StarGate Atlantis (TV)

Jelentkezz be a hozzászóláshoz.

bocsi, egy pillanatra mentem ki és a tesóm rögtön kicseszett velem, utálja a sorozatot! :S lécci töröljétek a linket! köszi!
http://www.myupload.dk/showfile/r26623687dd6.jpg
tnm
sztem arra gondol, hogy ilyenek a tipikus horrorfilmes klisék

qtab986
Stargate: Atlantis" Whispers S5E7
Lt. Colonel John Sheppard mondja: Már csak az kéne, hogy a bálkirálynõ és a tolószékes kisrác (biztos kis srác) elkószáljon.
Egy elhagyott faluban vannak ahol megtámadják õket Michael zombijai.
Ott nincs bálkirálynõ se tolószékes. Valami mesére vagy másik filmre utal? Mire?

Narxis
Igen.

Értem én, csak leszarom. :) Nem kell válaszolnod, igazam van.

qtab986
Amikor Teyla terhes volt akkor a színésznõ is terhes volt?

http://axn.hu/news/joe-flanigan-valaszai-magyarul

itt vannak a válaszok magyarul

The sun rises every day....yet. http://elektromosfelulvizsgalat.hu/

Én meg 99%-ra veszem, mert már elhangzott, hogy benne lesz a Universe-ben sõt egy kép is kikerült már róla a netre.<#vigyor>
Õt azért nem említettem, mert õ csak cross-over-ben tûnt fel az Atlantiszban(akárcsak Teal'c, Landry), de Amanda Tapping állandó szereplõ volt az SGA 4.évadában.
Közbe jutott eszembe, hogy elvileg Woolsey is fel fog tûnniaz SGU-ban. Hát, hogy õt inkább SG-1-os, vagy Atlantiszos karakternek soroljuk-e be már jó kérdés, mivel az SG-1-ban csak idõnként feltûnõ mellékszereplõ volt(bár igaz, hogy a fontosabbak közé tartozott és elég sokszor szerepelt).
Fabio Capello
70%-ra veszem, hogy Daniel Jackson visszatér az SGU-ban, már csak a kilencedik ékzár végett is...

Amúgy nekem Carson volt a kedvencem, fõleg miután elfogytak a szinkronos részek, és eredeti nyelven néztem...

Hát szerintem Sheppard elég fontos karakter volt a sorozatban és az írók a kibontakoztatásában is jól haladtak, csak sajnos túl keveset. Azért az túlzás, hogy alig tudtunk meg valamit a múltjából: Korábban nõs volt(4x15 Outcast), öccsével és apjával nem túl jó viszonyban válltak el(apjával fõleg amiatt, hogy az általa kijelölt karrier helyet inkább a Légierõt választotta), harcolt Afganisztánban, ahol két barátja is meghalt egy mentõküldetés közben, engedély nélkül ment megmenteni barátját a Táliboktól Afganisztánban, ami sajnos nem sikerült(a parancsmegtagadás miatt küldték az Anktartiszra), szereti Johnny Cash zenéjét(poszter a falon a szobája falán+5x19 Vegas) stb.

Bár ezek ellenére valahogy úgy érzem lehetett volna még mit belevinni a karakterbe.

McKay egyébként bár idõnként idegesítõ, mégis jó pofa és talán az egyik legtöbbet fejlõdõ karakter volt a franchise-ban(Daniel után persze).

Hirtelen egyetlen egy Atlantiszos karakter nem ugrik be, aki szerepelne az SGU 1.évadában(max Amanda Tapping, de hát õ inkább SG-1-os), de ez nem zárja ki azt, hogy késõbb nem tûnhetnek fel.

Egyébként Mallozzi szerint az SGA DVD film nem csak egy nagyobb költségvetésû dupla rész lesz, hanem a sztori nagy hatással lesz a karakterekre.
Narxxis
Maximálisan egyetértünk.

Értem én, csak leszarom. :) :O D:

Tejla volt messze a legrosszabb alakítás a sorozatban... nála unalmasabb, és idegesítõbb karakter nem hiszem hogy volt benne... sheppard csak egyszerûen semmilyen volt.
Narxxis
Hááát nem tom. Számomra semleges karakter maradt, pozitív de semleges karakter, olyan mint Teyla. De mondjuk Teyla engem idegesített, én simán kiírtam volna a sorozatból. Sheppard-nél kíváncsi lettem volna a múltjára, mondta Rononak, hogy volt házas pl., bemutathatták volna, hogy mi lett ezzel a házassággal vagy miért választotta a hadsereget stb. Rengeteg kiaknázatlan lehetõséget látok a szereplõkben, annyira rossz döntés, hogy befejezték. Félek, hogy az Universe-ben még ennyit se fogunk tudni a karakterekrõl.

