsit, nagyon :D -
#1188 izé, introhoz ne nagyon akarj külső file-ból betölteni dolgokat, nem szerencsés sztem, ha egy újonnan megjelenő képnél "megáll" várakozni...
de ha nagyon ragaszkodsz hozzá, akkor a loadmovie()-t már az elején süsd el, és add össze az összes .getBytesTotal()-okat, meg .getBytesLoaded()-eket...remélem világos voltam :D -
#1187 valai megtudná nézni, hogy [URL=http://lostpb24.uw.hu/quickView160x120.swf]ezt a flasht lehet e módosítani úgy, hogy ami kis "cool cool tv" logó van az alján ahelyett mást szeretnék betenni, vagy ha ez[/URL] nem is lehetséges, akkor ami a közepén villog jel, a felé beírni valamit, ami ha lejátszódik a videó, eltünik??? -
#1186 Ha a logómban található animációra gondolsz, éppenséggel Flash segítségével készült el, de nem nagy kunszt megcsinálni (más programmal is elkészíthető, amiben vannak vektografikus rajzolóeszközök és animációs lehetőségek).
Megrajzolam egyszer a "szélforgót" (angol patchwork magazinból lestem ki), és 5 képkockánként kulcsképkockaként elhelyeztem, majd elforgattam 90 (180,270,...) fokkal. Az előbb említett kulcsképkockák között motion tween van. -
#1185 - tehát a többi swf-ben nem müxik a preloader. -
#1184 hi!
egy introt akarok csinálni honlaphoz, amiben a képek(swf-ek) random cserélödnek újratöltéskor.
csináltam egy "fő" swf-t, amibe beleraktam a kodot, h hivja meg a többi swf-t random módon. az a gondom, h nem tudok preloadert rakni az elejére, mert a "fő" swf-ben hiába van preloader, az nem vesz tudomást a többi, behívandó swf-ről. ha a többi swf-be rakok preloadert, akkor azok nem müködnek.:S -
akmot #1183 hú nekem tetszik az animáció, lehet hogy hülye kérdés de hogy tudtad ilyen jól megrajzolni??? Külön progival vagy flash-ben?? -
1edidesignsg #1182 Burkoltan igen, de azt gondolom, hogy itt nincs célközönsége a reklámnak vagyis az én állítólagos reklámomnak, mert nem hiszem, h itt bárki is fizetne egy reklámcsíkért, inkább nekiáll és megcsinálja szabadidejében.
2. Köszönöm, megnézem az adott linket amit küldtél.
Jah igen a fránya csibogást nem értem :) Töröltem a hangot és ha megnézed ie-vel akkor láthatod h ott már nincs hang, de firefoxon van, ezt meg nem vágom, h miért van.
Ha van ötleted akkor légyszives írd meg, mert elvileg nem lehetne különbség... -
#1181 "De ezt az SWFObject névre hallgató megoldásnál"
... is meg lehet oldani (bár sajnos Javascriptet igényel, ami egyes extrém esetekben - Javascript kikapcsolása - gondokat okzhat a látogatónak). -
#1180 "1.-ra reaglálva: nem igazán a reklám volt a fő célom, hanem véleménykérés"
De burkoltan reklámozol is. ;)
"amennyiben valakinek nincs flash playere kapjon róla információt h hogyan is tudja letölteni"
1. Minimum. De ezt az SWFObject névre hallgató megoldásnál
2. Kapjon ALTERNATÍV tartalmat (nem jobb klikk és zoom! az egyrészt csak a kép egy részére közelít rá, másrészt legyen valami szöveges reprezentációja a Flashes tartalomnak, vagy nézz körül például itt - bár ennek vannak böngészőbeli és eszközbeli korlátjai).
"3.-4.-ig:javítva"
4. pont még nincs. Továbbra is csipog és nem tudunk vele mit kezdeni. Mit jelképez az a kép? Munkatársak? Miért csipog? Naposcsibe? Miért nem tudunk róla továbbmenni? Mert csak dísznek van ott? -
1edidesignsg #1179 Köszönöm szépen a kritikát, így legalább tudom mi a híba és megpróbálom javítani.
1.-ra reaglálva: nem igazán a reklám volt a fő célom, hanem véleménykérés
2.-ra: Untitled Document-ot átírtam, megoldottam továbba azt a kérdést is h amennyiben valakinek nincs flash playere kapjon róla információt h hogyan is tudja letölteni, valóban az ingyentárhelykérdés cikis, de folyamatban van hogy legyen saját domainem.
3.-4.-ig:javítva
5.-ra: jobb klikk + zoom
6.-ra: valóban, amikr beleírtam a htmlbe, elfelejtettem kijavítani
Még 1* köszönöm a kritikádat, sikerült rávilágítanod a hibákra , amit azt gondolom javítottam. Továbbra is várom a hasonló kritikákat és véleményeket! -
#1178 Néhány kódolási javaslat:
1. Flash beillesztésére van valid, aktivációmentes beillesztési mód.
2. Mivel az keretek díszítő szerepet töltenek be, érdemes őket háttérként beállítani (background-image:...). Így megszabadulhattok 4 hibától (alt attribútum hiányából fakad).
Ide egy kis zoom, oda egy kis blur, amoda egy kis kitöltés.... ..villódzik, mozog - látványdömping dögivel.
Egyébként a Basement Jaxx-nek fizettetek külön jogdíjat zenéjük közzététele után? ;) -
dominoboy #1177 Csináltam nemrég egy animot ,kérnélek titeket , hogy egy kis értékelést , véleményt mondjatok róla :)
A címe : House Anim
thx előre is :) -
#1176 www.swf.hu? -
#1175 hol van jó tutor a flash -hez? -
#1174 háj, help my! -
#1173 1. Reklám - a fórum moderációs elveivel ellentmond.
2. Az oldal nem valid, kereteket használ, Untitled Document címmel (keresők nem szeretik), ingyenes tárhelyen van (rontja a keresőhelyezést, illetve a megrendelők számára komolytalanná válik az oldal - "nem képes egy tárhelyet kifizetni?"), a Flash-es dokumentum aktivációt igényel IE/Opera alatt.
3. iso-8859-1-es karakterkódolás egy magyar oldalon az iso-8859-2-es közép-európai karakterkódolás helyett - nem éppen jó.
4. Az Üdvözöljük felírat alatt egy nem egyedi kép (ami hangosan csipog), és rákattintva nem jutunk el sehová.
5. Nincs alternatív tartalom a keresők/vakok/gyengénlátók/flash-plugint-nélkülözők/stb számára.
6. <meta http-equiv="Bannerek, reklámcsíkok... - ilyen meta tag nincsen.
7. <meta http-equiv="Refresh" content="61" /> - keresők számára zavaró, számlálókat meg nem mindig csapja be.
A kemény kritikát nem bántásként, javadra mondtam: 2006-ban egy webbel foglalkozó igényes cégtől azért elvárhatóak bizonyos kritélriumok. -
#1171 flashvideóba lehet vhogy betenni, hogy ne csak 1, hanem több videóból tölstön be vmi tetszőlegeset? -
#1170 oksa, nem gond de minnél hamarabb annál jobb jah, amúgy fekete háttér legyen, betűkszine meg az előbb említett honlapn szerintem látszik:) köszi! -
#1169 OK,
nem ígérek idöt, eléggé el vok havazva a héten...