StarGate Atlantis (TV)

Jelentkezz be a hozzászóláshoz.

tnm
+

Montanosz
a 20 rész volt az utolsó?

http://www.kompletta.hu/ http://yanet.hu/

Arnold Layne
itt próbáld meg

---Battlestar Galactica---

Az 5-ik évad 19-edik részéhez nincs angol felirat?

hosszupuskán nem találtam.

ASTERIX és TALPRAESETT TOM képregényeket vásárolnék és ELADNÉK!

Montanosz
kicsit tarantino-s volt a 19-es)))

http://www.kompletta.hu/ http://yanet.hu/

tnm
sztem közös oka van a kettõnek.
ugye mivel sorozatzáró volt a 100. nem lehetett olyan kicsit kibeszélõs, mint SG-1-ben a 100. meg a 200., így a 99. lett egy olyan, hogy kicsit kilógott a sorból, de mivel évadzáró elõtti ezért kellett bele valami, ami az évadzárót készíti elõ. sztem jól megoldották, hogy mindenbõl legyen benne egy kicsi (volt benne egy kis paródia, egy kis önirónia, kis "bármit csinálhatunk következmény nélkül", kicsit könnyebb hangulat (és valahova utóbbihoz sorolnám a zenét is)).

Arnold Layne
szerintetek van köze annak, hogy az 5*19 rész tele van zenével, pedig az egész sorozatban szinte zene sincs ahhoz, hogy az egész egy másik valóságban játszódik?

Narxis
Nekem nagyon tetszettek a zenék és szerintem jól összeálltak az adott jelenettel.

Értem én, csak leszarom. :) Nem kell válaszolnod, igazam van.

Arnold Layne
a végén az a johnny cash szám nagyon odaillett, az igaz, mondjuk a többi zene annyira nem volt nagy szám, bár ebben a részbén mégiscsak több zene volt, mint az egész sorozatban.

Vegas:

Egyedi epizód volt, de pont emiatt megy a kedvencek közé. Operatõri munka, kamera-effektek és a zene különösen tetszett, no meg, hogy utolsó percig nem tudtam, hogy most akkor hogy a francba kanyarodik majd az eredeti Atlantishoz. Szép felvezetés!

Ráadásul egy ûrhajó megépítése rengeteg pénzbe kerül.
Arnold Layne
az ûrhajó megépítés nem csak abból áll, hogy rajzolsz egy tervet, aztán összehegeszteszz néhány acél lemezt. Nagyon komoly dolgokra kell ott figyelni, pl. le tudja-e gyõzni a föld gravitációját, egyáltalán tud-e repülni, meg ilyen apróságok😊. Aztán gondolni kell az oxigénre és a vízre is, A mars-út nem egy egynapos kiruccanás. És szerintem, ha megpróbálnál felszállni, megtámadna valamelyik légierõ.

Fabio Capello
biztosan van, de ezek általában titkos dolgokkal törõdnek, nuku külvilági élettel... 😄

itt az utolsó bekezdésemhez valakinek hozzáfûznivalója?

tnm
mondjuk azt nem tudom, hogy ezt a 9. ékzár kérdést, miért nem a Universe topikjában vitatjuk meg...

Szerintem a távolságtól függ, hogy mennyi energia kell(persze nem biztos). Az ékzárak, azért kellenek, hogy megadják a pozíciót: 7 ékzár egy kapu pontos helyzetéhez, a 8. ha másik galaxisban van. Az, hogy van 9.ékzár nem feltétlenül jeletni azt, hogy több energia is kell, ez egyszerûen egy beépített mechanizmus, amivel azt a bizonyos kaput tárcsázhatják, gondolom én.
😄, szólj, ha indulsz, mert én is mennék veled 😄

Arnold Layne
Nem lepõdnék meg, hogy ha 2-3 éven belül a következõ sorozatban mér lenne 10. ékzár. Azzal, ha nem is idõben, de sokkal messzebbre lehet utazni, mondjuk még távolabbi galaxisokba.