Az eredeti CSK sorozatban pl. Teal'c kapott pár teljes epizódot, amikor próbált a bázison kívül élni vagy amikor betegen bolyongott a városban. De ott volt Daniel és a felesége, Sam és a kapcsolata a zsaruval és a konfliktus a munkája miatt. Jack az állandó humor herold, miközben egy óriási tragédiát hordozott magával(fia miatt).

Sajnos már soha nem tudjuk meg, hogy mi lett volna... ha mondjuk ugyanígy 10 évadot megél a sorozat. Jön majd a film elvileg(vagy filmek?) töménytelen akció lesz szerintem, ami nem feltétlen rossz persze..

pyrohun
Egyetértünk. De szerintem Shepard pedig pontosan olyan "titokzatos" karekter volt. Tipikus katona, akinek kevés magénélete van, ugye azt se felejtsükel, hogy amikor csatlakozott az expedícióhoz az elején, akkor ez volt az utolsó lehetõsége, ergo sokat nem lehetett volna kihozni belõle. Pont így volt ez jó szvsz.

LayerSlider, WeatherSlider, wpStickies - our famous plugins are available at CodeCanyon! More info @ http://kreaturamedia.com

Narxxis
Jah, de amikor nem volt idegesítõ szerintem rohadt jót lehetett röhögni rajta, kedvenc jelenetem amikor a kaptárhajón megindul Teyla-nál a szülés... azóta se nevettem olyan jót. David Hewlett is sokat hozzátett, szerintem eszméletlen jól alakította.

pyrohun
attól mert McKay-rõl többet tudtunk meg, még rohadt idegesítõ karakter volt szvsz. Arrogáns barom, a valóságban (még egy Stargate valóságban sem) nem viselkedne így senki. Túl volt játszva picit.

LayerSlider, WeatherSlider, wpStickies - our famous plugins are available at CodeCanyon! More info @ http://kreaturamedia.com

Narxxis
Aha. Sheppard karaktere max. a forgatókönyvben volt fõszereplõ, alig tudtunk meg róla valamit, egy sima katona. Írta is Joe Flanigan, hogy sokkal jobban ki kellett volna bontakoztatni a magánéletét, a múltját. Nagyon kevés infot kaptunk róla 5(!!!) évad alatt. Nem csodálom, hogy nem lesz az Universe-ben.

Attól, hogy valaki a stáblistán fõszereplõ még nem lesz kulcsfontosságú karakter, kapásból 5 sorozat jut eszembe ahol sajnos ez így történt. A készítõk elszúrták. Nagyon szívesen látnám Sheppard-et még Stargate filmekben, sorozatokban, de egy felejthetõ karakter míg ezt McKay-rõl vagy Carson-ról nem mondhatom el.

pyrohun
semmiés, egy fõszereplõ, mégha vannak nála jobb színészek is, kulcsfontosságú.

Narxxis
És?

pyrohun
nem volt kulcsfontosságú, csak a(z egyik) fõszereplõ végülis 😄

Narxxis
Nem egy kulcsfontosságú karakter volt, írta is, hogy több Földközpontú epizód lehetett volna amibõl jobban megismertük volna...

Micsoda veszteség.
Fabio Capello
kulcsfontosságú lehet:

Philip Kasabov: Hey Joe! I'm a big fan of the Stargate series and i have 2 questions for you 1. Will you take part in Stargate Universe?
J.F.: No

Tehát Shepperd nem tér vissza az Universeben.

Ugyan az élõ chat-et nem sikerült megvalósítani(Flanigan elmondása szerint a szállodájában nem mûködött az internet), de késõbb válaszolt számos kérdésre, amiknek a nagy részét ráadásul nem is magyarok tették fel.

Angol tudás szükségeltetik:
http://axn.hu/news/joe-flanigan-valaszolt
valaki felveszi ezt és felrakja utána vmilyn tárhelyre?

