1609
  • Evin
    Én nem tudok neked konkrét választ adni, csak tippet:
    nézz szét az SWF.hu oldalon, vannak ilyen tutorialok is
    vagy néhány hivatkozásnál használj más linket pl _root.xy.xy vagy this.xy.xy
  • sufnituning
    Senki??
  • sufnituning
    Hello. Hogyan tudom azt megcsinálni, hogy a főmovieban betöltök egy másik swf fájlt, és annál is legyen preloader? Mert ha berakok oda is egy preloadert, akkor ha 100% akkor megáll, mert a főmovieban keresi a következő framet!
    Előre is köszi!
  • Bercy #1246
    itt nézz körbe.
  • Evin
    Jobb oldalt(alapból) van egy elemeket tartalmazó panel. Abban van gördítősáv is. Ráhúzod a framre és kész. Használni már nem tudom hogy kell.
  • gabxux
    Nem válaszol senki?
  • gabxux
    Kérdeznék egy egyszerűt: Hogan lehet gördítősávot tenni a flashembe, ha amit gördítek, azok képek legyenek.
  • Dynamic
    köszi, utánanézek, bár a php-vel még csak most ismerkedem:)
  • Dj Faustus #1241
    Szolgáld ki PHP-ből az állományt, ott el tudod érni, hogy egy állományt ne megnyisson, hanem letöltésre kínáljon fel.
    Nézz utána a [courier]header('Content-Disposition: attachment; filename=filenev.pdf'); jellegű-parancsoknak.

• Dynamic
    Valami flash guru lécci segítsen.
    Adott egy menü gomb ami egy pdf file-ra mutat.Ez eddig egyszerű.Viszont én azt akarom, hogy ha rányomok a gombra akkor LETÖLTSE(mint a jobb klikk+cél mentése más néven...), és NE MEGNYISSA.
    Lehet trükközni, hogy bezipelem(akkor talán felajánlja a letöltést), de a filet pdf-nek akarom hagyni mindenképp.
  • Rage47
    Nézegesd ezeket:
    egy
    kettő
  • Colton
    1.Hogy kell animáciot csinálni??
  • Colton
    én most szereztem meg és kéne egy kis segitség a progi-hoz
  • Colton
    hello hogyan lehet olyat csinálni hogy egy kis pálcika emberke el akarja pusztítani a cursort?
  • Rage47
    kösz:p
  • Shadow_THH
    1) convert to avi
    2) download avi to quicktime converter
    3) convert avi to quicktime
    4) ???
    5) PROFIT
  • Rage47
    "... a required Quicktime component could not be found."
    .mov igy sem müxik, de .avi-val minden rendben :)
    thx;)
    quicktime-ra azért esetleg vmi tanács?:)
  • Shadow_THH
    flash->export movie->film formátum
  • Rage47
    Miért van az, hogy a QuickTime csak Flash 5 -t fogad el, ha videót akarok csinálni a flashemből? Kell vmi új quicktime plugin vagy miafene?
  • SaintSavin
    Ott tartok, hogy létrehozok egy üres moziklipet, és loadMovie-val betöltök egy képet.
    Ha a debuggerben megnézem a moziklip méretét minden stimmel, de mihelyst azt mondom, hogy trace(miziklip._width), nullát ír ki eredményül és a debuggerben is ez van.

Na ezzel mihez lehet kezdeni?
  • Bobber
    az swf.hu-n volt egy nagyon jó leirás erre
    mondjuk régen jártam arra de szerintem még tuti megvan
  • SaintSavin
    kicsit elekadtam, és mivel nincs semmi ötletem, szeretnék segítséget kérni:

Külső fájlból szeretnék képet moziklipbe tölteni. A képek mérete különböző, nem lehet előre tudni.
    Milyen lehetőségim vannak, hogy megtudja a méreteit, és a kívánt méretet beállítsam?
    loadMovie metódust használom, de semmilyen trükkel nem tudtam lekérdezni a képméretet, és épp ezért módosítani sem. :(
  • Bercy #1227
    1: A color mixer-nél(shift+F9) tudsz átlátszóságot állítani az alpha mezővel. Ha átmenetet akarsz akkor a type-nál kell beállítani az átmenet típusát.
  • Atika :o)
    Hat a 2-dik kerdesedre en azt mondom hogy nem tudom hogy a standadr scrollbara tudsz e texturat rakni de miert nem csinalod meg a sajatod egy csomo tutor van a neten ezzel kapcsolatban csak keres ra de aztan lehet hulyeseget mondok mert lehet texturazni azert majd vard meg valami profibb hozzaszolasat is. Csak azert irtam hogy en a te helyedben korulneznek neten. Az eggyes kerdesedet meg egy picit leirhatnad pontosabban mert ebbol nem vilagos hogy mit szeretnel atlatszova csinalni.
  • YakooZa
    Sziasztok!
    Az érdekelne hogy:

1.) Hogy lehet Flash 8 ban transparens -t csinálni? Hogy kell lefesteni valamit hogy transparens legyen?

2.) Beteszek flash 8 ban egy loader -t vagy valami hasonlót, hogy kivülről olvasson be egy swf fájot, eddig jó, nekem az kéne hogy ennek a SCROLLBAR ját, ami standard Flash scrollbar kinézetű, szóval erre a scrollbar -ra hogy birok texture-t rakni?

segítsetek plz
  • YakooZa
    engem is ilyesmi erekelne, lehet olyat h egy url nyiljon ki flash ben, egy page..??
  • Atika :o)
    Sziasztok lehet kulso txt filebol url-es linket ugy beolvastatni hogy a link flasben rakattintva mukodjon? vagy esetleg xml-el?
  • joebacsi
    uhh, egy ilyet vétek gifbe csinálni :)
  • Amse
    hi!
    nekem nem gif optimalizáló kell, hanem flash-be kéne elmenteni/vagy megcsinálni, hogy kisebb legyen, mert a gif rondább és nagyobb is.
  • Amse
    www.mountex.hu-n a főoldalon van.
  • joebacsi
    valszeg sokkal, de azért mutasd a bannert...
  • phoenix1
    Hello Amse. Csak ajánlani tudom a GIF Movie Gear programot. Ki exportálod az animációt flash-ből pl. bmp formátumba a fenti progival összerakod, optimalizálod és már készen is vagy. Természetessen kész gif animációt is optimalizálhatsz vele.
  • streetracer
    Láttam a Flash 8-ban a Components között Progress Bart. Gondolom ez preloaderként funkcionál, csak nemtom, hogy hogy kell belerakni az animációba. Tehát azt szeretném, hogy százalékosan kiírja, hogy mennyi van még hátra az swf betöltéséből.
  • Amse
    Hi!

Tud valaki segíteni? Csináltam gif-be egy bannert, de 570 kb lett ami nagyon sok. A flashez sajnos nem értek. Mennyivel lehetne összenyomni a méretét, ha flashben csinálnánk meg? Ill ezt újra kéne csinálni flashben, hogy kisebb legyen vagy a gifet is át lehet konvertálni?
    Lekötelezne az aki segíte megcsinálni.

Üdv és köszi előre is!
  • PíszLávJuniti
    ja azt hozzáteszem hogy neki akkor bajlódott az ie, hogyha saját gépéről nézte. ha távoli gépen lévő lapot nyitotta meg, akkor simán vitte.
  • Shadow_THH
    file tipusától függ biztonsági okokból nincs minden megengedve

egyébként 7 alatt stand alone player tud betölteni külső képeket azt tudom
  • PíszLávJuniti
    Hasonlót csináltam meg, de a munkatársamnál mindig behozta az aktivációs dolgot, viszont itthon ment..
  • ILLNeo
    Sziasztok!
    Egy projektoros flash prezentációt készítek, és az egyik gombra probálok egy fájl belinkelni 8as flash alatt de nem akarja behozni...
    Probálkoztam getURL, fscommanddal semmi...
    Van valakinek ötlete?
  • Dj Faustus #1211
    - 1. hozzászólásom nézd meg.
  • YakooZa
    szasztok
    nemtudtok valami jó könyvet Flash -el kapcsolatban amiből jol meg lehet tanulni ActionScript elni? tehát nem valami kezdő "hogynézkiaprogram" tutorial könyv hanem ami kifejezettem tanitja a scriptelést..