StarGate Atlantis (TV)
Jelentkezz be a hozzászóláshoz.
Lt. Colonel John Sheppard mondja: Már csak az kéne, hogy a bálkirálynõ és a tolószékes kisrác (biztos kis srác) elkószáljon.
Egy elhagyott faluban vannak ahol megtámadják õket Michael zombijai.
Ott nincs bálkirálynõ se tolószékes. Valami mesére vagy másik filmre utal? Mire?
itt vannak a válaszok magyarul
The sun rises every day....yet. http://elektromosfelulvizsgalat.hu/
Õt azért nem említettem, mert õ csak cross-over-ben tûnt fel az Atlantiszban(akárcsak Teal'c, Landry), de Amanda Tapping állandó szereplõ volt az SGA 4.évadában.
Közbe jutott eszembe, hogy elvileg Woolsey is fel fog tûnniaz SGU-ban. Hát, hogy õt inkább SG-1-os, vagy Atlantiszos karakternek soroljuk-e be már jó kérdés, mivel az SG-1-ban csak idõnként feltûnõ mellékszereplõ volt(bár igaz, hogy a fontosabbak közé tartozott és elég sokszor szerepelt).
Amúgy nekem Carson volt a kedvencem, fõleg miután elfogytak a szinkronos részek, és eredeti nyelven néztem...
Bár ezek ellenére valahogy úgy érzem lehetett volna még mit belevinni a karakterbe.
McKay egyébként bár idõnként idegesítõ, mégis jó pofa és talán az egyik legtöbbet fejlõdõ karakter volt a franchise-ban(Daniel után persze).
Hirtelen egyetlen egy Atlantiszos karakter nem ugrik be, aki szerepelne az SGU 1.évadában(max Amanda Tapping, de hát õ inkább SG-1-os), de ez nem zárja ki azt, hogy késõbb nem tûnhetnek fel.
Egyébként Mallozzi szerint az SGA DVD film nem csak egy nagyobb költségvetésû dupla rész lesz, hanem a sztori nagy hatással lesz a karakterekre.
Az eredeti CSK sorozatban pl. Teal'c kapott pár teljes epizódot, amikor próbált a bázison kívül élni vagy amikor betegen bolyongott a városban. De ott volt Daniel és a felesége, Sam és a kapcsolata a zsaruval és a konfliktus a munkája miatt. Jack az állandó humor herold, miközben egy óriási tragédiát hordozott magával(fia miatt).
Sajnos már soha nem tudjuk meg, hogy mi lett volna... ha mondjuk ugyanígy 10 évadot megél a sorozat. Jön majd a film elvileg(vagy filmek?) töménytelen akció lesz szerintem, ami nem feltétlen rossz persze..
Értem én, csak leszarom. :) :O D:
LayerSlider, WeatherSlider, wpStickies - our famous plugins are available at CodeCanyon! More info @ http://kreaturamedia.com
LayerSlider, WeatherSlider, wpStickies - our famous plugins are available at CodeCanyon! More info @ http://kreaturamedia.com
Attól, hogy valaki a stáblistán fõszereplõ még nem lesz kulcsfontosságú karakter, kapásból 5 sorozat jut eszembe ahol sajnos ez így történt. A készítõk elszúrták. Nagyon szívesen látnám Sheppard-et még Stargate filmekben, sorozatokban, de egy felejthetõ karakter míg ezt McKay-rõl vagy Carson-ról nem mondhatom el.
Philip Kasabov: Hey Joe! I'm a big fan of the Stargate series and i have 2 questions for you 1. Will you take part in Stargate Universe?
J.F.: No
Tehát Shepperd nem tér vissza az Universeben.
Angol tudás szükségeltetik:
http://axn.hu/news/joe-flanigan-valaszolt
http://www.axn.hu/stargatechat
vki nem tudna nekem adni egy linket ahonnan le tudnám szedni az atlantis-i részek 5. évadját?
Tegnap a BSG befejezõ része közben a Sci-fi leadott egy 25 másodperces elõzetest:
Youtube: Stargate Universe Trailer
A honlapot is fellõték a trailer itt is megtekinthetõ:
Sci-fi: Universe honlap
Mert nem tudtak biztonságosan eljutni a ZPM-ekig. Egy alkalmuk volt rá, amikor Weir tudta navigálni õket, de akkor is csak egyet tudtak elvinni, hisz az még nem volt annyira feltûnõ. Megis említették, hogy többször valszeg már nem tudtnák megtenni, hisz miután a repik rájönnek, hogy eltûnt egy ZMP, megteszik a kellõ óvitézkedéseket.