Narxxis
Május 20-án, este 7-kor az AXN megnyitja a Csillagkaput, és online összeköt Joe Flanagannal, a Csillagkapu Atlantisz sztárjával; aki válaszol a kérdéseidre. A kérdéseket már most fel lehet tenni a cset oldalon.

http://www.axn.hu/stargatechat

Nem kötözködés céljából de 4X20-ben az alternatív Carter nem tudott volna beszállni egy F302-be mint Mitchell a 9X20-ben.
és ha felirat kell hozzá én a hosszupuskasub.com -ot ajánlom, ott minden fent van és könnyû is megtalálni amit keres az ember.

Narxis
dc++

Értem én, csak leszarom. :) Nem kell válaszolnod, igazam van.

jaja a piratebay-ról mindent le lehet szedni. Esetleg ha nem torrentel akarod tölteni akkor a seriesgringas.us -t tudom ajánlani.

Lompi73
the piratebay

AMD Phenom x4 M2N-MX SE PLUS GEFORCE 8500GT 2GBram

Helló!
vki nem tudna nekem adni egy linket ahonnan le tudnám szedni az atlantis-i részek 5. évadját?
Gondoltam ide is fellököm:

Tegnap a BSG befejezõ része közben a Sci-fi leadott egy 25 másodperces elõzetest:

Youtube: Stargate Universe Trailer

A honlapot is fellõték a trailer itt is megtekinthetõ:
Sci-fi: Universe honlap
Fabio Capello
hozni kellett volna pár O'Neill féle replikátorölõt, oszt no para 😄

<i>"Mért nem hoztak zpm-et a replikátoroktól? vagy nem tudták a városban megnézni hány és hol mûködõ zpm van még?"</i>

Mert nem tudtak biztonságosan eljutni a ZPM-ekig. Egy alkalmuk volt rá, amikor Weir tudta navigálni õket, de akkor is csak egyet tudtak elvinni, hisz az még nem volt annyira feltûnõ. Megis említették, hogy többször valszeg már nem tudtnák megtenni, hisz miután a repik rájönnek, hogy eltûnt egy ZMP, megteszik a kellõ óvitézkedéseket.

<i>"De szerintem a pegazusi replikátorok korábban keletkeztek mint a tejutiak!"</i>

Jó kérdés. Akárcsak az, hogy van-e közük az pegazusi-repikhez valamilyen szinten.
Amennyira én emlékszem, az Asgardok találtak egy replikátort, amit felvittek tanulmányozni az egyik hajójukra, de az elszabadult.

Szóval az a replikátor már akár régóta ott lehetett.
Lompi73
De szerintem a pegazusi replikátorok korábban keletkeztek mint a tejutiak!

Atlantis is 10000 évig volt lakatlan!
és az asgardok meg akkor kezdtek harcolni a repikkel mikor a földiek már harcoltak a goauld ellen.

Lompi73
Mert a Pegazusi replikátorok nem voltak annyira BOGARASAK<#nyes><#nyes><#nyes>

Lompi73
sztem a város titkai közt több minden van mit eddíg még nem említettek
pl:ZPM
de hogy kérdést tegyek feel én is:
Mért nem hoztak zpm-et a replikátoroktól? vagy nem tudták a városban megnézni hány és hol mûködõ zpm van még?

tnm
de ott is. csak kicsit lassabban (sokkal lassabban, de az asgrad idõmanipuláció miatt végülis kb ugyanakkor)

Fabio Capello
gondolom nem kétperc összehozni egy zpm-et

az én szótáramban létrehozni=saját maguk teremtették meg 😄

újabb érdekes kérdés: Tudjuk hogy a replikátorok már megalkotásuk után emberi alakot vettek fel... A pegazusban... A tejútbéli replikátorok mért nem?

Andr0
Tudjátok 1 vmit nem értek.
a ZPM storyban van egy bibi. Ugye tudjuk a 3. évadból mikor az új 'lantisziak találkoztak elõször a Pegasus-Replikátorokkal, hogy a replikátorok képesek voltak ZetPM-eket csinálni. Tudjuk azt is, hogy mikor az elsõ évad végén Dr. Weir ki akarta törölni az adatbázist megemlítette, hogy ZPM kutatás is benne van az adatbázisban. Kérdem én, ha Atlantis volt az Õsök "Fõvárosa" ami ellenállt a lidérceknek elég sok évig, nem kis ZetPM felhasználás árán, akkor a ZPM elõállításához szükséges technológia Atlantison megtalálható, de akkor miért nem csináltak?

u.i.: lehet hogy egy régebbi sg-1 részben említik az okát, de én nem láttam mindet sry:S

Fabio Capello: Az õsök nem létrehozták õket hanem engedték kifejlõdni a lidérc fajt, az arroganciájuk miatt saját maguk teremtették meg a legnagyobb ellenségüket.