Fabio Capello
rosszul értelmezed.

az ékzáraknál nem az induló zár (7. 8. vagy 9. zár) határozza meg a távolságot, hanem az elsõk. Hét ékzár esetén az elsõ hat egy pontrendszer közös metszéspontjánál határozza meg a célbolygót, nyolc ékzárnál a távolság miatt egy hetedik, biztonsági pontra is szükség van, ezért hét a "célzórendszer" és a nyolcadik az induló zár, és így tovább.

btw, örülnék egy olyan vonulatnak, hogy 10 ékzár, és az idõben is lehet úgy utazni 😄

tnm
igen, igen még úgy is magyarázzák, mint "elõhívószám"-ot, valszeg a mobilcímeknek 2 karakteres elõhívószáma van (persze már a 8. ékzár is kilóg abból a magyarázatból, ami a filmben volt )

amúgy ékzár, nem ékszár😊 (ezért "chevron X locked", mert ilyenkor a X. ékzár bezár)

Arnold Layne
Nem hinném, hgoy az ékszárak mennyisége határozza meg a távolságot. az egész tejúton belül mindenhova 7 ékszár kell, akár a plútóra akarnánk menni(ha lenne ott kapu), akár a tejút másik végébe. Akkor kell 8 ékszár, ha eg másik galaxisba akarnánk menni, legalábis a film szerint.

Ha valós információkat akarsz tudni a féregjáratokról, nézd a discovery-t😄

tnm
csak / kapcsolót tettem be a rossz [ spoiler ]-be

Fabio Capello
hát nem gyengén elkúrtad... 😄

Fabio Capello
1. node az ékzárak mennyisége határozza meg a távolságot 😉

2. ez igaz, bár fene se tudja hogy is volt az a zpm, daniel ugyebár azt mondta, hogy rengeteg energia kell majd

3. na egen... 😄

de amúgy ha belegondolok, ahogy kipattant a wormhole engine ötlete zelenka fejébõl, úgy a megoldás is könnyedén kipattan majd... 😛

Arnold Layne
de álcázva vannak, sajnos, úgyhogy nem láthatom õket😄

tnm
hát ezt elrontottam, b*ssza meg xD

tnm
5x20
[/spoiler]ha gyors vagy, elég csak golden gate-hez utazni[spoiler]

Narxis
lol

Arnold Layne
Ez egy sci-fi sorozat, aminek nincs túl sok köze a valósághoz😊. Ez egy mellékes dolog, nincs értelme azon gondolkodni, hogy hogyan lesz energiájuk rá. Az írók ki fogják találni, az biztos...😊

Amúgy engem az idegesít, hogy nem tudom, hogy hogyan lehet egy stabil féregjáratot csinálni, azt se magyarázzák el, pedig én is elutaznék a pegzusba, hogy láthassam atlantist.

tnm
1, nem az ékzárak száma határozza meg, hogy mennyi energia kell, hanem a távolság (ugyanannyiba van felhívni a 112-et, mint egy rendes telefonszámot😊 -technikailag )
2, nem teljesen feltöltött zpm-mel nyitottak kaput elõször, azért merült le, mert már eleve nem volt benne sok.
3, elvileg most legalább egy zpm pluszban került a Földre (és ki tudja hány kering orbitális pályán? 😄 )

Fabio Capello
egyvalami rohadtul baszkerálja a csõrömet.

Ugyebár amikor eljutottunk Atlantisra, a nyolc ékzárhoz kellett a zpm, és szinte csutkára sikerült is lemeríteni azt. Emiatt dolgozta ki többekközt rodney és sam a Midway-tervet, hogy ne merítsék a zpm-eket. Vagyis: adott a kérdés, hogyha nyolc ékzárhoz egy majdnem csumára töltött zpm energiája kell, mennyi fog kelleni a kilenc ékzárhoz? Azt tudjuk hogy a Tejúton már nincs több zpm, ahogy azt is hogy a pegazusban azon az egyen kívül ami atlantisban volt, még öt van. abból aztán hogy mi hogyan sakkozódik, passz, az biztos hogy ugyebár egyet megszerez a wraith.