<i>"De szerintem a pegazusi replikátorok korábban keletkeztek mint a tejutiak!"</i>
Jó kérdés. Akárcsak az, hogy van-e közük az pegazusi-repikhez valamilyen szinten.
Amennyira én emlékszem, az Asgardok találtak egy replikátort, amit felvittek tanulmányozni az egyik hajójukra, de az elszabadult.
Szóval az a replikátor már akár régóta ott lehetett.
Atlantis is 10000 évig volt lakatlan!
és az asgardok meg akkor kezdtek harcolni a repikkel mikor a földiek már harcoltak a goauld ellen.
AMD Phenom x4 M2N-MX SE PLUS GEFORCE 8500GT 2GBram
pl:ZPM
de hogy kérdést tegyek feel én is:
Mért nem hoztak zpm-et a replikátoroktól? vagy nem tudták a városban megnézni hány és hol mûködõ zpm van még?
az én szótáramban létrehozni=saját maguk teremtették meg 😄
újabb érdekes kérdés: Tudjuk hogy a replikátorok már megalkotásuk után emberi alakot vettek fel... A pegazusban... A tejútbéli replikátorok mért nem?
a ZPM storyban van egy bibi. Ugye tudjuk a 3. évadból mikor az új 'lantisziak találkoztak elõször a Pegasus-Replikátorokkal, hogy a replikátorok képesek voltak ZetPM-eket csinálni. Tudjuk azt is, hogy mikor az elsõ évad végén Dr. Weir ki akarta törölni az adatbázist megemlítette, hogy ZPM kutatás is benne van az adatbázisban. Kérdem én, ha Atlantis volt az Õsök "Fõvárosa" ami ellenállt a lidérceknek elég sok évig, nem kis ZetPM felhasználás árán, akkor a ZPM elõállításához szükséges technológia Atlantison megtalálható, de akkor miért nem csináltak?
u.i.: lehet hogy egy régebbi sg-1 részben említik az okát, de én nem láttam mindet sry:S
Fabio Capello: Az õsök nem létrehozták õket hanem engedték kifejlõdni a lidérc fajt, az arroganciájuk miatt saját maguk teremtették meg a legnagyobb ellenségüket.
Armin & Ayu fan
Az eddigi infók alapján, valahogy így tudnám leginkább elképelzni a törénetet:
Az Õsök a Tejútrenszerbe érkezésük után valamikor talákoztak néhány idegen fajjal, akkikel megköttéték a Szövetséget(Asgard, Nox, Furling; nem feltétlenül egyszerre). Lehet, hogy azon fajok technológiájának egy része is pont az Õsöktõl származik. Aztán valószínûleg a rejtélyes betegség kitörése(valszeg Ori eredetû) miatt elmentek a Pegazus-Galaxisba. Ott a Lidércekkel való találkozásuk és az ellenük vívott háború után visszatértek a Tejútrendszerbe, azonban nem léptek kapcsolatba újra a korábban szövetséges fajokkal, vagy legalábbis nem olyan szinten mint azelõtt. Valszeg nem is építettek ki újabb komolyabb "birodalmat".
Ez megmagyarázná azt is, hogy az Asgardok miért kutattak olyan sok ideig néhány (valszeg a Pegazusba való költözésük után kifejlesztett)Õs technológiát. Persze az is lehetséges, hogy a Szövetség alapból nem osztott meg egymással mindenféle technológiát.
De, mint már mondtam ez csak találgatás, lehet maguk az írók se gondolkodtak el ezen.
"már nem tudom honnan olvastam, de azt írták, hogy a hajó öregebb lesz, minden eddigi õs technológiánál, amivel találkoztunk, így egy csomó minden nem lesz elérhetõ a hajón lévõknek,( vagy valami ilyesmi, felületesen olvastam, még régebben és azt se tudom, hogy mennyire volt megbízható az infó)"
Én arra emlékszem, azt mondták, hogy öregebb lesz, mint Atlantisz. De ugye már ezelõtt is láthattunk Atlantisznál régebbi Õs technológiát.
"de ugye kétszer is jártak a Tejútrendszerben."
Az 1. Tejútrendszerben való tartózkodásukra gondoltam.