Armin & Ayu fan

Fabio Capello
konkrétan nem találkoztak a lidércekkel hanem létrehozták õket 😄

Erre én is emlékszem, de attól, hogy ismerte a két faj egymást nem feltétlenül kellett Szövetségben állniuk egymással.

Az eddigi infók alapján, valahogy így tudnám leginkább elképelzni a törénetet:

Az Õsök a Tejútrenszerbe érkezésük után valamikor talákoztak néhány idegen fajjal, akkikel megköttéték a Szövetséget(Asgard, Nox, Furling; nem feltétlenül egyszerre). Lehet, hogy azon fajok technológiájának egy része is pont az Õsöktõl származik. Aztán valószínûleg a rejtélyes betegség kitörése(valszeg Ori eredetû) miatt elmentek a Pegazus-Galaxisba. Ott a Lidércekkel való találkozásuk és az ellenük vívott háború után visszatértek a Tejútrendszerbe, azonban nem léptek kapcsolatba újra a korábban szövetséges fajokkal, vagy legalábbis nem olyan szinten mint azelõtt. Valszeg nem is építettek ki újabb komolyabb "birodalmat".

Ez megmagyarázná azt is, hogy az Asgardok miért kutattak olyan sok ideig néhány (valszeg a Pegazusba való költözésük után kifejlesztett)Õs technológiát. Persze az is lehetséges, hogy a Szövetség alapból nem osztott meg egymással mindenféle technológiát.
De, mint már mondtam ez csak találgatás, lehet maguk az írók se gondolkodtak el ezen.

"már nem tudom honnan olvastam, de azt írták, hogy a hajó öregebb lesz, minden eddigi õs technológiánál, amivel találkoztunk, így egy csomó minden nem lesz elérhetõ a hajón lévõknek,( vagy valami ilyesmi, felületesen olvastam, még régebben és azt se tudom, hogy mennyire volt megbízható az infó)"

Én arra emlékszem, azt mondták, hogy öregebb lesz, mint Atlantisz. De ugye már ezelõtt is láthattunk Atlantisznál régebbi Õs technológiát.

"de ugye kétszer is jártak a Tejútrendszerben."

Az 1. Tejútrendszerben való tartózkodásukra gondoltam.
Fabio Capello
Én funkcionalitási szempontokban gondolkodom, bár kicsit elszállt ötlet

Azér ilyen a dizájn mer mégiscsak haladni kellett, a slim pedig durván feleakkora lehet vastagságban, mint a tejúton levõ kapuk, ergo feleannyi idõ alatt el is készült. Ezenfelül nyilvánvalóan lehet egy terhelési (manapság inkább berakodási 😄) limit, ha máshol nem, amikor telepítik a kapukat (bár gyanús, hogy sugárral tették le, de ha abból indulok ki, hogy milyen talapzatokat kaptak a kapuk, inkább a manuális lepakolásra gondolok...)

Tényleg lehet hogy már abszolút "ûrfizikában" gondolkodom, dehát õk voltak az Õsök... 😄

tnm
1, azért nem lesz elérhetõ, mert amikor a Destiny készült még nem volt feltalálva...
2, én eddig úgy gondoltam, hogy a Destiny, illetve az az elõtt menõ kapu telepítette a Tejútrendszerbe a kapukat. de mondom olvastam valahol, lehet nem igaz.
hmm, a spoileres rész alapján nem igaz.

Andr0

Armin & Ayu fan

Andr0
miért nem lesz elérhetõ? mert elvileg az õs génnel elérhetõ technológiák csak a lidérc háború alatt fejlõdtek ki pont azért hogy a lidércek elõl elzárják a technológiát so a Destiny-n elvileg nem szabadna ilyen védelemnek lenni és a Destiny az elsõ tejúti érkezés után indult el és ekkor fejlesztették ki a csillagkapu-t tehát a legöregebb kapu-rendszer az a Tejúti akárhogyis a Destiny-n fejlettebb lesz mint a földi de alúlmaradottabb mint a pegasusi(a pegasusi a legfejletebb)
addig is olvasni való a Stargate universe c sorozatról:

Spoiler (katt a megjelenítéshez)
Az Õsök (más néven Elõdök, Lantisziak, Alteranok) több millió évvel ezelõtt érkeztek meg a Tejútrendszerbe, ahol elvetették az élet csíráit, majd a különbözõ bolygókon Csillagkapukat kezdtek el lerakni, hogy megkönnyítsék a kifejlõdõ civilizációknak az egymással történõ kapcsolattartást.