A kérdés tehát: honnan szereznek annyi energiát, hogy le tudják kódolni a kilencedik zárat, és stabil féregjáratot nyithassanak?

én is úgy éreztem, hogy kicsit összecsapták a végét :\

Nem fognak szerepelni, bár a készítõk gondolkodnak egy korábbról ismert mellékszereplõ átvevésérõl(Rodney is így került az SG-1-ból az Atlantiszba), de nem tudni még, hogy tényleg megcsinálják és ha igen kit visznek át.

Viszont egy-kettõ venédszereplõkként még feltûnhet az új sorozatban.
Akkor akik szerepeltek a Stargate Atlantiszban akkor azok már valószínûleg nem szerepelnek az új sorozatban? Kár mert nekem nagyon tetszett ez a sorozat.

MerlinW
yeah😊

[merlinw.org]

tnm
not Y2K+9 complaint? 😄

MerlinW
A számlálót javítottam (nem volt újév kompatibilis 😊) Illetve a szövegre linkeltem a Universe topikját.

[merlinw.org]

www.sorozatok.co.nr

itt pénzért mindet ugy töltöd le, ahogy akarod

Egyetértek, no comment

Shiwo
levannak fordítva..

http://hosszupuskasub.com/ -on találhatsz feliratokaz az epizódokhoz, s minden bizonnyal az új sorozathoz is készülni fognak majd a magyar feliratok..szinkronizálást viszont ne várj a netes filmfordítóktól 😊

RPG, Photoshop, \../, `;,,;´ ,\../

Mi lesz a sorozat új címe? És van valami kép róla? Ja meg nem akarná valaki esetleg lefordítani az epizódokat? Mert úgy sokkal élvezetesebb lehetne a film.

Hát mivel a részt nagyjából tudtommal már a befejezés meghozatala elõtt, írták, ezért kétlem, hogy nem érdekelte õket.

Szerintem jó volt, csak elég sok mindent zsúfoltak egy részbe. Lehet jobb lett volna ha a Vegas lett volna a 18.rész és az Enemy at the Gate, pedig a 19-20. Így talán még az Apollo, Sun-Tzu vs. Über-Kaptár harcot is mutathatták volna.
Narxis
Szerintem az új sorozaté, mert az Atlantist befejezték.

Ja.
És mi ez a visszaszámlálás? Ez a 190nap 11óra meg a többi? Minek a visszaszámlálása?

Narxis
😄DDDD csak 2 évad van magyarul.

Nem tudom, hogy, hol lehet letölteni a csillagkapu atlantisz részeit, ezért jó lenne, ha belinkelnétek egy oldalt ahonnan le lehet tölteni az összes megjelent részét. Vagy, ha felraknátok a datára az jó lenne. Vagy ti, hol tudjátok megnézni? Nagyon jó lenne, ha tudnátok segíteni. És, ha lehet akkor az epizódokat magyar szinkronnal tegyétek fel. Mert én nem tudom, hogy hol lehet letölteni illetve megnézni a részeket, és nem játsza egyik tv-adó sem. Így nem tudom még megnézni sem. Ezért lenne jó, ha valaki feltudná tenni rapidra vagy datára az összes megjelent részt magyarul. A legfontosabb, hogy magyar szinkronnal tegyétek fel, mert én nem tudok angolul nagyon, mert én csak 14 éves vagyok, ezáltal még nem igazán tudok angolul.

pyrohun
Sry a helyesírási hibákért, be vaok baszva 😊)

LayerSlider, WeatherSlider, wpStickies - our famous plugins are available at CodeCanyon! More info @ http://kreaturamedia.com

pyrohun
Hát nem tudom, szerintem pocsék volt az utolsó rész...