Azér ilyen a dizájn mer mégiscsak haladni kellett, a slim pedig durván feleakkora lehet vastagságban, mint a tejúton levõ kapuk, ergo feleannyi idõ alatt el is készült. Ezenfelül nyilvánvalóan lehet egy terhelési (manapság inkább berakodási 😄) limit, ha máshol nem, amikor telepítik a kapukat (bár gyanús, hogy sugárral tették le, de ha abból indulok ki, hogy milyen talapzatokat kaptak a kapuk, inkább a manuális lepakolásra gondolok...)
Tényleg lehet hogy már abszolút "ûrfizikában" gondolkodom, dehát õk voltak az Õsök... 😄
2, én eddig úgy gondoltam, hogy a Destiny, illetve az az elõtt menõ kapu telepítette a Tejútrendszerbe a kapukat. de mondom olvastam valahol, lehet nem igaz.
hmm, a spoileres rész alapján nem igaz.
Armin & Ayu fan
addig is olvasni való a Stargate universe c sorozatról:
Spoiler (katt a megjelenítéshez)
Az idõ elõrehaladtával azonban nagyon vágytak olyan idegen fajokkal találkozni, akik hozzájuk hasonló fejlettségi szinten álltak, és akikkel így kicserélhették volna a tudásukat. Ezért két hatalmas csillaghajót küldtek el az univerzum egy õsöreg szegletébe: az elsõ hajó járt elöl, ugyanis ez gyártotta és rakta le az új Csillagkapukat az idegen világokra; majd ezt követte a második hajó, amelynek legénysége a felderítést végezte. A felderítõk a Csillagkapuk 9. ékzára segítségével juthattak vissza az ûrhajójukra.
A küldetést azonban megszakította a Tejútrendszerben tomboló vírus, így az Õsök egy csoportja Atlantisszal elmenekült a Pegazus-galaxisba, egy másik felemelkedett, a többiek pedig lassan kihaltak. Így a felderítõ hajó a világmindenség mélyén leállt, a kaputelepítõ hajó pedig robotpilótával folytatta tovább útját. A Földön a tudósaink felfedezik e hajók létezését, és azt is, hogy miképpen lehet eljutni járuk, így egy új expedíció szervezõdik.
Ezzel a Csillagkapu Univerzum teljesen fel fogja fedni a Kapuhálózatok rejtélyét. Már az eredeti Csillagkapu mozifilm óta ismert, hogy a galaxison belüli kapucímek hét ékzárból állnak, a galaxison kívülre pedig nyolc ékzárral (és nagy mennyiségû energiával) lehet tárcsázni és mindkét esetben az utolsó ékzár jelöli a kiindulópontot, esetünkben a Földet. A kilencedik ékzár bevitele valószínûleg még több energiát fog igényelni.
Ezeken kívül mit tartogat még az új sorozat, amit még nem láttunk? Olyan népek, fajok egész arzenálját, akik az emberiséggel ellentétben nem az Õsök tevékenységének köszönhetik létüket, hanem nagyrészt maguktól fejlõdtek ki (tehát elvileg nem emberszerûek), és vagy csodálkozással, vagy ártalmasabb szándékokkal figyelik, ahogy az univerzum fiatalabb szegletébõl jött, friss energiával teli ûrhajók megjelennek öreg világaik felett.
Armin & Ayu fan
"Az elmondottak szerint az Õsök a Tejútrenszerben való tartózkodásuk alatt indították el az expedíciót"
de ugye kétszer is jártak a Tejútrendszerben. illetve az Ori szál miatt kissé zavaros mostmár nekem, de én így hiszem az Õsök útját:
Ori Galaxis -> Tejút -> Pegazus -> Tejút -> Felemelkedés
Az is lehet, hogy az Õsök csak a Pegazus-Galaxisból való visszatérésük után alakították meg a Szövetséget(bár ez nem valószínû, mert az 1.évadban látott "tárgyalási helyükön" levõ hologram designja a kapukra emlékeztett).
Egyszerûen elfelejtették ezt a szállat.
"mert az Universe-ben lesz az elvileg legöregebb kapu, ami a legvékonyabb és piros fények, szal a leg style-osabb😄"
Nem feltétlenül a legöregebb kapuk lesznek. Az elmondottak szerint az Õsök a Tejútrenszerben való tartózkodásuk alatt indították el az expedíciót.