Az idõ elõrehaladtával azonban nagyon vágytak olyan idegen fajokkal találkozni, akik hozzájuk hasonló fejlettségi szinten álltak, és akikkel így kicserélhették volna a tudásukat. Ezért két hatalmas csillaghajót küldtek el az univerzum egy õsöreg szegletébe: az elsõ hajó járt elöl, ugyanis ez gyártotta és rakta le az új Csillagkapukat az idegen világokra; majd ezt követte a második hajó, amelynek legénysége a felderítést végezte. A felderítõk a Csillagkapuk 9. ékzára segítségével juthattak vissza az ûrhajójukra.

A küldetést azonban megszakította a Tejútrendszerben tomboló vírus, így az Õsök egy csoportja Atlantisszal elmenekült a Pegazus-galaxisba, egy másik felemelkedett, a többiek pedig lassan kihaltak. Így a felderítõ hajó a világmindenség mélyén leállt, a kaputelepítõ hajó pedig robotpilótával folytatta tovább útját. A Földön a tudósaink felfedezik e hajók létezését, és azt is, hogy miképpen lehet eljutni járuk, így egy új expedíció szervezõdik.

Ezzel a Csillagkapu Univerzum teljesen fel fogja fedni a Kapuhálózatok rejtélyét. Már az eredeti Csillagkapu mozifilm óta ismert, hogy a galaxison belüli kapucímek hét ékzárból állnak, a galaxison kívülre pedig nyolc ékzárral (és nagy mennyiségû energiával) lehet tárcsázni és mindkét esetben az utolsó ékzár jelöli a kiindulópontot, esetünkben a Földet. A kilencedik ékzár bevitele valószínûleg még több energiát fog igényelni.

Ezeken kívül mit tartogat még az új sorozat, amit még nem láttunk? Olyan népek, fajok egész arzenálját, akik az emberiséggel ellentétben nem az Õsök tevékenységének köszönhetik létüket, hanem nagyrészt maguktól fejlõdtek ki (tehát elvileg nem emberszerûek), és vagy csodálkozással, vagy ártalmasabb szándékokkal figyelik, ahogy az univerzum fiatalabb szegletébõl jött, friss energiával teli ûrhajók megjelennek öreg világaik felett.

Armin & Ayu fan

tnm
már nem tudom honnan olvastam, de azt írták, hogy a hajó öregebb lesz, minden eddigi õs technológiánál, amivel találkoztunk, így egy csomó minden nem lesz elérhetõ a hajón lévõknek,( vagy valami ilyesmi, felületesen olvastam, még régebben és azt se tudom, hogy mennyire volt megbízható az infó)

"Az elmondottak szerint az Õsök a Tejútrenszerben való tartózkodásuk alatt indították el az expedíciót"

de ugye kétszer is jártak a Tejútrendszerben. illetve az Ori szál miatt kissé zavaros mostmár nekem, de én így hiszem az Õsök útját:
Ori Galaxis -> Tejút -> Pegazus -> Tejút -> Felemelkedés

Fabio Capello
ez csak azért tûnik valószínûtlennek, mert 99% hogy találkoztak a Pegazusban az Asgardokkal (ugyebár az Attero-s rész óta tudjuk, hogy ott fejlõdött ki az egyik águk) - az sem kizárt, hogy a lidércek elleni nagy ütközetben is szövetségesek voltak már

A 4 faj szövetségét nagyon elhanyagolták a végére. Nem nagyon törõdtek azzal a történeti szállal a készítõk.
Az is lehet, hogy az Õsök csak a Pegazus-Galaxisból való visszatérésük után alakították meg a Szövetséget(bár ez nem valószínû, mert az 1.évadban látott "tárgyalási helyükön" levõ hologram designja a kapukra emlékeztett).

Egyszerûen elfelejtették ezt a szállat.

"mert az Universe-ben lesz az elvileg legöregebb kapu, ami a legvékonyabb és piros fények, szal a leg style-osabb😄"

Nem feltétlenül a legöregebb kapuk lesznek. Az elmondottak szerint az Õsök a Tejútrenszerben való tartózkodásuk alatt indították el az expedíciót.