Ennyire elnagyolt epizód talán még nem volt az sg történelmében. ezt minimum egy 2 órás filmben lehetett volna elmesélni, vagy nemtom. Összevisszaság volt az egész, tele klisével és ráadásul semmi izgalommal. Mindenki tudta, hogy nem lesz gáz a Földdel, mindenki tudta, hogy nem halt meg Ronon, de ennyire unalmas módon visszahozni a halálból..

Hát án sokkal többet vártam volna.

- Mi az, hogy talán az SGA történetének eddigi legnagyobb húzását, a féreglyuk-meghajtást még csak meg sem mutatták?
- Mi az, hogy csupán ZPM hatására gyakorlatilag az õsök tudásával SEM pusztítható el egy lidárc kaptárhajó? Nemáár... Atlantis amikor megjelent és elkezdték lõni egymást a kaptárral, akkor látszólag a kaptár meg sem szenvedte a találatokat, míg Atlantisnak több ZPM-mel is már a pajzsa legyengült, stb. Na azért nehogymár egy ZPM + kaptár meg tudná semmisíteni Atlantist, az õsök egyik városát... Csöppet vicces lenne. A másik, hogy Atlantis a kaptárnak kb. a tizede volt, amikor tudjuk jól, hogy Atlantis kiterjedése iszonyatosan nagy. Akkor a kaptár mekkora volt? Egy megye méretû? Vicces.. Meg mi az, hogy simán landolnak annál a bizonyos hídnál? És persze pár utasszállító gép észlelt valami nagy fénygömböt, de ennyi? Egy ekkora méretû objektumot szabad szemel látnia kellett volna több millió embernek + sok országnak, de legalábbis azoknak akik rendelkeznek mûholddal. Ez az egész rész hihetetlen gyerekes volt, én nagyon nagyot csalódtam. SOKKAL többet vártam. Látszik, hogy kb. nagy ívben szartak az egészre, csak jöjjön már a Universe...

A vége is milyen nyálas volt. Tipikus amerikai nacionalizmus: nézték a hidat, jajj de jó itthon lenni, bleee... csöpögött az egész 😊 De komolyan. Ez nem az SG sorozat szinvonalára vall.

És mi lett Toddal? Ez is nyitva lett hagyva. Kedvenc karakteremet remélem még SGA filmben viszontlátom. Bár ezek után sajnos nem igazán várom a filmet.

Sorry, ha valakit megbántottam, akinek tetszett, de igazából szerintem egy nagy nulla volt.

LayerSlider, WeatherSlider, wpStickies - our famous plugins are available at CodeCanyon! More info @ http://kreaturamedia.com

"a sorozatban sincs összefogás az államok között, az usa mégis fejlettebb a csillagkapu miatt."

Hát ezzel nagy részt egyett értek. Fõleg a korábbi évadokban. A 6.évadban is csak azért vallották be több nagyobb hatalomnak(ugye Oroszország már tudott róla), mert már nehéz volt titkolniuk.
Ráadásul nem nagyon osztottak meg technológiákat. Az oroszok is csak "megvesztegetéssel, zsarolással" tudtak szerezni egy Daedalus-osztályú hajót(érdekes hogy az F-302 és a Prometheus-osztályú hajókat nem említették, pedig, mintha megkapták volna a terveket, vagy csak beígérték nekik).
Mostmár azért, hogy a
Spoiler Enemy at The Gate
Spoiler (katt a megjelenítéshez)
kínaiak is kaptak egy 304-est(Sun-Tzu), ami elvileg elvan látva ráadásul Asgard tech-kel is(gondolom én) azért már nagy elõre lépés, bár nem lehet biztosan tudni, milyen megállapodás keretében kapták meg

Szóval lassan talán változik a helyzet a sorozatban. Ráadásul ott az IOA is, amely viszont nemzetközi és nagy beleszólása van a programba.
Fabio Capello
ha ez nem is így valósul meg, a fejlettebb technika háborús célokra való alkalmazása viszont szinte 100%